AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

Gambia

4 Vastausta 1 189 Lukukertaa
Hei!
Onko gambiassa käyneitä,joilla olisi kokemusta paikasta? Olen miettinyt lähteä lomalle Gambiaan maaliskuun alussa. Miten turvallista on yksin matkustaminen Gambiassa? Olisi kiva kuulla mielipiteitä kaikesta kohteeseen liittyvästä!

Kiitoksia etukäteen!

Gambia

Olen ollut Gambiassa pari vuotta sitten. Hotellit ovat hyviä, ranta ja uimamahdollisuudet hyvät, ilmat aurinkoiset ja lämmintä riittää. Ihmiset ovat hymyileviä ja iloisia. Rosvoja ei tarvitse pelätä, vaikka ihmiset ovat köyhiä ja rahan tarpeessa. Toki joka paikassa kannattaa olla "normaalin" varovainen. Ostamista riittää. Paikalliset ihmiset tulevat mielellään juttelemaan ja kyselemään, tekemään tuttavuutta. Se voi alkupäivinä tuntua tungettelevalta, mutta äkkiä siihen tottuu.
Uskallan suositella matkakohteeksi. Paikallisten kanssa jos uskaltautuu kanssakäymiseen, voi nähdä todellista afrikkalaista elämää esim. kyläilemällä heidän kotonaan.
Jos sinulla/tuttavillasi on esim. pieneksi jääneitä lastenvaatteita tai hyväkuntoisia omia vaatteita, jotka voi jättää sinne,ihmiset ottavat ne mielellään vastaan, samoin koulutarvikkeista (vihkot, kynät) on siellä puutetta, joten jos haluat auttaa heitä, ota mukaasi.

Miksi?

Miksi aina Gambian kohdalla maahan matkustavia kehotetaan tuomaan vanhoja vaatteita, kyniä ym. paikallisille asukkaille jopa matkaesitteessä?
Kyllähän esim. Intian Goassakin olisi ihmisiä avun tarpeessa, mutta miksi todellakin aina vain tuo Gambia, jonka kohdalla asiasta mainitaan.

Gambia sentään on vauraampi kuin monet muut Afrikan maat.

Ei pakko

Eihän toki kenenkään ole pakko viedä mitään mihinkään maahan, jos ei halua, huomasin vain että siellä on tarvetta ko. tavaroista. Olet oikeassa, että Intiassa yms. muissa maissa on myös tarvetta, mutta en tiedä haluavatko siellä ihmiset vain raha-apua, tosin esim. äiti-Teresa lastenkoti otti mielellään vastaan lasteenvaatteita ja kaikkea mahdollista shampoon jämistä ja saippuoista lähtien.

Köyhissä maissa ei turistikohteissa varmaankin ihmiset tulevat toimeen vaikka ilman vaatetusta ja koulutusta, koskapa ei ole varaa ruokaan eikä elämiseenkään. Mutta turistikohteissa eläminen on paikallisille niin kallista, että he eivät pärjää siellä yhtä hyvin kuin köyhissä kylissä (jossa suosittelen sinun käymään, jos mahdollista).

Toki Gambiassakin voit elellä kaikessa rauhassa hotellialueella ottaen kaikessa rauhassa aurinkoa ja sulkemalla silmäsi.

Rikasta matkaelämystä mihin tahansa matkustatkin

suosittelen

...lämpimästi Gambiaa lomakohteeksi. Ihmiset siellä tosiaan ovat todella ystävällisiä ja iloisia. Olen ollut siellä 2003 maaliskuussa ja aika oli tosi hyvä koska ei ollut liian kuuma (+30 varjossa) ja aurinko on takuu varmaa. Rohkeutta vaatii ihmisten kanssa kommunikointi koska meikäläiset eivät ole tottuneet niin suoranaiseen ja hyökkäävään tyyliin. Mutta niin hyvä paikka oli että olen lähdössä tänä syksynä sinne uudestaan. Ruoka on todella halpaa ja sitä uskaltaa syödä aivan normaalisti. Rahan arvo siellä on mennyt alaspäin eli meidän kannalta hyvä. Saadaan eurolla enemmän. Eikä rahaa kannata vaihtaa kun vasta periltä.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta