AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  / kovalevyn formatointi

kovalevyn formatointi

10 Vastausta 2 093 Lukukertaa
Pitäs kovalevy formatoida. Pointti on, että en tiedä paskaakaa formatoinnista. Tietokoneeni käyttis on windows xp home edition. Voisiko joku antaa ohjeita? Kiitos jo etukäteen, ja asiallisia vastauksia...

XP:llä

Eikös tuossa XP:n asennuksen aikana yhdessä vaiheessa kysytä halutaanko formatoida ? Vastaat vaan kyllä

jesh

elikkäs eka teet buuttidiskin ja meet msdos komento riville ja kirjotat format C:
sitten heivaat diskin sisään ja laitat windows cd:n sisään ja alat asentaa. simppeliä mut saatanan hidasta oon meinaa muutaman kerran ton tempun joutunu tekee :P

selvä...

Kiitos, mutta vielä olisi vähän epäselvää. Miten teen buuttidiskin? Asentaako windows-cd kaikki tarvittavat ajuritkin uudestaan, vai pitäskö ne ladata microsoftin sivuilta levykkeille? Koska koneeni on suhteellisen uusi, siinä ei ole enää msdossia. Eikös komentorivi siten aja saman asian?

formatointi

Ei asennna. Vaan haet itse sitten netistä tai cd:ltä ne ajurit. Netistä vaan löytyypi uusimmat, kannattaa ottaa ne sieltä.
http://www.bootdisk.com/
Tuolta haet käyttikseesi sopivan boottidisun, levyke asemaan ja käynnistä kone. Seuraa ohjeita niin formatointi onnistuu.

ei aina

Itselläni pari viikkoa sitten jäi formatoimatta. Asensin 3 kertaa xp:n uusiksi lukien kysymykset tosi tarkasti. Ei kysynyt formatoidaanko. Kun aikoinaan asensin 98:n paikalle xp:n kysymys tuli. Komentorivillä format c: ei toiminut. Vaikuttaneeko asiaan onko käytössä fat32 vai ntfs tiedostojärjestelmä. luin kaiken mitä netistä löysin, jäin siihen uskoon että ainoa mahdollisuus olisi ollut poistaa ja uusia myös osiointi.

miksi

Miksi kaikki aina ensimmäisenä keinona formatoivat koneensa, vaikka huomattavasti kevyempiä siivouskeinoja on olemassa ja vieläpä ilmaisia ja suomenkielisiä. Mutta jos välttämättä haluatte lyhentää ennustettavissa olevaa elinikäänne, niin mikäs siinä. Niin paljon kysymyksiä on epäonnistuneista formatoinneista tällä palstalla, että kaikilta se ei onnistu vaikeuksitta.

mauri,

Ei XP:n asennuksen vuoksi tarvitse erikseen formatoida!!!
XP:n asennusohjelma sisältää myös formatointiohjelman!!!

XP:n asennuksen aikana voit formatoida haluamasi Osioit täysin tyhjäksi, Poista ensin haluamasi Osio ja tee Osio uudestaan niin formatoituu Täysin tyhjäksi.
Kyllä XP:n asennuksen aikana asia on selkeästi ohjeistettu kun vain muistat tarkasti lukea aivan kaikki ohjeet ja lisätiedot ikkunat mitä asennuksen aikana tulee näkyviin!

ei kuule oo

ei asennuksen aikana oo yhtään vaihtoehtoa formatoinnista, vain kaksi: halutaanko päivittää tai asentaa windows uudestaan.
Haluan formatoida kovalevyn siksi, kun koneesta on tullut niin hidas.

Meikä..

ruukaan linux asennusohjelmalla purkaa xp:n formanoinnin pois,että pystyy taas 98-formanoinnin tekee..98-formatointiohjelma on tosi leikkikalu...mandrake-linux 8.0 asennusohjelmalla otan asiantuntijaasennuksen,niin siellä voi kans osioda graafisesa ikkunassa nätisti kovalevyn ja formatoija levyt monille eri formaateille,mut sun tappauksessa tietenni fat32 on parasmjos meinaat 98 ;n asentaa uudestaan.

monet solmutilanteet oon linuxin avulla nätteimmin selvittäny..tehköön muut ,mitä hoksaavat.))

sorry..

hieman väärrään paikkan tuli tää:))9
 /   /  /  /  / kovalevyn formatointi

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta