AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Jamit-Tieto

Jamit-Tieto

64 Vastausta 789 Lukukertaa
Kaupunginhallituksen esityslistan mukaan Mattila esittää Jamitin lakkauttamista ja sulauttamista kaupungin organisaatioon. Hyvä. Sama Jämsekillekin!

Jep

ja kun saisi vielä sen ylimääräsen väen pellolle! Alkaen turhista johtajista!

Nyt kiinnostaa

"Hyvä. Sama Jämsekillekin! "

Kun kerran olet asiasta perillä, niin kerrohan mitä etuja saadaan, jos Jämsek sulautetaan kaupungin organisaatioon?

Minä kerron

Jämsä saa Jämsekin lakkauttamisen mukana yhden johtajan kahdeksan päällikköä ja yhden toimistosihteerin. Jämsekin tehtävät kykenee hoitamaan teknisen viraston palkkalistoilla olevat henkilöt.

Jaha

" Jämsekin tehtävät kykenee hoitamaan teknisen viraston palkkalistoilla olevat henkilöt. "

Jaha. Kerrotko vielä, minkälaisella asiantuntemuksella tuon arvion esität, vai onko taas kerran pelkkää mutua?

Pysytäänkö totuudessa

Tämä kirjoittajahan on varsinainen besservisser. Mielipiteet kyvykkyydestä hoitaa Jämsekin tehtäviä ovat jokaisen oikeus, mutta totuudessa on syytä pysyä. Jämsekin henkilöstöstä ei Elon laskuopin mukaan löydy kahdeksaa päällikköä.

Nimikkeitä ei koskaan anneta turhaan, vaan niillä kuvataan työehtosopimuksen mukaisesti työn vaativuutta. Jämsekin purkamisesta seuraa vain se, että vastaaviin töihin täytyy kaupungille ottaa tai siirtää vastaava määrä päälliköitä.
Nyt kiinnostaa! Kalikka kalahti Jämsekin johtoon! Kysymyksestä päätellen Jämsekin lakkauttaminen olisi hyvinkin kannattava toimenpide.

Ei kalahtanut

En ole Jämsekin kanssa minkäänlaisissa tekemisissä, mutta kaupungin (todellisista) asioista tiedän aika paljonkin.

Esiin sitten vaan

Todellinen tietäjä? Odotan että marssit paikallisten lehtien toimituksiin kertomaan tietosi nimelläsi ja naamallasi. Kai olet sen meille veronmaksajille velkaa?

En ole

Minäkin olen tavallinen veronmaksaja. En ole sinulle enkä kenellekään muullekaan mitään velkaa. Mutta tässähän minä olen, kun vain saisi järkipuheen joskus menemään perille. Tällä palstallahan se ei tietenkään ole mahdollista. En aio marssia toimituksiin, mutta teidän pahimpia mokianne voin täällä yrittää edelleen oikoa. Vieläkään ei ole tullut vastausta tuohon kysymykseen, miten elinkeino ja matkailutoimi tulisi paremmin ja edullisemmin hoidettua suoraan kaupungin hoidossa?
Kysymyksestäsi voi päätellä, että mielestäsi elinkeino- ja matkailutoimi tulee paremmin hoidetuksi yhtiöittämällä se. Kun pystyt muidenkin mokia oikomaan, voisitko ystävällisesti selostaa mihin tämä näkemyksesi perustuu?

Mitä etuja siis saavutetaan sillä, että elinkeino- ja matkailutoimi ei ole osa kaupungin organisaatiota, vaan toimii erillisenä yhtiönä?

Selitykseksi ei kelpaa se, että näin yhtiön johto voi lypsää kaupungilta enemmän rahaa yhtiöön ja toimia sen puitteissa liikesalaisuuden suojassa kuin omassa firmassaan, sekä järjestellä itselleen etuisuuksia sen mukaan.

Jamitin palveluiden tuottaminen

Keskustelu karkasi Jämsekiin.

Audiator on todennut Jamitin tuottamien palveluiden hinnan olevan kaksinkertaiset markkinahintoihin verrattuna, joten palvelut olisi kilpailutettava.
Ongelmia on Jamitin palveluiden tuotteistamisessa ja hinnoittelussa. Huomautettavaa oli myös yhtiön henkilöstömäärässä verrattuna palveluiden määrään. Puutteita oli myös Jamitin johtamisessa, kaupungin virkamiesten epäselvistä rooleista yhtiön ohjauksessa, kaupungin ja Jamitin välisessä vastuu- ja toimivaltajaossa sekä Jamitin kyvystä pysyä aikatauluissa ja muussa sovitussa.

Kun ongelmat ovat näin laajoja niin, miten kustannus- ja palvelutehokkuus saadaan normaaleilta palvelumarkkinoilta saatavalle tasolle, ottamalla Jamitin henkilöstö takaisin Jämsän kaupungin palkkalistoille, kuten Mattila esittää. Kaupungin henkilöstö lisääntyy yli 30 hengellä, vaikka sen pitäisi supistua ja palveluiden tuottamisen kustannusten arviointi pitäisi olla selkeämpää, vaikka nyt se taas saadaan entisestäänkin hämärtymään. Jamitin tuottamien tukipalveluiden kilpailuttaminenkin on turhaa, koska tämän jälkeen Jamitin henkilöstölle pitää joka tapauksessa maksaa palkka.

Palvelurakenteiden uudistamisella on perusteltu sekalaisia pyrkimyksiä, ja joskus säästöt ovat niissä olleet sivuseikka. Kun kaupungin ulkopuolinen toimija tuottaa kaupungille palveluja tuplahinnalla, kaupunki aikoo palkita ylihinnoittelun menemällä palvelurakenneuudistusta väärään suuntaan ja sulauttaa kaupungin ydintoimintoihin liittymättömän yrityksen itseensä.
Jamitille olisi vielä tiettävästi ostajakin olemassa.

Joskus on vaikea ymmärtää...

Yritä ymmärtää

Taloushallinto on kaupungin ydintoimintoja. Sen toimivuus on tärkeä osa suunitelmallista kaupungin johtamista.
"Taloushallinto on kaupungin ydintoimintoja."

mm. laskujen näpyttely maksatukseen, atk-laitteiden ylläpito ja tukihenkilöpalvelut eivät ole kaupungin ydintoimintoja. Miksi näitä alkeellisia perustehtäviä ei voitaisi hankkia markkinaehtoisesti. Mistä se osaaminen ja kustannustehokkuus sinne nyt yhtäkkiä tulisi kun henkilöstö siirtyisi kaupungin kirjoihin.

Itserakkautta

"Taloushallinto on kaupungin ydintoimintoja."

...on Luostarisen höpinöitä, haluaa vaan valtaa itselleen

Onko osto

Näin maalaisjärjellä ajatellen kaupunki voi teettää omalla väellä taloushallinnon tehtäviä omakustannushintaan, mutta ulkopuolisen yrityksen pitää tuottaa vielä reilusti voittoakin. Reilusti sen takia, että varsinaisten työmuurahaisten palkkojen lisäksi pitää saada kasaan myös johdon muhkeat palkat, työsuhdeautot ja optiot. + liikevoitto. Kuinka se tällä tavalla muka halvemmaksi voisi tulla?

Tehokkuus, tehokkuus, tehokkuus

Kun Jamitin ei ole tarvinnut kilpailla sen ei ole tarvinnut miettiä asiakastyytyväisyyttä, onko hommat tehty niinkuin on sovittu tai ajallaan. Hinnan ei ole tarvinnut perustua markkinahintaan, vaan siihen mitä Jamit on kaupungille ilmoittanut.
Kun Audiator ja (ja myös se Jamitin ostajakandidaatti) ovat todenneet markkinoilla toimivien yritysten tekevän samat palvelut puoleen hintaan niin jotain tehottomuutta Jamitin toimintatavoissa on.

"saada kasaan myös johdon muhkeat palkat, työsuhdeautot ja optiot. + liikevoitto."
Älä sinä ole kateellinen, jos vapailla markkinoilla toimiva yritys säästää veronmaksajien rahoja 50 % ja vielä sen jälkeen yrityksen toimitusjohtaja ajaa mersulla.

Kateellinen

No voi hyvä ihme! enhän minä nyt mitenkään kateellinen ole. Sitä vaan ihmettelen kun samat henkilöt täällä vastustavat terveydenhuollon yksityistämistä henkeen ja vereen. Kertovat kauhukertomuksia siitä kuinka yksityinen firma rahastaa köyhiltä ja kipeiltä viimeisetkin sentit. Kuinkas tämä taloushallinnon yritys sitten niin paljon erilainen olisi? Sitä minä vaan ihmettelen. Ja kauhiasti. :-)
"samat henkilöt"
MIten niin samat henkilöt, ja millä puolella?

Sairaalan henkilökunta on kaupungin henkilöstöä vielä, muttei kauaa.
Jamitin henkilöstö ei ole kaupungin henkilöstöä nyt, mutta taitavat kohta olla.

MicroSoft office apuja saa aikas paljon helpommin markkinoilta kuin ortopedeja.

Voisiko Jamit

Voisiko Jamit tehdä tarkastuksen, kuinka paljon kaupungin työpaikoilla käytetään aikaa työhön kuulumattomien sivujen surffaamiseen ja käyttämiseen netissä. Eikös se nykytekniikalla olisi mahdollista? Erityistarkastus tietysti taloustoimistoon ensimmäisenä. Voisi joidenkin housut alkaa tutisemaan. Tällä keinollahan saataisiin kaupungilta väkeä pihalle.
Varmaankin voisi. Tällainen tilaus pitäisi kuitenkin tehdä sähköpostitse. Menisi muutama kuukausi, ennenkuin siihen joku vastaisi. Sen jälkeen noin vuosi, kun tarkastus saataisiin alkuun, ja siitä pari vuotta, kun projekti on päätöksessä. Vuosi raporttien valmistumiseen. Siihen mennessä on taloustoimistossakin surffaajat eläkkeellä ja ihan toiset ihmiset töissä.

Itse ehdit

Hah. Itse ehdit tälle palstalle keskellä päivää. Itseppäs työpäivän aikana täällä kirjoittelet ja herjaat. Ei varmasti muuten tulisi edes mieleesi sellaista tutkituttaa. Olen kaupungilla itse töissä eikä ole koskaan tullut mieleeni kesken työpäivän käydä täällä näitä lörinöitä lukemassa ja alan tulla siihen tulokseen, etten viitsi myöskään iltojani pilata.

Taloushallinto ei ole kaupungin ydintoimiala

Taloushallinto ei todellakaan ole kaupungin ydintoimiala, vaan kaukana siitä.

Kaupungin (kunnan) tehtävät on määritelty kuntalaissa. Ydintoimiala on palveluiden tuottaminen kuntalaisille. Taloushallinto on vain tätä ydintoimialaa tukeva toiminto.

Tilitoimiston ydintoimiala voi olla taloushallinto, mutta eihän kaupunki mikään tilitoimisto ole. Tämän pitäisi olla varsin yksinkertainen ja selkeä asia.
"Jamitin tuottamien tukipalveluiden kilpailuttaminenkin on turhaa, koska tämän jälkeen Jamitin henkilöstölle pitää joka tapauksessa maksaa palkka."

Miksi? Ei ainakaan kuntajakolain viiden vuoden sääntö koske kaupungin omistamaa osakeyhtiötä. Henkilöstön voi siis sekä irtisanoa, että lomauttaa, jos kaupunki päätyy ostamaan palvelut muualta.
Nyt onkin kyse kaupunginjohtajan esityksestä sulauttaa Jamitin henkilöstö kaupungin organisaatioon. Sen jälkeen näiden palvelujen tuottamisesta ei synny edes näennäistä kilpailuasetelmaa.
Se ei ehkä ole kovin viisas ehdotus. Vähän hätäisiähän ne Mattilan ehdotukset ovat olleet muutenkin, ensin tehdään näyttävästi, sitten ajatellaan, jos muistetaan. Pistä sähköpostia luottamusmiehille, että ottavat järjen käteen ja hylkäävät moisen ehdotuksen, Jämsän nettisivuilta löytyy osoitteet.

Jos Jamitin hinnat tosiaan ovat kaksinkertaiset, kannattaisi palvelut kilpailuttaa ja siirtyä muun toimittajan asiakkaaksi. Antaa Jamitin mennä nurin, jos eivät pysty tarjoamaan kilpailukykyisiä palveluita, sillähän siitä päästään.

Sivumennen sanoen olen kuullut, ettei ne Jamitin palvelut edes pelaa, käyttäjät saavat odottaa kuukausi- ellei peräti vuositolkulla, että Jamitista joku suvaitsee tulla tekemään edes pienen päivityksen käyttäjätietoihin.

Sanoohan sen nimikin: Jam it. Pistä se jumiin.

EU-komissio vaatii

Tämän päiväinen uutinen:
http://www.ek.fi/www/fi/talous/index.php?we_objectID=11332
Yritykset eri puolilla Suomea ovat olleet huolissaan julkisen sektorin harjoittaman yritystoiminnan kilpailua vääristävistä vaikutuksista.
Keskustelu liikelaitoksista tuli ajankohtaiseksi, kun EU-komissio katsoi, että valtion liikelaitoksiin liittyvät konkurssisuoja ja veroedut ovat sisämarkkinoiden toimintaa vääristäviä valtiontukimuotoja.
Helsingin kaupungin Palmia-liikelaitoksen kilpailueduista tehtiin EU:lle kantelu 2008
Nämä rakenteelliset ongelmat ovat samat myös kuntien liikelaitoksissa.
Valtio on siksi päättänyt yhtiöittää liikelaitoksensa ja kunnat joutuvat tekemään samoin.

Komission jyrkkä kanta edellyttänee muutosten toteuttamista ripeästi, eli mahdollisten sopeutumisaikojen on oltava hyvin lyhyitä.

Jos yhtiömuotoinen Jamit puretaan voi kaupunki joutua perustamaan yhtiön uudelleen EU-komission vaatimuksen vuoksi jo ennen kuin purkaminen saadaan edes toteutettua.

Jos Jämsän johto ei kunnioita oikeuskansleria, niin miksi sitten EU-komissiota? Ja kukas taas sakot maksaa?

ymmärrys

Ei ookkaan kyse liikelaitostamisesta

asiakasorientointuneenpi

Taustaselvityksessä piti ottaa kantaa organisoitumisvaihtoehtoihin:
"Organisoitumisvaihtoehtoina voisivat olla esim. nykyinen organisointitapa, Sitra/muut alueellistamismallit yhtiönä tai kaupungin omana toimintana hoitaminen (liikelaitos tms.)."

Jos Jamitin henkilökunta sulautetaan kaupunkiin ja toiminta jatkuu ei-liikelaitoksena, niin Jamit palveluita ei voi eikä tarvitse myydä ulkopuolisille, eikä Jamitilla ole pienintäkään syytä tai pakotetta tuottaa palveluitaan edullisemmin tai parantaa palveluidensa laatua.
"Jos Jamitin henkilökunta sulautetaan kaupunkiin ja toiminta jatkuu ei-liikelaitoksena, niin Jamit palveluita ei voi eikä tarvitse myydä ulkopuolisille, eikä Jamitilla ole pienintäkään syytä tai pakotetta tuottaa palveluitaan edullisemmin tai parantaa palveluidensa laatua."

Ei kai tarvitse ollakaan, koska käsittääkseni tässä mallissa koko Jamitia ei enää ole, vaan on kaupungin työntekijöitä, jotka tekevät tiettyjä työtehtäviä työnantajansa hyväksi. Se pakote on siinä tilanteessa tämän henkilökunnan välitön esimies, jonka asia on pistää vauhtia alaisiinsa uhalla, että muuten tulee monoa persiiseen.
"Se pakote on siinä tilanteessa tämän henkilökunnan välitön esimies, jonka asia on pistää vauhtia alaisiinsa uhalla, että muuten tulee monoa persiiseen."

Huumorimiehiä olet. Osaksi kaupungin organisaatiota toimiessaan Jamitin henkilöstöllä lienee se lomautus + irtisanomissuoja.
Irtisanomissuojaa tai lomautussuojaakaan ei ainakaan periaatteessa ole, jos ei se älytön henkilöstösopimus koske myös kaupungin omistamia osakeyhtiöitä.
Nyt onkin kyse kaupunginjohtajan esityksestä sulauttaa Jamitin henkilöstö kaupungin organisaatioon.

lue hallituksen lista

Koskee se ja hyvä niin!
Jamittiin on siirretty sellaisia ihmisiä, joita ilman ei kaupunki pyöri.
Talousarvio ja tilinpäätös jää tekemättä, kaikki maksuliikenne lakkaa palkkoja ja ostolaskuja myöten. Kaupungin nykyisessä henkilöstössä ei enää ole sitä osaamista, mitä tarvitaan.
Jos Jamitilla on pari avaintehtävää, joilla se voi kiristää kaupunkia, niin miksi sen vuoksi kaikki palvelut on pakko ostaa Jamitilta tuplahinnalla? No juuri siksi.
Älä yritä vedättää. Ei noihin hommiin mitään hiukkasfysiikan tohtoria tarvita, normaaleja toimistorutiineja ne on, kyllä tuollaista osaamista on saatavissa vaikka millä mitalla. Nykyinen kaupungin henkilöstökin on helppo opettaa noihin hommiin. Taidat olla itse Jamitissa eli Jumittamossa töissä!

Öhö

Sinulla tuntuu olevan se oikea tieto siitä ketä Jamitissa on töissä ja mitä siellä osataan. Taidatkin olla joku läheltä asiaa seuraava, ehkä jopa joku pikkuvirkamies, jolta juoksupojat ja tytöt on siirretty Jamittiin ja nyt purat katkeruuttasi tällä palstalla.
Tuo arvaus meni 180 astetta ohi. Sen verran olen kuitenkin jutellut tämän Jumituksen palveluita käyttävien kanssa, että tiedän mm. aivan mitättömän vartissa hoidettavan Jumitin peukalon alla olevan operaation viipyvän puoli vuotta, vuodenkin, ennenkuin joku Jumitista suostuu sen hoitamaan. Mikään ei siellä tunnu toimivan. Tämä on siis palvelun käyttäjän näkökulma, johtuuko huonosta töiden organisoinnista, kasautuvista yhteensattumista vai mistä, sitä en tiedä.

Eikö olisi syytä huolestua siitä, että tällaisia käsityksiä Jumitin toiminnasta maailmalla liikkuu ja ottaa palautteesta onkeensa, eikä keskittyä soittamaan poskeaan palautteen antajalle?

Kerro lisää

Keskustelitko atk - tukea ostavien kanssa, vai talousjohtajan?
Talousjohtajan kanssa en ole koskaan keskustellut.
Ei kai Jämsän kaupungin palveluksessa oleva henkilöstö, joka tekee taloushallintoa ja atk-hommia pelkästään kaupungille itselleen, voi olla mikään kilpailija yksityisille palveluntuottajille? Juttu olisi toinen, jos kaupunki myösi taloushallinto- ja atkpalveluita myös ulos.

Henkilöstö muistettava

Henkilöstölle tällaiset keskustelut ovat kovia tragedioita. Muistakaa myös henkilöstön näkökulma, kun mietitte tehokkuutta. JamIT:ssa työskenteleviä tuntevana voin todeta, ettei siellä ole yhtään löysää. Tehtäviä on jopa liikaa ja tehtäväkenttä liian laaja. JamITin on mahdotonta olla kaikessa viimeisen päälle tehokas.
Tehokkuus tarkoittaa lähinnä oikeiden asioiden tekemistä. Oikeita työskentelytapoja, nykyaikaisia työvälineitä, ajanmukaista koulutusta. Työntekijöitä hiostamalla ei työnjohto paranna työtehoa.

Jamitin "tuotanto-ongelmat" ovat konsultin mukaan laaja-alaisia. "Kehittämisen varaa on Jamitin tuotteistamisessa ja hinnoittelussa, yhtiön henkilöstömäärässä tuotettavaksi sovittujen palveluiden määrään nähden, Jamitin johtamisessa, kaupungin virkamiesten epäselvistä rooleista yhtiön ohjauksessa, kaupungin ja Jamitin välisessä vastuu- ja toimivaltajaossa sekä Jamitin kyvystä pysyä aikatauluissa ja muussa sovitussa."

Miten tuo puuhastelu paranee ottamalla Jamit osaksi kaupungin organisaatiota?

Omituista

Tuntuu siltä, että Jamittia ja Jämsekiä kadehtivat ja ovat aina lopettamassa semmoiset ihmiset, joilla ei ole hajuakaan mitä näissä yhtiöissä oikeasti tehdään. Kyllä kateus on kamalaa. Mutta mihin se kateus perustuu, sitä ihmettelen.
Lue sinäkin konsultin kauhuarvio Jamitista, niin ymmärrät

höpö höpö

Konsulttien selvitykset viilataan tilaajan toiveiden mukaisiksi - ei kaikkea pidä uskoa. Yhtiöön aikanaan kunnista (Jämsä, Jämsänkoski, terveydenhuolto ja Kuhmoinen) siirretyt henkilöt tekevät varmasti pitkän työkokemuksen myötä ihan yhtä hyvää työtä kuin ennenkin.

Tsemppiä pelinappuloiksi joutuneille!

Yhtä hyvää työtä kuin ennenkin

"Yhtiöön aikanaan kunnista (Jämsä, Jämsänkoski, terveydenhuolto ja Kuhmoinen) siirretyt henkilöt tekevät varmasti pitkän työkokemuksen myötä ihan yhtä hyvää työtä kuin ennenkin."

Konsultin mukaan:
"Kehittämisen varaa on Jamitin tuotteistamisessa ja hinnoittelussa, yhtiön henkilöstömäärässä tuotettavaksi sovittujen palveluiden määrään nähden, Jamitin johtamisessa, kaupungin virkamiesten epäselvistä rooleista yhtiön ohjauksessa, kaupungin ja Jamitin välisessä vastuu- ja toimivaltajaossa sekä Jamitin kyvystä pysyä aikatauluissa ja muussa sovitussa."

Ja tuon kaiken saa ostaa tuplahinnalla.

tehokkuutta?

Onhan se mukava että nyt saadaan tämäkin asia tehokkaaksi niinkuin koko muukin kaupungin touhu! Vai pitäisiköhän koko kaupunki purkaa kun se on niin tehoton, sehän on nyt tapana ja auttaa asiaan!?

Ongelma on

"Virastossa tai liikelaitoksessa tehtyyn päätökseen tyytymätön kuntalainen voi tehdä siitä oikaisuvaatimuksen tai kantelun. Osakeyhtiöihin samat oikeudet eivät yllä.

Kunnan asukas ei välttämättä saa edes tietää päätöksistä, sillä yhtiöt voivat jättää kertomatta toiminnastaan liikesalaisuuteen vedoten. Virastoissa ja liikelaitoksissa lähtökohta on, että asiat ovat julkisia.

"Tosiasia on, että yhtiö ei ole ollenkaan niin läpinäkyvä kuin kunnallinen toimija", sanoo kehityspäällikkö Oiva Myllyntaus Kuntaliitosta."
Mitä ongelmia kuntalaisella voi olla liikelaitos Jamitin kanssa.

Nyt kaupunki aikoo imeä tehottoman ja ammattitaidottoman toimintakulttuurin Jamitin sisuksiinsa, eikä tukipalvelujen hintaa tai laatua voi jatkossakaan kilpailuttaa.
"Konsulttien selvitykset viilataan tilaajan toiveiden mukaisiksi - ei kaikkea pidä uskoa"

Juuri näin. Talousjohtaja tilasi ja sylikoiransa Mattila hallituksensa kera siunasi. Jamitille EI annettu mahdollisuutta oikaista virheellistä selvitystä etukäteen.

Mitä tästä seuraa - kaupungin kaaos syvenee, Jamitin henkilöstön motivaatio on murskattu sekä kaupungin johtavien viranhaltijoiden että paikallislehden toimesta puhumattakaan tästä kansalaiskeskustelusta. Aplodeja Suomen yhteistyökyisin kaupunki on juuri nostanut päänsä päivänvaloon.
Oletko siis sitä mieltä, ettei Jamitin toiminnassa ole mitään kehittämisen varaa? Eikö väite tuplahinnoista markkinoilta saataviin palveluihin verrattuna pidä paikkaansa?

Savua saa tehtyä savukoneellakin

Olen ehdottomasti sitä mieltä että kaikkien toiminnassa on kehittämisen varaa.
Tuplahintaa en sen sijaan usko. Mittarit voidaan laatia niin, että saadaan tulokseksi se mitä tilataan. Selvityshän on kuin tilasto. Kai tiedät sanonnan valhe - emävalhe - tilasto.

Kulut eivät muuten tule pienenemään viemällä jamitin toiminnot kaupungin sisään. Työntekijöiden jaksamisella on rajansa ja se on nyt ylitetty. Kuinka paljon uskot heitä motivoivan sen että kaupunki toimii kuin tuuliviiri juupas- eipäs - juupas ja haukut menevät AINA työntekijöille.

Päivänvaloa eivät kestä menettelytavat, eli se ettei selvitystä ole päästy arvioimaan etukäteen. Kiireellä vaan valmistellaan asiat päätöksentekoon pienessä piirissä, jolloin luottamushenkilöille ei jätetä mahdollisuutta arvioida asioiden paikkaansa pitävyyttä.

Arto Lampinen ja ne muut pöydälle jättämistä äänestäneet ovat suoraselkäisiä päätöksentekijöitä. Muut ovat talutusnuorassa.
Olen samaa mieltä, ei siirto kaupungin palkkalistoille mitään ratkaise, päinvastoin, se on huono idea. Jossakin kuitenkin vikaa on, ilmeisesti se on siellä missä yleensäkin eli johdossa.

Jos töiden organisointi, henkilöstöpolitiikka ja johtaminen yleensäkin on päin helvettiä, niin kyllä hyväkin joukkue saadaan tekemään ala-arvoista jälkeä.
Konsultin raportissa luetellaan laaja-alaiset Jamitin palvelutuotannon ja johtamisen ongelmat, jotka pitää ratkaista, tuotetaan ne sitten Jamit nimisessä yhtiössä tai kaupungin organisaation sisällä.

Jos palvelut tuotetaan kaupungin sisällä, laadun ja hinnan saaminen kilpailukykyiseksi on vain toiveissa. Yhtiöpohjaisena jatkavan Jamitin olisi pakko opetella uudet toimintatavat, jos se haluaisi tuottaa palveluja Jämsän kaupungille myös tulevaisuuden tarjouskilpailluilla markkinoilla.

Veronmaksajilla ei ole paljon jakoa kaupungin asioiden hoidossa. Kaupungin henkilöstö sanelee miten tehdään, jopa kaupungin tytäryhtiön häntä heiluttaa koiraa mielensä mukaan.

Tätähän haluttiin

Jamitin ja Jämsekin purkamista tällä palstalla on vaadittu niin kauan kuin muistan. Nyt kun mutuilijat saitte mitä olette pyytäneet, niin ei ole hyvä sekään. No eipä tietenkään. Narskuttaa pitää aina, olivatpa asiat miten hyvänsä.
Mistäs sinä tiedät kuka on vaatinut mitäkin. Mielipiteitä on monia, omani on se, että olisi viisaampaa kilpailuttaa palvelut niin, että siinä on mukana JamIt ja muut toimittajat. Jos JamIt häviää tarjouskilpailun, niin voi voi. Silloin sen on pakko sopeuttaa toimintansa tai hakeutua konkurssiin.

Pihvi

Eikös tuo kuvaamasi sanelupolitiikka: "Kaupungin henkilöstö sanelee miten tehdään", ole juuri se ongelma mihin raportissakin viitataan.

Ala-arvoista

Onko jossakin sanottu, että Jamit on tehnyt ala-arvoista työtä? Itse en muista semmoista missään nähneeni. Ei ole työnsä kunnolla hoitaneen henkilöstön tämmöistä mukava lukea. Vallankaan kun näitä arvioita esittävät semmoiset ihmiset joilla ei ole koko asiasta mitään todellista käsitystä.

On sanottu, ja sanotaan vastakin.

Minä olen sanonut. Kuinka käyttäjätunnukseen tehtävä muutos voi viedä aikaa puoli vuotta? Vartin homma! Kuukausia menee, että pyyntöihin ylipäänsä vastataan. Se ON ala-arvoista, olipa sen lukeminen mukavaa tai ei. Ja se on todellinen käsitys asiasta.
Jos tämä sitten on ainoa tapaus lajissaan, niin ikävä juttu. Mutta siihen on kyllä vaikea uskoa, kun samansuuntaista tietoa olen saanut useammaltakin suunnalta.

Suurempi ongelma

on nyt se, että narskuttajilta menee sylkykuppi. Ei voi enää Jamittia syyttää, kun naamassa on vika.
Näinhän se on täällä Jämsässä aina. Kun joku ei toimi, toimii väärin tai huonosti, syy onkin siinä, joka uskaltaa kritisoida. Tällä asenteellako mennään kohti tulevaisuutta?

Uskomuksia

Kun Jamittia perustettiin, vastustettiin yhtiöittämistä. Sitten alettiin vaati Jamitin purkua ja kun se toteutui, sitäkin vastustetaan ja USKOTAAN että Jamit teki hyvää työtä. Ja pöh. Lukekaa se Audiatorin selvitys. Tai ei, älkää lukeko, ette te kuitenkaan USKO.

Kuinkas nyt

"Lukekaa se Audiatorin selvitys"

Yleensähän täällä on tapana haukkua kaikki konsulttien selvitykset maanrakoon. Kuinkas juuri tämä selvitys on jonkun mielessä nyt noussut noin merkittäväksi?
 /   /  /  / Jamit-Tieto

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta