AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / lattialämmitys ei toimi

lattialämmitys ei toimi

27 Vastausta 14 040 Lukukertaa
Kylpyhuoneessa laattalattian alle vasta vähän yli puolitoista vuotta sitten tehty sähköinen lattialämmitys on lakannut toimimasta.

Lämmityksen merkkivalon käyttäytyminen oli aluksi vähän omituista ja sitten ei sekään enää näyttänyt mitään.

Minkäänlaisissa sulakkeissa ei liene vikaa. Lattiaa ei ole purettu mistään.

Termostaatin kunnosta ja tilasta en tiedä.

Kysymyksiä:
1. Missä voisi olla vika?
2. Miten näissä tapauksissa takuu toimii ja kuinka kauan?

Termostaatti

Epäilisin vahvasti termostaattia.

Sama juttu..

Kävi itselläni. Ei vaan ykskaks lattia ollutkaan lämmin joten hommasin uuden termarin johon kuului uusi säädin sekä muistaakseni n. 1.5 m pitkä termostaatti kaapeli joka työnnettiin vanhan termarin paikalle. Taas pelaa. Johtojen kytkennöissä kannattaa käyttää asiantuntijan apua. Takuusta en osaa sanoa mitään mutta uusi ei ollut kovinkaan kallis

minkä merkkinen?

ainakin enston kaapeleissa ja termostaateissa on reilu takuu.

Lämmitysvastuksen

mittaaminen vastusmittarilla paljastaa heti, onko vastus ehjä.
Ellei ole, on termostaatti rikki.

vastus

Itsellä aika sama tilanne. Tosin toimii, mutta huonosti. Paljon vastuksen pitäisi tunnistimen johdoissa olla kylmänä kun ohjeissa puhutaan 25 asteen lämpötilan arvosta?

lattialämmitys

omasta talosta paloi wc:n kaapeli n. 5v käytön jälkeen (TASSU Eltekno). "Kuulemma" liitoksia hipelöity valmistusvaiheessa hikisin käsin

kyllä sä takuisiin olisit saannut

uuden jos se paikka josta ostit olisi viitsinyt tosissaan olla meihin yhteydessä muutta kun ne jälleenmyyjät ovat yleensä niin...

takuu toimii

Kiitokset neuvoista; asiaa on nyt selvitelty ja termostaatti on luvattu korvata uudella vastaavalla liikkeestä, joka on myynyt laitteiston.
Takuuaika on kaksi vuotta.
Pitää vain irrottaa termostaattiosa seinästä ja viedä liikkeeseen.

vesi

Yhdessä tapauksessa oli rakennusaikainen sadevesi jäänyt anturin putkeen. Termari toimi muutaman kuukauden ja sitten ei enää. Anturi imi vettä ajan kanssa ja alkoi valehdella lämpöistä vaikka laatta oli kylmä (sehän on NTC-vastus).

Anturiputkista vedettiin vettä desikaupalla ennen muitten anturien asennusta ja tietenkin tuostakin putkesta. Se kuivatus tapahtui muoviletkulla (pissapojan letkua autotarvikeliikkeestä) ja pölynimurilla (Nilfisk, talouspaperia pölysäiliössä).

Viimeinen kuivatus tehtiin puuvillalangalla, joka sidottiin vetojousen lenkkiin. Ja tuupittiin putkiin.

Mitä tuostakin voisi oppia? Termarin putkiin ei saa päästää vettä ja anturi pitäisi asennettaessa kerran vetää ulos ja kokeilla onko kastunut, jos on epäilys. Ja tuossa tapauksessahan riittää anturin vaihto. Voisi riittää myös anturiosan pitkä kuumennus uunissa 120 asteessa.

Vettä lisää

Kostea anturi täälläkin, ei ole termarissa vikaa. Saako noita antureita irrallisina jostain vain pitääkö ostaa uusi paketti jossa tulee termostaatti mukana?

Putkien kuivatus auttoi

Kiitos keinosta putkien kuivattamiseksi. Yksi anturi meni sököksi, mutta muissa huoneissa lattialämmitys toimii nyt jämptisti vaikka vastusarvo olikin vaihtunut normaalilämmössä. Antureita ei ilmeisesti myydä erikseen. Ainakin Enston termareissa pitävät termaria ja anturia samaan pakettiin kuuluvana, ja siinä syy... Eihän se tosin ole kuin lämmön mukaan säätyvä vastus että toleranssi itse NTC-vastuksien välillä ei vaikuta muuhun kuin termarin säätöalueeseen. Näinhän minulla kävi anturien kastuessa.
Kyllä on omituinen materiaalivalinta anturilla, jos ei edes vettä tai edes kosteutta kestä.
Kysyisin kun meil rempattiin kylppäri 2v. sitten ja samal tuli sähkötoiminen lattialämmitys. Nyt myöhemmin se lämmittää vaan toisenpuolen lattiasta ja toinen puoli jää kylmäks. Mikä neuvoksi?
Vaihda merkkiä.
Viestiketju aloitettu kymmenen vuotta sitten, mutta oma huoleni on myös toimimataon lattialämmitys. Ei ole toiminut edes asentamisen jälkeen. Sähköfirma kertoo minulle, että Suomessa on kaksi sähköliikettä, jotka tarkastavat lattian ja kartoittavat paikan, jossa se vika on. Lupasi tilata tarkastuksen. Ei oo kuulunu, eikä näkyny. Ennen joulua valmistunut remontti. Alakaa jo vähän tuttaa...
Ennenkuin aletaan lattiasta hakemaan mahdollista katkosta, pitää mitata onko lämmitysvastus ehjä. Vastuksen pää on siellä termostaattikotelossa. Mittaus ei vie aikaa kuin muutaman minuutin.
Urakoitsija ilmoitti mitanneensa ja sanoi vian olevan lattian alla.
Onko niin, ettei meillä Suomessa ole kuin nuo urakoitsijan nimeltä mainitsemattomat kaksi firmaa, jotka näitä asioita pystyvät tutkimaan? Minkä nimisiä nämä firmat ovat? Onko näillä firmoilla jonkinlainen monopoli? Vai onko tämä ensimmäinen kerta Suomessa, että tällaista pääsee tapahtumaan?
Pyydäppä toinen sähkäri tarkastamaan lattialämmityksen kytkentä sekä mittaamaan Ω ( Ohmit ) lattialämmityskaapelista. Sillon saat selville missä vika,eli onko termarissa/syöttössä vikaa tai lat.kaapeli rikki

Onhan lattialämmityskaapelin Ohmit mitattu ennen ja jälkeen asennuksen + valujen jälkeen? Vastuu tästä kuuluu sähkärille.
Kiitos tiedoista. Laitanpa asiaa eteenpäin ja otan yhteyttä toiseen "sähkäriin" :)
Kylmät jalat

Löytyikö syy miksi lattialämmitys ei toiminut? :)
Meillä on ongelma myös juuri tehdyn uuden pesuhuoneremontin ja uuden asennetun enston lattialämmityksen kanssa. Ensimmäiset kaksi viikkoa toimi moitteettomasti, lattia oli aina lämmin enemmän tai vähemmän. Yhtäkkiä lattia alkoi olemaan jääkylmä, teemostaatissa paloi valo, mutta ei se punainen enää ollenkaan että olisi lämmittänyt. Nyt haimme uuden termostaatin. Lämmittää ainoastaan jos se on maximillaan eli vitosen yläpuolelle itse väännettynä. Missä vika??
Vettä anturin putkessa. Kuivatus ja uusi anturi.
Kokemuksesta viisastuneena voin kertoa miten sain apua. Lämmön säätimessä oli joku nimi. Googlasin sen ja sieltähän putkahti sähkölaitteita myyvä firma. Laitoin sp-viestin ja kerroin ongelmasta Muutaman tunnin kuluttua minulle vastattiin ja sain yhteystiedot valmistajan valtuuttamalle henkilölle, joka hoitaa näitä hommia. Soitto numeroon ja kahden viikon kuluttua oli korjaaja paikalla ja homma hoidettu.Toista vuotta siinä meni ennen kuin älysin.
Että osaa ne nuo" tietäjät" olla olevinaan tärkeitä. Eivät saaneet asiaa hoidettua, vaikka niillä oli firman yhteystiedot jo lähtöhetkellä tiedossa. Nimimerkki kylmät jalat vaihtaa nyt nimimerkin lämpimiin jalkoihin. Eikä usko yhteenkään äijänkäppänään, joka lupaa hoitaa asiaa...
Jos lattialämmitys on rikki, korvaako kotivakuutus sen korjauskulut?
Käyttäkää sitä suihkun lattialämmitystä, jos joskus aiotte myydä asunnon.
Itse ei tullut käytettyä ja uudehkon suihkuhuoneen lattialta löydettiin kohonneita kosteuspitoisuuksia kun tehtiin myyntiä varten kuntokartoitus. Ja huom., kaikki oli uutta ja taatusti tehty kosteuseristykset (rakennusliike).
Olitko käyttämättä suihkua pariin päivään ennen kartoitusta? Lattialämmityksen käytöllä ei nyt pitäisi paljoa merkitystä olla, mikäli vedeneristys on ehjä.

Mutta se vedeneristys on laattojen ja kiinnityslaastin alla ... eli sinne laattojen alle menee vettä ja sen kuivuminen sieltä ottaa aikansa -> löytyy kosteutta. Josta pintakosteusilmaisin ei osaa sanoa, onko se vesieristyksen päällä vai alla...
Eihän ne mittaukset pysty mittaamaan vesieristyksen alla olevaa kosteutta, vaan sitä laattojen kiinnitys- ja saumauslaastia, joka kyllä kuivuu lattialämmitystä käyttämällä.
 /   /  /  / lattialämmitys ei toimi

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta