AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / vanhan valokuvan muokkaus

vanhan valokuvan muokkaus

7 Vastausta 619 Lukukertaa
Hei, onko kellään tietoa voiko pikkuruisesta (tosi tarkkalaatuisesta) vanhasta valokuvasta vielä saada suurennoksen, tai mahdollisesti osasta siitä? Mulla olisi yksi tällainen kuva mistä pitäisi leikata erään henkilön pyynnöstä hänen oma valokuvansa ja tehdä siitä suurennos, mutta skannaamalla tietokoneella ja siitä lähettämällä valokuvaliikkeeseen se ei ainakaan onnistu, tulee yhtä mössöä sen laadusta. Kotikaupunkini valokuvaliikkeisiin en mielellään tuota kuvaa edes veisi, asun aika tuppukylässä ja ennen on tullut niin surkeita kuvia sieltä takaisin että olisin osannut melkein itse tehdä parempia.

En siis todellakaan tiedä kuvanmuokkauksesta itse mitään. Tästä kuvasta vaan saisi kivan lahjan kyseiselle henkilölle jos se onnistuisi tehdä.

Kyllä se jotenkin onnistuu

Eipä siinä muuta vaihtoehtoa ole kuin skannata se kuva ensin. Ymmärsin että olet yrittänyt jo skannata sen, mutta kuvanlaatu ei tyydyttänyt.

Kokeile uudestaan, mutta tarkista ensin vähän skannauksen asetuksia. Jo 300dpi pitäisi antaa ihan OK laatu skannaukseen. Jos mahdollista niin ota vielä suuremmalla tarkkuudella. Katso myös että skannattua kuvaa ei automaattisesti pienennetä tai pakata. Jos esim. valitset skannauksen yhteydessä jo että kuva lähetetään emailillä, niin se kuva on muutettu jo sitä varten. Tallenna se esim. TIF-muodossa, ei JPG.

pari ehdotusta

– käytä hyvää skanneria ja skannerin suurinta optista resoluutiota
– säädä ja terävöitä kuva 16 bittisenä
– jos kysymyksessä on värikuva niin käytä säätäessä ProPhoto -väritilaa.

Kiitos!

Kokeilin kotona noilla teidän vinkeillä ja parani jo paljon kuvan laatu suurennettaessakin. Kiitti paljon :)

ps.

Size Fixer suurentaa siististi

http://www.fixerlabs.com/EN/upsize/sizefixer.htm
voisko joku sanoo että johtuuko pölynpoistosta (epson) joka lienee ollut päällä kun kuvaa suurentaa niin semmoset vedokset (viivat) näkyy
ei tuo pölynpoistosta, viivat on ehkä naarmuja alkup. kuvassa (tai viiruja skannerin lasilla).

Pölyt kannattaa poistaa mikrokuituliinalla skannerin lasilta ja kuvasta, ei skannerin ohjelmalla! Pölynpoisto skannerin ohjelmalla pistaa yksityiskohtia kuvasta.
viirut näkyy/tulee vain joissakin kuvissa eikä niitä näy itse alkup kuvissa
 /   /  /  / vanhan valokuvan muokkaus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta