Vikakoodin lukija ja ohjelmistot

primivera

Onko tietoo kenelläkään hyvistä vikakoodin luku ohjelmista kun ideana olisi ostaa "ELM327 TESTILAITE SARJAPORTTIIN" (http://www.sixtek.fi/koodiesitt.php). Ja nii onhan primera p11-114 -vm99/11 OBD2 järjestelmä. Ja missähän päin portti mahtaa sijaita autoa? Kenelläkään kokemuksia? ABS valo temppuillu, ei viitsisi viedä huoltoon jos onkin vain kosketushäiriöö antureissa. Ois vaa hyvä nähdä mikä anturi temppuilee ettei tarvi kaikkia käydä läpi.

8

11241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3.anturi menossa

      OBD-pistoke sijaitsee kuskin puolella jalkatilassa kojetaulun alla vasemmalla (valkoinen pistoke).

      ABS-antureiden tarkistus: Maadoita pinni 8. Virrat päälle (ei käynnistetä). Kolmen sekunnin päästä ABS-valo alkaa vilkkumaan. Ensimmäinen hidas vilkkusarja kertoo kymmenet, nopeampi sarja loput numerot. Alkaa koodilla 12. Sitten virhekoodi. 21 tai 22 etuoikea, 25, 26 etuvasen, 31, 32 takaoikea, 35, 36 takavasen. Jos ei noita niin sitten muuta ongelmaa.

      Virhekoodit poistetaan seuraavasti . Maadoitus pois, ABS-valo palaa. 12.5 sekunnin sisällä maadoita 3 kertaa pitämällä vähintään 1 sekunnin ajan maadoitettuna. ABS-valo poistuu. Pitäisi tulla vain koodi 12, jos em. toistetaan.

      • ...

      • 3.anturi menossa
        ... kirjoitti:

        ok vaikuttas suht helpolta ja halvalta mutta,mitenkäs toi maadotus käytännössä si taphtuu? pinni kasi on toi leveämmän pään reunimmainen (http://personal.inet.fi/urheilu/sukka/OBD-II/DLC_Pinout.gif)?

        Huomasin pientä ristiriitaa standardin OBD (lähettämäsi linkki, tarkistin muitakin) ja Nissanin korjaamokäsikirjan pinninumeroinnissa ainakin, jos ABS puhutaan (se kait ei kuulu standardiin OBD:hen?). Oma auto on P11-144 2.0 vm.-00. Liitin on valkoinen 16-pinninen OBD, Nissanin nimitys tälle on Consult-II (eli ei siis harmaa Consult-I 14-pin.). Tuon näköinen: http://www.ecutalk.com/images/OBDII.jpg

        Nissanin merkkikäsikirjan kuvassa liitin ja pinnit ovat kuten alla, jos puhutaan ABS-diagnoosista. Pinni 8 käytetään diagnostiikkaan, kapean reunan latimmaista. Vastaa siis kait OBD:n pinni 9:ää.
        /1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8\
        /9.10.11.12.13.14.15.16\
        Merkkikäsikirjasta yritin kopioida tuon kaavion tähän. Käyttääkö sitten Nissan jotain omaa OBD:sta poikkeavaa numerointijärjestystä käsikirjassa ABS:lle CONSULT-II:ssa, enpä tiedä?

        En halua hämmentää mutta nyt tosiaan huomasin tuollaisen ristiriidan.

        Mutta olen kuitenkin Nissanin käsikirjan mukaan 8 pinniin (minun kaavio) työntänyt johdon ja johdon toinen pää jollain leualla kiinni rungossa olevaa pulttiin, ei siis tarvitse yhdistää pistokkeen maapinniin. Itsellä on pitkässä johdossa katkaisin, jolla maadoituksen saa välillä päälle/pois tarvitsematta irrottaa johtoja. Ei ole savu noussut.

        Tässä on myös aika hyvä kuvaus jonkun tekemänä mutta se koskee vanhaa 14-pinnistä liitintä, jossa pinni on 4 (ABS diagnostics). Vikakoodit vaikuttaa samoilta. http://keskustelu.suomi24.fi/node/2900663

        Myös moottorin standardit OBD-vikakoodit liittimestä saa tietenkin luettua ja nollattua ainakin tuossa vuosimallissa -00. Silloin yhdistellään leveän reunan laitimmaisia pinnejä: IGN ja CHK, jotka sitten ovatkin OBD-standardin mukaiset eli 1 ja 8. http://www.nissanprimera.net/forum/forum_posts.asp?TID=39&PN=3

        Eli viittaisi siihen, että Nissanin CONSULT-II:lla on oma numerojärjestys ainakin, jos ABS:sta puhutaan. Anteeks' tällainen vähän turha lätinä mutta jos menet OBD:n 8 pinniin yhdistämään ABS:n tarkistuksen toivossa niin sieltä ei taida koodeja tulla.


    • Laitaviestiäjosnatsaa

      Diiihhhh, tietääkö siis kukaan mikä vikakoodilukija käy esimerkiksi Nisu HB vm 1998 tai 1997? Taitaa autot ja ajajat olla jo museossa. Jos jollain olis toimiva ja katsastettu Nissan Hb vm alle hihnasydeemiä, niin viestiä. Se on niin sopiva auto mulle. Ikäni ajanu. vikakoodin lukija olisi sekin jo aika hyvä juttu.

    • Anonyymi

      Mulla primera 1998 1.6 bensa twincam ja ei vaan löydy vikakoodin lukupaikkaa etes ratinalta eikä käkkäristä eikä tuhkiksen alta niin missä ihmeessä se voi olla ku absit palaa ja 4 mahdollisuutta ni ois kiva tietää mikä paskana tai missä se koodiluku paikka on vai onko näin vanhassa ollenkaan??

      • Anonyymi

        Museo vehkeis ihan oma viritys, 2000 vasta standardi töpselii


      • Anonyymi

        Se on harmaa 14 pin pistoke ja siihen löytyy adapteri jolla se muutetaan 16 pinniseksi obd2 pistokkeeksi jolloin on jonkinlainen mahdollisuus lukea vikakoodit, mut varmaa se ei ole. Löytyy esim, Z-Power ilta ja netistä ilmainen ohjelma ecutalk, nissan Datascanilta adapterit ja maksullinen ohjelma yms.


    • Anonyymi

      sulakekotelon kannen alla ratin alapuolella. Siellä siellä se väinö on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe