AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Rata-ajo

Rata-ajo

3 Vastausta 1 415 Lukukertaa
Eli mitä siellä tehdään ja kuinka monta oppilasta siellä on? Voisiko joku kertoa? itselläni se on pian ja haluaisin vähän ennakkoon tietää mitä siellä tehdään yms.
(Itse en ole vielä kirjallisissa käynyt ja inssi ajo on kuun lopussa..)

Selvittäiskö

että oikea nimitys on liukasrata-ajo tai liukkaalla ajon harjoitus?

.

Liukkaan kelin harj

Opettaja istuu vieressä ja käskee ajelemaan erilaisia radan osia läpi. Esim väistelemään mummelia, pujottelemaan, Kokeilemaan kuinka äkkiä auto pysähtyy äkkijarrutuksessa. Siellä on jo kevään korvalla peltirata mikä on öljytty ja on liukkaamåi kun normaali jäinen tie. Ei se sen kummempaa ole. Toisessa vaiheessa kun ja jos sulla on kortti ajetaan yksin melkein samanlaiset tehtävät.
Itse kävin juuri Nokialla harjoittelemassa liukkaalla radalla (ykkösvaihe). Ihan kaksin opettajan kanssa lähdettiin, rata-alueella oli sitten jonkun verran autoja muista autokouluista samaan aikaan.
Neljä erilaista rataa siellä oli, ja juurikin testailtiin nopeuden vaikutusta jarrutusmatkan pituuteen, väisteltiin esteitä ja ajettiin kaarteessa.
Ratojen pohjina olivat muistaakseni muovi (oisko ollu polyuretaani tms.) ja jokin metalli, jotka vedellä liukastettiin. Ajovuorot määräytyivät liikennevalojen mukaan, joten toisten kanssa kolaroimista ei tarvi pelätä.
 /   /  /  / Rata-ajo

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta