Break -00 takapää liian alhaalla

perä alhaalla

Tosiaan breakin takapää roikkuu liian alhaalla, eikä mitään näyttäs silmämääräisesti olevan pielessä. Jousitangot näyttää ihan normaaleilta, toinen on jo joskus vaihdettu. Mistä ihmeestä perä voi laskea? Vai väsyykö jousitangot ajan myötä ja niitä pitää kiristää.. siis kääntää booreistaan tiukemmalle esim. yhden loven? Voi olla aika työläs homma kun ruostunu kuitenkin tiukkaan.? Onko jollakin ollu sama vika-ja korjattu? Kiinnostais tietää miten korjattiin?

7

921

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monamuuri

      Omasta meganesta meni toinen takavääntösauva poikki sillä seurauksella että koko perä viisti maata pitkin. Vaihdatin varmuuden vuoksi molemmat sauvat uusiin kun koko taka-akseli oli joka tapauksessa irrotettava.
      Kerro toki jos oli kyse jostain muusta viasta.

    • fleurdelysbis

      Olen kuullut, että joku otti mitat ja asensi jokin toisen merkkisen auton kierrejousivahvisteiset iskarit, oliskohan ollut Bemari tai Mersu. Joku lisäsi itse ylimääräisiä kierrejousia iskarin ympärille, mutta sanoi viritystään vaaralliseksi ja laittomaksi, mutta sai perän jotenkuten pysymään ylhäällä. Autowikissä on ohje vääntövarsien säätämisestä Renault 19 -malliin, joten se sopinee myös Meganeen. Sitten tietysti Varaosahausta tai Relluosasta voi ostaa koko taka-akseliston, mutta se tulee maksamaan 300-500 euroa. Joku firma tekee myös mittatilaustyönä lisäkierrejousia karavaanareille, mutta sekin maksaa kaiketi jotain. Sun pitää nyt selvittää, onko vika vain pelkästään iskarissa tai molemmissa, kuluvaa lajia, varsinkin jos ne on asennettu väärin, elikkä kiristetty kiinni vielä kun auton perä on ollut ylhäällä, jolloin iskarit ovat väärässä kulmassa ja kuluvat alle aikayksikössä ja alkavat vuotamaan. Ensin kirrataan sormitiukkuudelle ja sitten vasta auto renkaittensa varaan ja lopullinen kiristäminen.

      Vääntötangot katkeavat, koska ne eivät kerta kaikkiaan kestä (suunnitteluvirhe) ja tähän kun vielä lisätään Suomen olosuhteet, kuten talvisuolaus niin siinä sitä sitten ollaan. Ilmeisesti vääntötangot pitäisi omatekoisesti suojata kosteudelta, suolalta ja ruosteelta jonkinlaisella pohjalevyllä tai kannella.

      • öylä

        Onko myös kierrejousissa suunnitteluvirhe, kun niitä katkeilee ihmisten autoista? Kyllä se on vanhuutta, kun ne katkee.


    • ööäät

      Meidän rellusta katkesi oikenpuolen vääntösauva, jolloin auto oli hieman kallellaan. Kaiken lisäksi se oli takimmainen, jolloin sen katkeaminen oli vaikeasti todettavissa, kun se oli katkennut viistosti. Lisäksi siinä oli alkuperäisenä kutistesukka päällä, jota ei varaosassa ole. Hintaa väntösauvalla oli merkkiliikkeessä 160 euroa. Itse vaihdoin ja hommana se oli aika iisi. Niille jotka moittivat kyseistä systeemiä, niin voin sanoa, että katkeilee ne kierrejousetkin. Mielummin vaihdan vää'ntösauvan. Kun ostat kierretangon, niin ota kovuudeltaan vähintään 8,8 tai viellä parempi on 12,9. (älä osta halpahallista 4,8)

      • perä alhaalla

        En jaksa kyllä uskoa että jousitangot olisi nin paljon antanu perää- pakko olla vika puslissa joitten sisällä on booritus mihin jousitangot tulee kiinni. Mahtaako joku olla vaihtanu ko. puslat? onnistuukohan kotikonstein? vai onko parempi luovuttaa ja ostaa koko taka-akseli romuttamolta?


    • eco men

      on vieläjotakin arvoa romuna,käytöarvon taitaa olla jo 0...

    • hencc

      Puslathan sieltä mm. hajoaa.
      Korjattu taka-akseli: www.x-parts.fi/taka-akselit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe