bichon havanais

kaikki tiedot

etsin itselleni sopivaa koiraa ja löysin bichon havanaisen. tärkeitä asioita koirassa mulle on, että on
-mahdollisimman helppo luonne (eka koirani..olen 26v),
-soveltuu rivitalokaksioon,
-saa lenkittää päivittäin ja ehkä muutakin harrastusta,
-helppohoitoinen,
-ei saa lähteä paljon karvaa

olen aika tarkka kodistani, siksi tämä karva-asia tärkeä.
joku täällä kirjoitti, että bichon frisestä ei irtoa karvaa ollenkaan? olisiko tämä havanna myös sellainen?

28

15337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....ffff.....

      siis turkkinsa puolesta siin' ettei paljoa pölise. mutta helppohoitoinen ei havan turkki todellakaan ole, kaikkea muuta.

    • Senniina

      Itselläni on 10 kk vanha havannankoira eli entiseltä nimeltään bichon havanais. Karvoja ei leijaile huushollissa, mutta varaudu kampaamaan turkkia päivittäin tunnin ajan karvan vaihdon aikana, se voi kestää vuodenkin. Varaudu pesemään pyllyä kakkareissujen jälkeen, koska pitkään karvaan jää helposti kakkajäämiä. Pesen koirani peppua päivittäin. Jos haluat helppoa koiraa, havannalainen ei ole sitä turkkinsa puolesta. Pienellä metsäpolulla kävelyn jälkeen poistat siitä havunneulaset ja pienet oksat ja lehdet. Jos teet metsälenkin, kotiisi tulee roskaa, risuja ja männynkäpyjä :) Lattialla on aina lakaistavaa roskaa jota putoaa pitkästä turkista.

      Kaiken tämän työn tuloksena havannalainen on aivan ihana seuralainen, oikea pusuttelukoira ja todella uskollinen.

      • Havanna

        Havannan turki voi myös trimmata, jos ei aio käydä näyttelyissä ja haluaa turkista helppohoitoisen. Voi ite trimmata, kuten minä teen tai viedä trimmattavaksi (on kyllä aika kallista). Silloin ei tule kakkapyllyjä, roskia kotiin eikä tartte harjata tuntia joka päivä :) meillä reilu vuoden ikäinen hava.


    • Sällä

      Havannankoirilla on todella ihana luonne, tietysti aina koirasta riippuen. Ne kiintyvät todella lujasti omistajaansa ja ovat erittäin hellyttäviä ja ihania, mutta silti pieniä jääräpäitä. Ja voit olla melko varma, että kun et ole kotona, niin ne menevät varmasti sänkyyn/sohvalle, vaikka eivät saisi niin tehdä.

      Havannankoirat ovat todella tyytyväisiä, jos saavat jonkinlaista tekemistä arkeensa. Ne pitävät temppujen tekemisestä ja siitä saamastaan huomiosta. Agility ja toko onnistuvat mainiosti ja koirakin nauttii.

      Sitten tämä helppohoitoisuus, krhm. Jos havannankoiran turkin pitää pitkänä, niin se ei todellakaan ole mikään helppohoitoisin koira. Turkin voi tietysti leikata lyhyeksi, mutta silloin ei ole näyttelyihin asiaa. Lyhyt turkki on kuitenkin todella helppohoitoinen ja sopisi tällöin suunnitelmiisi. Riippuu täysin siitä, että haluatko käydä näyttelyissä.

      Karvaa havannankoirista lähtee vain silloin, kun pentukarva vaihtuu aikuisen havannan karvaan. Ja silloin turkki voi mennä todella huonoon kuntoon, ellei sitä harjaa päivittäin. Lyhyt turkki on kuitenkin tuolloin todella helppohoitoinen ratkaisu.

      Havannankoira on kuitenkin todella ihana rotu ja se sopii niin sohvannurkkaan, kuin myös agility- ja tokokentille.

      • kaikki tiedot

        aivan, eli turkki vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä omistajalta. kuulin vasta pari päivää sitten bichon bolognesesta. se voisi olla mulle vielä parempi vaihtoehto kuin havannankoira? bolognesenkin turkki on suhteellisen vaativa, mutta muuten nämä rodut ovat kai aika samantyyppiset?
        kellään kokemuksia siis bolognesesta?


    • havannafani

      Minulla itselläni on havannalainen, 2 ja puoli vuotias poikakoira. Aikaisemmin minulla on ollut bichon frise-rotua 3 eri koiraa ja täytyy sanoa, että koirissa on eroa. Havannankoira on upea luonteeltaan, ainakin jos se on hyvältä kasvattajalta (plussaa Mäntyharjulle) ja että omistajalla on aikaa pennulle opettaa ja ohjata sitä tavoille. Luin itse silloin kun olin hankkimassa koiraa, että havannalaisen omistajalla pitää olla huumorintajua ja niin kyllä on. On uskomatonta mitä kaikkea havannalainen keksii; leikkii piilosta, vierittää lankakeriä kuin olisi kissa, härnää ja kiusottelee meidän vanhaa koiraa jne.
      Tekemistä pitää olla mutta osaa koira ainakin meillä, olla myös rauhassa ja paikallaan. Oikeastaan joskus näyttää, että se sitä rauhaa haluaakin. Hirmu oppivainen, kiltti, ei mitään aggressioita ja rakastaa omistajaansa ja lapsia. Meidän kultainen noutaja on opettanut havannanlaisen myös uimaan joten järveen aina kun siihen on mökillä tilaisuus. Pidän turkin kesällä lyhyenä, koska en käy näyttelyissä ja puolipitkänä taas syksyllä ja talvella niin turkkia on helpompi hoitaa. Vaikka ei olekaan pitkä turkki niin kuin rodunomaisesti pitäisi olla niin on kuin lelukoira, söpö ja siisti.
      Eli siis suosittelen havannalaista ja kuljet kyllä hymyssä suin joka päivä niin upea ja ihana kaveri se on. Ota narttukoira jos haluat päästä vähemmällä merkkaamisesta, urokset merkkaavat aika lailla jos niitä ei leikata. Ja kyllä havannalainen oppii olemaan omassa paikassa eikä hypi sänkyyn jos on johdonmukainen kasvattaja. Onnea koiran hankintaan ja ota selvää hyvistä kasvattajista.

    • turkki*

      Ainut huono puoli tässä rodussa on sen turkin hoito...

      • jassu7482

        Niin on,..


    • salla11207

      Vaatiiko tämä rotu paljon tilaa? Ja mikä olisi keski hinta?

    • KOIratjee

      En suosittele koiraa jos olet tarkka kodistasi ja et tiedä miä elo koiran kanssa on. Kuraa..hiekkaa, roskia, pissoja ainakin puolisen vuotta.Oksennuksia olohuoneen matolla jne.

    • Minä & Ihana koirani

      Mulla on 4v havannankoira, Elokuussa 5v. Voisiko joku kertoa kokemuksia tämän rodun agilitysuorituksista? Oisi myös kiva tietää harrastaako joku havannankoiransa kanssa agilityä? ajattelin aloittaa havannalaiseni kanssa agilitykurssin:) Meidän havannankoiralla on lyhyt turkki joka on hyvin helppohoitoinen. Välillä harjausta n. kerran tai kaksi viikossa. Havannankoira on muutenkin helppohoitoinen. Pitkäkarvaisilla harjausta tarvitaan enemmän, kun sitten lyhytkarvaisilla se on vaivatonta. Havannankoira kannattaa totuttaa toisiin koiriin jo pentuna, tein itse sen virheen etten perheeni kanssa totuttanut koiraamme toisiin koiriin ja nyt se pelkää useita isoja koiria ja välillä pieniäkin. Murisee niille, haukkuu jne.. Isoja koiria se pakenee omistajan taakse tai muualle turvalliseen paikkaan omistajan lähellä.
      ONNEA KAIKILLE KOIRAN HANKINTAA JA VASTATKAA KYSYMYKSIINI! KIITOS KUN JAKSOIT LUKEA TÄMÄN PITKÄN VIESTIN!
      KIITOS! T: Minä&Havannankoirani Wilma

    • Mustahavanna

      Haluaisin mustan havannankoiran kaveriksi cottonillemme. Onkohan jollain pentuetta, jossa olisi musta pentu?

    • :O

      Te, jotka pidätte havannankoiranne turkkia lyhyenä, niin kuinka usein käytätte sitä trimmattavana? Kasvaako se ns. "loputtomiin", kuten bichon frisellä?
      Täälläkin haaveillaan havannalaisesta pinserille kaveriksi, niin tuo turkinhoito on vähän uusi juttu. :-)

      • karppi1986

        Meidän havannauroksen turkki leikattiin lyhyeksi kun poitsu täytti 10 v. ja karva kasvaa ihan koko ajan. Oon semmosen reilun puolen vuoden välein karvan leikannut ihan lyhyeksi (ihan itse vain saksinut).


    • ÄLÄ OTA

      minulla on hyvin kasvatettu koira. ongelma on uroksilla nylkyttää helvetisti ei sovi. ei sovi ottaa lapsiperheeseen koska on suojeleva itsestään ja pomottaan pahjan pohjinmaisia

    • ..

      Ei meillä kyllä uros nylkytä ...yhtään mitään, enkä oo nähnyt muidenkaan olevan siinä sen kummemin aktiivisia...sopii loistavasti lasten pariin tämä rotu :) nm. meillä 2 havannaa ja 6 lasta :)

    • mamman ilo

      Meillä on 8kk ikäinen Havannalainen. Olipa helppo pentu. 4 kk jälkeen ei yhtää vahinkopissaa. 5 kk jälkeen ainoastaan ulos . On joutunut olemaan jopa 10 t pv yksin. Toinen omistaja matkalla, toinen töissä.Hienosti pinnaa, et pääsee ulos. Ei tee paperille.
      Eikä mitään ole järsinyt tms. Mutta omilla lelulla leikkii aivan innoissaan. Iloinen, oppivainen. Innoissaan lähtee lenkille n 3-4 kertaa pv. N 1 km kerralla. Suosittelen. Turkinhoitoon kannattaa satsata. Leikkasimme turkin lyhyeksi just. On helpompi kurakelillä. Myös lapsiystävällinen.

    • osto-aikeessa

      Millaisia kokemuksia kasvattajista? Ruusuja ja risuja?

      • Vimeo

        Oma koira Saharandalta, Espoosta. Todella mukavat ihmiset ja valikoivat tarkoin että on varmasti hyvä perhe tiedossa pennulle:)
        Maksettiin 1100€ silloin urospennusta, täysin näyttelykelpoinen yms, ei vaan koskaan tullut vietyä, seurakoirana aina ollut ja ihana on vieläkin:)


      • Suzuida's

        Suzuida's. Ainut huono puoli, että se on Pulpissa... Käytii ite sieltä hakemassa pentu autolla.


    • Havannankoirat

      Heip! Terveiset onnelliselta havannankoiran-omistajalta:) Poikakoira täyttää nyt syksyllä 6v, joka päivä oppii pitämään tästä ilopilleristä aina vain enemmän. Superkiltti, energinen ja aina vain tuntuu olevan halua leikkiä pidemmänkin lenkin jälkeen.
      Ihan pienistä lapsista ei niinkään välitä, elänyt perheessä, jossa lapset olleet 13v ja ylöspäin kotiin tullessa.
      Tämä on kuitenkin vain tottumustapaus, havannankoirat tulevat yleensä hyvin toimiin kaikenlaisten ihmisten kanssa.

      Koira on todella oppivainen, nyt jo siinä tilanteessa etten enää keksi mitä opettaisi kun oppii niin nopeasti kaiken! Nauttii saamastaan huomiosta, erittäin seurallinen ja lojaali koira.

      Turkin hoidosta tosiaan moni sanonutkin, ettei siitä helpoimmasta päästä. Viikonloppuisin yleensä pidetään harjauspäivä että selvitetään turkki, pidetään se suht pitkänä kun kasvaa vain niin nopeasti. Ei kuitenkaan mikään ylityöläs, ei ole pohjavillaa mikä takuttaisi pahemmin:)
      Karvaa ei tosiaan lähde yhtään paitsi harjattaessa ja leikattaessa sitä karvaa.

      Todellakin suosittelen tätä rotua, tuo iloa monella tapaa elämään:)

    • turkki1

      Vielä kiinnostaa tuo turkin leikkaus ? Leikkaatteko saksilla, koneella vai miten ?

      • hava

        Trimman ihan trimmauskoneella, 5FC terällä :) Tassut, osa kuonosta, häntä ja korvat saksilla.


    • mahtavakoira

      siis ihan loistava seurakoira mutta huono puoli on se että jos et pidä turkin hoidosta...













      kannattaa:)

    • Beeswing

      luin jostain, että havannankoira voi olla hyvin aggressiivinen suuttuessaan. onko kellään kokemusta tällaisesta?

      • HavannaPARHAUTTA

        En ole koskaan kuullut tai nähnyt Havannan suuttuvan. Itselläni 5v Havanna narttu. Vähän arka, eli voi murista muille koirille. Ihmisille ei koskaan. Havannat vain yksinkertaisesti rakastavat ihmisiä. Toki arka yksilö voi säikähtää jotain, mutta ei omaa perhettään. Agressiivinen.never.


      • Anonyymi

        Ju, meillä aivan ihana luonteinen havanna pääosin mutta väsyneenä jos joudut nostamaan tms. on todella aggressiivinen vaikka kuinka koulutusta tehty ohjeiden mukaan.


    • Mies__20v

      Ihana rotu! Sukulaisilla on 12v bichon havanais koira ja sen ansiosta olen päässyt koirapelostani eroon. 100% rakkautta! Ja ei kertaakaan ku ei hymy olis levinny kasvoille ku on käyny sitä moikkaamas. Ja sopii hyvin allergikoille! Olen itse allerginen koirille ja talon emäntä on myös. Mutta mitään allergisia reaktioita ei tuu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe