Lappeen ympäristökunnissa asuminen (Lemi yms.)

Lemille...?

Olen muuttamassa Lappeen seudulle tuossa vuodenvaihteessa opiskelemaan (LTY). Olen miettinyt, että voisihan sitä muuttaa vaikka Lemille ja kävis sieltä käsin sitten koulussa. Välimatkakaan kun ei ole mahdoton. Tykkään asua pienellä paikkakunnalla. Omaa rauhaa, edullinen ja mukava asunto kivalta seudulta siis hakusessa.

Mutta en tiedä Lemistä (tai muista Lappeenrannan ympäristökunnista mitään)... Millainen paikka asua, millaista porukkaa, mille seudulle ei ainakaan kannata muuttaa (missä ovat juoppojen valtakunnat), vuokra-asumisen hinnat suurinpiirtein yms.? Kaikki kokemukset tervetulleita, myös positiiviset!

(P.S. Mulla on tuolla Torin puolella vuokrailmoitus, eli jos jollain tiedossa asunto niin ilmoitelkaahan... :)

9

848

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myös miettinyt

      20v Lpr:ssa pyörineenä olen miettinyt samaa mutta työttömyyskausina vieraana kirkonkylillä voi olla vaikeaa.
      Jos olet kotoisin kirkonkylästä tms. paikasta niin Lemit,Taipalsaaret on ihan samanlaisia.Ja nimenomaan Taipalsaari ja Lemin Kuukanniemi ovat entisten vauraiden Lappeenrantalaisten asuttamia.
      Jos on koulu tai työpaikka niin nuo ovat hyviä paikkoja.

      • saku873

        maaseutumaista asumista jos painottaa, niin sitä löytyy ihan lappeenrannan sisältäkin; ei tarvitse siis todellakaan mihinkään naapurikuntaan muuttaa. ainakaan lemille tai ylämaalle, kun kouluun tai töihin kulkevalle varsinkin talviaikaan kulkeminen on se ongelma ja käy joka tapauksessa asumiskulussa muodostuvaa säästöä suuremmaksi. tämä siksi, että julkinen liikenne ei toimi ja oman auton lisäksi huonosti hoidettuun ja pieneen tiehen menee niin paljon aikaa.

        jos taas kysymys on pienemmästä asumiskustannuksesta ja auto on käytettävissä, niin nelikaistatien varrelta lappeenrannssa ent. joutseno tarjoaa jo huomattavasti edullisempia asuntoja; epäsosiaalisen sakin pystyy välttämään sillä, ettei mene asumaan "kunnan vuokrataloihin ja vastaaviin".

        toinen maakunnan potentiaalisesti edullisempi asuinkustannusten osalta, joutsenoa vielä halvempi mutta matkaa sitten vielä lisää 4-kaistaisen varrelta on imatra. sitten alkaa vaan tulla se, että autolla ajoa on jo varattava ½ tuntia suuntaansa. sieltä kulkee kyllä sitten julkinenkin, ja vuokrat alueesta riippuen kolmasosan - jopa puolet edullisempia kuin lappeenrannassa. tosin on muistettava, että osa asumisen säästöstä, sama kuin pikkukuntien tai vaikka joutsenon alueenkin kanssa hukkuu sitten siihen kulkemiseen. työmatkalaisella se ei ole ongelma, kun matkat saa takaisin verovähennyksenä eri kunnan puolelta takaisin (lappeenrantalainen ei siis joutsenosta käsittääkseni, koska nykyään samaa kuntaa; mutta vaikka imatralta, kun eri kunta tai sitten etelään jos menisi kouvolan puolelle, niin sama juttu).

        jos on paljon etänä/verkossa mahdollisia opiskeluja ja malttaisi auton käydä tankkaamassa vaikka itähintaisella polttoaineella, niin asumiskuluissa ainakin säästäisi helposti asumalla kaupungin ulkopuolella.


    • lemiläinen

      on ihan ok,ei sen kummenpaa kuin muissakaan pienissä kylissä. Ihmiset ovat mukavia,tosin jos/kun et tunne täältä ketään kestää oman aikansa tutustua ihmisiin.
      Koulussa tai töissä käynti vaatii oman auton, linja-autovuorot sopivat lähinnä näille "7-15.30" ihmisille.
      Vuokrat edullisia,mielestäni ei ole mitään varsinaisia "juoppojen valtakuntia."
      Itse muutin tänne Lemille n.6vuotta sitten ja olen viihtynyt hyvin.
      Se miinuksena että jos jymähdät tänne kylälle,alkaa varmasti ahdistamaan ajan mittaa, mutta jos opiskelet,käyt töissä jne. muualla kuin täällä niin samahan se on missä asuu.
      Ei muuta kuin tervetuloa!

    • naapuri tässä

      Tule Lappeenrannan laidalle, Kivisalmeen, tämä on kuin maaseudulla asuisi. Tässä naapurissa olisi kalustettu yksiö vuokrattavana kunnolliselle vuokralaiselle 30.3.10 asti.
      Voisit miettiä, onko tämä hyvä vaihtoehto asua. Kyllä täältä sitten pitempiaikaisia asuntojakin löytyy.
      Tuon yksiön omistaja on maaliskuun loppuun asti Intiassa. Laita yhteystietoja,jos kiinnostaa.

      • Lemille...?

        Kiitos vastauksista ja rohkaisuista muuttoon!

        Olen tosiaan lähes 20 ensimmäistä vuotta elämästäni asunut pienellä paikkakunnalla, joten eiköhän pari vuotta Lemillä, Taipalsaaressa tms. mene. Mukavaahan se vaan on tutustua uusiin "maalaiskulttuureihin", nyt kun pari vuotta on eri kaupungeissa vierähtänyt. :)

        Ja mahdolliselle tulevalle naapurille tiedoksi, että sähköpostiosoitteeni on: [email protected]
        Tuonne voi muutkin laittaa asuntotietoja, jos sattuu vapaista asunnoista tietämään, siis puskaradiot soimaan... :) Mulle siis kelpaa lähes tulkoon kaikki inhimilliseen asumiseen/yöpymiseen soveltuva (rivitaloasunnot, mummonmökit, talviasuttavat kesämökit).


      • yritä vain
        Lemille...? kirjoitti:

        Kiitos vastauksista ja rohkaisuista muuttoon!

        Olen tosiaan lähes 20 ensimmäistä vuotta elämästäni asunut pienellä paikkakunnalla, joten eiköhän pari vuotta Lemillä, Taipalsaaressa tms. mene. Mukavaahan se vaan on tutustua uusiin "maalaiskulttuureihin", nyt kun pari vuotta on eri kaupungeissa vierähtänyt. :)

        Ja mahdolliselle tulevalle naapurille tiedoksi, että sähköpostiosoitteeni on: [email protected]
        Tuonne voi muutkin laittaa asuntotietoja, jos sattuu vapaista asunnoista tietämään, siis puskaradiot soimaan... :) Mulle siis kelpaa lähes tulkoon kaikki inhimilliseen asumiseen/yöpymiseen soveltuva (rivitaloasunnot, mummonmökit, talviasuttavat kesämökit).

        Tuskin kestät lemiläisiä paria vuotta. Harvinaisen typerää porukkaa.
        Voit toki yrittää.


    • onhan myös taavetti n.30min matkan päässä ja bussiyhteydet suht hyvät ainakin opiskelijan kannalta. Ja asunnot todella edullisia täällä. Hyvät peruspalvelut löytyy kylältä.

    • immp

      Itse olen aikuisiällä muuttanut Taipalsaarelle ja mielestäni tänne oli ihan helppo asettua. Käyn itse töissä Skinnarilassa, ja matka taittuu mukavasti. Oma auto täytyy joka tapauksessa olla, bussilla ei oikein voi kuvitella ehtivänsä aamulla töihin (kaupunkiin ehtisi, mutta Skinnarilaan ei kyllä millään).

    • Yrittäjä Lappeenrant

      Mekin muutetaan maalle,,täältä korkean veron Lappeenrannasta..Ei tarvii maksaa veroja niin paljon,energia ym,,muut maksut paljon pienempiä..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe