Vai tukea tarjolla Mattilan" perhetukikodissa"

uskoo ken haluaa

Vaikeassa tilanteessa oleville perheille tarjotaan uudenlaista tukea Jyväskylässä. Perheet voivat asua tietyn ajanjakson tukiasunnossa ja löytää yhdessä ammattilaisten kanssa keinoja arjesta selviytymiseen.
Tuetun asumisen yksikköjä on Mattilan perhetukikodin ja Palokan nuorisokodin yhteydessä. Perheet voivat asua tukiasunnoissa kahdesta kuuteen kuukautta. Jakson aikana vanhempien on mahdollista saada ohjausta ja neuvontaa kasvatustehtäviin ja lapsen arjen järjestämiseen. Ohjauksen ja neuvonnan lisäksi vanhemmat voivat yhdessä tekemällä opetella esimerkiksi lasten hoitoon ja kasvatukseen liittyviä asioita sekä kodin arjen ja arkirutiinien hallintaa.
Tuetun asumisen tavoitteena on lisätä perheen voimavaroja ja keinoja selvityä arjesta omin voimin. Tuetun asumisen tavoitteet ja perheen tarvitsema tuki mietitään yhdessä perheen, lastensuojelun sosiaalityöntekijän, mahdollisen perhetyöntekijän ja yksikön työntekijöiden kanssa. Perheillä on mahdollisuus päästä tukiasumisen piiriin lastensuojelun sosiaalityön kautta.
Tukiasuntoja kahdessa eri toimipisteessä
Tuettuja asuntoja on kahdessa eri toimipisteessä. Kolmen asunnon yksikkö sijaitsee Mattilan perhetukikodin yhteydessä. Yksikössä on kaksi pientä yksiötä ja yksi kaksio. Lisäksi Palokan nuorosokodin yhteydessä on yksi kaksio.
Yksikkö kuuluu Jyväskylän kaupungin lapsiperheiden tukipalveluihin ja se on Mattilan perhetukikodin alaista toimintaa. Toiminta toteutetaan yhteistyössä lastensuojelun perhetyön kanssa. Yksikkössä työskentelee perhetyöntekijä ja sosiaalityöntekijä.
YLE Keski-Suomi
http://yle.fi/alueet/keski-suomi/2010/10/perheille_uudenlaista_tukea_arjessa_jaksamiseen_2034263.html?origin=rss
http://kaisaruokamo.blogspot.com/2009/12/paljastan-54-ongelmaa-lastenkodissa.html

41

4812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olisiko parempaa?

      jostakin uudesta. Pidetään silmät ja korvat auki, mihin johtaa. Jospa vaikka olisi jotain parempaa.

      • Perhetukikoti

        Miten asumismahdollisuuksien mainostaminen liittyy siihen, että myös Keski-Suomen Ensi- ja turvakoti on leikkausten kohteena, koska RAY:n rahoitus päihdeäideille lopetetaan?

        Tjaa, taitaa tarkoittaa Mattilan perhetukikodin hanke nyt sitä, että päihdeäidit tuodaan Mattilaan. Se ei ehkä ole ihan sitä samaa porukkaa, jota on hoidettu Ensi- ja turvakodissa, mutta melkein.

        Mattila ainakin on niin ahdas, etten tajua miten siellä yksikään aikuinen asiakas eli siis vanhempi lapsineen pystyy asumaan...


      • muualla on
        Perhetukikoti kirjoitti:

        Miten asumismahdollisuuksien mainostaminen liittyy siihen, että myös Keski-Suomen Ensi- ja turvakoti on leikkausten kohteena, koska RAY:n rahoitus päihdeäideille lopetetaan?

        Tjaa, taitaa tarkoittaa Mattilan perhetukikodin hanke nyt sitä, että päihdeäidit tuodaan Mattilaan. Se ei ehkä ole ihan sitä samaa porukkaa, jota on hoidettu Ensi- ja turvakodissa, mutta melkein.

        Mattila ainakin on niin ahdas, etten tajua miten siellä yksikään aikuinen asiakas eli siis vanhempi lapsineen pystyy asumaan...

        että paikka fyysisesti on jossain muualla. Ei Mattilaan mahdu 2 yksiötä ja 1 kaksiota.


      • Jokuvain22
        muualla on kirjoitti:

        että paikka fyysisesti on jossain muualla. Ei Mattilaan mahdu 2 yksiötä ja 1 kaksiota.

        Tukiasunnoksi on remontoitu mattilan viereinen vanha omakotitalo. Kodikas ja tilava.


      • Kalliita taloja
        Jokuvain22 kirjoitti:

        Tukiasunnoksi on remontoitu mattilan viereinen vanha omakotitalo. Kodikas ja tilava.

        Kyseisellä kadulla talot ovat suuria ja varmasti hintavia. Tilaa naapuritalossakin siis lienee.

        Muistan, että olen eka kerran vieraillut asuinalueella erään kansanedustajan luona kyläillessämme äitini kanssa 1980-luvulla. Jo tuolloin jäi mieleen että jopas on kivoja taloja ja kallista seutua...

        Samanlaista tukiasuntotoimintaa näyttää muuten olevan yksityisillä yrityksilläkin, kuten täällä suomi24:ssa mainostavassa imatralaisessa perhekodissa. (Jos muistan oikein, katselin firman nettisivuja muutama päivä sitten.) Ilmeisesti aika varma tapa hankkia rahaa. Kunnilta eli veronmaksajilta.


    • 26

      Olen ihan varma, että tuollaisiin paikkoihin pakotetaan kytättäväksi perheitä, joiden ongelmat ovat jossain täysin muun avun piirissä kuin että leikitään leikkiä, jossa muka yritetään "löytää yhdessä 'ammattilaisten' kanssa keinoja arjesta selviytymiseen."

      Luulisin, että täysin nöyryyttävää pelleilyä perheen kannalta, jossa kysytään niin pitkää pinnaa tuosta selviämiseen, että eivät "auttajat" itsekään siitä selviäisi, jos heidät tuohon tilanteeseen pakotettaisiin.

      Siis käyttäkää nyt ihan tavallista arkijärkeä!

      Mitä helvetin neuvoja ja vinkkejä kukaan järkevä aikuinen tarvitsee arjesta selviytymiseen?
      Pitää olla kyseessä lievästi kehitysvammainen älyltään, jos tarvitsee kädestä pitäen opetusta, miten on toimittava. Jos taas kyse on vaikka väsymyksestä, niin silloin tarvitaan LEPOA, eikä kytätyksi joutumista! Jos on masennusta, niin siihen tarvitaan myös lepoa, mutta myös terveydenhoidon antamaa palvelua sen hoidoksi, eikä siinäkään auta pisaran vertaa lähteä Mattilaan joiden "ammattilais"pellejen kytättäväksi ja arvioitavaksi!

      Että tämä on suurta idiotismia ja suurta pelleilyä koko saakelin lasten"suojelu"!

    • No täällä kuulkaas yks joka joutuu nyt menemään heti kun paikka vapautuu niin sinne kutättäväksi voin raportoida miten siellä toimitaan ja miten jaksan YH-äitinä sen rumban....

      • Onnetontaon

        Tsemppiä!Odotamme raporttiasi!


      • apua voi saada
        Onnetontaon kirjoitti:

        Tsemppiä!Odotamme raporttiasi!

        Mattilan perhetukikoti on kyllä kehittynyt paljon viime vuosina. Jos työntekilöiden asenteet ovat kohdillaan, on aivan mahdollista saada apua.


      • Mattilan ex-johtaja
        apua voi saada kirjoitti:

        Mattilan perhetukikoti on kyllä kehittynyt paljon viime vuosina. Jos työntekilöiden asenteet ovat kohdillaan, on aivan mahdollista saada apua.

        Mattilan perhetukikodin entinen johtaja on nykyään Uuraisten kunnassa sosiaalityöntekijänä.

        http://www.uurainen.fi/index.php?page=sosiaalipalvelut

        Hänellä kuuluu olevan erittäin jännittävä suhtautumistapa lastensuojelun asiakasperheiden tukihenkilöihin - jos perheellä sattuu onnekkaasti sellainen olemaan.

        Eräs tukihenkilö on usein kertonut minulle yhä melko tuoreita kokemuksiaan. Ex-johtajalla on isoja vaikeuksia suhtautua tukihenkilötoimintaan. Hän suorastaan puskee perheitä auttavat kuntalaiset ja kansalaiset ulos, hän on kovin jyrkkä ja ikävä tällaista perheiden ja heidän ystäviensä omaa aktiivisuutta kohtaan.

        Enpä haluaisi asua Uuraisilla, jos kunnassa tosiaan viranhaltijat saavat purkaa omia subjektiivisia epäluulojaan ja turhautumiaan tuolla tavoin työaikana.

        Miksi muori ylipäätään lähti pois Mattilasta? - Onhan Mattila niin ihana paikka lapsille, sen täytyy olla ihana paikka myös talossa työskenteleville "varavanhemmille". Kyllä lapset nyt kaipaavat entistä johtajaansa....


    • no musta tuntuu enemmän siltä et sossut haluaa ensin sekottaa mun tytön pään ku on nää tapaamiset ja sijaisperhehoito ja sit tulee mun luo ja joudutaan uuteen ympäristöön ei omaan kotiin lainkaan.viel pitäisi pari viikkoa odotella et yksiö vapautuu meille.mies jää kotiin hoitamaan eläimet...

    • no ainakaan sijaisperheen osalta ei tää homma toimi! syöttävät sille ihan mitä sattuu ja pistävät liian pieniin ja väärän merkkisiin vaippoihin,vaikka kuinka sanon et ne on pieniä ja vääriä et sen iho ei tykkää /kestä niitä tyttö rukka peppu punasena joutuu sietää moista.nyt olivat tomaattia syöttäneet! mä olin vaihtanut enne koko tätä hommaa sen jo tavalliselle maidolle koska sen maha oli sillä parempi niin eikö ollu korvikkeeseen siirrtty ku neuvola niin sanoo ja mulle sanottiin neuvolasta et voin siirtyä jo tavan maitoon Koska tyttäreni maha on silloin parempi ja järkikin sen sanoo.
      on tää vaan kamalaa sossujen pelinappulana olemista!

      • Kemijärven vaipat

        Hedemami90, vaipoista puheenollen. Meillä täällä Lapissa toimii sellainen ammatillinen perhekoti, jossa puetaan 11-vuotiaalle (!) tytölle vaipat joka yö. Mitään merkkiä yökastelusta ei ole, koska ainakin pitkillä kotilomilla tyttö pysyy kuivana ilman vaippoja.

        Tyttö pitää vaipattamista kovin kiusallisena. Vanhemmillekaan ei ole selvinnyt, miksi sijaisäiti näkee joka ilta vaivan laittaa vaipat. Vanhemmat ovat pyytäneet kirjallisesti omalta lastensuojelun sosiaalityöntekijältä, että saisivat tuosta professionaalisesta perhekodista sen päivittäiset kirjaukset, joita pro-isä ja pro-äiti kirjailevat hoidokeistaan. Eivät ole saaneet. Selviäisikö yökastelun määrä niistä?

        Ammatillisessa perhekodissa on tietysti myös se käytäntö, että lapsia kielletään käymästä yöllä vessassa. Lapset pitävät kieltoa tuskallisena.

        Mutta kaikki on näköjään mahdollista, koska näiden lastensuojelun laitosten valvonta on heikkoa. Ja meillä Rovaniemellä on peräti Valvivan sosiaalialan valvonta, Suomessa on kaksi Valviralla kaksi toimipistettä ja toinen on täällä Rovaniemellä.

        Nämä ammatilliset perhekodit näyttävät (huolestuttavasti) sijaitsevan syrjäisillä sivukylillä. Niin tämäkin "professionaalien" laitos, jossa lapsen hoito on lähinnä vaippoihin pukemista. No, mitäpä voisi entiseltä karjatalouden ammattilaiselta odottaakaan...


    • Nyt on siis sellainen homma että paperissa lukee et 2.8 loppuu kiireellinen sijoitus voinko vaatia lasta kotiin?kun meinaavat et meille vapautuu paikka mattilasta vasta 5-6.8 vasta.mitään päivämääriä tai kellonaikoja ei osata vieläkään sanoa et milloin vapautuu vaan koitetaan et tyttö olis vielki siel sijaisperheessä sen viikonlopun yli ennekö se "yksiö" meille vapautuu.koittavat et olis lauantaina 5 tunnin tapaaminen tytön kans vaan.en usko et kannattaa moiseen "tapaamiseen " suostua tai siltä musta tuntuu kun ei oo päivämääriää paperilla mulle näytöksi nehän voi vaan pitkittää mokomaa lisää alkuviikosta jos tahtovat!

    • onnea matkaan

      Tässä monien vanhempien kokemuksista koostettuja neuvoja Mattilaa varten:

      Tapaamisiin, jotka usein ovat pelkkää joukkolynkkaamista on pakko suostua tai sinut kirjataan "yhteistyöhaluttomaksi": Kannattaa ottaa oma tukihenkilö tai kaveri jokaiseen viranomaispalaveriin ja myös äänittää käydyt keskustelut. Ilman näitä asiakaspapereihisi voidaan kirjata ja myös kirjataan mitä hyvänsä. Ilman todistajaa ja äänitteitä sinulla ei ole oikeutta eikä mahdollisuutta korjata virheellisiä lausumia, joiden perusteella hallinto- oikeus tekee huostapäätöksensä.

      Pyydä itsellesi tähänastiset asiakaspaperisi liitteineen ja lue ne huolella läpi. Usein asiakkaille ei kerrota mitä tämän varalle suunnitellaan tai mistä tätä epäillään. Se tieto asiakkaan on kaivettava itse omista asiakaspapereistaan. Lain mukaan paperit pitäisi toimittaa sinulle kahdessa viikossa mutta jos prosessissa on laittomuuksia, varaudu siihen, että papereitasi pantataan kuukausia, jopa vuosia yli lakisääteisen rajan. Älä koskaan luovuta viranomaisille mitään alkuperäiskappaletta mistään vanhemmuuttasi tukevasta dokumentista, sillä niillä on tapana kadota. Pidä aina itselläsi alkuperäinen ja anna sosiaaliviranomaisille vain kopio.

      Varaudu myös siihen, että laitostarkkailujaksojen tarkoituksena ei olekaan perheenne tukeminen tai edes rehellinen tutkiminen vaan pelkkä virheiden etsiminen sosiaalityöntekijän antamien ennakkotietojen vahvistamiseksi tai jo tehtyjen , usein laittomien toimien oikeuttamiseksi. Tyypillisimmin ylitetään salata, että vanhemmat hakivat itse aktiivisesti apua tilanteeseensa, ettei mitään tukipalveluita, edes peruspalveluita ja lakisääteisiä avohuollon tukitoimia annettu ennen huostaa, että kiireellinen huosta tehtiin hätiköidysti, laittomasti tai turhaan, ettei vanhemmista löytynyt etsittyä ja kaivattua ongelmaa , että alkuperäisestä huolesta ei ollut muuta näyttöä kuin sosiaalityöntekijän tuntemus tai että koko tähänastinen lastensuojeluprosessi on täynnä virheitä ja laittomuuksia.

      Älä missään tapauksessa päästä lastasi mihinkään haastatteluun tai nallekorttipeliin kahdestaan työntekijöiden kanssa vaan vaadi mukaan tukihenkilö/juristi ja äänitä "haastattelut". Näiden juttutuokioiden tarkoitus ei ole todellisuuden selvittäminen perheestänne vaan haluttujen vikojen löytäminen epätieteellisiä ja manipulatiivisia menetelmiä käyttämällä.

      Mikäli lapsistanne on jo tehty alkuhaastattelu, pyydä sitä nähtäväksesi. Mikäli paperia ei löydy asiakaspapereistasi tai ei toimiteta sinulle, se on merkki siitä, että lapsesi ovat puhuneet vanhemmistaan ja perheestään liian myönteiseen sävyyn.

      Kannattaa ehdottomasti lukea omat asiakaspaperit ja konsultoida juristia.
      Muista pysyä joka tilanteessa kohteliaana ja rauhallisena riippumatta siitä miten törkeiksi viranomaiset herkeävät . Huomioi, että kaikki tunnereaktiosi tulkitaan ja kirjataan epäilyttäviksi.

      Harva selviää Mattilasta vammoitta. Varaudu pitkään toipumisaikaan ja siihen, ettei luottamuksesi viranomaisiin palaudu entisekseen milloinkaan.

      Toivottavasti selviydyt tulevasta kärsimysnäytelmästä.

    • Asiakashavaintoja

      En tiedä , mikä tilanne on nyt ja onko muutoksia tapahtunut vanhan johtajan lähdön jälkeen. Tässä vanhempien aiempia havaintoja Mattilasta:

      - Sijoitus/huosta on ensisijainen ja ainoaksi jäävä tukitoimi
      - Sijoituksia pyritään venyttämään lainvastaisesti
      - Paikassa ei kuunnella eikä kuulla sen paremmin lapsia kuin vanhempia
      - Asiakaslähtöisen avun sijaan tarjolla on viranomaislähtöistä kontrollia
      - Asiakkailla on oikeusvaltioperiaatteen vastaisesti käänteinen todistustaakka
      - Paikan tarkoitus ei ole tukea perhettä vaan etsiä ja löytää virheitä vanhemmista ja saattaa nämä epäilyttävään valoon
      - Paikka on keskittynyt eristämiseen, valvontaan ja tarkkailuun tuen sijasta
      - Kaikkia tehtyjä havaintoja ja kirjauksia ohjaavat sosiaalityöntekijän antamat ennakkotiedot ja olettamat
      - Kaikki vanhemmista tehdyt havainnot ja kirjaukset ovat negatiivisia
      - Vanhempien vanhemmuutta tukevia seikkoja ei havaita eikä kirjata
      - Vanhempia puoltavia dokumentteja on kadonnut tai ei ole toimitettu eteenpäin esim. poliisille
      - Lasten haastattelumenetelmät ovat manipulatiivisia, epätieteellisiä ja ennakkoasenteisia
      - Tehdyt asiakaskirjaukset ovat epätäsmällisiä , puolueellisia ja erittäin valikoivia
      - Asiakaskirjauksista poistetaan kaikki sosiaalikoneistolle epäedulliset faktat ja lausumat
      - Huostia jatketaan helposti ja hätiköiden
      - Vaikka alkuperäiselle huolelle ei löydy todisteita, sijoituksia jatketaan ja niille keksitään uusia perusteita
      - Läheisneuvonpitoja jätetään pitämättä
      - Sukulaissijoituksiin suhtaudutaan ennakkoluuloisesti ja väheksyen
      - Lakisääteiseen perheen jälleenyhdistämiseen ei ryhdytä sosiaalityöntekijän toimesta vaan aloite ja koko prosessi lepää asiakkaiden oman aktiivisuuden ja juristin varassa
      - Asiakkaiden/ asukkaiden keskinäiseen yhteydenpitoon ja tietojenvaihtoon suhtaudutaan pelokkaasti ja torjuvasti
      - Työtä tehdään kriisiasentein kuvitellen, että lapselle on jo ehtinyt tapahtua jotakin peruuttamatonta pahaa
      - Lapsen hyvää oloa pidetään jo lähtökohtaisesti laitoksen aikaansaannoksena, pahaa oloa taas perheen
      - Asiakashavainnointi on valikoivaa ja yksilöpatologisoivaa
      - Henkilökunta kokee tehtäväkseen sosiaalityöntekijän, ei perheen tukemisen
      - Moniammatilliset palaverit laitoksessa perustuvat sosiaalityöntekijän ennakkoasenteisiin asiakkaista, eivät tosiasioihin tai asiakkaan rehelliseen tutkimiseen
      - Laitoksen johtajan näkemys asiakkaasta sanelee prosessin kulun, eivät asiakkaan/ lasten tarpeet tai lastensuojelulaki
      - Laitos ei ota vastaan kritiikkiä toiminnastaan

    • Elikkäs tilanne nyt tämä olen asunut mattilan tuetussa asumisessa vähän yli viikon nyt toissa yönä sain hengenahdistuskohtauuksen ja heräsin etten saa henkeä vedettyä sisäänpäin eli asunnossa on hometta :( eilen aamulla sanoin asiasta et meidän on vaarallista olla siellä.Tiina Iivanainen sosiaalityöntekijä sanoi :ei teitä voi vielä kotiuttaa et sitten on keksittävä toinen ratkaisu et teidät varmastikkin siirretään ENSIkodille no siellä on minusta aivan liian levotonta 10kk ikäiselle lapselle ja mulle.nehän iha selvästi vaan haluavat kytätä ja etsiä noita vikoja musta.tänään otan ja soitan terveys viranomaiselle ja sosiaaliasiamiehelle et nyt loppuu mun terveydellä leikkiminen

      • Kokemusta löytyy

        Vaadi päästä tuonne:

        http://www.perhelumme.fi/

        Saat oikeaa apua. Ensi- ja turvakodille joutuminen on vihoviimeinen mitä sinulle voi tapahtua. Tietääkseni Lumme on aivan tolkuttoman paljon halvempi kuin Ensi- ja Turvakoti mutta siellä kohdellaan Sinua ihmisenä. Arvokkaana yksilönä ja äitinä. Aivan ihana paikka, joutuivat tosin paikkaamaan Turvakodin aiheuttamia traumoja vielä kaupanpäälle mutta onnistuivat. Hih :)


      • rahhaa on

        Kumma kun tuollaiseen pompotteluun löytyy kunnilla rahaa? Sitten ihmetellään suuria kustannuksia, kun niitä tekemällä tehdään. Ilman mitään kilpailua...ja epäinhimillisesti. Onko ees tarpeellista?


      • Tsuida
        Kokemusta löytyy kirjoitti:

        Vaadi päästä tuonne:

        http://www.perhelumme.fi/

        Saat oikeaa apua. Ensi- ja turvakodille joutuminen on vihoviimeinen mitä sinulle voi tapahtua. Tietääkseni Lumme on aivan tolkuttoman paljon halvempi kuin Ensi- ja Turvakoti mutta siellä kohdellaan Sinua ihmisenä. Arvokkaana yksilönä ja äitinä. Aivan ihana paikka, joutuivat tosin paikkaamaan Turvakodin aiheuttamia traumoja vielä kaupanpäälle mutta onnistuivat. Hih :)

        Hei,

        mielenkiinnosta kysyn, mikä Turvakodilla on aiheuttanut sinulle traumoja?
        Itse olen kuullut sieltä käytännössä vain hyviä henkilökohtaisia kokemuksia.


    • ahdistava home

      Myös ensi- ja turvakoti kärsii asenneongelmien lisäksi myös homeongelmista eli hengenahdistus ei tule loppumaan ainakaan siellä.

      • Kokemusta löytyy

        Tuo homeongelma ainakin Turvakodin puolella pitää täysin paikkansa. Meni astma todella huonoon jamaan siinä laitoksessa. No onneksi sattui olemaan pef-mittari mukana ;)


      • Parlom
        Kokemusta löytyy kirjoitti:

        Tuo homeongelma ainakin Turvakodin puolella pitää täysin paikkansa. Meni astma todella huonoon jamaan siinä laitoksessa. No onneksi sattui olemaan pef-mittari mukana ;)

        No voihan home! ;) Koska olit siellä, ovatko tehneet sinne jotain korjausta sittemmin?


    • Nonnii sanoin Tiina I että olen soittanut sosiaaliasiamiehelle tästä ja hän oli sitä mieltä et Tiinan on hommattava perhetyöntekijä käymään ja hoitamaan tätä asiaa meillä kotona käsin käyden.mut ilme ja jutut muuttu paljon hillitymmäksi kun sen sosiaali asiamiehen mainitsi et se on sotkettu mukaan tähän :D ne kävi perjantaina aamulla ja jotenkin kummallisesti se perhetyöntekijä olikin vapaana heti nyt tänään maanataina vaikka piti olla kamalat jonot ;P

      • varo perhetyötä

        Älä erehdy kuvittelemaan perhetyöntekijää tueksi. Perhetyö, jota virheellisesti markkinoidaan perheiden tukena on kaikesta käyttökelpoisesta (esim. kodinhoidollisesta) avusta riisuttu lastensuojelun valvonnan muoto. Perhetyötä annetaan perheille usein siinä vaiheessa, kun huostaanotosta on jo päätetty. Tämän myöntää jo avoimesti esim. Merikratos Oy. Perhetyöntekijän tehtävä on kirjata sosiaalityöntekijän ennakkotietojen pohjalta perheestä ylös valikoivia ja tarkoitushakuisia huolikirjauksia tulevan huostaanoton oikeuttamiseksi, ikäänkuin pohjustaa huostaanottoa.
        Perhetyöntekijän kirjauksia, joita ei näytetä vanhemmille, käytetään siis hallinto- oikeudessa huostan perusteluina. Virallisesti ja virheellisesti perhetyötä mainostetaan kuitenkin "avohuollon tukitoimena" perheille.
        Perhetyö on vakava oikeusturvariski mille hyvänsä perheelle. Tältäkin palstalta asiakkaiden perhetyökokemuksista kertonut ketju sensuroitiin pois hetkessä.

        Kannattaa kuvata tai äänittää perhetyöntekijän käynnit ja jutustelunne ja vaatia perhetyön kirjauksia luettavaksi. Muuten saatat löytää asiakaspapereistasi hurjia ja paikkansapitämättömiä väittämiä.


      • PulttiBois
        varo perhetyötä kirjoitti:

        Älä erehdy kuvittelemaan perhetyöntekijää tueksi. Perhetyö, jota virheellisesti markkinoidaan perheiden tukena on kaikesta käyttökelpoisesta (esim. kodinhoidollisesta) avusta riisuttu lastensuojelun valvonnan muoto. Perhetyötä annetaan perheille usein siinä vaiheessa, kun huostaanotosta on jo päätetty. Tämän myöntää jo avoimesti esim. Merikratos Oy. Perhetyöntekijän tehtävä on kirjata sosiaalityöntekijän ennakkotietojen pohjalta perheestä ylös valikoivia ja tarkoitushakuisia huolikirjauksia tulevan huostaanoton oikeuttamiseksi, ikäänkuin pohjustaa huostaanottoa.
        Perhetyöntekijän kirjauksia, joita ei näytetä vanhemmille, käytetään siis hallinto- oikeudessa huostan perusteluina. Virallisesti ja virheellisesti perhetyötä mainostetaan kuitenkin "avohuollon tukitoimena" perheille.
        Perhetyö on vakava oikeusturvariski mille hyvänsä perheelle. Tältäkin palstalta asiakkaiden perhetyökokemuksista kertonut ketju sensuroitiin pois hetkessä.

        Kannattaa kuvata tai äänittää perhetyöntekijän käynnit ja jutustelunne ja vaatia perhetyön kirjauksia luettavaksi. Muuten saatat löytää asiakaspapereistasi hurjia ja paikkansapitämättömiä väittämiä.

        Höpöhöpö!

        Perhetyöntekijä on nimenomaan tueksi perheelle. Kodinhoidollista apua sieltä tosiaan varsin vähän saa, tuki keskittyy arjen kartoitukseen ja sen sujuvammaksi tekemiseen. Jos kaikki perheet, joissa perhetyötä tehdään, olisivat "jo päätettyjä huostaanottotapauksia", ei ne huostaan otetut lapset mahtuisi mihinkään :D

        Huostaanottoja ei nykysuomessa todellakaan tehdä helpolla. Kiireellisiä sijoituksia voi joskus tulla "helpolla", mutta ne purkautuu sitten kyllä pian jos ei ole aihetta sijoitukselle. Nykysuomi pyörii rahan ympärillä, sitä halutaan säästää joka paikasta. Huostaanotto ja kaikki lastensuojelulliset sijoitukset maksaa kunnille maltaita, ei niitä senkään vuoksi mielellään todellakaan tehdä!

        Perhetyöntekijän kirjaukset vanhemmat saavat pyytäessään kyllä nähtäviksi, se on aina asiakkaan oikeus! Ja sitä todella kannattaakin tehdä, joskus voi tulla väärinymmärryksiä - mutta niitä pystyy oikaisemaan kun asiasta keskustelee.

        Älkää hyvät ihmiset olko noin epäluuloisia. Ei tässä ole mitään salaliittoteorioita takana! Ei kaikkea, mitä mediassa lukee, kannata uskoa. :)

        Sympatiat kaikille, ketkä on kokeneet tulleensa väärinkohdelluiksi lastensuojelussa. Se on aina sääli, ja siinä pitäisi työntekijänkin osata katsoa peiliin. Kuitenkin lastensuojelu on niin lailla säädeltyä ja valvottua toimintaa, ettei siellä kauaa lainvastaisesti pystytä toimimaan. Äkkiä se häkki heilahtaa jos liikoja hötkyilee.


    • perhetuhotyötä

      Asuinalueellasi toimii myös perhetyöntekijä, nykyinen sosiaalityöntekijä, joka vietteli asiakkaanaan olleen suurperheen isän matkaansa ja jätti perheen äidin yksinhuoltajaksi pärjäilemään lapsikatraan kanssa. Että sellaista tukea.

    • neuvoja mamille

      Aivan ensimmäiseksi: hanki itsellesi juristi ja tukihenkilö jokaiseen palaveriin!

      Sitten pyydä selvitys siitä miksi olet yhä lastensuojelun asiakas. Ellei kotinne olosuhteissa ole mitään, minkä voi tulkita vaarantavan vakavasti lapsen kasvua ja kehitystä, sijoitus ja asiakkuus ovat laittomia ja turhia. Pyydä tukihenkilön tai juristin läsnäollessa koneiston edustajia kertomaan, mistä huolta kannetaan ja mitä sinun tulee tehdä lopettaaksesi huoli ja asiakkuus. ( Tähän kysymykseen ei yleensä saa vastausta, mutta kysy silti.) Mikäli kysymykseen ei osata vastata, perusteita asiakkuuden jatkumiselle ei teknisesti ole.

      Pyydä siis lopettamaan sijoitus ja lastensuojeluasiakkuutesi ja keksi itse itsellesi sopivat "avohuollon tukitoimet", vaikkapa käyntejä jossakin tukiryhmässä tai mitä hyvänsä, minkä virkailijat voivat merkitä papereihinsa. Seurakunnan palveluja suosittelen. Siellä valehtelulle , panettelulle ja pahansuopaisuudelle on sentään moraalisia pidikkeitä ja rangaistuksiakin, edes tuonpuoleisessa.

      Toimi yhtä hienovaraisesti kuin vastassasi olisi psykopaatteja. Kasvojen ja virkastatuksen säilyttäminen on koneiston edustajille tärkeämpää kuin mikään muu esim. lapsesi vointi tai kohtalo tai totuus tilanteestanne. Julkisuus eli sekavan ja keskimäärin laittomuuksia vilisevän työprosessin julkistaminen on ainoa asia, mitä he pelkäävät!

      On turha kuvitella , että saisit prosessissa jotain apua sosiaalityöntekijältäsi. Hän on kiusallisessa asemassa puuttumisvelvoitteineen ja keskittyy vain varmistelemaan omaa selustaansa ja puolustelemaan ratkaisujaan matkallaan kohti auvoisempaa virka- uraa.

      Varaudu siihen, että kaikki perheellenne tehtävät toimet tähtäävät yksinomaan ja ainoastaan sijoituksen tehneiden sosiaalityöntekijöiden ( virheellistenkin) päätösten oikeuttamiseen eli vanhemmuutenne ja kotinne mustamaalaamiseen. Mitään apua tarjotuista toimista ei todennäköisesti ole teille tai lapsellenne eikä se ole tarkoituskaan.

      Jos sinulla on oikeasti joku ongelma tai et kykene enää luottamaan kehenkään, etsi apu koneiston ulkopuolelta esim. seurakunnasta tai yksityiseltä terapeutilta ja varo visusti sotkemasta ketään huostabisnekseen sidoksissa olevaa byrokraattia mukaan.

    • Mattila-"osaamista"

      Katsokaa TV 7:ssä joka puolelta tarkasti sensuroitu tapausesimerkki Mattilan ja Keski- Suomen lastensuojelun moniammatillisesta "lastensuojeluosaamisesta", jonka tuloksena uskovilta vanhemmilta riistettiin lapset perusteetta kolmeksi vuodeksi huostaan ateistisossun ja Jyväskylän Pelastakaa Lapset ry:n hankkimaan ala-arvoiseen laitokseen.
      Tietysti hallinto- oikeuden, tuon sosiaalityöntekijöiden oman oikeusvaltioperiaatteita halveksivan lumeoikeuden siunauksella.

      "Perhetukikoti" Mattila henkilökuntineen oli hanakasti mukana tässä oikeusmurhassa ja tuotti perhettä jahdanneen sosiaalityöntekijän toiveiden mukaisen lausunnon, johon nojaten lapset , jotka halusivat olla kotona ja joita ei koko prosessissa tietenkään kuultu eikä uskottu erotettiin vanhemmistaan peräti kolmen vuoden ajaksi. Mattilan henkilökunta suorastaan uurasti tämän perheen rääkkäämisessä.

      http://www.tv7.fi/vod/player/?program=29295

      http://kaisaruokamo.blogspot.fi/2009/11/monoammatillinen-yoryhma-puukottaa.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.fi/2009/03/lapsi-raiskataan-pesassa.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.fi/2009/12/paljastan-54-ongelmaa-lastenkodissa.html

      http://kaisaruokamo.blogspot.fi/2009/12/lapsi-pelastetaan-laitokseen.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.fi/2009/12/kirjoitin-ja-toimitin-eteenpain-siis.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.fi/2010/01/kotikunta-sotii-lasten-kanssa.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.fi/2009/07/huonosta-kodista-helvettiin.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.fi/2009/05/vakivaltakoneisto-syo-lapsia.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.fi/2009/06/kontrolloiva-asiantuntija-kurittaa.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.fi/2009/05/aitienpaivana-ei-aitia-muistella.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.fi/2009/04/jyvaskyla-maksattaa-virheensa.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.fi/2009/04/sossut-vaaristelevat-oikeutta.html

      http://kaisaruokamo.blogspot.fi/search/label/Mattilan lastenkoti?updated-max=2009-04-23T14:11:00 03:00&max-results=20&start=21&by-date=false

    • hyvät käytännöt

      Kuka vielä väittää etteivätkö lastensuojelun "hyvät käytännöt" leviäisi paikkakunnalta toiselle?

      "Täällä Lappeenrannassa on ihan yleinen käytäntö, että kaikki asiakasta puoltavat lausunnot Eksoten sihteeri unohtaa pöydälleen. Tästä käytännöstä tiesivät kertoa myös tapaamispaikkojen työntekijät, että olivat kuulleet muiltakin asiakkailtaan saman." Hol ry:n sivuilta

    • Mattilasta pakoon

      Mattilasta maanpakoon

      Mattilan julkisin varoin ylläpidetyn "perhetukikodin" "tuki" ja "tutkimus" on ollut niin tarkoitushakuista, stressaavaa ja (oikeus) turvatonta, että sieltä on lähdetty suoraan maanpakoon. Tapausseloste löytyy Leeni Ikosen sivuilta otsikolla maanpakolainen.

      "Tapaan maanpakolaisen ensimmäistä kertaa vieraalla maalla tämän uudessa isänmaassa. Tunnen hänet vain asiakirjojen perusteella. Ne on laatinut lastensuojelun työntekijä, joka ei koskaan ole tavannut lasta.

      Maanpakolainen tervehtii minua ujosti, mutta vastailee pian reippaasti kysymyksiin ja esittää myös omia kysymyksiään.
      -Pidätkö korkeista paikoista, hän kysyy, kun tietää majapaikkani sijaitsevan mäen päällä kolmannessa kerroksessa.

      Asiakirjoista huomaan, että suomalainen sosiaalikasvattaja on todennut lapsella olevan korkean paikan ja suljetun paikan kammo. Käymme retkellä paikkakunnan linnoituksen raunioilla, joista on pitkä pudotus mereen. Maanpakolainen nauttii kiipeilystä korkeilla paikoilla.
      -minä haluan isona lentäjäksi tai arkeologiksi, hän toteaa

      Lastensuojelun työntekijä on pyytänyt lapsen opettajalta lausunnon koulunkäynnistä.
      Lausunnon mukaan lapsi on saanut jo ensimmäisellä luokalla erityisopetusta, eikä kykene työskentelemään itsenäisesti, vaan tarvitsee oman avustajan. Hänellä on opettajan näkemyksen mukaan oppimista vaikeuttava ja hidastava tarkkaavaisuuden ja keskittymisen vaikeus. Opettaja on liittänyt mukaan lausuntoonsa lomakkeen, johon hän on rastittanut kuvauksen lapsesta.
      -lapsi ei näytä kuuntelevan, mitä hänelle puhutaan, lapsi ei seuraa ohjeita, lapsi ei saa suoritettua tehtäviä loppuun, lapsi nousee paikaltaan, kun hänen pitäisi istua, lapsi juoksentelee tilanteissa, joissa se ei ole sopivaa, lapsi puhuu usein ylettömästi, lapsella on vaikeuksia odottaa vuoroaan, lapsen huomio kiinnittyy epäolennaisiin seikkoihin, lapsen on vaikea muistaa tai suorittaa kahta asiaa samanaikaisesti
      Opettajan lausunnossa ei ole yhtään myönteistä asiaa lapsesta.
      Maanpakolainen kertoo, että opettaja istutti häntä luokan takana erossa muista oppilaista. Se ei ollut mukavaa.
      Opettaja toteaa kuitenkin lausunnossaan yhteistyön lapsen vanhemman kanssa sujuneen hyvin.

      Käyn lapsen uuden isänmaan koulussa tapaamassa opettajaa ja rehtoria. Koulussa on 160 oppilasta. Rehtori kertoo koulun periaatteista;
      -lasta tulee rakastaa ehdoitta
      -lapsia tulee rakastaa täydellisen hyväksynnän hengessä riippumatta siitä, minkälaisia he ovat ja mitä kansallisuutta he ovat
      -opettajan tulee opettaa lasta ja tukea tämän kokonaisvaltaista kasvua

      Eläkkeelle jäävä rehtori kertoo, että yhteistyö oppilaiden vanhempien kanssa sujuu pääsääntöisesti hyvin. Hänen ei ole koskaan tarvinnut olla yhteydessä viranomaisiin lasten asioissa. Kun kysyn häneltä, mikä olisi peruste ottaa yhteys viranomaisiin, hän vastaa lapsen pahoinpitelyn olevan sellainen peruste ja silloin hän ottaisi yhteyden suoraan poliisiviranomaiseen. Rehtori kertoo, että maassa on vain vähän sosiaalityöntekijöitä ja nämä keskittyvät vankien ja puutteessa olevien perheiden auttamiseen.

      Yhteistyö kodin ja koulun kesken on kirjattu lakiin ja sen mukaan lasta arvioidaan kolmen kuukauden välein ja keskustellaan tarvittaessa vanhempien kanssa.
      Rehtori kertoo, että koulussa on leikkiviä, iloisia lapsia eli siis terveitä lapsia. Erityisopetusta ei tarvita, koska kaikki lapset ovat erilaisia.

      Maanpakolaisen opettaja kertoo lapsen edistyneen hyvin, vieras kieli tuotti aluksi vaikeuksia, mutta lapsi on paneutunut huolella kotitehtäviinsä ja on tällä hetkellä luokkansa parhaimpiin kuuluva oppilas. Saan nähtäväkseni lapsen ensimmäisen vihkon, johon hän on tehnyt rivikaupalla kirjainharjoituksia. Jokaisella sivulla on opettajan kirjoittamana hienoa, bravoo. Kehumisen varmentaa kukkaleima.

      Näen koulun pihalla vilkkaita, leikkiviä ja iloisia lapsia, jotka uteliaina seuraavat vierailijaa. Maanpakolainen vaikuttaa heidän joukossaan rauhalliselta. Lapset näyttävät onnellisilta, kuten rehtori on todennut.

      Hallinto-oikeus Suomessa päätti ottaa maanpakolaisen huostaan ja sijoittaa lastenkotiin, koska hänen kotinsa olosuhteet ovat uhanneet ja uhkaavat vakavasti vaarantaa lapsen kasvua ja kehitystä. Se toteaa johtopäätöksenään, että lapsella on ollut levottomuutta ja tarkkaavaisuuden häiriötä eli oireilua ja tämä on johtunut kodin olosuhteista.
      Käyn maanpakolaisen kotona useamman kerran. Koti sijaitsee koulun vieressä vain lyhyen kävelymatkan päässä. Naapurissa asuu uuden isänmaan alkuperäisiä kansalaisia, joihin maanpakolainen perheineen on tutustunut. Naapurin pikkutytön isovanhemmat toimivat myös maanpakolaisen isovanhempina.
      En havaitse kodissa vaaratekijää. Maanpakolaisen ja tämän vanhemman välinen suhde näyttäytyy hyvänä, rajoja löytyy ja paljon rakkautta. Huoltaja on uudessa isänmaassa onnistunut hankkimaan tilavan asunnon ja työpaikan ja elättämään lastaan ilman sosiaalitointa... jatkuu

      • ..punkkeja

        Hän on hankkinut maanpakolaiselle lastenpsykiatrin, koska lapselle jäi pahoja muistoja entisestä kotimaasta, Suomesta. Lapsella on ollut painajaisia lastenkodissa( Mattila) viettämästään ajasta.

        Maanpakolainen kertoo, ettei voinut puhua kenellekään lastenkodissa asioistaan, kun rangaistuksena käytettiin iltasadun ja iltarukouksen menettämistä.
        -Miten siellä Suomessa voi asiat olla niin huonosti, että lapsi ei voi asua omassa kodissaan, hän kysyy minulta.

        Lastenpsykiatri on tavannut lasta säännöllisesti ja kuvaa Suomen sosiaalitoimen toimintaa sanalla gestapo.

        Maanpakolainen kertaa mielessään yhä uudelleen pelkojaan, koti-ikävää ja harmiaan, kun hänen asioistaan vastaava lastensuojelun työntekijä ei koskaan tullut häntä tapaamaan.
        -kun täytän 18 vuotta, menen sen työntekijän luokse ja sanon sille, että tässä on se lapsi, joka karkasi. Nyt olen onnellinen.
        Lastenpsykiatri on kuunnellut lapsen kertomusta suomalaisesta lastensuojelutyöstä. Hän vertaa sitä oman maansa toimintaan, jossa perhettä kunnioitetaan eikä hajoteta. Sosiaalityöntekijöiden tehtävänä on hänen mukaansa auttaa köyhiä perheitä ja väkivallan kohteena olevia lapsia. Hänellä on tarkka määrittely huostaanoton tarpeelle;
        -lapsen tulee tuntea helpotusta, kun hän pääsee pois kodistaan lastenkotiin.

        Maanpakolainen toimii myös innostavana kielenopettajanani. Hän kysyy, mitä haluan sanoa vieraalla kielellä ja sitten oppitunti alkaa. Hän on oppinut nopeasti isänsä kielen, saanut yhteyden isäänsä ja sukuunsa.
        -arvaa, miten sanotaan minä rakastan äitiä ja isää?
        Maanpakolainen pulahtaa samalla kristallinkirkkaaseen, lämpimään veteen ja nousee pian pinnalle. Hän huutaa vastauksen minulle uudella äidin eli isänkielellään.
        Lastensuojelun selvityksessä ja hallinto-oikeuden päätöksessä lapsen isä sivuutettiin.
        Maanpakolaisen äiti tekee vapaaehtoistyötä lastenkodissa, joka toimii lahjoitusvaroin.
        Pääsen siten tutustumaan myös lastenkotiin, jossa tapaan sosiaalityöntekijän. Hän on ollut aikaisemmin töissä hälytysyksikössä, jossa hänen tehtäviinsä kuului ottaa vastaan puheluita myös lapsia koskevissa asioissa. Mikäli joku lapsi oli vaarassa väkivallan kohteena, sosiaalityöntekijä lähti selvittämään asiaan perheeseen.
        Sosiaalityöntekijä meni perheen luokse yksin, ilman toista sosiaalityöntekijää ja ilman poliisia.

        Kun tiedustelen, voisiko koulunkäyntiin liittyvä ongelma johtaa huostaanottoon, hän katsoo minua hämmästyneenä ja toteaa vain väkivallan tai vakavan päihdeongelman voivan johtaa lapsen huostaanottoon. Työntekijä tarkentaa vielä, että huumeongelman tulee olla niin vakava, ettei vanhempia pystytä auttamaan eli lapsi on heitteillä.
        Lastenkodissa asuu 28 lasta. Lapset saavat siellä asunnon, ruokaa, rakkautta ja hyväksyntää. Heitä kannustetaan opintoihin, vanhimmat lapset käyvät lukiota kotikylän lähellä ja kaksi lasta on ammatillisessa lukiossa hieman etäämmällä kaupungissa, vanhin on juuri aloittanut armeijan.

        Tapaan paikkakunnalla toimivan asianajajan, joka hoitaa myös perheoikeudellisia asioita. Hän on tutkinut hallinto-oikeuden päätöstä, sen perusteluja sekä seurannut maanpakolaisen perheen elämää.
        Asianajaja kertoo, että lasten asioista päättää hänen maassaan alioikeuden tuomari kuullen asiassa todistajia, huoltajuusriidoissa siis kummankin vanhemman nimeämiä todistajia. Sosiaalityöntekijöitä ei ole tarpeen sotkea asiaan mukaan. Maa on sitoutunut Euroopan Ihmisoikeussopimukseen, joka velvoittaa perhe-elämän kunnioittamiseen. Hänen maassaan, maanpakolaisen synnyinmaassa ja nykyisessä kotimaassa, perheen ja suvun asema on tärkeä.

        Kun asianajaja kuulee yli 16 000 suomalaislapsen tulleen sijoitetuksi pois kodeistaan ja kuulee lastensuojelun toimintatavoista ja lapsen peloista, hän kiteyttää asian;
        -sosiaalityöntekijät ovat siis kuin muurahaiset, niitä on joka paikassa. Miksi Suomessa on niin paljon muurahaisia?
        Kun poistumme asianajajan toimistolta, maanpakolaisen äiti toteaa tuskin kuuluvasti;
        -muurahaiset tekevät hyvää, järjestelmällistä työtä.........ne ovat torakoita, etten sanoisi punkkeja, imevät isäntänsä kuiviin.


    • tapausesimerkki

      Vanhempia puoltavat todisteet "katoavat":

      "Ovikello soi varttia vailla kahdeksan aamulla. Vihreän puutalon kuistilla seisoi kuusi poliisia ja sosiaalityöntekijä.
      Viranomaisten siviiliautot olivat parkissa vaajakoskelaisen talon vieressä.

      Maija Leikman oli laittamassa nelivuotiaalle pojalleen aamiaista. Perheen isä Matti Leikman avasi oven..
      Äidin mielessä välähti, että hänen vanhin poikansa on jouyumut onnettomuuteen. Ei ollut.

      Poliisit veivät Matin mukanaan ja ilmoittivat, että myös Maijan täytyy lähteä kuulusteluihin. Maijalla oli päässään papilijotit.
      Poliisi seurasi vessaan, kun hän oli ottamassa niitä pois.

      -En voi lähteä mihinkään, minulla on lapset täällä, Maija Leikman sanoi.
      -Heistä pidetään huolta poliisi vastasi.

      Mattia ja Maijaa epäiltiin nelivuotiaan poikansa pahoinpitelystä.

      Leikmanin poika ei ollut päiväkodin helpon lapsi. Hän sai raivokohtauksia, joiden vuoksi henkilökunta kääri hänet mattoon rauhoittumaan ja sulki koppiin.
      Ongelmat alkoivat pojan siirryttyä perhepäivähoidosta kunnalliseen. Hän sai apua vaikeuksiinsa lastenpsykiatrilta.

      Maaliskuisena päivänä poika oli sanonut päiväkodissa, että jos hän on tuhma hän saa piiskaa. Päiväunien aikana lastentarhan opettaja oli huomannut lapsessa naarmuja. Kun isä myöhemmin kysyi, poika ei tiennyt mitä piiskan antaminen tarkoittaa.

      Perhe ei koskaan aikaisemmin joutunut asioimaan poliisin kanssa.
      Onneksi vanhemmat kuitenkin tajusivat soittaa asianajotoimistoon.
      Asianajaja Mikko Tuomi käski vanhempia viemään lapsen välittömästi lääkärintarkastukseen,
      Lääkäri löysi lähinnä ihottuman aiheuttamia aiheuttamia jälkiä.
      Hän neuvoi ottamaan valokuvan lapsesta.
      Leikmanit eivät tiedä miten heidän olisi käynyt, ellei poikaa olisi saatu heti lääkäriin.

      Poika palasi päiväkotiin lastensuojeluilmoituksen tekemistä seuranneella viikolla. Seuraavan viikon perhe oli talvilomalla. Silloin tulivat poliisit.
      Lapset otettiin huostaan.

      Matti ja Maija vietiin poliisisasemalla eri selleihin. Välillä heidät haettiin kuultavaksi, välillä laitettiin taas putkaan.
      Poliisi epäili kumpaakin pahoinpitelystä. Isä koki heti alusta, että kuulustelijat pitivät heitä alusta alkaen lapsenhakkaajina.

      Ennen putkaan joutumista vanhemmat olivat yrittäneet todistaa syyttömyytensä lähettämällä pojan lääkärintodistuksen ja valokuvat kaupungin lastensuojeluun. Ne eivät päätyneet koskaan poliisille asti...

      • taivas sentään

        Perhe on näköjään tyystin ilman lain suojaa...Eerika ois oikeesti tarvinnut...


      • ikuinen syytesuoja
        taivas sentään kirjoitti:

        Perhe on näköjään tyystin ilman lain suojaa...Eerika ois oikeesti tarvinnut...

        Ne lapset, joiden kasvattajilla, sukulaisilla ja läheisillä on sijaishuollon tai lastensuojelun epävirallinen syyte- ja koskemattomuussuoja, eivät pääse pois asuinpaikoistaan edes selkeistä väkivallan merkeistä huolimatta.

        Kun mitään tutkimusta tai valvontaa ei ole, koskemattomuussuojan saa jo 24h:n pikakoulutuksella. Tästä mielivaltaisesta syyte- ja epäilysuojasta varoittaa myös tunnettu lastensuojelujuristi:
        http://www.knuutilaki.net/kirjoitukset/50-vieroitusta


      • Kuukimallus
        taivas sentään kirjoitti:

        Perhe on näköjään tyystin ilman lain suojaa...Eerika ois oikeesti tarvinnut...

        Luuletko, että jos Eerika ois otettu pois perheestään, hänen vanhempansa ei ois täällä purnaamassa kuinka "turhaan" hänen tyttärensä otettiin pois häneltä ja hän ei oo tehnyt mitään! ...


    • idioottia porukkaa

      Siis hei!
      Haloo!
      Onks kaikki sitä mieltä että lastensuojelu on turhaa!?!
      Mihin ne lapset pitäs laittaa joita hakataan kotona? Esim. vauvat?
      Nehän kuolis kotiin!!!
      Täällä ei kukaan vanhempi koe tehneensä mitään väärää ja lapsi vaan huvikseen viedään!!! Haloo pahvit!!!

    • LSKL- tutkimus

      Ei kukaan ole väittänyt , että kaikki lastensuojelu on turhaa. Ongelma on kermankuorintaan( helppojen asiakkaiden valikointi) , mielivaltaan ja sijaishuollon edunvalvontaan perustuva lastensuojelujärjestelmä, joka ei auta hädänalaisia aidosti huono- osaisia, koska nämä eivät ole sijaishuollon toiveasiakkaita ja haalii sen sijaan sijashuoltoon tavallisten perheiden "vaivattomia" lapsia, jotka eivät sijaishuoltoon kuulu.

      Ei tarvitse uskoa lastensuojeluperheitä. Lastensuojelun omat tutkijatkin myöntävät jo lastensuojelun ongelmat:

      "Lastensuojeluun liittyvä valta voi johtaa vallan väärinkäyttöön ja alistaviin käytäntöihin. YK:n mukaan väkivalta ja lasten hyväksikäyttö eri muodoissaan on lastensuojelulaitoksissa niin yleistä, että se suosittelee laitoksille vaihtoeh- toisten ratkaisujen etsimistä väkivaltakokemusten välttämiseksi.

      Ei ole kuitenkaan mitään syytä olettaa, etteikö myös suomalaisessa lastensuojelussa toimittaisi väärin lapsia ja vanhempia kohtaan."

      Lähde:
      http://www.lskl.fi/files/299/Toteutuuko_lapsen_oikeus_pysyviin_kasvuolosuhteisiin_.pdfole

      Amatööridiagnosointi- , sisäluku - ja asiakkaiden kunnioittavan kohtaamisen taitojesi sekä yleissivistyksesi perusteella veikkaan, että ammatinvalintasi on lastensuojelu. Koska pääsemme ihailemaan asiakaspalvelutaitojasi ja lastensuojelun asiantuntijapäiville kuulemaan ensimmäisen asiantuntijaluentosi?

    • PelleHermanniko

      Tänne mattilaan joutuvat myös tekaistuin (sos.työnt.tiina iivanainsen) perustein, syyttömät perheet, narkomaani x-puolison sukulaisten neuvomana.
      Olemme aivan tavallinen uusioperhe joka on joutunut jyväskylän sossun hampaisiin jääviyden takia.
      Meidän täällä asuttamisen takia viemme tukiasuntopaikan heiltä jotka sitä oikeasti tarvitsevat.
      Meillä itsellämme on omat asunnot kahdess kaupungissa. Muta heti kun täältä pääsemme, jätämme tämän luusereiden cityn taaksemme.

    • KokemustaOnJaTraumoja

      En suosittele ruoka on täyttä kuraa henkilökunta pakottaa tekemään asioita rangaistuksien uhalla ja jos et ole sielä omasta tahdosta nii se 2 viikkoo mitä ne sua sielä sanoo pitävänsä tulee olemaan 2 vuotta vaikka käyttäytyisit miten hyvin.
      Vielä parempaa tästä tekee se että kun ite jouduin mattilaan mulla oli lievää masennusta mut ku pääsin sieltä ulos mun masennus oli jo ottanu vallan koko mun elämässä

    • Anonyymi

      Meillä on järkyttävä kokemus sos.työnt.Tiina Iivanainsesta.Miten tämä ihminen? saa olla vieläkin virassa?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe