AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  / Gdansk, lähialue> nähtävyydet,ostokset,vinkit

Gdansk, lähialue> nähtävyydet,ostokset,vinkit

8 Vastausta 6 511 Lukukertaa
Olemme lähdössä auton kanssa viikon reissulle hki-gdynia. Kaikenlaiset vinkit Gdynia. Sopot ja Gdansk-alueelta ovat tervetulleita. Mitkä paikat kannattaa ehdottomasti katsastaa? Mitä muita käytännön vinkkejä antaisit? Oletko käynyt Gdnskissa Outlet alueella ostoksilla, mielipiteesi. Mitä Puolasta kannattaa ostaa. Hellin niemimaa sekä maaseutu kiinnostavat, onko niihin vinkkejä? Laita vaikka pieni matkakertomuksesi, jos ehdit.

Joitain vastauksia

Gdanskin vanha keskusta on tutustumisen arvoinen ja siellä mm. suuri Pyhän Marian kirkko. Keskustan ulkopuolella Oliwan kaupunginosassa on myös hieno katedraali ja puisto. Solidaarisuuden muistomerkillä telakan portilla voi muistella lähihistoriaa. Sopotissa voi käydä esim. pitkällä aallonmurtajalla. Helin niemimaalle voi mennä myös laivalla esim. Gdyniasta, mutta voihan sinne myös ajaa.

Lähiympäristössä kävisin ehdottomasti Malborkin linnassa. Vähän synkempi kohde on Stutthofin keskitysleiri.

..

Hei pakko olla utelias, koska olette lähdössä? Me lähdemme myös autolla ja teidän suunnitelmat ovat aivan kuin meidän ajatuksia. Lähdemme lauantaina 18.7. aamulaivalla Tallinnaan, siitä Kaunasiin jossa yö ja siitä sunnuntaina Gdanskiin... Olen googlettanut kans kaikki outletit ja kauppojen kuvastot sun muut. Helin niemimaalle myös tarkoitus mennä. Ollaan neljä yötä Gdanskissa, saa nähdä mitä kaikkea ehtii. Jos menette meitä ennemmin, niin laitathan heti hyviä vinkkejä tänne?

Olut ja viinikauppoja?

Hei,
samoin menossa autolla Gdynian kautta.
Onko Puolassa oluttölkeissä pantit? Saako jostain liikkeistä vientiin ilman panttimaksuja, kuten Saksan suurista marketeista (esim. Citti).
Vinkkejä hyvistä olut ja viini-kaupoista? T. Timo

Olut

Oluttölkeissä ei ole panttia. Suurissa marketeissa on viinakaupat ja olut usein tarjouksessa, 2-3 zl 0,5 l tölkki. Carrefour, Real, Auchan, Tesco, esimerkkeinä marketeista.

Kiitos nopeasta vastauksesta

Täältä löytyikin linkkejä muutamaan kauppaan, esim. Auchan Gdansk.
Jos tulee vielä muita hyviä viinikauppa vinkkejä - saa laittaa.
Mutt siis Kiitos nopeasta vastauksesta!
Timo

...

Olemme lähdössä tuona samana päivänä. mutta suoraan Helsingistä Gdyniaan Finnlinesillä, joten vinkkejä ei ole antaa tähän hätään. Itseä kiinnostaisi kyllä kovasti tuo Liettuansuunta lomailun kannalta. Olen joskus tutkaillut Palangaa mahdollisena lomakohteene (Klaipedidan yläpuolella). En muista mikä kirja se oli (autoliiton kuitenkin). mutta siinä oli hyviä vinkkejä majoituksiin Balttiassa. Olemme menneet muutaman kerran Jurmalaan auton kanssa ja tehneet molemmilla kerroilla sen virheen, että lähdimme "oikaisemaan" Riikan kaupungin läpi (jompaan kumpaan suuntaan). Jos haluaa pitää aikataulusta kiinni, niin tuota "oikaisureittiä" en ainakaan suosittele, sillä siinä kuluu helposti 2 tuntia ylimääräistä aikaa.
Jos kuulen jotain hyviä vinkkejä enne matkaa, niin laitan niitä tänne.

Gdanskin kävelykatu

Gdanskissa on mahtava kävelykatu. Ei kerjäläisiä kuten Suomessa. Siisti eikä niinkuin Suomen kävelykadut. Hyviä ravintoloita. Myös kasvisravintola missä käytiinkin. Iiiisot annokset.

Hel

Helin niemelle pääsee vesibussilla Gdanskin kanavarannasta läheltä tunnettua maamerkkiä Zuraw-nosturia. Lähtöjä tosin on vain muutama päivässä, jotan kannattaa huomioida aikataulut: http://www.mzkzg.org/?subpage=pod&art=23&op=%2C%2C. Myös junalla pääsee ja yksi vaihtoehto on mennä toiseen suuntaan vesitse, toiseen junalla.
Helistä löytyy maisemien ja ruoka-ym. palveluiden lisäksi esim. rannikkopuolustusmuseo:
http://www.helmuzeum.pl/index.php
 /   /  /  /  / Gdansk, lähialue> nähtävyydet,ostokset,vinkit

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta