AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / Poikien murrosiän alkaminen

Poikien murrosiän alkaminen

3 Vastausta 2 066 Lukukertaa
Hei! Meillä on isokokoinen 3. luokalla oleva poika. Yhtenä iltana hän esitteli pippeliään, jossa on jo karvoitusta jonkin verran. Onko näin nuorella pojalla (10 v) murrosiän alkaminen normaalia? Poikamme on kyllä ikäisekseen pitkä ja pituusennuste on varmaan yli 180 cm. Viime vuosina pituutta on tullut nopeasti lisää.

On kyllä

murrosikä alkaa noin vuoden myöhemmin kuin tytöillä. Varhain puberteettiin tullut tyttö saattaa tuolloin olla jo keskimurrosiässä, jolloin kuukautiset alkava.

Oma poikani on juuri tullut murrosikään. Hän täytti juuri 13 ja on kuudennella luokalla. Hän on tällä hetkellä pituudeltaan luokan toiseksi lyhyin poika, mutta kasvaa varmaan myöhemmin monen ohi. Nuorten miesten keskipituus lienee Suomessa nykyään tuo 180 cm tai ainakin melkein.

Lapsi koulussa?

Koulussako poika pippeliä näyttelee, vai miksi päätit postittaa juuri "Lapsi koulussa" -palstalle?

Pääsitpä näpäyttämään

No ei tietenkään näyttele pippeliään koulussa - siirsinkin kysymykseni murrosikä-palstalle (jonka olemassaoloa en aiemmin huomannut). Toivottavasti sieltä tulee asiallisia vastauksia eikä tuollaista lapsellistä näpäytystä... Ja lapsi on kyllä koulussa, kuten jokainen tuonikäinen - en siis voinut "ymmärtää" että kysymys ei saisi olla tällä palstalla.
 /   /  /  / Poikien murrosiän alkaminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta