AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / antaako mennä ulosottoon?

antaako mennä ulosottoon?

23 Vastausta 1 264 Lukukertaa
mieheni kanssa olemme velkakierteessä ja velkaa varmaan jo lähemmäs 90000e nyt ei enää rahat riitä maksaa kaikkia velkoja ja elättää kolmea lasta.olen miettinyt että parempiko olisi antaa mennä lainat ulosottoon..varmaan kk erä olisi pienen osan verran siitä paljonko kk nyt on maksettu.auto on osamaksulla voiko ulosmittaus ulosmitata sen meiltä pois?auton osamaksut olisi tarkotua maksaa ettei auto lähtis alta ja tietysti vuokra,sähköt,netti,puh ja muut pienemmät..kiitos jos jollakin kokemusta ja neuvoja.mitään saarnaa ei tarvitse vaivautua kirjoittelemaan..

antaako mennä ulosottoon

kyllä osamaksu auto voidaan ulosmitata.oletteko yrit päästä velkajärjestelyyn??ota yhteyttä oman kuntasi velkaneuvontaan pikaisesti,jotta asiat alkavat järjestyä!

miten toimii

tuollainen velkajärjestely?mitä siellä voidaan tehdä asian eteen?saako jotenkin pienennettyä kk eriä vai miten oikeen toimii?

vai virkamies tääl on sit toinen

ei ulosmitata velka autoa kun olette haltija. ja etenkin jos sattuu olee velkaa lähes auton arvon verran uskon että saatte pitää auton tarviittehan sitä päivittäin.

Meillä sama täällä mietinnässä

Laskin juuri, että herranjesta me ollaan maksettu yli 700 eurolla kuussa kaikenmaaliman lyhennyksiä! Siis apuva! Ja kun on niin moneen paikkaan noita lainoja, että ei tässä pysty mitään sopimuksiakaan tekemään. Jos nytkin menee yli 700 lyhennyksiä, siihen päälle sit vuokra, sähkölaskut, nettilasku, puhelinlasku, vakuutuslaskut. Sit pikavippejäkin vielä, mistä olen yrittänyt sopia maksusopimuksia, mutta huomasin tuossa, että ei hitto eihän niitä pysty enää maksamaan kun ei ole rahaa.

Velkaa on yhteensä 25 000, jään työttömäksi (työsopimusta ei enää jatketakaan vaikka pitikin jatkaa...), miehellä on ihan sikapienet tulot (sairaseläkkeellä). 3 lasta meilläkin. Omaisuutta ei ole.

Olen nyt tosissani harkinnut, että päästänkö ulosottoon. Nytkin maksoin kaikki mihin rahat riitti, rahaa ei jäänyt ja vielä olis maksettavaa ainakin 500 eurolla, mutta en tiedä millä maksan. Samaan aikaan velkojat sanoo, että jos yksikin erä jää maksamatta tai myöhästyy,niin heti pannaan eteenpäin.

Jos päästäis nyt vaan ulosottoon kaikki ja sopis sit ulosoton kanssa lyhennyksen? Kauanko kestää toi ulosotto? Ikuisesti? Tulot on mullakin niin pienet ja jos olen ymmärtänyt oikein, niin u-mittarikaan ei laske meidän yhteistuloja, koska velat on mun, eli ulosmitattua sais palkasta ehkä satasen.

Olisko parempi vaan antaa mennä?

meillä sama mietinnässä

ota yhteyttä oman kunnan velkaneuvontaan,jos teillä on mahdollista päästä velkajärjestelyyn
ulosotto voi ehkä palauttaa asioitasi pois varattoman jos tulot on liian pienet,ettei jää suojaosuutta,mikä pitää jokaiselle jäädä.suosittelen,että ottaisit heti yhteyttä velkaneuvontaan,siellä voidaan kartoittaa koko velkatilanteenne.

me

tässä ollaan kyllä ihan pihalla mitä tuo velkaneuvoja yleensä tarkoittaa ja mitä voi asialle tehdä.ja jos lainan maksut myöhässä meneekö ensin perintä toimistolle ja sitten ulosottoon vai miten nää hommat toimii..?harmittaa kyllä että tähän nyt ollaan menossa mutta ei kai tässä itkut auta ja voi muuta kyn syyttää itteensä kun on ottannut noita lainoja niin pirusti.nyt lainajen lyhennyksiin menee n.2000e kuussa ja nyt ei enää rahat ja mielenkiinto kertakaikkiaan riitä maksaa ku tileistä ei jää melkein mitään käteen.

xx

soita vaikka oman kunnan ulosottovirastoon ja kysy mitä tarkoittaa velkaneuvonta,jos teillä ei ole omassa kunnassa velkaneuvontaa järjestetty kunnan/kaupungin taholta.
ulosotossa osaavat selittää mitä tarkoittaa!!!!!!

Myykää asunto?

Emmaniinalle, jos teillä on noin paljon velkaa, siis lähes 90 000, niin senhän on pakko olla asuntolainaa. Koska eihän kenelläkään voi olla noin paljoa kulutusluottoa. Mites, oletteko ajatelleet sitä, että myytte asunnon pois, ja kauppahinnalla maksatte asuntolainan, ja muutatte vuokralle.
'

ei omaa asuntoa

ole vaan pelkkiä kulutus luottoja ja nyt kun uudelleen laskeskelin niin n.70000e jotkut mieheni nimissä pari itselläni ja muutama yhteinenkin.jos olen rinnakkais hakijana miheni lainassa ja ne menevät u.ottoon niin meneekö myös omat luottotietoni?

No mitä teillä sitten on?

Mitä noilla 70000 eurolla on tehty, onko niillä ostettu jotain vaan vain kulutettu?
Ei voi ymmärtää ...

meillä sama mietinnässä

Olen käynyt velkaneuvojalla. Olen vuosikaudet kituuttanut niin että olen maksanut suurimman osan palkastani lyhennyksiä lainojen, korttien, ostostilejen... No nyt kun on noi pikavipit tossa joista totesin, etten enää ota lainaa jotta maksan lainaa....

Niin siis kävin velkaneuvojalla ja hän totesi, että jos olisin tullut vaikka vuosi sitten, eli ennen kuin aloin ottamaan pikavippejä laskujen maksuun ja elämiseen. Nyt kun jäin työttömäksikin niin se hankaloittaa tilanteen niin, ettei voi tehdä maksusuunnitelmia, kun ei tiedä tuloja. Ei voi hakea Takuusäätiöltä takausta, koska ei ole tarpeeksi maksuvaraa (varsinkaan kun ei tiedä tuloja...)

Eli, olen itse yrittänyt tehdä maksusuunniltelmia. Mutta nyt kun maksan vanhoja lainoja ja kortteja ja tilejä sen yli 700 euroa, niin millä rahalla maksaisin enää muita lyhennyksiä vaikka saisinkin maksusuunnitelmat tehtyä? En millään. Ja millä me elettäis, kun miehen tulot riittää just vuokraan ja sähkölaskuun. Sit pitäis maksaa vielä ns. tavalliset laskut.

Eikä yksikään firma anna armoa, että odottaisivat kuukauden, kun silloin saan tietää sainko ton työpaikan vai en, mihin olen "jonossa".

Työpaikkaa odotellessa firmat eivät suostu odottamaan, vaan laittavat perintätoimet eteenpäin jos en lyhennä juuri sitä summaa mitä haluavat ja vaikka kuinka yritän sanoa, että ettekö ymmärrä, että jos menee ulosottoon niin ette saa mitään koska mulla ei ole mitään ulosmitattavaa, niin eihän ne ymmärrä.

Eli nyt sit saa mennä. Vuokra, sähkö, netti ja puhelimet sekä vakuutukset maksamme ajallaan ja muut saa mennä ulosottoon. Ajattelin, että jos Visan ja pankilta saadun lainan lyhentäisin vielä normaalisti jotta "säilyis välit" pankin kanssa sentään. Noissakin on jo ihan tarpeeks, jos en töitä saa, eli siltikään ei rahaa elämiseen juurikaan jää. Mutta siihenhän me ollaan jo totuttu.

Mulla on oikeestaan ihan helpottunut olo jo kun sain sen päätöksen tehtyä, että okei nyt ei auta kun päästää ulosottoon vaan. Menkööt sitten perhana. Kärsitään sit. Velkaneuvoja sanoi, että heti kun tilanne muuttuu, niin ottaisin taas yhteyttä, hän sitten yrittää taas jotakin. Mutta nyt kun mun tulot on jäissä niin ei voi tehdä mitään. Niinhän se on.

joo

opettele tiivistään juttus. Monta riviä täyttä paskaa

ei omaa asuntoa

kyllä luottotietosi menee velkoja varmasti hakee käräjäoikeudesta päätöksen velan maksusta
sitten luottokortin antajatkin pyytää palauttamaan luottokortit
mietihän vielä

mitäpä siitä

jos luottokortit menee parempi vaan tappiin nekin on jo käytetty.kyllä tässä koitellaan maksella laskuja mutta jos ei rahat riitä niin en jaksa stressata vaan olkoot sitten maksamatta jokunen laina.

aaaapua

ootteko minkä ikäisiä?mietin että mitenkä paljon ollaan samassa tilanteessa =)

emmaniina

Mä oon 3-kymppinen, mies vähän vanhempi. Mä olen aina hoitanut kaikki raha-asiat kunnialla, mutta koska työpaikkani ei ole koskaan ollut vakituinen, vaan olen kymmenisen vuotta ollut ikuisena sijaisena (alallani erittäin tavallista tämä), on esim. lainaa ollut helpompi hakea esim. ellokselta kun pankista. Mutta siis lähemmäs 7 vuotta olen lyhentänyt kalliita lainoja ja ollaan kituutettu tosi pienellä rahalla kaikki nämä vuodet noiden lyhennysten takia.

Sitten tuli miehen rahoihin katkos ja samaan syssyyn omiin tuloihin katkos ja koska laskut oli maksettava ajallaan, ajauduin tyhmänä ottamaan näitä surullisenkuuluisia pikavippejä. Siitä tää kierre sit lähti. Nyt heinäkuussa päätin, että en maksa enää lainaa lainalla, kävin velkaneuvojalla, joka tosiaan ei meidän tilanteeseen helpotusta keksi, koska mä jään nyt työttömäksi. En välttämättä pitkäks aikaa, mut kuitenkin, maksusuunniltemia ei voi tehdä kun ei tietoa tuloista.

Kortit saa multa mennäkin, tapissa ne on täälläkin. Enkä ajatellutkaan että saisin pitää ne, mutta ajattelin, että pankille lainaani lyhentäisin kiltisti sekä pankin Visaa. Muuhun en pysty, jos meinataan jollain elääkin.

Jos 15 vuotta menee, niin hehe, tässähän ollaan sit 5-kymppisiä ennenku taas ollaan "normaalikansalaisia", mut ei sille nyt mitään mahda. Vaikka uo:ttoon meneekin, niin kyllä mä sinne aion vähän edes lyhennellä kykyjeni mukaan sitten. Mutta jokaisen velkojan kanssa erikseen en pysty sopimaan, kun eivät anna tuumaakaan periksi. Vaativat liian isoja lyhennyksiä joihin en pysty.

aaaapua

meillä on kyllä ihan samanlaiset tilanteet näköjään =)
jos tahdot ni kirjottele mulle sähköpostiin jachi@suomi24.fi ois kiva kirjotella ilman et muut kommentoi ikävällä tavalla.
Älkää ihmeessä päästäkö lainojanne ulosottoon asti!
Vaikka kuukausierät ehkä pienemmät, olette aina niiden varjossa. Velat otetaan tililtä sen mukaan, paljonko tienaatte. Ei ole siis mitään "minimi" kuukausieriä, vaan varmasti jää paskasti käteen. Toiseksi, näistä tulee ilmoitus työnantajalle. Tiedän monta, jotka ovat saaneet potkut tästä syystä. Kertoo epäluotettavasta tyypistä, jos sillä on velat perinnässä.

Jos nykyinen velkanne on nyt 70-90,000 ja kuulostaa mielestäsi pahalta, niin laskehan paljonko se on kaikkien "minimi" maksuerien ja useiden kymmenien vuosien jälkeen. Varmasti AINAKIN tuplasti sama määrä.

Sosiaalitoimistosta saa apua. Varaa aika sosiaalityöntekijälle perustoimeentuloturvaa varten. He laskevat tulojen, menojen, lapsien, laskujen ym. mukaan, paljonko vajetta jää. Ei haittaa vaikka on omaisuutta, he laskevat paljonko keskimäärin tulojenne tulisi olla jotta pärjäätte! Ei sieltä kuitenkaan mihinkään parturiin tai ostoksille rahaa saa, mutta ruokaan ja esim. sähkölaskuihin.

Myös se velkaneuvottelu olsi hyvä! Mene mahdollisimman pian, ennekun olette liemessä!

Kaverilleni kävi aikoinaan niin, että hä sai vanhempiensa kuoltuaan ison maatilan ja paljon omaisuutta n.400,000e arvosta. Jätti aina laskut maksamatta, kun oli niin huolimaton. Häntä ei jaksanut kiinnostaa yhtään.

Nyt, 15 vuoden jälkeen hän on tässä tilanteessa:
- ulosotossa 200,000 ja velka kasvaa koko ajan, kun hän ei pysty sitä lyhentämään tarpeeksi
- unelmiensa työpaikasta sai potkut, toisesta otti itse, koska velat perittiin suoraan tililtä ja elämiseen jäi laskujen jälkeen 0,80 euroa
- omaa autoa hän ei tule koskaan saamaan, eikä tule olemaan varaa ylläpitää edes ilmaiseksi saatua autoa
- asuu tällä hetkellä homeisessa, vanhassa omakotitalossa josta maksaa vuokraa kunnostamalla taloa. Lähimpään kauppaa, apteekkiin, pankkiin....on matkaa 25km, joka hänen tarvii kävellä, riippumatta kelistä.
- puhelin hänellä on, mutta hän ei voi koskaan soittaa sillä itse
- rahaa hänellä jää elämiseen nyt sen verran, että sillä pärjää jos leipoo, sienestää, marjastaa ja syö kaiken mitä saa, eikä ole nirso

Toivottavasti sait tästä jotakin vinkkejä, sillä juttusi kuulosti pahalta...kaverini vielä pahemmalta, eikö?

antaako mennä ulosottoon

sossu ei ota huomioon velkoja,ainoastaa jos velat ulosotossa!! Kummalta tuntuu,mutta näin se vaan on!!

15v jälkeen

kaverisi ulosotto on juuri loppumassa, kyllä se siitä

kävin velkaneuvojalla.. ja sain tälläsiä vinkkejä..

Kun minulla ei kerta kaikkiaan riitä rahat, velkaa on liikaa..
niin joka tapauksessa menee ne luottotiedot jos hakee lainan takausta takuusäätiöltä tai velkajärjestelyä niin annan nyt kaikkien kulutusluottojen mennä ulosottoon.

Lopputulos on kuitenkin sama mutta tällä odotusajalla ennen kuin asiat etenevät jää edes vähän rahaa elämiseen ja ei velkaannu lisää. (takuusäätiön 1 ehto, että ei ole juuri otettua lainaa (4kk))

Eli nyt kylmän viileästi päästän kaikki ulosottoon ja maksan 1/3 tuloistani sinne ja
hakeuduin velkaneuvonnan kautta joko järjestelyyn tai haen takuusäätiön takausta.

t. Muumimamma-77

diipadaapa

Sulle Tiicu!
Taisit kyllä kirjoittaa täysin mutu meiningillä....
Ulosottomiehen kanssa voi tehdä maksusopimuksen ilman että pistää tietoa palkanmaksajalle ulosotosta, Nimim. itse sopimuksen tehnyt!
Jos velkojen lyhentäminen tuntuu todella elämänhalun vievältä ja mahdottomon tuntuiselta ni Hyvät Ihmiset EI SE ulosotto ole se kuolettavasti pelättävä peikko, vaan ajatelkaa näin että se on laina joka pistää kaikki lainat samaan nippuun. ei tartte stressailla paljo lyhentää mihinkin ja mihin ei maksa lainkaan...
Ja kyllä toi ulosotossakin oleva laina lyhenee ajallaan kun sitä vaan sopimuksen mukaisesti makselee. Nauttikaa elämästä älkääkä tehkö kaikesta niin pirun hankalaa ja synkkää.

köyhät

elekää köyhät kaikesta valittako j ja nimen omaan elekää ottako lainaaa jos saatana ei oo takasi maksu kykyä
 /   /  /  / antaako mennä ulosottoon?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta