AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  /  / Alanyan lumo

Alanyan lumo

47 Vastausta 2 231 Lukukertaa
Matkustin Alanyaan ensi kerran 2000 luvun alussa. Aikaisemmin siellä käynyt ystäväni houkutteli minut -vannoutuneen Kreikka matkailijan mukaansa. Kehui paikkaa kovin, mutta matkaan lähdin suurin ennakkoluuloin. Kävi niin että rakastuin Alanyaan oikopäätä. Matkustan sinne 1-2 kertaa vuodessa, mahdollisuuksien mukaan.
Kleopatran rantakatu on niin kaunis siintävine Kale kukkuloineen, suihkulähteineen, palmuineen ja puutarhoineen, että moista saa hakea. Alanyassa on oma tuoksunsa, ihana merellinen, selittämätön.....
En ole uskonnollinen, mutta korviin kantautuva rukouskutsu tuntuu...ja jotenkin...vaikuttaa.
Matkustan joko keväällä tai myöhemmin syksyllä, jolloin helle on jo parhaimman teränsä luovuttanut. Illat ovat samettisia ja hento lämpö kietoo sinut pumpuliseen peittoonsa. Merivesi on lämmintä. Rannan hiekka tuntuu kuumalta varpaissa.
Ensi syksynä koen taas tuon lumon. Matkani olen jo varannut. Toivottavasti mikään ei estä sitä.
Ihanaa Alanyan lomaa sinne lähtijöille!
Kuulostaa ihanalta, kuukauden päästä menen paikanpäälle katsomaan. Toivottavasti ihastun paikkaan että vois uudestaankin mennä.

Alanyasta juttua

Olen käynyt kerran Alanyassa. Noh, Alanyassa on hyvä ilmasto. Kleopatra ranta on ihan ok. Sitä vastoin vuoren toisella puolella ranta ei ole niin puhdas. Näin se oli silloin, kun viimeksi kävin Alanyassa. Minusta Alanya sijaitsee rannalla ja rantakaistale on rakennettu täyteen hotelleja. Alanya ei ole sen kummallisempi massaturistikohde, kuin muutkaan turistimatkakohteet. Alanyan nähtävyydet on päivässä nähty.

Mikäli olet nuori ja etsit bilepaikkaa auringonoton lisäksi niin Turkki ei ole se paras mahdollinen biletyspaikka. Minusta Kreikka oli parempi biletyspaikka tuohon aikaan, kun viimeksi kävin etelässä. Tosin Kreikka on nyt talouskurimuksessa niin on vaikea sanoa millasta Kreikassa tällä hetkellä on.

nimen omaan

turkki on nuorille hyvä bilepaikka...sä et oo vaan käyny oikeenlaisis paikois....ja riippuu tosiaan mihin aikaan matkustat...paras aika touko kesä heinä elo syys loka!
=) no noista ajoista on tainnut hieman kulua aikaa; Alanyastahan löytyy ihan ok disco-paikkoja aivan keskustasta nykyään. Paikallisten mielestä vesi on "likaista" myös Kleopatra -rannalla ja tykkäävät itse uida hieman kaukaisemmilla rannoilla, missä vesi tosiaan on puhdasta. Rannassa on hotelleja mutta, kun suuntaa kulkunsa kohti vuoria, löytää jo turkkilaisasutustakin.

Alanyassa olen itse käynyt jo useita kertoja. Ennen ensimmäistä kertaa olin varsin epäileväinen ja varma, että saan ruuasta vähintään salmonellan. Jo ensimmäinen reissu riitti tykästymään paikkaan; sää oli mitä mainioin, ruoka hyvää, maisemat kauniit ja ihmiset ystävällisiä.

Kuten manea aloituksessaan kirjoitti, Alanya todellakin lumoaa. Valaistu linnoitus, kaskaiden siritys, rukouskutsu, ilma kuin sametti... kai sitä voi paikkaankin rakastua =) Ja kesällä taas suuntana Alanya...

Ja matkakassaa olisi matkustaa vaikka sinne Thaimaahan, köyhyydestä en valitse Alanyaa.

Näin on

Totta joka sana :) Alanyan lumo kannattaisi monen kokea..

Sukupuolitautien

täynnä sen lumon kokeneita.

ylläoleva

puhukoon omista kokemuksistaan tai puutteistaan äitinsä kanssa...
Kyllä Alanya mukava ja hyvä lomapaikka on. Ja onneksi jokainen saa paikkansa valita itse.
Etenkin lasten kaa ja suorat lennot Oulusta plussa asiota myös.
viisi vkoa vielä ja sinne siis.

lumoa on

Olen minäkin kokenut tuon taian. Enpä tiedä, kai se on ilmasto, mahtava lämpö. Erilainen kulttuuri. Lähes kaikki ovat hyvällä tuulella myös toiset matkalaiset. Ihmiset hymyilevät toisilleen. Välittömyys, tervehditään kädestä pitäen, katsotaan silmiin.
Ruoka on tietyti oma lukunsa. Se on lähes poikkeuksetta todella herkullista.. ja ne leivät jotka tuodaan aterian aluksi monessa ravintolassa ovat päällysteineen ihan uskomattoman hyviä.
Vielä tuo itämainen musiikki, jonka rytmiikka painottuu eritavalla kuin meillä. Laulutyylikin erilaisine vibraattoineen ja lurituksineen tuo oman lisänsä Turkin eksotiikkaan.
Eipä voi kun todeta : ihastuttava lomakohde!!

Kyllä

Samaa mieltä, Alanyassa on se jokin,lämpö,aurinko,ystävälliset ihmiset, ja tietysti hyvä ruoka. Onkohan jokainen kirjoittaja käynyt Alanyassa? Ei varmaankaan! Varmaan kateus että lomailijat voivat ihastua johonkin paikkaan näin kovasti.

Ketähän tarkoitit

Olen kommentoinut monesti Heikin-baarista,jos edellistä tarkoitat. Kun en ymmärrä miksi lomalla haetaan Suomea? Ja olen tavannut,LOMAILIJOITA jotka koko lomansa aika eivät käy muualla kuin rannallaja Haikin-baarissa! Se suotakoon,mutta olen kiertänyt,Kuuba,Thaimaa,Austraalia, ja jokunen muukin paikka. Että nähty on.

voisuamailmanmatkari

No hyvänen aika, kukahan sen kissahännän nostaa, jos ei kissa itse! Olet sitte käyny Australiat ja kaikki ja me muut taulapäät vain Heikin baarissa.... Voi pyhä sylvi....

lumo...kyllä

Hei tuo on ihan tosi! Mäkin oon kauan ettiny sanaa joka kuvais tota Alanyaa ja sitä tunnetta mikä siel on. Oon käyny paikas ny 3 kertaa ekaks mun vanhempien mukana ja nyt ittellisesti. Asunu ens kerran Luxor nimises hotlas, mut sitä ei enää oo, ainakaa suomalaisilla järjestäjillä. Sit Elegant Damlatasis. Ihan hyvä kyllä, mut ens kerran meen sellasee jos on aamupala. Se Kleopatra ranta on IHANA, joskus vaan on tosi kovat aallot ja mainingit. Siel oli aikasemmin sellanen "pullapoika" jol oli iso tarjotin pään päällä ja se myi kaikkia ihania turkkilaisia leivonnaisia; suolaisia ja makeita. Kertakaikkiaan NAM! Sitä ei oo enää näkyny, sääli.
Toivon et pääsisin tätä kesänä tai vaik syksyl käymää taas siel LUMOavas paikas.

Matkaoppaista lohtua

Matkaopasohjelmasta on kivaa katsella tuttuja paikkoja ja lievittää ikäväänsä. Niistä rannalta näytettävistä pätkistä oikein huokuu se kuumuus.Meitä lähtee kesäkuussa kolme henkee Azaleaan.
Onkohan siell samat oppaat kuin nyt sarjassa?
Helmi-maaliskuun vaihteessa oli ainakin Erja, Tamer ja Sini. Nämä muistan varmuudella.

huokuu

se lämpö tosiaakkin sarjasta läpi,mutta just sama ookko alanyassa,kemerissa
antalyassa,belekissa,aya napassa,rhodoksella tai jossain muualla.
joka paikassa oma lumonsa,näin se vaan on.

Hitto

En halua matkustaa minnekään, jossa voisinjoutua Erjan ryhmään! Paras välttä Deturin matkoja.
Ekan kerran käydessäni Alanyass olimme liian kaukana keskustasta ja matka ei ollut täysin onnistunut.
Nyt toidella kertaa olimme ihan keskustassa hotellissa ja reissu oli ihan mahtava, se koko paketti Alanyassa on kohdillaan. Keskustan shoppailupaikoille lyhyt matka ja rantaan pienen pieni kävelymatka ja Kalen mahtavat maisemat ja siis kaikki.
Ruoka oli hyvää ja kaikki oli kunnossa. ensi kesänä olisi taas ajatus lähteä sinne

Kohde muuttui

Olen käyny lomilla Rhodoksella lukemattomia kertoja ja sitten "erehdyin" matkustamaan Alanyaan. Ja jukraviti se oli sitten siinä. Lomakohde muuttui ja seuraava loma on jo ....no . ties miten mones...en pysy enää laskuissa! Minäkin olen muiden mukana lumoutunut paikan kauneudesta. Toivottavasti Alanyaa ei rakasteta aivan pilalle sillä nyt jo on hinnat nousseet kovasti.
Vuoristossa on huikeeta ajaa ja maisemat on ihan mykistäviä. Vaikka kuinka kertoisit näkemästäsi ystäville ja näyttelet valokuvia, ei sitä kauneutta saa välitettyä. Pitää itse kokea. Viel en ole matkaa tilannu, mut pikapuoliin....

Uus kokemus

Innol luen näitä juttuja. Ensimmäinen loma tonne Alanyaan. Vielä pitää kuukausi oottaa. Onko joku ollu Kleopatra hotellis vieraana. Ainaki se on lähellä rantaa. Mut muuta en oikein ole saanu selville. Kuvat tietysti kattonu. Kerran käyny Marmarikses mut siitä on monta, monta vuotta, sielä myyjät kävi ihan kiinni ja ihan väkisin ois pitäny ostaa.
Hyvä ku on tällai foorumi et saa kaikkee tietoa!! :-) Ja vielä : tietääkö kukaan oisko Kleopatra hotellin lähellää jotain hyvää ruokapaikkaa. kyllähän sitä itekki voi etsiä, mutta olis kiva saada ees yx hyvä vinkki.

Hyvä hotelli

Kleopatra Hotelli on yksi parhaista hotelleista Kleopatra-rannan puolella. Hotelli uusittiin pari vuotta sitten täyttämään eurooppalaiset vaatimukset vaikka se oli ennenkin sieltä paremmasta päästä pienistä hotelleista. Koska hotelli on rakennettu 1980-luvulla ja täyttää koko tontin, niin siitä purettiin katto vuonna 1995 ja sinne rakennettiin pienehköt uima-altaat, erikseen aikuisille, lapsille ja pieni poreallas. Hotellin aamiainen on todella hyvä ja alakerran Oasis-ravintolassa ruoka on eurooppalaista, esim. lankkupihvi on kaupungin paras. Hotellin vieressä on turkkilaisravintola, jossa on hyvää turkkilaista ruokaa ja rantakadulla noin 100 metrin päässä on kymmenkunta hyvää ruokaravintolaa. Kleopatra-hotelliin on ollut vaikea saada paikkoja, koska sillä on vakituinen asiakaskunta, jotka ovat viettäneet lomiaan hotellissa jopa yli 15 vuotta. Hotellin henkilökunnassa on pari henkeä, jotka puhuvat suomea ja poikkeuksellisesti siellä on myös englantia puhuvaa henkilökuntaa. Siellä voi myös törmätä Terhiin lapsineen, liekö se sitten plussaa vai miinusta, se riippuu henkilöistä.

uus kokemus :-D

Voi kertakaikkiaan kuinka huippu vastaus! Nyt matkakuume hyppäs 40.5:een. Oot varmaan itte asunu Kleos kun osaaat antaa noi hyvää infoo. Näil eväil innolla matkaan ja ruokaileen. Kiitos vielä!!!

missä.....

,,,,on tuo Oasis ravintola. Joku muukin kehui sitä hirveesti. Siis joo, Kleopatra-hotellissa, mutta kun niitä Kleopatroja on vaikka kuinka monta1 Haluttaisiin käydä sielä jos löytyy. Matka on keskikesällä Azak Beachíin.

Juttua Alanyan lumosta

Olen käynyt Alanyassa ja Marmariksessa aikonaan, kuten myös Kreikassa ja Espanjassa. Ihmisillä on monia makuja. En ymmärrä sanaa Alanyan lumo. Sen muistan, että hotellista oli viisi kilometria keskustasta. Liikuin dolmus-bussilla tai kävellen keskustaan ja Kleopatra-rannalle. Muistaakseni se tie, jota pitkinä kävelin oli todella vilkas ja pakokaasu haisi. Dolmus oli silloin edullinen. Lähempänä oli kylläkin uimaranta, mutta se oli hiukan epäsiisti ja sijaitsi vilkkaan tien varressa.

Makunsa on kullakin. Joku tykkää Kreikasta, toinen Espanjasta, kolmas Turkista ja neljäs Italiasta jne.

Turkissa on hieman erilaista, kuin Suomessa. Niin, onhan se matkakokemus. Siellä on vähän erilainen kulttuuri, erilainen tyyli käydä kaupppaa, erilaiset ihmiset. Aurinko on plussaa ja hedelmätee. Jos kuka liekin menee Alanyaan niin kannattaa valita hotelli uima-altaalla ja keskustasta, lähellä Kleopatra-rantaa.

Vesipuistoa vastapäätä

Oasis-ravintola ja Hotelli Kleopatra ovat sillä kadulle, joka lähtee pääkadulta liikennevaloristeyksestä vesipuiston kulmalta rantaa päin.

minäkin

olen ollut kerran ko.hotellissa, en mene toista kertaa. Ei siinä nyt varsinaisesti mitään huonoa jos vaan ob ja asuu mutta ei mitään plussaakaan. Aamupala oli keskitason alapuolella, kerra söimme päivällä jotakin siinä Oasiksessa, sain kuivan sämpylän, se oli listalla sandwitc, kerran söimme illalla, kuivaksi paistettu kala. Yksi poika puhuu suomea, ollut suomalaisen kans naimisissa jo9sskain itäsuomessa muistaakseni, ei sieltä ystävällisemmästä päästä.Raivostui jollekkin asiakkaille silloinkin...Allasalue siellä katolla tosi pieni.Rantaan on tosin lyhyt matka. Sinne ei ole vaikea saada huoneita, päinvastoin silloinkin varasimme matkaamme viime metreillä ja muualla ei enää ollut tilaa, eikä meitä sitten ollutkaan siellä suomalaisia kun kahdessa huoneessa.Siivous siellä kyllä toimii.
Vertauksen olen tehnyt oman mielipiteeni mukaan ja myös sen mukaan että on kokemuksia yli kymmenestä hotellista Alanyassa, kyllä tämä on niiden viimeisten joukossa. JOs haluat hyvän hotellin ( no huoneistohotelli kylläkin) se on Novella, tai hotelleissa esim.Seaport. muistaakseni finnmatkojen hotelleja, jos oikein muistan,

Kleopatra.. sinne

Ollaan kaks myöhäisteiniä ja Kleopatraan menossa. Infoo tullu puolestaa ja vastaan. Eihan hotelissa kovin paljon aikaa vietetä, pääasia että on sänky, suht puhdasta ja se aamupala on hyvä juttu. Suiku ja lämmin vesi ihan pakollinen. Rannan läheisyys tietty plussaa. Ehkä on niin, että mitä vanhemmaksi tulee sitä tärkeemmäksi nousee hotellin taso. Meille kelpaa vielä ***

Terhin apu

Katsoin tänään matkaoppaat sarjaa ja siinä Terhi vei vaatteitaa jaettavaksi maaseudulle. Hieno teko. On tehnyt sitä jo useana vuotena. Itsellään kun on lapsia tietää että tarve on suuri.
Oli jo aika ankeen näköstä kun Alanyan kadut oli jo melko tyhjiä ja ilmakin näytti sateiselta.
Nythän sielä on jo kevät pikällä, jakaranda puut täynnä violetteja kukkia ja kaikki vihertää. Voi kun pian pääsisi sinne!

Terhiltä hieno teko

Kyllä Terhi tekee hienoa työtä, kun käy lahjoittamassa omia, muiden oppaiden ja asiakkaiden hukkaamia vaatteita köyhille. Jos ihmisen eivät kaipaa vuoden vanhoja hukattuja tavaroitaan, niin mikä onkaan parempi tapa, kuin toimittaa ne köyhille.
Tuo ylläoleva chattisatiainen on nyt lopullisesti menettänyt järkensä. Tuosta ns. tekstistä ei enää saa selvää edes kiinalainen. Hän on kai keksinyt ihan oman kielensä tai sitten hän onkin alle 10-vuotiaan henkisellä tasolla, kun aikaisemmin pidin häntä alle 15 vuotiaana.

Alanyan lumo....

.....loppui nyt TV:stä vähäksi aikaa, kun Matkaoppaat-sarja päättyi. Nyyh! Ovat kuulemma jo kuvaamassa lisää materiaalia, joten eipä hätää. Varmaan ens talven lumien keskellä saadaan taas ruudun äärellä muistella Alanyan lumoa!!

Alanya on niin taivaallinen paikka! Sinne takaisin! :)

Muistan kun varasimme matkan Turkkiin itkin monta päivää koska en halunnut sinne, olin siis toooodella ennakkoluuloinen, nyt tekisin mitä vaan että pääsisin sinne uudelleen!
Vaikka olen monessa maassa matkustanut niin Suomessa kuin ulkomaillakin, niin kyllä se sydän sinne Alanyaan jäi. :) Pääsen sinne takaisin ehkä vasta ensi keväänä, mutta onneksi edes silloin!

Turkin tuoksu on jotain niin ihanaa, ja vaikka se rukouskutsu joka hemmetin aamu oli niin ärsyttävä, niin nyt sitä kaipaa koko ajan! Se ääni on jotain niin ihanaa :Dd Kleopatran ranta oli muuten hyvä, puhdas ja lämmintä vettä, mutta syveni aika äkkiä, eli ei välttämättä sovellu lapsille, varsinkin kun siellä on tosi kovat aallot joskus. Mutta ehdottomasti parempi kuin se toinen ranta.

Ruokakin Alanyassa on ihan toista luokkaa kuin muualla ulkomailla, annokset on valtavia ja todella hyviä! Kyllä lähtee nälkä hyvin :) Rannat ja maisemat, nähtävyydet on mahtavia! Tietty kun kerran on tippukiviluolassa käynyt, niin ei kyllä heti tarvitse uudelleen mennä. Mutta se risteily ja retki vuorille oli mahtavia, voisi uudelleenkin lähteä. Basaarit on ihania ja halpaa tavaraa löytyy kun osaa tinkiä..

I left my heart in alanya, nobody now can bring it home! <3

Heyy...

Ajatten just samoin kuin äskeinen kirjoittaja. Mul on koko ajan ikävä Alanyan rantaa, ruokaa, aurinkoa ja ihania maisemia. Tottakai myös ihmisten ystäväisyyttä ja hymyjäkin. Kunpa pian pääsisi,,,,
Onhan siellä tietty varjopuoliakin mutta niitä on kaikkialla mailmassa. Joka kulttuurilla on omat tapansa. Matkaillija saa uvan sopeutua niihin. Maassa maan tavalla!

en tiedä mihin tuo John Holmes liitty mutta..

..olisi ihanaa olla Alanyassa! Kateellisena katson kun kaksi luokkalaistani lähtee kohta turkkiin, mutta eipä se haittaa kun sinne aijon itsekin vielä palata, tosin en tämän vuoden puolella. NYYH! Matkaoppaatkin loppui, oli niin kiva katsella tuttuja maisemia.

Ja kuten Fher totesit, kyllä niitä ihmisiäkin on ikävä ;) !! varsinkin basaareja, mutta ensikuussa Tallinaan, sieltä saa roinaa sitten ostettua ;) Haaveilen päivät muutosta Alanyaan mutta eipä siinä mitään.. :D

Hahahahah

Tallinna ja Turkki, niinpä niin, siinähän ne köyhän vaihtoehdot ovatkin...

Hei Rikas

Köyhä tai ei, Alanya mahtava paikka!!
kuin minun suustani sanottu.täysin samoin käynyt minulle....palaan aina alanyaan yhä uudelleen myöskin nyt molemmat lapset mukanani...heidän kiintymys myös nousee koko ajan enemmän pintaan (8.v ja 15v.)
me menemme nyt taas toukokuussa ihana en vaan malta taas odottaa sitä aikaa,viime keväänä olimme 2 vko.nyt menemme 1vko. mutta minulla haaveena mennä sitten syksyllä toinen viikko omiin nimiin

2003

Eka kerran äidin kanssa 13v ikäsenä reissussa Muistaakseni Luxor hotellissa. Sittemmin vain 1vuosi on jäänyt väliin. Kyllähän oli lapselle elämys. Nyt sitten menen ilman äitiä oman kaverin kanssa tai niin jo parina vuonna. Odotan matkaa ja tuttuja paikkoja ihan malttamattomasti. Kesäkuussa matka alkaa ja majapaikka on Hot Carina. Se on aivan Kleopatra rannan tuntumassa ja lähellä on ihania ruokapaikkoja. Ostoksille on lyhyt matka.
Mukava lukea näitä juttuja , se vähän lievittää kaipausta sinne lämpimään, auringon alle!

mekin...

mennään Carinaan kesäkuussa

Carina myös

Heissan vaan Carinaan menijät. Hotellihan on pieni ja vaatimaton, mutta henkilökunta on todella hyvää. Olemme viettäneet Carinassa jo yli kymmenen lomareissua ja hotellin sijainti Kleopatra-rannan vieressä ja kaikkien palvelujen ollessa lähellä, olemme päättäneet, ettemme vaihda paikkaa niin kauan, kuin hotelli on Deturin listoilla. Lisäksi vaimoni on sitä mieltä, ettei hän halua pyytä huoneen avainta kuin kerran, sitten hänet täytyy muistaa. Hotellin aamiainen on lisäksi niin hyvä, että sillä selviää lounaaseen saakka.

Alanya

Rakastan Alanyaa. Sinne pääsee niin helposti lentämään myös Oulusta suoraan. Rakastan sitä lämmintä aurinkoa, moskeijan rukouskutsua, välitöntä meininkiä, ostoksia ja ystävällisiä ihmisiä. Toukokuussa minulle tulee kahdeksas kerta Alanyassa. Toki olen reissannut myös muualla, mutta Alanya on vienyt sydämeni helppoudellaan.

Olen ollut Deturin hotelleista ainakin Blue Wavessa ja Bon Apartissa. Sit oli joku Kleopatra rannan puolen hotelli jonka nimeä en enään muista. Taisi olla ensimmäisiä reissujani.

Molemmat hotellit, Blue Wave ja Bon Apart ovat tosi hyviä. Niissä on All Inclusive, joten ruuasta ja juomasta ei tarvitse huolehtia. Aurinko paistoi altaalle koko päivän ja henkilökunta oli ystävällistä ja yleisilme hotellissa todella siisti! Kävimme syömässä Oban keskustassa parissa ravintolassa maistuvat pihvilounaat iltaisin AI:sta huolimatta. Hieman vaihtelua.

Blue Wavessa on myös oma Hamam. Tosi hyvä. Kannattaa testata jo heti loman alkuhetkillä. Blue Waven viereisellä kadulla on maanantaisin Oban markkinat.

Alanyassa on helppoa liikkua paikallisilla busseilla. Odotan innokkaasti jo seuraavaa lomaani. Lomaromanssit eivät ole minua varten. Minulla on siellä paikallisia ihan vaan ystävinä. Haaveilen että voisin muuttaa joskus Alanyaan. Tai hankkia sieltä loma-asunnon.

Mukavaa lomaa kaikille Alanyan rannoille suuntaaville =)

masa ja kalle

mikä ihmeen vimma on ristiä näitä turkkilaisia hotellipoikia/miehiä "suomalaisiksi" mateiksi ja kalleiksi.
Onka juuri sitä Matkaoppaat juttua jossa tuhannet kielitaidottomat suomalaiset suomen takamailata matkustavat turkkiin kielitaidottomina ja asettuvat hotelli helpotukseen jossa matti ja maija keittävät puuroa ja läskisoosia. ongelmissa auttaa kielitaidoton opas joka tankeroi sille matille ja maijalle.
alanyaan pian ;)
Alanya: Karsee turistighetto!

Mutta miten on

savonakat siel hyvvee munnoo ja mellaa mekkoon?

Vae piteekö tunissijjaan mennä vae epygtiin?

TÄÄ ON HIENO MESTA.

Alanya on mitä hienointa Turkkia.Näin Turkissa asuvana, voinen sanoa että on upeat biitsit täällä.Rantakatu on peräti 1km.pitkä ja kauppoja on lukematon määrä peräti 4kpl.Ranta on myös mahtava 150m.pitkä.Tosin siitä on noin 130m.kivikkoa.Hotelleissa löytyy 2kpl.Malibu ja Alanya 1.Paikallislehti täällä ilmestyy kerran kuukaudessa.Sellainen kuin Turkmenistan.Aurinkohan täällä paistaa lähes aina.Mitä nyt tossa on pikkasen sadellut 6 viikkoo.Sellasta 500ml.päivässä.Tossa juuri kattelinkin paikallisuutisia telkkarista.Niin lupailee vielä 6-9viikkoa matalapainetta.
Täällä on tullutkin vieteltyä jo tollaset 20v.Enkä kyllä ole katunut sitten pätkääkään.Asunnothan täällä on halpoja.Mullakin tää 850 neliön torppa uima-altaineen 150 neliöö allas saunoineen 20 makuuhuonetta 8 olohuonetta 8 kettiöö veskiä 5 ym makso vain tollasen 5000€.Joten kyllä tätä kantsii suositella myös muille.Täytyypi tässä jo lopetellakkin.Mutta kirjoitellaanpa taas kun tuleepi uusia uutisia täältä Paratiisi Alanyasta.Se on sitten moro.Sano STAR LOMAT RANE Oy.

Jos kerta asut...

Alanyassa niin mikset voisi meille kiinnostuneille ihan oikeaa tietoa kertoa? =) Vai oletko sellainen kateellinen Suomessa asustelija joka ei tiedä mitään ulkomaan menosta. Taidat olla.

Lumottu

Kiva ketju, paljon tunnetta. Samoja fiiliksiä kuin olen itse kokenut. Mukaan mahtuu tännekin muutama häiriäinen. Toivottavasti tulivuori vaimenee ja matkailijat pääsevät koteihinsa reissusta. Ja toki uudet lomailijat kohteisiinsa.
Alanya on lumoava kohde, hehkuvine aurinkoineen, ystävällisine ihmisineen, herkullisine ruokineen ja ihanine rantoineen.

ihana matka

Vieti viikon Alanyassa muutama vuosi sitten. Asuimme Elegant Damlatas`issa joka oli silloin Aurinkomatkoilla. Olohuone oli iso, makuuhuoneessa pikkuinen ikkuna parvekkeelle. Parveke antoi pellolle, jossa asusteli kukko kanojensa kanssa. Kiekui aamuisin tosi aikaisin meidät hereille. Mieheni uhkasi sitä hengenlähdöllä. Kukko vähät välitti.
Hotellin henkilökunta oli huumori sakkia. Pitivät tunnelmaa yllä baarissa ja altaalla. Kokki valmisti keittiössään pientä purtavaa ja muutakin syötävää.
Hotellin illanvietto oli mahoton kokemus ruokatarjoilun puolesta. Valtavat tarjoilut, jokaiselle jotaalin. Monenlaista salaattia, grilli kanaa, -lammasta. Täytettyjä vihanneksia, eril. dippejä. Herkullista ohutta leipää jossa oli päällä juustoa (lämmin) ja jotain turkkil. maustetta. Vaikka minkälaista herkkua, jokaiselle kyllä löytyi jotain.
Viikko kului nopsaa ja kotiinlähtö tapahtui massiivisen ukkosrintaman saattelemana. Sitä oli turvallista seurata linkkari ikkunasta.
Nyt olen syksyn tultua lähdössä verestämään noita kokemuksia. Toivottavasti sama lumous kohtaa minut siellä kuin ensimmäisellä kerralla.
 /   /  /  /  /  / Alanyan lumo

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta