AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / pyöräilylasit

pyöräilylasit

16 Vastausta 2 235 Lukukertaa
Hei,

Tulee ajeltua polkupyörällä ympärivuoden kaikkina vuodenaikoina, satoi tai paistoi.

Kesällä tuota pyöräilyä tulee harrastettua vielä kuntoilumielessä enemmänkin.

Millaiset lasit olisivat hyvät minun käyttööni? Kesällä olen pitänyt aurinkolaseja, mutta ne ei oikein sovellut pilvisellä säällä ja talvella. Lähinnä laseja tarvitseisin suojaamaan silmää ötököiltä ja auringonpaisteelta. Talvella tietty joskus (harvoin) sataa lunta vaakatasossa ja eteen päin katsominen on vaikeaa.

Kiitos vastauksista.

noh....

Jos ei mitään muita ominaisuuksia tartte kuin ötökkäsuojan pimeällekin niin sitten vaan lidliin tai biltemaan ja ottaa hyllystä ne parin egen läpinäkyvät tai muut kirkkaat lasit

niin, ja ne muut ominaisuudet

mahtollisimman iso brändätyn virman logo! ja saatananmoinen hintaero siihen nonameen verrattuna vaikka erot ovat minimaaliset!

huurtumattomat?

Kannattaa etsiä huurtumattomia laseja, itsellä ainakin tuo tuottaa ongelmia varsinkin talvella. Intersport mainosti juuri 40 egen hintaisia huurtumattomia, itsellä ei ole noista kokemusta mutta jos tosiaan toimii niin ei ole pahan hintaiset.

Huurtumattomuus on legenda

Huurtumaton linssi on urbaanilegenda. Huurtuminen on sitä että kosteus tiivistyy linssin pintaan, ihan perusfysiikkaa. Ei ole mitään merkitystä mikä merkki tai mikä erikoispinnoitus laseissa on, kaikki huurtuu samalla tavalla.

Oakley

Kannattaa ostaa Oakleyn Radarit, jos haluaa laadukkaat lasit. Linssit ovat vaihdettavat.

Kyllä!

Pippeli kasvaa ainakin sentin kun Oakleyt ovat kaffelan pöydällä nimettömien vastaavien sijaan!

Sä mitään

Itsehän en laseja käytä, juon suoraan pullon suusta.

Pyöräillessä pidän silmiä kiinni tai vaihtoehtoisesti räpyttelen niin nopeasti ettei silmiin mitään lennä.

Täältä malleja

Kato esimerkkejä vaikka täältä, on montaa brändiä ja mallia ja hintaa.

http://www.sbrsports.com/815-0

Intersportista

ostin lasit pari vuotta sitten. Maksoivat jotain 30-40 euron välillä. Limar merkkiset ja linsseissä lukee antifog, mutta jos pysähtyy liikennevaloihin, niin höyryyn menevät. Sitten kun ajaa muutama kymmenen metriä niin taas ovat kirkkaat. Eipi ole valittamista. Eivät ole varmaankaan mitkään "hifi-lasit", mutta hoitaneet hommansa ihansa hyvin. Se on ikävä jos joutuu hieromaan silmistä pois hyönteisiä. Lasit ja kypärä. Siinä pään varusteet.

Tuplalinssit..

Itse olen käyttänyt joskus huurtumisenesto-käsiteltyjä, pelkästään pyöräilyyn tehtyjä ajolaseja. Aika kelvottomia ovat, varsinkin talvella. Tuplalinssilliset pyöräilylasit olisivat ehdottomasti parhaat, mutta enpä tiedä kuka niitä edes valmistaisi.

Oma ratkaisuni huurtumisongelmaan ovat täten ESS:n Advancer V12 -lasit. Ero on kuin yöllä ja päivällä huurtumisen suhteen, verraten perinteisiin pyöräilylaseihin, vaikka lasit ovatkin yksikerroksisilla linsseillä. Eivät kaikesta huolimatta huurru vaikka mitä tekisi. Lasien mukana tuli kolmet linssit, -kirkkaana, tummenettuina ja korkeakontrastisesti sävytettyinä, sekä releet lasien säilytystä ja huoltoa varten. Jos omistaa silmälasit, voi näihin myös tilata erikoislinssit vahvuuksilla.
Ainoaksi huonoksi puoleksi jää lasien hinta, -138e kun ei ole ihan pieni määrä pelkistä laseista. Henkilölle joka ajaa "riittävästi" vuodessa ympärivuotisesti, suosittelen nämä kyllä hankkimaan.

huurtumisessa ei

heh, noihan on suojalasit, ei mitkään tavalliset aurinko/urheilulasit. Voisit samalla käyttää vaikka hitsauskypärää, siinähän on kypärä ja silmäsuojaus samassa paketissa, ja eri sävyisiä linssejäkin saa.

Lasien huurtuminen ei ole mulle koskaan ollut ongelma, kunhan laseissa on riitävä ilmakierto niin ei ole mitään ongelmaa.

Ess..

"heh, noihan on suojalasit, ei mitkään tavalliset aurinko/urheilulasit."

Näin on. Satun nyt tuommoiset kumminkin omistamamaan, sitä käyttöä varten mihin ne on alunperin tehty. En ole ostanut laseja alunperin pyöräilyä varten. Kerran niitä tulin kuitenkin pyöräillessä eräänä talvena kokeilleeksi ja olivat siihen käyttöön myös erinomaisen hyvät. Lasit on tehty fyysisesti raskaita suorituksia silmälläpitäen, eli mikseivät ne soveltuisi hyvin myös pyöräilyyn. Pysyvät päässäkin muuten ihan eri tavalla kuin normaalit lasit. Ess valmistaa näitä myös sankamallisinakin jos hihna hirvittää.

Eipähän myöskään tarvitse pelätä kovempaakin päin silmiä lentäviä partikkeleita. -Pienet kivet yms.. Suomessa on runsaasti sorateitä, ja jos olet joskus pyöräretkeilyä harrastanut, tiedät erittäin hyvin mistä nyt puhutaan..

Lasien paremmuus johtuu vissiinkin siitä, että kyseisten suojalasien kehittämiseen on uhrattu kiitettävästi aikaa ja osaamista, sekä pienen valtion vuotuisen bruttokansantuotteen verran yhdysvaltain dollareita ja saksanmarkkoja. Urheilulasien valmistajilla ei useinkaan ole erinäisten suurvaltojen lisärahoitusta takanaan. Siksi tuotoksien toimivuus ei välttämättä aina yllä aivan tälle tasolle.

Hitsauskypärän linssi muuten huurtuu myös. Ei tarvitse edes olla talvi, eikä liikkua. Pelkkä paikallaan oleminen ja kaarihitsaaminen riittää.

hmm....

heh, noilla fillaroidessa on kuin olisi sukeltamassa, putkinäköä parhaasta päästä. Eihän noissa ole sivuttaisnäkökenttää nimeksikään kun lasi on tasainen eikä kaareva kuten esim laskettelulaseissa, lisäksi lasi on vielä kaukana silmästä jolloin putkimainen efekti edelleen korostuu. Ja jos et nyt mistään mitään välitä niin noi on ainakin ihan helvetin ruman näköiset, mikset vaikka laittaisi laskettelulaseja päähän?!?! ne on paljon halvemmatkin.

Jaa-a..

"Eihän noissa ole sivuttaisnäkökenttää nimeksikään kun lasi on tasainen eikä kaareva kuten esim laskettelulaseissa, lisäksi lasi on vielä kaukana silmästä jolloin putkimainen efekti edelleen korostuu."

Tiedätkö muuten edes minkä mallisista laseista nyt on kyse? Huomaan, ettet ole joutunut missään vastaavia laseja käyttämään, saatika semmoisia ikinä edes nähnytkään, kun epätietoisuuden määrä on noinkin suuri.
Lyhyesti: -Suojalasien suojaavuus tulee nimenomaan siitä että polykarbonaattilinssi on nimenomaan kupera, tai "ballistinen", jos nyt aletaan termeillä leikkimään. Linssien muodon ansiosta linssit kestävät enemmän rankaisemista, suhteessa materiaalivahvuuteen. Kemianluokan lasit ovat sitten ihan erikseen. Niiden ei tarvitse kestää sirpaleita tai haulikkoa. Ei kyllä pyöräilylasienkaan, tai mistäpä sitä ikinä tietää. Täällä Tampereella on kyllä niin pyöräilynvastaista porukkaa..

-Ja koska kyse on laseista jotka ovat suunniteltu erilaisiin aseellisiin konflikteihin, käyttäjän henki useinmiten riippuu lasien näkökentän laajuudesta. Sama päätee myös liikenteen seassa pyöräilyynkin. CQB:ssä ja practicalissa lasit ovat omiaan keveytensä, ja juuri näkökentän laajuuden ansiosta. Toiset hyvät lasit pyöräilyyn ovat Ess:n ICEt. Ovat hiukan halvemmatkin. mm; kiipeilyssä niitä ihan yleisesti käytetäänkin.

väärä laji ?

hih-hih-hih, tuollaiset lasit päässä muistuttaa lähinnä sontakärpästä jolla on succikset xD

Ootkohan ihan väärässä pyörälajissa?, noilla ois hyötyä korkeintaan kun nahkasucciksilla varustetut MC-bambinos ja Heels-Angels moottoripolkupyörineen on tukkanuottasilla haulikkoineen ja sinkoineen, ei mee roskia silmään ku sattuu haulikolla tussauttamaan päin nassua.

"sontakärpänen"

Kenties. Eipä niitä ihmisiä siellä metsässä nyt kumminkaan niin hirveästi näy. Itse tykkään että näen eteeni, se tuntuu olevan kumminkin aika kova vaatimus nykyään, eivätkä suurimman osan eri valmistajien tuotteet siihen näytä kykenevän vastaamaan. Jos joku tykkää, että eivät vastaa omia ulkonäköön viittaavia mieltymyksiään, niin se on sitten ihan henkilön oma ongelma. Ihmiset on erilaisia. Ihmettelen tosin mistä tämmöinen polemiikki?

"nahkasucciksilla varustetut MC-bambinos ja Heels-Angels moottoripolkupyörineen on tukkanuottasilla haulikkoineen ja sinkoineen."

Eikun vaan toteuttamaan.. :D
Väärä palsta kenties kyseessä? Tämä on kumminkin palsta nimeltä "pyöräily". "Henkilökohtaista" -palstakin on olemassa?..
 /   /  / pyöräilylasit
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta