AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Jukolan Viesti

Jukolan Viesti

57 Vastausta 1 271 Lukukertaa
piti järjestää Himoksessa. Erinomainen suunnistusmaasto. Erinomaiset, valmiit puitteet kymmenille tuhansille ihmisille. Paikoitus, majoitus, kaikki kunnossa.

Tapahtuma loistavaa mainosta alueelle, suoraa lähetystä läpi yön. Ja kaikki siis ilmaista mainosta.

Alue on nyt vuosia ollut kilpailukiellossa ja tapahtumaa on valmisteltu huolella. Loppusuoralla onkin sitten neuvottelut alueen toimijoiden kanssa karahtaneet karille ja kisa joudutaan siirtämään muualle.

Toivottavasti kuulemani on vain pahaa unta? Jos se on totta, en enää pyllistäkään Himoksen suuntaan.
Pahaa unta täytyy olla. Ei kai Jämsässäkään noin suurta asiaa pystytä kämmimään.
Hyvä hyvä. Ei osaa RetkiVeikot edes neuvotella. Ei tänne mitään Jukolan viestiä tarvita.

Himosväki ei uskalla kysyä eikä neuvotella

Jos vaikka sähköpostilla muutaman sanan verran neuvottelee niin heti Jämsän kaupungilta rapsahtaa 430 euron lasku. Ei ole cvaraa neuvotella.
Kun kaupunki vittuili lähettäessään lapsellisen ja älyttömän laskun HimosJussille, niin tämä maksaa potut pottuina torpedoidessaan Jukolan viestin. Sitä saa, mitä tilaa. Ei olisi kannattanut vittuilla.

Sitä saa mitä

Tosiaankin. Eikös se Jussi ole kaupungin vuokralainen? Ei muuta kuin häätö päälle jos ei hommat kerran pyöri.

Neuvotella?

neuvotella?

En jaksa uskoa

pöljienkään torjuvan tuommoista tapahtumaa. Ei jumalauta!

Mutta eikös sen voi pistää Hallin lentokentälle, jossa kisattiin samoissa merkeissä joskus 77 tai jotain?

Antaa Himoksen toimijoiden mädäntyä riitoihinsa.

Ei mistään!!!

Jämsän kaupungilla on oikeus määrätä, että Jukolan viesti järjestetään Himoksessa. Valmistellaan salaa, nuijitaan pöytään kesälomien alla, pannaan viestin järjestäjät tosiasiain eteen. Näinhän muissakin asioissa toimitaan.

Jos on perää

Jos tuossa on perää hilkkuakaan kaupungin rahaa ei saa enää sijoittaa noiden riitapukarien yrityksiin.
Nou hätä ystävät! Viesti siirretty Jämsänkoskelle,paikalle missä järjestetään muitakin suuria tapahtumia.

Miksihän se on

siirretty? Siellä olisi ollut loistavat maastot ja muutkin olosuhteet huippuluokkaa. Ilmeisesti suunnistajat eivät suostuneet maksamaan alueen käytöstä?

Alue oli vuosia harjoittelukiellossa ja sitten yhtäkkiä kisa siirretään...

Varovasti arvioiden paikalla on television , radion ja lehdistön lisäksi 25.000 ihmistä. Osallistumis - ym pakollisten maksujen lisäksi syödään, majoitutaan ym. Josko vaikka kolmekymppiä per nokka jätetään alueelle, hmhh.... 750.000 euroa! Olisi siitä saanut helposti osansa niin Ojalan Jussi kuin Haljalan Hannukin.

Ei kelvannut, perkele!

Kaupungin laskutukseen kaatui

Kyllä se Himoksessa järjestettävä Jukolan viesti kaatui rahan puutteeseen. Ei pystynyt Jukolan viestin järjestäjät maksamaan Jämsän kaupungin vaatimaa laskua tieselvittelyistä. Tällainen viestitapahtumahan vaatisi melko monta tieselvitystä kun tapahtuman rastit leviävät laajalle alueelle.
Rastien paikalle vieminen vaatii alueen tarkkaa tiestön tuntemusta jota ei löydy kuin Jämsän kaupungin yhdyskuntatoimesta. Kun pienenkin tienpätkän selvityksestä laskutetaa 430 euroa niin tällaisen tapahtuman osalta Jämsän kaupungin laskutus nousisi ainakin tuhatkertaiseksi.

Vielä on kuitenkin toivoa tapahtuman järjestämiseen. Kimi on luvanmnut ponsoroida kaupungin laskua muutaman tienpätkän osalta. Loppu voitaisiin hoitaa kansalaiskeräyksellä johon on mietitty luvan hakemista. Samalla saataisiin maksetuksi se Jämsän kaupungin vanha lasku jossa oli kirjattu matkalaskuna Jyväskylässä oluella käyntikin.

Kaatui kaavoitukseen

Jämsän yhdyskuntatoimi on syyllinen siihen, ettei saatu Jukolan viestiä Himokseen.
Yhdyskuntatoimi ja Jämsek kymmenine päälliköineen eivät löytäneet konsulttifirmaa joka olisi laatinut kaavan Jukolan viestille. Siihen se asia kaatui.

Jämsässä on suuri ongelma kun ei osata selvittää tietä kaava-alueelle. Onhan toki tapauksia, että kaava-alueen läpi kulkee vanha tie niin silloinhan ei luonnollisesti synny ongelmia. Mutta jos kaavaalueen läpi ei kulje vanhaa tietä niin ei jämsäläisen viranhaltijan ymmärryksellä kaava ongelma ratkea vaikka ajaisi henkilöautolla kaava-alueen ympäri kymmenen kertaa. Kun tietä kaava-alueelle ei tule vastaan niin mitäs teet muuta kuin laskutat palkan tien etsimisestä.

Kuulehan

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että menisit lääkäriin. Varmaan olet jo itsekin huomannut, ettei jokapäiväinen täällä roikkuminen sekä ihmisten ja kotiseutusi haukkuminen monenlaisilla nimimerkeillä tuo helpotusta ahdistukseesi. Tartu rohkeasti asiaan. Ei siinä mitään häpeämistä ole. Lääkärit ovat nähneet ja parantaneet vaikeampiakin tapauksia kuin sinä olet.

Tämä ei ole mikään hanki elämä-läppä, vaan olen ihan tosissani.

Miten niin ei tule Jukolaa

Missä on sanottu ettei Jukolan viesti tule Jämsään? Missä on sanottu ettei se tule Himokseen? Missä on sanottu etteikö moinen kisa voitaisi pitää muuallakin Jämsässä? Tietääkseni JRV ei ole mitään em. tietoa syöttänyt vaan valmistele viestiä edelleen vuodeksi 2013.

Fiktiota tämän ollut alusta alkaen

Tämä on tutkimus ihmisten käyttäytymisestä kun heille ilmoitetaan jollain tavalla järkyttävästä asiasta. Asiasta kirjoittaneet ovat antaneet todella parastaan niin lääkärienä, tuomreina, arkkitehteinä ja monina muina huippuammattilaisina. Aitoja ovat olleet vastaukset.

Ainoat tähän asiaan esitetyt kirjoitukset ovat tutkijoiden ärsykekirjoituksia joilla on lypsetty parhaiden kirjoittajien aidoimmatkin mielenilmaisut ja toisten haukkumiset esiin.

Kiitämme kirjoitteluun osallistumisesta. Saamme kirjoituksista aitoja tutkimuksiimme aitoja ajatuksia ihmismielen syvimmistä aatoksista.
Hyvää syksyn jatkoa

Hölön pölön

Keksit sitten tuommoisen höpinän. Semmoista ei ole aikaisemmin nähtykään. Tietäisin paljonkin tästä asiasta mutta enpä ala piruuttanikaan niitä tietoja täne kirjoittamaan. Kyllä ne asiat aikanaan selviävät.

Niinpä tiedän

Viesti on haettu ja myönnetty Himokseen. Mahdollinen muutos edellyttää myöntävän tahon luvan. Himoksen erinomaiset maastot ja muut edellytykset ovat olleet varmasti ratkaisevia, kun kisaa oan haettu ja tänne saatu.

Jos paikka nyt muuttuu, tilanne on surkea kaikkien asioiden osalta. Suunnistusmaasto heikkenee ja muu "infra" ei ole Himoksen tasoa.

Myöntävä taho on ajan kulumisesta johtuen varmaan taipuvainen paikan muuttamiseen, kun muutakaan vaihtoehtoa ei käytännössä ole.

Miksi sitten siirto pois Himoksesta? Jospa joku kertoo totuuden? Huhuna olen kuullut, että rinneyritys on vaatinut tavattoman suuren osuuden kisan tuotosta.

Kertokaa totuus, kiitos.

Joka tapauksessa Himos on pilannut ainutalaatuisen pelipaikan, jos Jukolan Viesti sieltä siirtyy.

Ja palo

muuten Jms veroeuroja Himoksen alueen ilmakuvaukseen ja uusien karttapohjien/karttojen teossa ihan sievoisesti. Ja tarttee varmaan trehä sama pöllikoulun maastoon uudelleen. Ei ole halbaa hommaa, kunrastit on pahoin hukissa.

Kenen

Tuskinpa se kilpailu kaupungin päätöksellä Himokselta muualle siirtyy (jos siirtyy). Eiköhän ne viitat osoita jälleen kerran sinne yhteen sylttytehtaaseen?

Järki käteen

Kyllä se olisi tappio kaikille osapuolille jos Jukolan viesti siirretään pois Himoksesta. Jos paikan päällä vieraileee 30 tuhatta ihmistä ja suora tv-lähetys läpi kisan, niin luulisi siinä Himos saavan sellaista mainosta, jota ei millään maksetuilla mainoksilla pysty saavuttamaan. Ojalan Jussinkin kannattaisi ottaa tämä huomioon ja vähän tulla vaatimuksissaan vastaan, sillä pelkästään talkootyöllä pyörivä pieni seura (JRV) ei pysty maksamaan kovia vuokria rinnealueen käytöstä. Himos olisi niin maastoltaan kuin muutenkin ympäristöltään erinomainen paikka järjestää Jukolan Viesti, jossa infrastruktuuri on jo paikalla ja hyvää maijoitustilaa löytyy aika suurelle porukalle. Sellaista paikkaa ei ole missään aikaisemmmassa Jukolan Viestissä ollut, joten se varmaan jäisi kilpailijoiden ja katsojien mieleen ja nämä liikunnalliset ihmiset voisivat tulla myös talvella vierailemaan Himoksen rinteillä. Jos näiden vastoinkäymisten syynä on Ojalan ja kaupungin keskinäinen kärhämöinti, niin ihmettelen suuresti että kummallakin osapuolella on varaa hukata tämäkin hyvä asia pitämällä omista periaatteistaan kynsin hampain kiinni. Mikään hyvä ei rakennu tällä konstilla ja tuntuu siltä että Jukolan Viesti järjestetään jossain muualla ehkä ei ollenkaan Jämsässä. Se taas ei olisi hyvää mainosta kärhämän osapuolille.

Kyllä

ne siirtyivät pöllikoulun maastoon. Jussi olisi veloittanut pelkästään suunnistajien rinteiden ylityksistä sellasen summan rahaa, että kaupnki olisi ollut konkassa. Varmaan nuppiluvun mukaan joku sata ekua per kompassinkantaja.

Jos on totta..

"Jussi olisi veloittanut pelkästään suunnistajien rinteiden ylityksistä sellasen summan rahaa, että"

Ei voi olla totta. Mutta jos on, niin kyllä jotakin pitäisi ryhtyä tekemään. Ei muuta kuin vuokrasopimukset purkuun ja yhteistyökykyinen rinneyrittäjä Himokseen.
"Jostain syystä" endurokisat siirtyi tänä vuonna Himokselta Morvaan

Jotain tarttis

Ei helvetti se näin voi jatkua, että Jämsän kaupunki ja kaikki yrittäjät Ojalaa lukuunottamatta yrittävät kehittää Himosta eteenpäin ja yksi keskittyy vaan kiusantekoon ja toiminnan jarruttamiseen. Ei muuta kuin ukko ulos ja Himos nousuun. Sen jälkeen voidaan käydä junkoilijan kanssa käräjiä vaikka maailman tappiin asti ilman että kymmenien yrittäjien toiminta siitä häiriintyy.

Kenen periaatteet jytää

Ojala on Himoksen hiihtokeskuksen perustaja ja kehittäjä.
Kansainväliset rahoitusfirmat iskivät 2000-luvulle Jämsän kaupunkiin ja saivat kaupungin virkamiesjohdon ja luottamushenkilöt pilvilinnoihin unelmoimaan ruusuisesta tulevaisuudesta.

Rahoitusfirmojen akitatsioonit piirsivät Himoksen ylle taivaalle gondoolihissit kuljettamaan venäläisiä rahamiehhiä Päijänteeltä Keski-Himoksen rinnekylpylään. Alueen energia suunniteltiin pystyakselisista pariin sadan metrin korkeuteen nousevista tuulimyllyistä. Kallioiluolissa olisivat saaneet rajuimmatkin juhlijat yrittää rikkoa seiniä.

Jämsän kaupunki osti miljoonien eurojen arvosta konsulttifirmoilta pilvilinnasuunnitelmia joiden tarkoitus oli estää hiihtokeskustoiminnat
Länsi-Himoksen ja Pohjois-Himoksen välistä. Keski-Himoksen rinteet olisivat sulkeutuneet akitatsioonien miljardisuunnitelman tieltä. Oliko kysymyksessä suunnitelma hiihtokeskusyhtiöiden toiminnan estämisestä ja sitä kautta yhtiöitten valtaaminen ulkolaisten rahoitusfirmoille.

Jämsän kaupungin huippuhölmöilyt johtivat kaupungin rahakirstujen tyhjenemiseen ja ylimpien viranhaltijoiden ja Himoksen perusyrittäjien välisten toiminnallisten suhteiden katkeamiseen.
Turhaa on kaupungin lupailla ja suunnitella Himokseen mitään Jukolan viestejä.
Ensin on opeteltava miten suhteita tulee yrittäjien kanssa hoitaa.

Tätä luokkaa on myös Jämsän aluelämpötoiminta. Kun lämpöyhtiö sai paikallisesta paperitehtaasta putket lämmön saantiin noin 80 %: hinnalla markkinahinnasta niin heti sen jälkeen Jämsän kaupunginvaltuiusto päätti nostaa paperitehtaiden voimalaitosten kiinteistöveron korkeimmalöle mahdiolliselle tasolle.

Eläköön Jämsän kaupungin kyvytön yhteistoiminta yrittäjien kanssa.
Se on varmin tae siirtymisesta Jyväskylän sivukyläksi.

Tarkennusta

"Ojala on Himoksen hiihtokeskuksen perustaja ja kehittäjä"

Totta siltä osin, että perusti HIIHTOKESKUKSEN ja on omaa bisnestään hoitanut kohtuullisen hyvin. Mitään isoa kehitystähän siellä ei ole enää aikoihin tapahtunut.
Mutta
Nykyinen Himos on PALJON muutakin kuin pari kolme kuukautta vuodessa toimiva hihtokeskus. Siis todella paljon. Hiihtokeskus on nykyisin vain yksi suurimman osan vuodesta hiljaisena pysyvä nurkkaus Himoksesta.

Tarinasi "kansainvälisistä rahoituskeskuksista" on otsikkoa myöten semmoista satua, että et siihen varmaan usko itsekään.

"Jämsän kaupunki osti miljoonien eurojen arvosta konsulttifirmoilta pilvilinnasuunnitelmia joiden tarkoitus oli estää hiihtokeskustoiminnat "

Kerrohan tarkemmin näistä "miljoonilla euroilla" ostetuista suunnitelmista. Voit myös pistää linkkejä tuommoisten suunnitelmien rahoituspäätöksistä. Varmasti kiinnostavat muitakin kuin minua :-D

Niin ja vielä lisäys

Master Plan työryhmän jäsenet löytyvät linkistä
http://www.jamsek.fi/@Bin/27672/HIMOSMP150108-1_hp.pdf

????

Niin että mitä?

Ohohjussihan on

ollut unelma ja visiotyöryhmän jäsen ?

Yrittäjien

"Eläköön Jämsän kaupungin kyvytön yhteistoiminta yrittäjien kanssa. "

Jämsässä on satoja, ellei vallan tuhansia yrittäjiä. Jos yhden kanssa yhteistoiminta on vaikeaa, niin kannattaisikohan sitä syytä etsiä muualtakin kuin kaupungista?

Hiihtokeskuksen miljardisuunnitelmat

Lue:
Hannu Pelkonen
Kehitysjohtaja.
Himoskylä 2015 projekti
Visiosta käytäntöön II

Jämsek Oy
Himoskylä 2015 - visiosta käytäntöön vaihe II
Sivu 19: Himoskylä 2015 investointiohjelma 2008 - 2011 1,2 miljardia euroa, jota Jämsän kaupunki parhaillaan kaavoittaa toteutettavaksi.

Näitä suunnitelmia on Himoksen alueesta tehty kymmenittäin.
Kaikkien tavoitteena on yrittää estää tai vaikeuttaa hiihtokeskusyritysten toimintaa Keski-Himoksen hiihtorinteiden alueella.

Kenen agentti

Kenen agentti se kehitysjohtaja Hannu Pelkonen oli.
Ei kai vaan kansainvälisten rahastojen tänne soluttama.
Laajat on miehellä reviirialueet. On kuulemma nyt vastaavan tyylisissä hommissa Filippiineillä.

Pilleriä

"Kenen agentti se kehitysjohtaja Hannu Pelkonen oli.
Ei kai vaan kansainvälisten rahastojen tänne soluttama."

Et voi olla tosissasi. Jos olet, mene hyvä ihminen lääkäriin.

Totta kai pitää

"Näitä suunnitelmia on Himoksen alueesta tehty kymmenittäin.
Kaikkien tavoitteena on yrittää estää tai vaikeuttaa hiihtokeskusyritysten toimintaa Keski-Himoksen hiihtorinteiden alueella"

Suunnitellahan voi vaikka sadan miljoonan edestä. Eihän sillä mitää rajaa ole.

Totta hitossa suunnitelmia pitää olla. Niitä tekemäänhän se Pelkonenkin tänne palkattiin. Jotkut toteutuvat, useimmat ehkä eivät tai niiden tilalle tulee uusia suunnitelmia. Niinhän tähän nykyiseen elämänmenoon on päädytty. Jos kukaan ei olisi koskaan tehnyt uusia ja rohkeita suunnitelmia, asuisimme edelleen luolissa ja hirvenmetsästys tapahtuisi niitä keihäskuoppiin kyöräämällä.

Ihmeellistä vainoharhaisuutta on tuommoinen käsitys, että tavoitteena olisi pelkästään jonkun yrittäjän toiminnan vaikeuttaminen. Eihän tuommoiseen paskapuheeseen kukaan usko.

Suunnistaa missä suunnistaa

Eikö se nyt ole sama missä metsässä suunnistajat rymyää? Kyllä täältä koulukeskuksia löytyy kilpailutoimistoiksi ja majoittumiseen. Jättäkää nyt nämä agenttipelottelut vähemmälle ja ottakaa suhteellisuudentaju käteen.

Et ole tosissasi

Joko olet helvetinmoinen vitsinikkari tai sitten sinulla ei todellakaan ole alkeellistakaan käsitystä siitä, minkä mittaluokan tapahtuma Jukola on. Kuinka sinä liikuttelet ja majoitat kymmeniä tuhansia ihmisiä jossakin koulukeskuksessa?

Suuruudeenhulluja ootte kaikki

Tottakai elämää tulee suunnitella mutta ei sentään kuntatasolla niin rajusti, että menee satojen miljoonien rahastot, velanotto lisääntyy miljoonilla, palvelumaksut pitää nostaa huipputasolle, palveluja tulee poistaa, verotus tulee nostaa valtakunnalliselle huipputasolle.
Kaikki tämä mm. Himoksen järjettömien konsulttipalvelujen ja kaikenlaisen miljoonatasoisen tuhlauksen takia.
(Mm. Patalahden kanava muistomerkkinä).

Jukolan viestin järjesttämispaikkoja on Suomesta löytynyt joka kerta kun on tarvetta ollut. Löytyy jatkossakin. Jos ei löydy Suomesta niin mennään Venäjänmaalle siellä on tilaa metsässä juoksenteluun.

Metsäkonekoululla on järjestetty suurempiakin tapahtumia.

Velvoitetaan kaupungin johto selvittelemään sotkunsa jämsäläisten yrittäjien kanssa kun ovat sotkunsa keittäneet.
Ei Jukolan viesti ole Himoksen hiihtokeskusksen toimintaan liittyvä tapahtuma. Järjestäjät ovat muualta.

Kyllä sopu antaa Himokseenkin tilaa mutta kaupungin diktaattorivalta (kaupungin johto on saanut toistaiseksi anastettua rajattoman vallan) tulee sieltä ensin poistaa.

Kun yrittäjille palautetaan yritystoiminnan rauha Himokseen ja kaupunki saadaan lopettamaan miljoonien eurojen epäillyt yritystuet asioiden ja vallan väärinkäyttövälineinä loppuu niin rauhakin palautuu
normaalitilanne johon sopii joukkoon Jukolan viestikin.

Vielä yksi suunnittelu Jämsään

Jämsän pitää laatia suunnitelma miten päästään miljoonia euroja maksaneista suunnittelujen kierteestä ulos.

sillä tiellä

Mattila jo perusti uuden projektin, jossa työryhmän tehtävänä oli miettiä miten kaupungin voimavaroja syövien projektien ja työryhmien määrää voitaisiin vähentää.

On muuten tosi.

Ketjun korjaus

"Tottakai elämää tulee suunnitella mutta ei sentään kuntatasolla niin rajusti, että menee satojen miljoonien rahastot, velanotto lisääntyy miljoonilla, palvelumaksut pitää nostaa huipputasolle, palveluja tulee poistaa, verotus tulee nostaa valtakunnalliselle huipputasolle"

Kyllä on taas jälleen kerran pahasti puurot ja vellit sekaisin. Ei Himoksen, sen paremmin kuin minkään muunkaan kohteen suunnitteluun ole miljoonia mennyt. Kyllä nuo edellämainitut asiat ovat seurausta ennennäkemättömästä investointitahdista Halliin ja muuallekin Jämsään. Ei siis edes Himokseen.

Suunnitteluun meni miljoonia

Kun otetaan huomioon suunnittelun kokonaisuus johon kuuluu kaupungin maa-aluekaupat niin miljoonia meni Himoksen master Plan suunnitteluihin 2000 -luvun puolivälissä ja sen jälkeen.
Jos ette usko niin odotetaan Euroopan komission päätöstä epäillyistä laittomista Jämsän kaupungin antamista yritystuista.

Aiesopiomukset liittyivät alueen suunnitteluun joissa voi epäillä, että usempikin yksittäinen sopimus sisälti miljoonan verran laittomia yritystukia - useita miljoonia euroja yhteensä.
Joka toisin väittää niin ei muuta kuin konsulttifirma tekemään taannehtivaa ylimääräistä taloudentarkastusta Jämsän kaupungin ja Jämsekin rahojen tuhlauksista - tarkoitan verovarojen tuhlauksista.

Katseleppa vaikka Pöyryn tekemää pystyakselista tuulimyllypuistoa niin itsekin et varmaan tiedä itkisikö vai nauraisiko. Taitaisi samalla tulla vetelät housuun.

Hölynpölyä

Maakaupat on tehty jo ennen Master Plan suunnitelmien tekemistä. Ne eivät liity mitenkään suunnittelukustannuksiin. Ja on erinomainen asia, että ne alueet raakamaan hinnalla ostettiin. Kaupunki tulee tekemään niillä vielä moninkertaiset voitot.

Euroopan komissiolta ei tule mitään järisyttäviä päätöksiä. Tulosta tämä ja pistä nastalla seinään, niin ei tarvi jälkeenpäin muistella kuka mitäkin sanoi.

Lueskelehan tämän päivän Jämsän seutua niin huomaat, että kaikki suunnitelmat ovat edelleen voimassa.

Pöyry ei ole tehnyt mitään pystyakselista tuulivoimasuunnitelmaa. Esitekuvat veti kolmeDolli hatusta ja ne ovat täysin fiktiivisiä ilman mitään sitoutumista mihinkään. Toivottavasti silti joskus toteutuvat. Eiköhän Jussin paljon puhuttu mystinen yläasema ole ensimmäisen myllyn jalusta? Missään tapauksessa Jämsän kaupunki ei ole mitään myllyjä suunnittelemassa eikä rakentamassa.

Sinulla se tuo mielikuvitus pelaa. Olisi mukava, kun oppisit tutkimaan vähän taustojakin ja hakisit juttuihisi vaihteeksi faktatietoa.

Torsti Pölkkymäelle

Keskustelet henkilön kanssa joka lasketteli Himoksen rinteillä ennen syntymääsi.
Tiedän tarkalleen Himoksen lähtökohdat ja historian.
Itse kuulut tietämättömien, taitamattomien ja ymmärtämättömien ihmisryhmään.

Himoksen Master Plan in suunnittelu alkoi 2000 -luvun alussa. Ensimmäinen Master Plan valmistui 2005.
Väität ettei Pöyry ole tehnyt mitään pystyakselista tuulivoimasuunnitelmaa. Patajoen tilan kaupunki osti myöhemmin.
Laitappa Guuglen hakuun Himoksen Master Plan, niin Sinulle avautuu tuhansia sivuja erilaisia suunnitelmia ja 2000 -luvun Himoksen Master Plania.
Miljoonia euroja miljoonien perään on maksanut Jämsän kaupungille (mukaanlukien Jämsek) nämä suunnitelnmat sivurekvisiittoineen, matkoineen, ravintolapalveluineen ja yritystukineen, konsultti- ym palkkioineen.

Pöyryn Master Plan raportissa 10.04.2008 sivulla 17 mainitaan tuulivoimaloista mm. seuraavaa:
"Himoksen kaupallisen kehittämisen rinnalla on tärkeää viedä eteenpäin kehitystä myös muilla rintamilla. ... Koska tuulivoimalat tulevat näkymään kaukomaisemissa, on niille varattupaikkoja master planin maankäyttösuunnitelmassa. Tavoitteena on sijoittaa 3-4 tuulivoimalaa Himoksen nmatkailukeskuksen alueelle. Tuulivoimaloiden osalta käytettävä teknologia on edistyksellisintä aiemmin Suomessa käyttämätöntä. Keski-Himoksen korkeimman lakialueen läheisyyteen sijoittuvan tuulivoimalan huipulle tulee näkötorni ja näköalaravintola."

Pöyryn raportissa on useita karttoja Himoksen tuulivoimaloiden sijoituskohteesta ja jopa gontoolihissistä Länsi-Himoksesta Päijänteelle. Samasta osoitteesta löytyy näiden voimaloiden ulkomaalaista kehitysselvitystä laajoine kuvaesitteineen.
Jämsän paikalliset voimalapiirrokset ovat harrastelijaluonteisia fiktioita jotka voi jättää omaan arvoonsa.

Mainitsemastani osoitteesta löytyy myös suunnitelmien kokonaiskustannusarvioita 1,2 miljardia euroa josta kaupunki päämaksaja.
Lue vähän näitä käytettävissä olevia tietoja niin sinullekin avautuu silmät kuin kissanpojille ikään.
Sitä en vioi mennä takaamaan avautuuko sinulle ymmärrystä asian todellisuuteen. Ei se mitään kylähulluissa ihmiselon rikkaus piilee. Kiitos tyttärenpojalle joka kirjoittelee saneluni pohjalta näitä tietoja.

Mästerlääni on vain

markkinointiesite vielä toteutumattomista unelmista ja visioista. Maankäyttö- ja rakennuslaki ei tunne mästerlääniä, on vain maakunta-, yleis- ja asemakaavoja.

Älä opeta

Kuulehan nyt. Vai löytää Google Master Planista tuhansia sivuja? Tuossa paperiversiossa joka lojuu pöydälläni niitä sivuja ei taida olla sataakaan. (Enkä ole virkamies, joten alä vaivaudu sönköttämään sen tyyppisiä kuvitelmia)

Se että karttaan merkitään paikkoja tuulivoimaloille ei maksa miljoonia euroja.

"Mainitsemastani osoitteesta löytyy myös suunnitelmien kokonaiskustannusarvioita 1,2 miljardia euroa josta kaupunki päämaksaja."

Meinaatko ihan tosissasi että kaupunki ne tuulivoimalat, kylpylät ja hotellit sinne Himokselle rakentaa? Jos tässä uskossa olet, niin eipä taida kannattaa paljon keskustelua jatkaa.

Toisekseen yleisluontoisia suunnitelmiahan voi tehdä vaikka kymmenen miljardin euron edestä, eikä se maksa paljon muuta kuin niihin kuluneen paperin verran.

Voi voi sentään

"Kiitos tyttärenpojalle joka kirjoittelee saneluni pohjalta näitä tietoja"

Voi voi, ettei vaan tyttärenpojasta kasvaisi samanlaista paskanjauhajaa ja vääristeltyjen tietojen jakajaa kuin vaarinsa. No tosiasiassa valettahan se tyttärenpoika on, niin kuin kaikki muukin kirjoittelemasi. Piti keksiä tyttärenpoika tuon "Himosvuoren hiihtelysi" takia. :-D
Niinpä. Eikä se osaa edes kirjoittaa. Kirjoitti guugle eikä google. Tyttärenpoika on liian pieni tutinnimijä auttaakseen vanhaa seniiliä.

Bile-Himos paisuu

Jussin suosio säilyy, lukee tämänpäiväisessä Keskisuomalaisen jutussa Himoksesta. Ei sillä kuitenkaan tarkoitettu sitä perustaja-Jussia, vaan ihan muuta. Peräti 40 % Himoslomien liikevaihdosta tulee jo nykyisin kesäkuukausilta. Jatkossa kesäkuukausien merkitys vaan kasvaa. Himos on ympärivuotinen vapaa-ajan keskus, eikä mikään laskettelukeskus. Lasketellakin siellä voi 2-3 kuukautena vuodesta.

Paljonhan noita on

Paljon on Himoksessa Hiihtokeskusyritysten lisäksi yritrtäjiä joiden omaisuus on hukkaamiskiellossa maksamattomista veroista ym.
Himos tunnetaan hiihtokeskuksesta ja muut toiminnat ovat tulleet kylkiäisinä noukkimaan lattialta herrasväen pöydätä tippuvia murusia.

Hyvähän se on että yrittäjiä tulee Jämsään kunhan vain maksaisivat veronsa kuin ikään rehelliset kansalaiset. Parempi olisi, että kaupunki eli yrittäisi soluttaa kaavoituksella häirikköyrittäjille tilaa hiihtokeskuksen toiminta-alueelle. Tilaahan Himoksessa on kaikille kun vain veronkirtäjät keskittäisivät toimintansa sinne Patalahden kanavan reunamille. Jopa koulun rakentamista toteutetaan velvollisuuksia kiertäen.

Olen selaillut niitä konsulttifirmojen Himossuunnitelmia ja vakuuttunut, että miljoonia on mennyt kaupungin veronmaksajien varoja pilvilinnasuunnitelmiin. Ihme, että aikuisen kaupungin viranhaltijat uskovat vielä satuihin ja ovat käyttäneet verovaroja moiseen moskaan.

Kaikki tiedämme, että suomalaisten tunnettujen ja arvostettujen suunnittelufirmojen kuten Pöyryn suunnitelmat eivät synny paperin hinnalla. Satoja hakukohteita löytyy usealla eri nimellä sieltä Googlen hakusivuilta Himosnimikkeellä. Näin korkeatasoisia suunnittelufirmoja ei taloudellisten syiden johdosta kykene käyttämään kuin varakkaat, kunnat, kaupungit ja yritykset.

On elämän rikkaus kun joukossamme on muitakin aikuisten satuihin uskovia tosiuskovaisten lisäksi.
Kaupunkihan niitä satukaavoituksia toteuttaa verovaroilla. Ei löydy hölmölän suunnittelujen toteuttajia yritysmaailmasta.

Kaupunki on toteuttanut verovaroilla Patalahden kanavan hölmöilyt, Himos Sentterin hölmöilyt ja on sitoutunut maksamaan maltaita joka vuosi yksityisen yrittäjän Sentterin toiminnan ylläpidosta ja luetteloa voidaan jatkaa hyvin pitkään.

Paljonko on paljon

"Paljon on Himoksessa Hiihtokeskusyritysten lisäksi yritrtäjiä joiden omaisuus on hukkaamiskiellossa maksamattomista veroista ym."

Vai on niitä paljon. Sinulle näyttävät nämä suurien lukujen käsitteet jatkuvasti tuottavan vaikeuksia. Sinulle muutama merkitsee miljoonia ja yksi tai kaksi on jo paljon.

"Satoja hakukohteita löytyy usealla eri nimellä sieltä Googlen hakusivuilta Himosnimikkeellä. Näin korkeatasoisia suunnittelufirmoja ei taloudellisten syiden johdosta kykene käyttämään kuin varakkaat"

Eilen niitä oli vielä tuhansia. "Hakukohteet" ei merkitse sitä, että ne kaikki olisivat eri asioita. Yritähän tutkia vielä lisää sitä googlen ihmeellistä maailmaa ja pistä lapsenlapsi taas näppäimistön ääreen. :-D
Sehän on hyvä, että konsultit ovat nyt mielestäsi korkeatasoisia. Aikaisemmin olet väittänyt, että kuka tahansa tekisi ne hommat joista konsulttifirmat vain rahastavat.

"On elämän rikkaus kun joukossamme on muitakin aikuisten satuihin uskovia tosiuskovaisten lisäksi"

Aivan. Muutenhan sinunkaan ei kannattaisi ollenkaan kirjoitella tänne. Vaikka kyllä nytki taitaa se porukka aika pieneksi jäädä, joka satuihisi uskoo.

"Himos Sentterin hölmöilyt ja on sitoutunut maksamaan maltaita joka vuosi"

Kaupunkihan omistaa siitä Centeristä aika ison kulmauksen. Pitäähän omasta kiinteistöstään huolehtia.

Enhän mää mikään pappi ole

Pappi puhuu toivossa, että kuulijat uskoisivat hänen puheisiinsa.

Minä puhun vain elämän totuuksia verovarojen järjettömistä tuhlauksista.

Jotkut eivät usko edes totuuksia.

Jotkut uskovat uskossaan uskomattomia.

Hyi sinua

Kello lähentelee jo puolta yötä ja sinä pakotat lapsenlapsen vielä tähän aikaan näppäimistölle. Pitäisiköhän lastensuojeluviranomaisten harkita huostaanottoa?

Häirikköalueet???

"Parempi olisi, että kaupunki eli yrittäisi soluttaa kaavoituksella häirikköyrittäjille tilaa hiihtokeskuksen toiminta-alueelle"

Kertoisitko missä niitä häirikköyrittäjille kaavoitettuja alueita siellä Himoksella on, niin käyn oikein paikanpäällä katsomassa

Minä neuvon

Mene sinne Säyrylöän vanhan jo puretun riihen taakse talikolla pöyhimään.
Siellä niitä on pintamullan alla. Löytyy paremmin jos kiroilet ja pöyhit.

Onkohan tässä taas

kahden perusyrittäjän välisestä kissanhännänvedosta, kumpi saa nokitettua enemmän rakennusoikeutta ?

Oli tai ei

"kahden perusyrittäjän välisestä kissanhännänvedosta, kumpi saa nokitettua enemmän rakennusoikeutta ? "

Minun mielestäni sitä pitää antaa reilusti sille, jonka toiminta kehittää Himosta, ei sille joka sitä toimintaa yrittää kaikin keinoin jarrutella.
 /   /  /  / Jukolan Viesti

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta