AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kissalla rupia ja karvattomia kohtia...

Kissalla rupia ja karvattomia kohtia...

4 Vastausta 1 137 Lukukertaa
Eli siis, minulla on vähän yli vuoden ikäinen tyttökissa, leikattu ja rokotteet kunnossa.
Kissalle ilmestyi noin kaksi kuukautta sitten korvan eteen rupi ja karvat lähti siitä kohti. Rupi parani, mutta pian toisen korvan eteen ilmestyi samanlainen... Niskaan myös tuli, joten soitin eläinlääkäriin päivystykseen, ja minua neuvottiin viemään kissa lääkäriin ku puhelimessa vaivaa ei osattu arvioida.
Vein kissan lääkäriin, lääkäri tutki, tarkisti ettei ole korvapunkkeja yms. Sanoi ettei kissassa näytä olevan vikaa mutta antoi sitten rokotteen jonka piti auttaa kutiamiseen ja suositteli bepanthenia. No, niillä sitten jatkettiin ja vaiva loppuikin vähäksi aikaa.
Kunnes eilen huomasin, että kissan poskessa, viiksien vieressä karvan alla oli rupi. Siinä vieressä oli vereslihalla kohta jossa ei ollut karvaa (raapi rupea pois siitä kait).

Eläinlääkäri siis tosiaan sanoi, ettei vikaa pitäisi olla, eikä käynnistäkään niin pitkä aika ole.
Osaako kukaan neuvoa, onko ollut samanlaista vaivaa?
Katsoin noita aikaisempia ketjuja, jossa jotkut ehdotteli allergiaa mutta meidän kissalla ei ainakaan pitäisi olla mitään iso muutosta, muutakun tietenkin se muutos aikuisten ruokaan (jota hän hyvin nirsosti syö), voisiko siinä olla syy? Olen kyllä ostanut saman merkkistä ruokaa mitä pentunakin söi.
Ainoa muu joka allergiaa voisi aiheuttaa olisi tällainen kissan herkku, jota nyt aikuisiällä olen alkanut antaa jokin aika sitten, itse olen epäillyt sitä ja lopettanut antamisen. Lääkärissäkin oli sellainen herkku mukana, ja eläinlääkäri sanoi ettei usko sen aiheuttaneen allergiaa. Eli muita ehdotuksia?
Tarkistiko lääkäri olisiko kissallasi sieni-infektio? Minun kissallani oli sieni, joka oireili juuri niin että tuli rupia. Niitä oli korvissa, nenässä ja varpaassa. Karvaa lähti rupien mukana niistä kohdista. Korvat olivat pahimmillaan karmean näköiset. Lääkärissä käytiin ja saatiin kissalle lääkekuuri. Samalla lääkittiin kaikki kissat, koska sieni voi levitä. Myös ihmisiin. Kannattaa tutkia.
Kiitos vinkistä! Itseasiassa en ole varma tuosta, mutta epäilen että jos käytin kissaa lääkärissä ja kerroin oireet niin varmaan on samalla sen katsonut. Ajattelin kuitenkin soittaa sille lääkärille ja kysyä.
Meidän kissan allergia puhkesi ihan yllättäen, vaikka ruokavalio ei muuttunut mitenkään. Käytimme kissaa useita kertoja lääkärissä, kissa sai kortisonia ja vuoroin antibioottia. Pahimmassa vaiheessa karvat lähtivät tukkoina pään ja niskan alueelta, kissan korvat tulehtuivat ja iho oli vereslihalla. Tällä hetkellä syötämme kissalle vain raakaa lihaa ja tilanne on alkanut hieman helpottamaan. Toivottavasti lopullisesti, ettei tarvitse enään tapella allergian kanssa. Toivotaan, että sinunkin karvainen ystävä paranee :O)
Itselläni on kolme vuotias leikattu kollikissa,jolla on samanlaisia oireita. Viime vuonna kesällä korvan juureen ilmestyi rupi,jonka kissa raapi aivan vereslihalle ja karvat lähti (myös niskaan ilmestyi joku patin tapainen). Eläinlääkärissä ei osattu sanoa mistä johtuu,antoi jotain voidetta kutinaan ja antibioottipiikin. Laitoin tötterön päähän,ettei kissa raapisi enään. Punkkeja eikä muita ainakaan kuulema ollut,enkä uskokkaan,sillä toisella kissallani ei ole mitään oireita. Jostain nettisivulta luin,että kissoille kannattaa antaa omega rasvahappoja,sillä ne auttaa turkkiin ja jollaki oli vähän samanlaisia oireita. Kävin ostamassa apteekista rasvahappoja,joita laitan 10 tippaa per päivä ruuan sekaan. Karvat kasvoi ainaki takaisin ja oireet paranivat. MUTTA nyt on taas ilmestyny rupi samaan paikkaan ja niskaan ja toiselle puolen poskeen? En ymmärrä mikä ihme tuo voi olla,eikä toisella kissalla ole taaskaan mitään. Samaan aikaan ilmestyi ku viime kesänäki? Laitoin heti vaan tötterön päähän,ettei pääse yhtä pahaksi ku viimeksi. Eläinlääkäriin en viihtis kuluttaa rahaa sillä tosi kallista pelkkä käyttäminenkin,eikä siellä viimeksikään tiedetty mistä voi johtua. Ainut ero nuilla kissoilla on,että tämä jolla on nuita oireita on leikattu ja toista ei ole. Ruoka on ollut samaa,eikä talvella ollu mitn oireita. Niin ja sisäkissoja molemmat. Huoh :/
 /   /  /  / Kissalla rupia ja karvattomia kohtia...

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta