Työttömien kansalaisoikeudet

täytyy palauttaa

http://www.adressit.com/lle

Suomessa on vallalla kummallinen järjestelmä.Pitkäaikaistyöttömät , sairaat ja ne jotka eivät ole päässeet työuran alkuunkaan ovat Kelan, TE-keskuksen, sosiaalivirastojen ja muiden byrokraattien toimesta ja eduskunnan siunauksella asetettu epäkansalaisen asemaan.Heiltä on riistetty kaikki normaalielämään kuuluvat vapaudet, esimerkiksi vapaata liikkuvuutta on rajoitettu, mielipiteen-ja sananvapaus ovat kyseenalaisia (voi menettää toimeentulonsa jos sanoo mitä ajattelee) ja terveydenhuolto on retuperällä.
Tämä perustuslakien vastainen ja ihmisoikeuksia polkeva tilanne on lopetettava!Em. kansanosien häikäilemätön sorto ei saa jatkua.Yhteiskunta joka toimii vain pakkovallalla on kelvoton ja päättäjät jotka sortavat muistuttavat ikävällä tavalla 1900-luvun hirmuvaltiaita.
Me allekirjoittaneet vaadimme kaikille kansalaisille täysiä oikeuksia.

Esimerkiksi:Pitkäaikaistyöttömien terveydestä ollaan huolisssaan kunnissa (Ylen aamutv 23.4).Jo on aikakin!Toivottavasti tämä toteutuu koko maassa eikä vain Oulussa josta juttu oli.Myös pätkätyöläiset aiotaan tutkia.Saapa nähdä pitääkö paikkansa…

Porvareilla on kiire kun vaalit lähestyvät ja heidän äärikapitalistinen politiikkansa syö kannatusta.Kun muistelen Kokoomuksen ja Keskustan lupauksia ennen edellisiä vaaleja olen kohtuullisen varma siitä, että tämäkin on vain sanahelinää.

14

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sakke.kl

      niin ei nuo asiat muutu vai meinaatko jotta yhteiskunnan pitäisi maksaa siitähyvästä,kun jotkut löhöää himassa tekemättä mitään työnhakemiseksi tai kouluttaakseen itseään kaljaa juoden.Nyt onneksi kiristyy lisää ensivuoden alusta jotta saa edes latin latia sossusta,kun ennen meni 20 tai 40% jos ei osallistunut koultuksiin tai muihin niin nyt tulee meneen 100%

      • oldmangrey

        Ei ne kunnat ihan turhaan valittaneet siitä että kuntouttavan työtoiminnan pakollisuutta laajennetaan yli 25 vuotiaisiin.

        Halvin vaihtoehto olisi kohderyhmältään rajoitettu kansalaispalkka. Kokeilun voisi aloittaa yli 50 vuotiaista vajaakuntoisista pitkäaikaistyöttömistä joille on haettu työkyvyttömyyseläkettä ja se on hylätty (niin kuin lähes aina tapahtuu). Näitä on turha pompotella sosiaalitoimiston,työkkärin ja Kelan välillä kun he eivät millekään taholle tunnu kelpaavan. Tämä eläkehaku-hylky-karenssi-sossu pompotus ei johda mihinkään mielekkääseen lopputulokseen ja tulee lisäksi älyttömän kalliiksi veronmaksajille - paljon paljon kalliimmaksi kuin ns. passiivituki. Jos he sairastuvat vakavasti tässä sadistisessa pompotuksessa niin laitoshoito on kuitenkin loppujen lopuksi se kaikkein kallein vaihtoehto.

        Suurin osa heistä on jo muutenkin huonossa kunnossa kun eivät ole vuosiin olleet työterv.huollon piirissä että kuolevat veronmaksajia kiusaamasta paljon aikaisemmin kuin ns. kunnon aktiivikansalaiset.

        Jotain järkeä tähän moralisoivaan "työ on parasta sosiaaliturvaa" sosiaalipolitiikkaan tarvittais ja pian ainakin ikääntyvien osalta.


      • .,.,

        Lopettakaa jo toi iänikuinen "kaljan juomis" mantran hokeminen kiitos!


      • jokaisella on oikeus

        Tuota eivät tietääkseni voi tehdä nimittäin jokaisella on oikeus toimeentulotukeen sitä eivät voi evätä viimesijaista toimeentulotukea


      • saunan taakse

        Saatananan mätäpaise, pskiainen ja liero, lopeta se valehtelu HETI!!
        Ei tuollaista muutosta ole tulossa vaan keksit sen omassa mielisairaassa päässäsi. Älä tule kertomaan valheitasi, haaveitasi ja muita sairaita ajatuksiasi tänne vaan mene saunan taakse aj ammu ittses, vaikka eihän sisnusta paskahoususta edes siihen ole!!


    • heti.

      Siihen sinulla on oikeus.

    • Mahdotonmahdollisuus

      Alkukirjoitus oli sataprosenttisesti totta! Röteet minä tiedän ja helvettiin luusert-kirjoitukset ovat juuri heitlä jotka pelkäävät itse tippuvansa pois liitonkorvauksilta tai sairastuvansa tautiin joste ei luettelon mukaan pääse eläkkeelle. Ihmisellä on vapus työntekoon, onko? palkattomaan tietysti sillä mikä senparempi kuin että työttömät tekevät palkatta palkallisten työt. "Kissalanveljekset" eivät edes tiedä miten huonosti omassa maassa voidaan. Jotkut paluumuuttajat muuttivat nopeasti pois tästä maastan maassa vallitsevan pyrokraattisen mielivallan vuoksi. Missään muualla ei yksittäinen virkailija pysty torppaamaan koko ihmisen elämää. Henkinen ja aineellinen sadismi rehottaa, kaikki on sallittu jopa nälkäkuolema jos ei käy ruumiillisesti käsiksi. Virkoihin hakeutuvat juuri ne yksilöt jotka saavat lain tekojensa taakse lukemalla lakia niin kuin heille itselle sopii. Heillä on aina viimeinen sana ja ylivalta yksilön yli. Tämän maan kansa on aivopesty ja sitä pestään yhä; kaikkien pitää antaa omastaan maahanmuuttajille ja olla suopeita mutta naapuri saa kuolla vaikka mihin ja häntä pilkataan, vähätellään ja nöyryytetään ja ollaan saamarin vahingoniloisia jos hän on suomalainen. Jos yhden kerran joutuu hakemaan sossusta apua on sossun kirjoissa ja sitä tietoa levitellään kansan, kauppiaitten, apteekkien, terveyskeskusten jne julkisesti nähtäväksi. Pilkalla, nöyryytyksellä, pakkotoimenpiteillä ja julkisella häpeällä yritetään laittaa kaikki hallituksen, kelan ja terveyskeskusten "laittomat" epäasialliset toimet yksilön syyksi ja kaiken huipuksi yksilöllä ei ole minkäänlaista lain turvaa puolustautua. Tämäkö on vapaa yhteiskunta? Tiedotusvälineissä annetaan suomesta ruusunpunainen kuvitelma ja kaikkii uskovat tähän satuun. Kansa alistuu, heidän omanarvontunnettaan pönkitetään sillä että meillähän ei itketä, ei valiteta, ei luovuteta, ei pidetä puolia koska olemme nöyrä, kiltti ja kuuliainen kansa. Ja ne jotka muistavat pelkäävät koska ovat alinta kastia ja joutuvat ammutuksi, ei ehkä enää konkreettisesti mutta on tuhat muuta tapaa nujurtaa ihminen. Yksilön kuritus ja henkinen väkivalta on täällä niin totututtua etä se on sääntö eikä poikkeus. Tässä maassa ei ymmärretä mitä on yksilö. Virkailijat kavahtavat ja pelkäävät ihmistä joka on yksilö eikä numerosarja luettelossa ja siksi häntä nopeasti kuritetava ja ohjatava takaisin riviin. Yhteiskunnan on annettava ihmisille ensin mahdollisuus eikä vaatia ensin suoritusta maassa missä mahdollisuuuksia ei ole.

      • minun maani

        Paluumuuttajia tarvitaan korjaamaan hakoteille mennyt Suomi. Jos on asunut muualla ja nähnyt parempia tapoja pitää yllä yhteiskuntaa, on arvokas osa tätä kansaa. Liittykää kaikki paluumuuttajat ja muut itsenäiset ihmiset yhteen ja korjataan tämä maa(ilma).

        Suomessa kaikki on pakollista, kiellettyä tai säänneltyä. Siksi kerran läksin. Nyt palattuani haluan, että korjaamme asian. Haluan lopultakin nauttia omasta maastani ilman virkamieskyykytystä.


    • riittinenrillaaja

      "oli hallitus mikä hyvänsä niin ei nuo asiat muutu vai meinaatko jotta yhteiskunnan pitäisi maksaa siitähyvästä, kun jotkut löhöää himassa tekemättä mitään työnhakemiseksi tai kouluttaakseen itseään kaljaa juoden.
      Nyt onneksi kiristyy lisää ensivuoden alusta jotta saa edes latin latia sossusta,kun ennen meni 20 tai 40% jos ei osallistunut koultuksiin tai muihin niin nyt tulee meneen 100%"

      Olipa viisas mielipide, mutta siihen kohdistuvaa kritiikkiä sallitakoon:
      Koulutus. Niin Suomi on mitä enemmässä määrin koulutusyhteiskunta. Kohta ei saa edes pashalla käydä ilman että on AMKassa suorittanut 3 vuotta kestävän pashalla käyntikoulutuksen.

      Me koulutamme määrällisesti pilvin pimein semmoisia ja tämmöisiä titteleitä kortistoon.

      Nuorta rangaistaan jos hän ei oppivelvollisuuden päätyttyä hakeudu johonkin ammatilliseen koulutukseen.
      No silloin tietty nuori ensin pyrkii johonkin semmoiseen koulutukseen joka kiinnostaa häntä - mutta useimmiten ei sinne tule valittua, niinpä karenssien uhkaamana hän hakeutuu kouluttautumaan ammattiin jota ei halua harjoittaa ja jossa ei työtä ole miesmuistiin ollut tarjolla.

      Kyseessä on tuolle nuorelle todella viisas tapa kuluttaa 2-3 vuotta tai pitempäänkin ainutkertaista elämäänsä.

      Toisaalta jokainen koulutuksella saatu titteli maksaa veronmaksajille vähintään kymmeniätuhansia tai joissain tapauksissa jopa miljoonia euroja.

      Silti, vaikka 70% työtehtävistä ja ammateista on automaation lisääntymisen myötä katoamassa, me koulutamme ihmisiä vuositolkulla ammatteihin joita kohta ei enää ole ja joita he eivät haluaisi tehdä vaikka työpaikkoja jostain syystä yhä olisikin.

      Olematon työpaikka ei löydy hakemalla joten työnhaku on useimmiten käytännössä turhaa, ja vähätuloiselle turhia kustannuksia aiheuttavaa, silti olemattoman hakemisen tekemättä jättämisestä köyhää syyllistetään.

      Päivittäin joitain työpaikkojaa kumminkin avautuu esim jonkun eläkkeelle jäämisen takia, ja toisaalta tiedetään että mitä enemmän työpaikkoja on avoinna sitä paremmat mahdollisuudet itse kullakin työttömällä on päästä töihin, mutta toisaalta tiedetään myös että mitä enemmän työttömät työpaikkoja etsivät sitä vähemmän niitä työpaikkoja kulloinkin on vapaana, ja mitä vähemmän työpaikkoja on vapaana sitä vähemmän työttömillä on mahdollisuuksia päästä töihin.

      Niinpä yleinen työpaikan etsimättömyys on pakostakin paras taktiikka kenelle hyvänsä työttömälle päästä töihin.

      kaljanjuonti sohvalla löhöten: kun työtön elää noin 520 euron kuukausi tuloillaan, noista tuloista ei ruoka ym pakollisten menojen jälkeen käytännössä jää rahaa päivittäiseen kaljoitteluun,

      ja sohvalla löhöämisen sijasta useat valitsevat mukavan nojatuolin, siinä tuolissa löhötessä ei selkä kipeenny niin paljon kuin liian pehmeällä sohvalla.

      tukien 100% leikkauksesta: No oletamme että on ankyrä Antero. Ja Antero elää perusturvan varassa eli olemassaolonsa maksaa veronmaksajille semmoiset 550 - 700 euroa kuussa. Mutta hänen änkyröintiensä seurauksena, esmes Antero sanoo että hellanlettas sentään En mene!, kun hänelle ehdotetaan 9-euron pakkotöitä jonkin työn suhteen jota hän on joskus vuosikausia tehnyt ihan moitteita palkkaa vastaan, ja niinpä tukensa lakkaavatkin 100%:sti.
      Nyt Anterolla ei siis ole lainkaan tuloja. Paneutuuko Antero nyt kiltisti maahan ja kuolee?
      Vai ottaako Antero puukkonsa ja käy hakemassa rahaa vaikkapa lähimmän Siwan kassalta?
      No Antero otti puukon jne.
      -Siwan kassaneiti syystäkin pelästyi Antero jopa ilman puukkoa on vihaisena pelottava kelle hyvänsä. Kassaneidin tarvitsema psykologinen apu maksaa jotakin.
      -Nyt Antero on poliisin toimesta otettu säilöön ja CSI Anteron rikoksen/rikoksien tutkinnan suhteen maksoi jotain - kaikkea jonka Antero ehti ryöstää ei koskaan saatu takaisin, se maksaa jollekkin jotain jos ei muuten niin korottuneina vakuutusmaksuina
      - nyt Antero sitten on raastuvassa tuomiolla ja oikeusavustaja raastuvan kulut maksoi jotain
      - ja nyt Antero sitten on täyshoidossa vankilassa ja maksaa vankina veronmaksajille yli 6000 euroa kuussa.

      Erinomaisesti säästetty tekisi mieli sanoa, kun tehtiin tuo Anteron sosiaaliturvan 100% leikkaus.

    • Kurre Orava

      Tuo oli valaisevaa tuo Änkyrä Anteron tapauksessa saaduista säästöistä lukeminen.

      Kyllä on ihminen viisas, ei eläin noin nerokkaaseen säästämiseen olisi pystynyt.

    • 9+12=21

      "Heiltä on riistetty kaikki normaalielämään kuuluvat vapaudet, esimerkiksi vapaata liikkuvuutta on rajoitettu, mielipiteen-ja sananvapaus ovat kyseenalaisia (voi menettää toimeentulonsa jos sanoo mitä ajattelee) ja terveydenhuolto on retuperällä."

      Onko kokemuksia sanktoista jos on sanonut mitä ajattelee? Mihin vedoten sosiaalitoimi voi leikata sosiaalitukea? Kuulostaa laittomalta.

      • osmo255

        kiinnostais kanssa, miten sanomisista rangaistaan


    • pekka1983

      "Mihin vedoten sosiaalitoimi voi leikata sosiaalitukea?"

      Jos kieltäytyy työstä/koulutuksesta jne. niin toimeentulotuen perusosaa voidaan leikata -20% - -40%. Ehkä yksi tilanne voisi olla sellainen että työtön ei halua mennä työttömäksi työnhakijaksi te-toimistoon , silloinkin voidaan ttt leikata kai. Mutta nämä on aina tapauskohtaisia ja riippuu usein virkailijasta.

    • sgafa aer tr

      Oletteko kuulleet, että Italiassa voi työttömäksi joutuessaan valita sen tavallisen viikoittaisen tuen tai sitten uuden, josta Richard Wolff puhuu tämän keskustelun loppupuolella: https://www.youtube.com/watch?v=kPwlunKzxnI

      Voi perustaa osuuskunnan vähintään yhdeksän muuan työttömän työnhakijan kanssa ja kukin saa könttäsummana saman, minka saisi, jos kitkuttelisi työttömänä kaksi vuotta. Sillä voi sitten pistää alkuun toivottavasti menestyvän osuuskunnan. En tiedä, mahtaako Italiassa olla järkevämpi alvi, tai ei sellaista köyhiä eniten kuristavaa veroa lainkaan, mutta oli tai ei, siellä on paljon osuuskuntia. Tämähän voisi olla toimiva systeemi Suomessakin.

      Richard Wolff on taloustieteen professori New Yorkista. Hän puhuu harvinaisen selkeästi yritysten ahneudesta, niistä USA:n yhdestä prosentista, rikkaimmista ja miten he ovat 'päässeet' asemaansa. Hän ennustaa kansanliikettä ja uskoo, että tämä ennenkuulumattoman polarisoitunut maailma kyllä korjataan, ja piankin, kuten äärimmäisen eriarvoiset yhteiskunnat ennenkin, kansalaisten enemmistön voimin. Häntä on helppo kuunnella, ja tällaisia ajatuksia et todellakaan saa lehdistä lukea, etkä uutisista kuule.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe