Rovaniemen Steinerkoulu

Amazing school

Lapseni peruskoulussa minua hämmästyttää opettajien jäykkyys ja koulun ikävä ilmapiiri. Pienten lasten opettajat tyytyvät kummallisen ilmeettömästi hoitamaan vain kapeaa virkamiehen rooliaan. Sana "kasvatus" alkaa olla opettajille kauhistus; nykyvirkamies haluaa supistaa itsensä vain "opettamaan".

Olen ajatellut siirtää lapseni Rovaniemen Steinerkouluun. Olisiko se toimiva vaihtoehto?

http://www.rovaniemensteinerkoulu.fi/index.php?name=Content&nodeIDX=102


Lapseni käy suurta koulua, jossa opettajien välinpitämättömyys ja ylimielisyys muistuttaa mielestäni jo piiloaggressiivisuutta. Jotain lienee vialla suomalaisen koulun rakenteissa. Koen, että pieni (=nuori) lapseni ei ole turvallisessa, rakentavassa ympäristössä. Olen ollut havaitsevinani, että koulun vihamielisyys tarttuu lapsiinkin.

16

3461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta

      Rovaniemen Steinerkoulu on tosi hyvä koulu lapsellesi, meillä on kolme lasta käynyt koulun hyvin tuloksin, siellä tosiaan huolehditaan yksilöllisesti oppilaista , rakkaudella.

    • Ei helvetissä

      Sekopäitä kaikki opettajat! Älä vie lastasi sinne kärsimään.

    • Varma asia

      Osalle vanhemmista tämä lapsen laittaminen Steiner-kouluun on puhtaasti statuskysymys. Halutaan olla parempia ja erikoisempia ja yritetään tällä tavalla päteä ja nostaa omaa statusta. Tiedän muutaman tapauksen vuosien varrelta, ai että sitä itsetyytyväistä ylpeää ilmettä kun rouvat kaakattivat kuinka heidän lapsensa käy oikein Steiner-koulua.

      Lisäksi he yrittivät antaa kuvan että he maksavat omasta pussistaan lapsensa koulunkäynnin. Sekin on höpöhöpö puhetta. Lukuvuosimaksut ovat muutaman satasen luokkaa (400-500 €), yhteiskuntahan se loppupeleissä antaa valtionosuuksilla rahat Steiner-koulujenkin pyörittämiseen.

    • arjalaine

      Mulla on ollut kyllä aivan toisenlainen kuva kyseisestä koulusta. En ole koskaan ajatellut sen olevan parempiosaisten koulu vaan nimenomaan sellaisten lasten jotka eivät normaalikoulussa pärjää ja oppimiskyky on huono. Ainakin minun tuttavat joutuivat siihen kouluun juurikin käytöshäiriöiden yms. syiden takia. Siellä sitte istutettiin kukkia ja opittiin lukemaan ehkä 4. luokalla.

    • Varma asia

      Voihan se toki olla noinkin, en kiistä. Oudolta kuitenkin tuntuu, että jotkut vanhemmat tosiaan sitten elvistelivät kuinka hienoa se on kun lapsi on Steiner-koulussa. Heidän mielestään oma tenava oli niin lahjakas ja taiteellinen ylivertoihminen ettei tavallisessa koulussa olisi pystynyt toteuttamaan itseään.

    • Ammattikasvattaja

      Steinerpedagogiikka on ihan huuhaata, ei enää nykyaikaa uskoa johonkin kristalleihin ja eurytmiaan. :D En ikinä laittaisi lastani Steiner-kouluun.

      Taitaa olla Steiner-koulun mainos tämä aloitus?

    • 4 steinerissa

      Mulla on 4 lasta steinerissa, ekan kohdalla joutui normi koulussa koulukiusauksen kohteeksi vieläpä opettajan taholta ja totesin että lapseni ei tartte tuollaista kestää ja siirsin steineriin. 2 ekaa on oppinut lukemaan 1 luokan aikana, 2lk ei ihan vielä osaa lukea ja nuorimmainen opettelee kirjaimia nyt ekalla. Koulun käynti on kaikkien kohdalla ollut mielekästä ja mikä parasta esim. eka luokkalainen osaa jo suomentaa englannin kielisiä yksinkertaisia lauseita ja käyttää myös kotona normi jutuissa esim. voi pyytää can I have some bread tms. vanhin on jo lähtenyt koulusta keskiarvolla 8,3, osaa englannin,saksan ja ruotsin sekä on taiteellisesti lahjakas ja numeraalinen pää on uskomaton. No voihan tietenkin olla et poika on muutenkin lahjakas, mut koulu todellakin ottaa yksilöt huomioon. toisiks vanhin tuntuu olevan yhtä lahjakas.Lapsia ei koulussa tylsistytetä jatkuvasti samoilla asioilla vaan, jos asia osataan annetaan uusia vaatimampia tehtäviä.

      koulun käynnin ei todellakaan tarvitse olla tylsää vaan steinerissa 3 luokkaan saakka opitaan asioita leikin varjolla. silti opitaan ne samat mitä normaalikoulussa järjestys on vaan eri. Mikä mahtavinta kaikki mitä voidaan viedään myöskin käytäntöön eikä jätetä vain teorian asteelle. Olen ollut kouluun tyytyväinen ja en voisi ajatellakaan enää laittavani lapsiani mihinkään muuhun kouluun.

      steinerissa on omia juttuja kuten mikaelin juhlaa ja yhteisöllisyys siellä on eri luokkaa. koulukiusaamiseen puututaan heti ja sitä ei oikeastaan koululla esiinny. Koulussa jokainen tuntee jokaisen ja vanhemmat ovat aktiivisia ja uskaltavat tarttua tarvittaessa asioihin. Opettaja on 1lk -8lk asti sama mikäli ei jotain erityistä tapahdu opettajan elämässä kuten muuttoa tms. mahtava paikka.

      • kungpao

        Opetusta pitäisi muunnella ja rakentaa uusiksi ja ottaa ATK-tunnit ja taidot käytöntöön. Kävin kyseistä koulua 9 vuotta ja en kokenut saavani paljoakaan yksilöllistä tukea, ATK-tunteja jäin kaipaamaan ja nyt ammatillisessa linjalla kaikki toimii puhtaasti ATK:n kautta ja ongelmia on tämän kanssa, mutta apua on vaikeampaa pyytää peruskoulupohjaisella kuin steinerkoulussa. Eikä ne opettajat loppujen lopuksi mukavia olleet, tiettyjä suositaan ja muut jäävät taakse. Koulukiusaamiseen ja masennukseeni ei autettu.


    • Entinensteiner

      Ei ole hyvä olinjuuri tässä koulussa. Oma opettajani kiusasi minua 8 vuotta. Koko kouluaika yhtä masennusta. Koulussa ei opi mitään. Läksyt voi unohtaa melkein koko vuoden ajan kotia. Atk opetus surkeaa. Kiusaamista samalla lailla kuin muissa kouluissa. Ja jotku opettajat voivat "piilokiusata".
      Ennen kuin laitatte lastanne tämmöseen kouluun minkä perusta on näennäistieteen ja eri uskontojen sekoitus, niin kannattaa lukea asiasta muualtakin kuin steinerin sivuilta. Antroposofiasta ja kaikki siihen liittyvä. Vain joku ihme hippi laittaa lapsensa kouluun missä opetetaan höpö juttuja menninkäisistä ja kävyistä. Ainakin tässä koulussa käytetään tavallaan "lapsityövoimaa". Pihan leikkimökit, aidat keinut jne. On lasten tekemiä. Näin ainakin mimun aikana oli. Aita tehtiin "leikkinä ja opetuksena"mutta nyt tajuaa kuinka tässäkin oli säästö syynä. Leikkimökki oli yhden vanhemman luokan tekemä. En tiedä minkälaiset turvallisuusvaatimukset nuissa leikki laitteissa. Mutta onko 3 luokkalaiset oikeita rakentamaan tämmöisen? Ja onko snelmann koulun käynyt hippi oikea henkilö rakennusvalvojaksi?
      Koulussa on omis outoja sääntöjä. Tavallinen populäärimusiikki on kiellettyä. Jos pojilla on pitkä tukka niin sen pitää olla kiinni ponkkarilla. Ruoka pitää syödä loppuun ja sen kanssa istutaan vaikka seiraavalla tunnilla. Ja vaikka mitä.
      Koko koulu on huuhaata ja opettajat epäpäteviä. Jos lapsenne on ujo tai jotain muuta niin mielummin tavalliseen kouluun erityisluokalle. Ja jos haluatte lapsenne 9 vuoden päiväkotiin niin sitten steineriin.

    • kiuhj

      En käy tätä koulua

    • Anonyymi

      Aivan paska koulu ei ooetella lukemaan

    • Anonyymi

      paska koulu

    • Anonyymi

      Hei ! Älä anna kenenkään käyttää lastasi palkkansa edestä ! Meillä kolme lasta kävi rakkaan steinerkoulun ja hyvin menestyneet elämässään ! Onnellisia !!

    • Anonyymi

      Kävin kyseistä koulua kaksi vuotta, mutta sitten muutimme perheeni kanssa toiselle paikkakunnalle piti vaihtaa koulua. Haluaisin takaisin sinne, siellä oli ihana ilmapiiri, sekä mahtavat opettajat ja kaverit.

    • Anonyymi

      Kaikki lähtee kotoa,opet ei oo kasvattajia mutta tärkeitä elämänopastajia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe