AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Miten apuvirtaa henkilöautoon?

Miten apuvirtaa henkilöautoon?

10 Vastausta 1 333 Lukukertaa
Miten apuvirtaa voi antaa kuorma-autosta henkilöautoon?

toisesta

akusta vaan.
ota huomioon, että kuorma autossa voi olla suurenpijännitteinen akku, jolloin saatat vaurioittaa henkilöauton sähköjärjestelmiä..

Se yksi akku

Ei ole enempää kuin 12 volttia ja siitä kun ottaa niin tulee sen yhden akun jännitteellä vaikka niitä olisi siinä kytketty kuinka paljon tahansa viereen. Mutta jos otat plussan -> plussaan ja rungon -> henkilöauton miinukseen niin silloin tulee se 24 v:tä

On se jännää

Minäkin olen miettinyt samaa. Kuorma-auton järjestelmä 24v. henkilöautossa 12v. Elikkä pitääkö kuorma-auton akut kytkeä erikseen apuvirran annon aikana.

virtaa

ei tartte akkuja kytkee erikseen kunhan vaan otat apuvirrat samasta akusta . Mulla 12 v pikku hiiappi kytkettynä toiseen akkuun ja hyvin pelaa ,,

Virrat akusta

Jos on autossa 24 voltin tsydeemi ja otat 12 v juttuihin yhdestä akusta vaikka jääkaappiin kahvinkeitimeen radioon.Homma on tuomittu jo alkuunsa.sä et saa akkuja ladattua auton laturi kautta täysin ,jostain kumman syystä.Teitävät osaavat kertoa.Miksi!Eli jos toinen akku on tyhjä?

ja toisin päin

elikkä monesti annettu h-autolla virtaa rekkaan jos ei nyt aivan tyhjät ole! mutta vain yhteen akkuun!!

Ihan kuten normaalistikin

Ei se kuule henkilöauto tiedä tuleeko se sähkö pakusta kuorma-autosta tai vaikkapa traktorista, eli johdot vaan akusta toiseen.

Ja KIKI ei tiedä

onko pullossa vettä vai kossua. Sama juottaa vettä, kun olet aina kujalla...

Tietääkö ha

edes sitäkään jos verkosta apuvirtaa antais? Vaikuttaako mitään onko ydin-, tuuli- vai vesisähköä?
Koska se henkilöauto (tai pa/ka/traktori...) ei sitä todellakaan tiedä mistä se virta tulee ja miten, niin suotavaa olisi että joku siitä jotain tietäisi.
Joten jos ymmärrys on kikin tasolla niin älä koske starttikaapeleihin, tai kytke akkuja, ne on oikeasti vaarallisia jos tehdään asioita ilman ymmärrystä. Yksi akku räjähti kulmurin kipinästä ja oli sellainen paukku että en kyllä halua olla asentamassa apukaapelia naamavärkkiä vaarantaen enää ikuna.
Eli ennen sitä heitti leuat vain napoihin ja startille, mutta nykyään laitan maan runkoon vaikka se joskus pari sekuntia enemmän aikaa ottaakin.
 /   /  /  /  / Miten apuvirtaa henkilöautoon?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta