Tarina tulevaisuuden Suomesta

ei mee hyvin

"Time-lehden kannessa esiintyvä silvottu afgaaninainen pääsee kasvokirurgiaan

Time-lehti julkaisi uusimman numeronsa kannessa kuvan silvotusta Bibi Aishasta.
Yhdysvaltalaislehti Timen kansikuvassa esiintyvä silvottu afgaaninainen pääsee korjausleikkaukseen. Bibi Aisha on antanut kasvot Afganistanin perheväkivallalle: aviomies leikkasi nuorelta vaimolta nenän ja korvat.

"Kun he viilsivät nenäni ja korvani, pyörryin. Tuntui kuin nenässäni olisi ollut kylmää vettä. Avasin silmäni, mutta en nähnyt mitään, koska verta oli niin paljon", Aisha kertoi kokemuksiaan CNN:n mukaan.

Hänet myytiin vaimoksi 16-vuotiaana. Kun avioliitto oli astunut voimaan, Talebaniin kuuluva aviomies alkoi hakata nuorta vaimoa.

Aisha ehti viettää kaksi vuotta kapinallisjärjestön varjossa Oruzganin kaupungissa.

Sitten Aisha karkasi. Poliisi kuitenkin löysi naisen Kandaharista ja kuljetti takaisin aviomiehen taloon.

Karkaaminen vei Aishan Talebanin rikosoikeuden eteen. Oikeus tuomitsi naisen kunnianloukkauksesta ja häpeän tuottamisesta aviomiehen perheelle.

Rangaistus oli julma: oikeus määräsi, että aviomiehen on leikattava Aishan nenä ja korvat irti ja jätettävä hänet vuorille kuolemaan.


Yhdysvaltain armeijan sotilaat löysivät henkiin jääneen naisen ja veivät tämän hoitoon sotilastukikohtaan. Viimeiset 10 kuukautta hän on piilotellut naisille tarkoitetussa suojatalossa.

Women for Afgan Women -järjestö toi Aishan tarinan julkisuuteen, ja hänestä kerrottiin useissa lehdissä ympäri maailmaa viime keväänä.

Nyt apua on löytynyt. Amerikkalaissäätiö aikoo maksaa Aishan kasvokirurgian ja avustaa naisen uuteen alkuun. Keskiviikkona hän lensi Yhdysvaltoihin aloittamaan uuden elämän, CNN kertoo.


Time-lehden tämän viikon numeron kansikuva Aishasta on herättänyt tuoreeltaan vastustusta.

The New York Timesin mukaan sitä pidetään "sotapornona" tai propagandana Yhdysvaltain Afganistanin-operaation jatkamisen puolesta. Teksti kuvan vieressä kysyy, "mitä tapahtuu, jos lähdemme Afganistanista?".

YK:n naisjärjestö UNIFEMin mukaan Afganistanin naisiin kohdistuneesta väkivallasta yli 90 prosenttia tapahtuu perheiden sisällä. Ruumiillista väkivaltaa tehdään usein veitsillä, aseilla tai polttamalla. Uhreina ovat varsinkin nuoret, avioliittoon pakotetut naiset."

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Time-lehden kannessa esiintyvä silvottu afgaaninainen pääsee kasvokirurgiaan/1135259111592


Tätä se on naisen elämä tulevaisuudessa Suomen islamilaisessa tasavallassa

3

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • globaaliuskolle

      Noin julma ja toista sukupuolta vihaava ja sortava ja halveksiva uskomustiede (ei siis uskonto edes) tulee häviämään sille uskonnolle, joka sikiää kaikkien uskontojen hyvistä puolista ja yhdistyy yhdeksi toimivaksi uskonnoksi tai uskomustieteeksi.
      Älkää surko, musut häviää tämän taiston vielä. Se on surku, ettei edes niiden naiset ymmärrä, kuinka paljon niitä todellisuudessa musuäijät inhoaa ja halveksii, ne vaan luulee, että se kuuluu kuvaan.

    • lopettakaa väkivalta

      kannattaisi suomal.miesten miettiä totaalista lopettamista väkivaltaa naisia kohtaan. Niin kauan kun olette väkivaltaisia ette ole yhtään parempia ihmisinä. Näyttäkää esimerkkiä muulle maailmalle lopettamalla väkivaltainen käyttäytyminen naisia kohtaan. Tällä hetkellä johdatte läntisen Euroopan maiden kärkitilastossa väkivallan teoissanne ja se on suuri häpeä.

      • 32165

        Väitätkö, että niin kauan kuin suomessa on yhtään parisuhdeväkivaltaa, Suomi on naiselle yhtä huono maa asua kuin Afganistan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      333
      3125
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2315
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      88
      1696
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      200
      1642
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      70
      1424
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      162
      964
    Aihe