3008 robottivaihteisto?

Onko järkeä ...

Olen kiinnostunut 3008 robottivaihteisesta autosta lähinnä sen hintaluokan takia. Mutta miten tuo vaihteisto ykenä toimii ja kestää käytännössä? Jos ja kun jollakin on kyseinen kulkupeli, niin olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksistasi.

9

6486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vielä hetken 308

      Tänään menen hakemaan uuden 3008 Sport 110 HDI 2-tronicin. Vastailen sitten loppuviikolla.

      • kommenttejasi

        Odottelen mielenkiinnolla miltä uusi autosi tuntuu.


      • Ihan tyytyväinen
        kommenttejasi kirjoitti:

        Odottelen mielenkiinnolla miltä uusi autosi tuntuu.

        Entiseen 308:iin verrattuna istutaan korkeammalla joten näkyvyys parempi. Raskaampi auto joten kyytikin erilainen. Hiljainen, nastojen ääni ei paljoa kuulu, vain hieman. 2-tronic vaihtaa suht mukavasti mutta jos kiihdyttää rivakasti tapahtuu hieman nyökkymistä.
        Katsoppas tuolta lisää hakusanalla 3008 http://peugeot-foorumi.com/index.php


    • TH

      Koeajoin viikko sitten 3008:n, joka oli varustettu 2-tronic vaihteistolla ja 1,6 dieselillä. Minulle paketin toimivuus oli postitiivinen yllätys. Vääntöä oli ihan riittävästi ja 2-tronic toimi erittäin hyvin. Kuulemani jutut pitkistä miettimisajoista eivät pitäneet paikkansa. Ainoastaan kovemmissa kiihdytyksissä vaihteisto niiasi hieman ennekuin latoi isompaa sisään. Muuten vaihteisto toimi erittäin hienosti ja huomaamattomasti. En nähnyt mitään syytä miksi käyttää ratissa olleita manuaalivalitsimia, mutta huomasin muutaman kerran kokeiltuani että näitä käyttämällä saa nuo nyökkimiset pois kun vaihtaa manuaalisesti juuri ennenkuin 2-tronic tekee sen. 2-tronicin iso etu on taloudellisuus. Menee jopa vähemmällä kuin manuaalivaihteisto, toisin kuin perinteinen momentinmuunnin automaatti. Myös kaksoiskytkinvaihteisto lisää hieman kulutusta.

      3008 on upea auto! ajettavuus on huippuluokkaa ja se on erittäin tyylikäs ja tilava. Valintani on erittäin selvä seuraavaksi autoksi! Se on ilman muuta 3008 diesel 1,6 2-tronic-vaihteistolla. Nykyinen autoni on Honda CRV 08. Se on huippuluotettava mutta ohjauksessa on aika paljon toivomisen varaa, etenkin uraisella tiellä. CRV yrittää kaartaa urissa koko ajan oikealle. Tämä ei ole vika vaan ominaisuus. Pitkällä matkalla ranteet kipeytyy kun joutuu vänkäämään sitä uria vasten. 3008:lla tätä ominaisuutta ei ole. 3008 on myös hiljaisempi kuin CRV. Ero tulee lähinnä vähäisemmästä ilman suhinasta. Saksalaisista luotettavuustilastoista päätellen pösön ladussa on tapahtunut selvä parannus, joten sekään ei enää rajoita 3008:n hankintaa.

      • harkitaan vielä

        Kiva kuulla kokemuksesta. Itselläni oli vuosi sitten kiikarissa myös 1.6D 2-tronic Sport, mutta hinta kipusi liian korkeaksi ja jutut vaihteiston toiminnasta eivät vakuuttaneet (koeajamaan en päässyt). No, kaikella tulee toimeen kun tottuu, mutta jos lukee vailkka sisarmallimerkin, aivan uuden C4:n koeajoa kyseisellä laatikolla, oli se melkoinen susi TL:n mukaan. Eli ainakin citikassa se ei pelaa kunnolla. Ero esim. kaksoiskytkinlaatikkoon on dramaattinen.
        Mutta nyt on tullut turbobensaan uusi automaatti ja sitä kehuttiin Autobildissä. Itseasiassa ei yhtään hassumpi paketti, jos ajokilometrejä ei tule liikaa. Ja onhan bensaturbo aivan toista luokkaa kulkupuolen puolesta. 1.6D on aika lussu tosi paikan tullen.
        Kannattaa muuten lukaista TM:n vertailu missä 3008 oli mukana. Se vaan on näin kalliiden autojen maassa tuossakin pösössä ongelmana, että ylläpitokulut ovat käsittämättömän korkeat verrattuna vaikka Yetiin? Koska raskalaiset saavat autonsa huolto- ja vakuutusmaksut alemmaksi? Ennen sitä joutunen vielä harkitsemaan 3008:n mielekkyyttä :)


    • SEL

      Tutustuin kyseiseen robolootaan Citikan C3:ssa lomareissulla muutaman päivän ajan ja se oli todella onneton verrattuna omaan AL-4 automaattiin. Varsinkin jos pitää esim. taskuparkkeerata peruuttamalla ylämäkeen, on tasainen liikkeellelähtö todella vaikeaa, välisin tahtoo hypähtämään kun kytkin nappaa kiinni.

    • arpova

      Työajossa on Pösö 308 vm 2013 robottilaatikolla. Vaihtaminen on todella hidasta ja sitten ottaa äkkiä kiinni, ei ole pitkäikäinen aski. Jos joku pitää tätä lootaa toimivana, niin tuskin on ikinä ajanutkaan autolla jossa lootaa toimii. Jos yrität lähteä risteyksessä nopeasti niin kone vaan ottaa kierroksia eikä lähdä liikkeelle ennenkuin on mono lattiassa ja sitten loota hirttää kiinni ja sutaisee asfaltilla, talvella vielä pahempi kun luistonesto estää vie koneesta heti tehot kun kerran on kuopaissut ja hyytyy totaalisesti risteykseen n. 3 sekunniksi ennenkuin kuopii taas. Huollossa sanotaan että se on ominaisuus ei vika.. Olisi kyllä menneet rahat hukkaan jos olisi itsellä tällainen. Laadukkaitten autojen laatikot vaihtaa aivan eri tavalla

      • SebLöe

        Että pitäisikö sittenkin ostaa VAG-tuote ja DSG automaatilla?
        Eli valittajia aina piisaa, aivan sama minkä ostat....moottorilehtiin ei voi täysin luottaa kun nekin antavat kyseenalaista tietoa...mainoksista tulee isot rahat.
        Jos vaihteisto tosiaan toimii kuin edellä kirjoittaja esittää, on siinä viallinen laatikko...eikö ole selvää sanoi huolto mitä hyvänsä?
        Audi liikkeessä sanottiin pätkivästä automaatista ettei mitään vikaa....Virossa laitettiin uutta kamaa 4000 eurolla...eikä pätki ja nyki...eli vikaa oli?


      • Anonyymi
        SebLöe kirjoitti:

        Että pitäisikö sittenkin ostaa VAG-tuote ja DSG automaatilla?
        Eli valittajia aina piisaa, aivan sama minkä ostat....moottorilehtiin ei voi täysin luottaa kun nekin antavat kyseenalaista tietoa...mainoksista tulee isot rahat.
        Jos vaihteisto tosiaan toimii kuin edellä kirjoittaja esittää, on siinä viallinen laatikko...eikö ole selvää sanoi huolto mitä hyvänsä?
        Audi liikkeessä sanottiin pätkivästä automaatista ettei mitään vikaa....Virossa laitettiin uutta kamaa 4000 eurolla...eikä pätki ja nyki...eli vikaa oli?

        Sama laatikko kuin mitsussa oli.PASKA


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe