AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Riihimäen lasitehdas...

Riihimäen lasitehdas...

17 Vastausta 2 396 Lukukertaa
En tiedä menikö tää nyt ihan väärälle palstalle, mut olen kiinnostunut lasitavaroista ja niiden hinnoista...Ja Riihimäen lasista, miten iso tehdas ja miten arvostettua on Riihimäen lasi ylipäätään? Ja hinnat n.?
Mä pikkuisen ihmettelin, löysin kirppikseltä Riihimäen lasin lasikulhon, punertava, halkaisija 25 cm, ja hinta 0,20 e!!!
Punainen lasi on kalliimpaa kuin muut, mutta esineellä on kumminkin arvoa vain, jos se on ihan ehjä.
Huutonetistä yms voi saada käsitystä hinnoista.
Riihimäen lasitehdas on lopettanut toimintansa 1990-lla. Riihimäellä on ollut jotain pienempiä lasistudioita, en tiedä onko enää mikään toiminnassa.
Riihimäen Lasi-tuotteita on eri hintaluokissa, riippuen siitä kuka lasiesineen on suunnitellut. Esineen arvoa nostaa virheettömyys.

Lasimuseolla on olemassa oma yhdistys, olisikohan "Suomen lasimusen ystävät". Heillä on erilaisia tapahtumia, lasikirppiksiä yms. tilaisuuksia, joihin ymmärtääkseni voi viedä omia esineitä arvioitavaksi.

kirjoitusvirhe

"Suomen lasimuseon ystävät" piti kirjoittamani, vaikka kyllä kai tuosta ylläolevasta viestistä päättelemälläkin selvinnee. =)

Riihimäen lasi oli aika iso tehdas

Suomen lasimuseon ystäviltä löytyy myös nettisivut: www.suomenlasimuseonystavat.fi/ ja myös Suomen lasimuseon sivuilta vois jotain löytyä : www.suomenlasimuseo.fi.

Ei kaikki ihmiset arvosta tai tiedä Riihimäen lasin arvosta, siksi näitä huippulöytöjäkin voi tehdä kirppikseltä. Jos olet kiinnostunut ostamasi lasitavaran arvosta, varmaan joku näistä lasimuseon ystävistä vois auttaa.

Riihimäen lasi oli siis melko iso tehdas ja siellä toimi useita kuuluisia suunnittelijoita, mm. Nanny Still. Myös tosi moni riihimäkeläinen ja lähiympäristön asukas työskenteli siellä ja niitä aurinkopulloja ym. maljakoita löytyy useastakin lähistön kodista. Tosin monet ovat niitäkin kaatikselle vieneet, kun eivät ole tajunneet niiden arvoa. Itse arvostan ja omistan isovanhemmiltani perittyä Ri lasia, upeeta!
Riihimäen lasin tuotteet ovat yleensä kirppiksilläkin nykyään aikas kovissa hinnoissa, koska huutokauppohen ja yleisen tietämyksen kautta innostus/arvostus levinnyt.
Netistäkin löydät helposti monia kanavia ja hintoja. Aurinkopullo pienintäkin kokoa helposti 50-100 euroa ja isommat 150-800 euroa !
Jos yleensä jonkin tuotteen saat tosiaan 0,20 €:lla olet saanut niin halvalla on mennyt.

Muistetaan myös Kumelan tuotteet.

Molemmissa oli monia tunnettuja lasisuunnittelijoita.
Ehjyys nostaa esineen arvoa, taikka siis rikkinäinen esine on arvoton, koska esineitä on niin paljon.
Sen sijaan jos esineessä on jokin virhe (valmistusrirhe) se voi tehdä esineestä hyvinkin mielenkiintoisen.
Olisin ollut huomaavinani, että riihimäkeläinen lasi on kalleinta usein juuri Riihimäen kirppiksillä, koska täällä lasin arvo ymmärretään selvästi. Halpaa Riihimäen lasin tavaraa löytää jostain muista kaupungeista ja kylistä, jossa vanha lasi on vain hylkytavaraa. Joskus saa hykerrellä onnellisena tehdessään hyviä kauppoja. Lasi on ihana keräilykohde.

---

desinglasi.com
Kuka osaisi kertoa Riihimäellä Olumpialaisiin 1940 valmistetusta kuution muotoisesta kiposta jossa on stadionin torni Helsinki 1940 ja muilla sivuilla urheilijoita,vaalean sininen.Olisiko tuolle hinta-arviota löydettävissä mistään
Kuuluisa muotoija Salmenlinna on suun. esineen RL-lasille, joka sitten tilaustyönä valmitettu olympialaisiin.
http://www.salmenlinna.eu/olympia-malja.html

Valmistettu myös vaal. sin.

http://www.urheilumuseo.fi/portals/47/helsinki2/helsinki40/kategoriat40.htm
- mikäli kiinnostaa Olympia -aihe matsku, niin linkistä löytyy.

Maljastasi on yhtä monta hinta kuin arvioijaa.
Keskihinta voisi olla 500€ (Näitä on harvoin tarjolla ja nekin huutokaupoissa).
Joku Biinäsissä on hakenut jopa reilu tonnin hintoja.
Mikä on Biinäinen ?
Billnäs paikkakunta Suomessa (joku tehnyt kirj. virheen).
Tehtaalla pulaa nykyään:
http://www.lasismi.fi/koti.html
tos toi kristalli maljakko ja.värillisiä neliskanntinen jos kissan tassu ja barokki malja noil kuulemma jonkun hintasi?? jos joku nois antaa hinnoista suun t. tai ost... 0400502046
mulla on tuolla ullakolla, ja mökillä varastoaa kaikenlaita lasia. olin rukkikuskina ja "työetuina sai kaikenlaisia vuosien varrella. nyt tuli aika myydö kaikki pois ja ne vois myydä kerralla kaikki. jotkut on noissa lasin mustavalkosissa laatikoissa ja jotku on sillon pakattu pahvillatikoihin mutta kaikki on ehjii. missä nuo voi myydä ja kuka on kiinnostunu ostamaan. varmaankin 5- 7-laatikkoa on kaikkiiaan. MH
Mulla olisi semmoinen riihimäen lasin kuukävely, toi isoin noista:

http://www.designlasi.com/content/kuukavely-6628

Siitä on lohjennut reunasta pieni pala, eli onko tosiaan, ettei tuolla ole mitään arvoa nykyisellään? Ehjät pyörii siellä neljänkin sadan kulmilla.
 /   /  /  / Riihimäen lasitehdas...

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta