säästöt ja asumistuki

ölkjrt

paljonko saa säästöjä olla jotta se ei vaikuta asumistukeen?
vai onko paras keino ruveta sukan varteen säästämään?

39

11551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuen saaja.

      Ota rahat pois tililtäsi ja leiki köyhää.
      Tilit tarkistetaan,tiliote pitää olla liitteenä.

      • Anonyymi

        Mamuilla on paljon säästöjä mutta ei mamujen tartte näyttää tiliotteita mutta suomalaisen pitää rasismia huudan minä. Mamut muuttaa kalliisiin asuntoihin ja sanovat kyllä sossu maksaa. Siihen pitää saada stoppi. Eivät töissä voitsi edes käydä. Jo on korkea aika kovalla kädellä puuttua kaikenmaailman tukiin. Eihän työnteko kiinnosta kun sossusta saa rahaa kun pistää anomuksen menemään. Vittu kun näitä rättipäitä suojellaan.


      • Anonyymi

        Olet väärän värinen jos tiliote pitää esittää. Väri suojelee.


    • ainakin noin
    • Katso linkki...
      • juupsistas

        eri pankkiin tilit


    • nakit ja muussi

      Miks hakea tukea jos on säästöjä, ja siitäkin voi päätellä että jos pystyy säästämään, miksi hakea tukea. :DD

      • suomi_ihmemaa

        Miksi kysyä palkankorotusta töissä jos pärjää vähemmälläkin. Täysin ääliö ajatusmaailma edellisellä. Moni voi joutua elämään säästöillä jopa 30 vuotta tukien lisäksi. :D :D


      • vpppike34

        Jos säästöt on osakkeissa niin saa tukea vaikka olisi usempi satatonnia osakkeissa. Kiva porsaanreikä.


    • kunnat kusettaa.

      heti kaikki rahat pois tililtä, ja neulo vaikkapa patjan sisään.
      Säästä omasi ja kuseta kuntaa, olet taatusti ainakin joskus sinäkin maksanut sen verran veroja, että on jo aika saada omiaan poiskin.
      Ja samat sävelet kaikille muillekkin.
      kannattaa vielä mennä sossuunkin ruikuttamaan.

      Älkää pitäkö rahoja tilillänne, eivät ne niin paljon korkkoa kasva että kannattaisi.

    • Kerjäläiset

      Kyllä vituttaa tuommoset kusettajat ja yhteiskunnan loiset. Itellä kaksi alaikäistä ja kumpikin töissä vaikkakin pienipalkkaisia. ei oo toiveitakkaan mistään asumistuvista eikä tilille jää säästöön kun velkoja maksaa. Hävetkää jo ja menkää ihteenne. Makselkaa elämisenne niinkuin muutkin. tuommoset loiset rasittaa Suomen taloutta ja vielä tuo tulee räjähtämään käsiin.

    • corazoon

      ei tossa ole mitään väärä jos tililläsi on vähemmän säästöjä kun saa olla asumistukea saavalla.

    • wergio

      tarrkoittaako tuo et 12 600 e saa olla tililläsi makaamassa ja voit silti saada asumistuet täytenä?

      • vastaus: kyllä voi

        Kuka hullu pitää 12000 tilillä eikä sijoita sitä poikimaan lisää rahaa? Vastaus kuitenkin edellisen kyssäriin: kyllä, tuo 12000 ja risat voi olla tilillä. Asumistuki määräytyy tulojen, perhekoon ja muutaman muun asia perusteella ja jos tulot ovat pienet ja vuokrataso korkea tai omistusasunnon vastike suuri, siihen voi saada asumistukea.


    • näinkömenee

      siis jos ihminen jää työttömäks ja on 15 000e säästössä, niin se säästö on pakko käyttää loppuun, ennen kuin voi saada asumistukea? jos olet vaikka säästämässä asuntoa varten niin ei parane jäädä työttömäksi, jos siinä menettää kaikki säästönsä.

      • eimene

        Ei.


      • hhhhjhjklk

        Noin juuri minulle kävi. Onnekseni sain säästöilläni ostettua sen halvan unelmamökin maalta, ja nyt makselen lainan loppuja ja elän hyvin vähällä. Toivon, että muutkin säästeliäästi eläneet saavat elämäänsä kuntoon työttömyydenkin iskiessä.


    • wywy

      Ei kait yleistä asumistukea hakevalle oteta säästöjä huomioon. Ainakin ennen vain eläkeläisen asumistuessa on otettu huomioon talletus, joka ylittää noin 16500. Siis ylitys otetaan tuloksi ja vain eläkkeeen saajan asumistuessa. En tiedä koskeeko nyt jo yleistä asumistukea hakevia. Tämäkin pitäisi korjata, selvä eriarvoisuus eläkeläisiä kohtaan.

    • tarkkaanharkittua

      Miljoonakämpässä asuvalle työttömälle multimiljonäärille kela maksaa satasia vastikkeeseen asumistukea kuukausittain, mutta parin tonnin mökissään asuvalle sairaalle työkyvyttömyyseläkeläiselle, jolla muutama kymppitonni säästettynä mahdollista tulevaa leikkausoperaatiota ja arkkurahaa varten ei kela maksa asumistukea euroakaan.

      Tämä on se hyvinvointi-Suomi hyvinvoiville.

    • wywy

      Tässähän se vääryys juuri onkin eläkeläisiä kohtaan, kun otetaan rajan yli menevä talletus tulona huomioon, mikä pienentää asumistukea. Onkohan päättäjät edes tietoisia tästä epäoikeudenmukaisuudesta ????? Jos ihmisten perusasiat ovat useimmilta heiltä hukassa, miksei myös tämä. Eräskään ei tiennyt edes paljonko on työttömän peruspäiväraha sitä häneltä kysyttäessä. Tuntuu hurjalta, että tämmöset on meillä päättämässä ihmisten toimeentulosta. Ei ole mikään ihme, etteivät kenenkään rahat tunnu riittävän edes peruselämiseen, kun tehdään päin p....... olevia päätöksiä. Omista tuloista kyllä pidetään huoli ja niiden ajallaan nousemisesta. Miten ne muuten kehtaavat pitää linnassa itsenäisyysjuhlia tällaisena aikana. Ne kyllä pitäisi ehdottomasti lakkauttaa. Sinne pitäisi kutsua satunnais otannalla tietyn tulorajan alittavia Suomen kansalaisia vaikkapa kolmannes, silloin sen voisi jotenkin ymmärtää. Mikä oikeus eliitillä tai niin kuin toimittajat usein sanoo SUOMEN KERMA, on oikeus siellä syödä ja ryypätä , kun osa kansasta näkee vain niukkuutta. En näe heitä SUOMEN KERMANA, samanlaisia pulliaisia kuin me muutkin, jotka ovat vain onnistuneet saamaan jalan oven rakoon tietämättä edes ihmisten perusasioita,, momi muu tavallinen suomalainen omaa paremman laskutaidon ja tietotason. Pitäisikin olla joku koulutusvaatimus kansanedustajille niinkuin muillekkin virkaan pyrkijöille ja ennenkaikkea pitäisi tutkia RIKOSREKISTERIOTE, ettei sinne pääsisi kaikenlaiset tuomioita saaneet jopa useampaan otteeseen. Suomi on pahasti kahtia jakautunut ja tuntuu, että eriarvoisuus vain kasvaa koko ajan. Ei voida todellakaan enää puhua HYVINVOINTIVALTIOSTA.

    • entajjuua

      Kelan sivuilla lukee:

      "Pääoma- tai muu tulo
      Ilmoita pääoma- tai muun tulon määrä euroina kuukaudessa. Pääomatuloja ovat esim. vuokratulot, erilaisten sijoitusten tuotot, osinkotulot sekä talletusten korot."

      Jos siellä tilillä nyt on muutama tonni ylimääräistä, sairastumisen varalta tai lasten autokouluun, niin eihän sitä voi millään kuukausitulolla mitata. Korkoa kasvaa ehkä 0,01e vuodessa.

    • tyytyväinen_kelaan

      Kyllä täällä on tietämätöntä väkeä. Minä sain etuperintöä 81.000€ ja niistä on perintövero maksettu. Kela on kiinnostunut vain rahan tuotosta. Se katsotaan tuloksi. Ei rahoja tarvitse mihinkään piilottaa asumistuen takia, kela on vain kiinnostunut koroista. Nyt korot ovat olemattomat ja asumistukeen se ei vaikuttanut mitenkään, mutta työmarkkinatuki putosi 524 eurosta 521 euroon, joka on liikaa ja tutkitutaan parhaillaan, miksi nollakorolla voi asumistuki pudota noin 3 euroa!!

      • tellos

        Yleisessä asumistuki hakemuksessa kysytään , onko hakialla pankkitileillä talletuksia?
        -miten paljon/mikä on korkoprosentti
        -mikä yhtiö/rahasto/osakkeiden lukumäärä
        -mikä on niiden arvo
        -metsän pintaala
        olettaisin jos siellä on esim 7000e Kela ei siihen puutu ?


      • er4try5ee3
        tellos kirjoitti:

        Yleisessä asumistuki hakemuksessa kysytään , onko hakialla pankkitileillä talletuksia?
        -miten paljon/mikä on korkoprosentti
        -mikä yhtiö/rahasto/osakkeiden lukumäärä
        -mikä on niiden arvo
        -metsän pintaala
        olettaisin jos siellä on esim 7000e Kela ei siihen puutu ?

        Jos pankkitilillä on rahaa, mitä silloin tekee asumistuella??

        Sehän on etuuksien väärinkäyttöä ja petos.


      • Anonyymi
        er4try5ee3 kirjoitti:

        Jos pankkitilillä on rahaa, mitä silloin tekee asumistuella??

        Sehän on etuuksien väärinkäyttöä ja petos.

        Asumistuki on siitä hyvä, että siihen vaikuttaa vain tulot ei omaisuus.

        Tällä vältetään tilanne, jossa kaksi samanlaista työuraa tehnyttä joutuu työttömäksi.

        Toinen on käyttänyt aina kaikki rahansa ja toinen on sijoittanut.

        Nyt heidän varallisuuseronsa on vaikka 400 000e. Silti työttömyyden koittaessa molemmat saavat saman asumistuen. Se on reilua vaikka mitä väitätte.


    • siiriliiri

      Mitä tulee työmarkkinatukeen ja säästöihin, niin eivät ne säästöt työmarkkinatukea vähennä, mutta jos säästöt on niin suuret, että tulee tuntuvia korkotuottoja, niin nämä tuotot vähentävät pääomatuloina työmarkkinatukea. Mutta täytyy olla tosi suuret säästöt, että tuolla on vaikutusta, koska korkotuotto jaetaan koko vuodelle.
      Sellaisilla yli 54 vuotiailla ( voi olla tuo ikä jo 55 v.) , jotka ovat täyttäneet työssöoloehdon työttömäksi jäädessään, saa kuitenkin olla rajattomasti pääomatuloja ilman, että se vaikuttaisi työmarkkinatukeen.

      Asumistuki ? miksi sitä ottaa jos on tilillä säästöjä runsaasti ?
      Kun todella tarvitsevat sitä tukea on oikeus minusta etusijassa heillä.

    • jkll

      Kyllä eläkeläiseltä otetaan tietyn rajan ylittävä talletus tulona huomioon, pienentää asumistukea. Puhun nyt eläkeläisen asumistuesta. Yleisessä asumistuessa tätä ei tehdä. Raja on noin 16500 e, siis ylitys otetaan huomioon. Kokemusta on.

      • Anonyymi

        Onko näin! Siis voi omistaa kalliin asunnon mutta sitä ei joudu myymään. Mutta tilillä toi pieni raha (hautajaiset,sairaus)vaikuttaa. Eli sukan varteen piiloon ne,tili tyhjäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko näin! Siis voi omistaa kalliin asunnon mutta sitä ei joudu myymään. Mutta tilillä toi pieni raha (hautajaiset,sairaus)vaikuttaa. Eli sukan varteen piiloon ne,tili tyhjäksi.

        Aivan näin, onhan se ihan hullua. Yleisessä asumistuessa ei mitään varallisuusrajoja. Sinänsä kannata kadehtia eläkkeensaajien hiukan parempaa tukea, vaikka eri asia, niin kuitenkin monella heistä on monenlaisia terveyskuluja. Näiden ja asumiskulujen jälkeen voi jäädä vähemmän kuin työttömällä. Jos muistan oikein lukeneeni (ei omaa kokemusta, koska en saanut tuolloin mitään tukia) niin 90-luvun lopun hyvinä vuosina tehtiin tämmösiä vähän höveleitä muutoksia sosiaaliturvaan. Silloin kai poistui myös toimeentulotuen vastikkeellisuus täysin.

        lajijasuris


    • syrjintää

      Se on kyllä räikeän eriarvoista että sairaalla ja pienituloisella eläkeläisellä ei saa olla pahan päivän varalle säästettynä montaakaan kymppitonnia kun jo asumistuki loppuu, mutta terveellä ja työkykyisellä työttömällä saa olla vaikka miljoonia pankkitilillä ja asmistuki vain juoksee.

      Millähän tavoin se eläkeläinen on niin paljon paha ja huono että tälläiseen ratkaisuun on päädytty?

    • nimiesiin

      Usein eläkkeellä on nuuka, kun huoli vanhuuden selviämisestä ja säästää, mutta siitä rangaistaan.
      Yleistä asumistukea saava voi ajella hienolla autolla ja asua isossa asunnossa, eikä vaikuta säästöt.
      Kuka on keksinyt tämän, et näin kohdellaan usein köyhää eläkeläistä.

    • jkll

      Se on taas tätä piilorasismia eläkeläisiä kohtaan. Oletetaan, ettei eläkeläiset tätä tiedä, kun monikaan ei näihin perehdy tai osaa näitä laskea. Unohdetaan, että joukossa voi olla myös laskutaidollisia eläkeläisiä, jotka seuraavat hyvin tarkkaan hallituksen touhuiluja. Toinen vaihtoehto on , että hallitus ei ole perillä perusasioista, mikä vaikuttaa mihinkin tai on sitten laskutaidoton. Voi kertoa myös välinpitämättömyydestä köyhiä kohtaan. Mennään yli sieltä, mistä aita on matalin. Ajatellaan, etteivät ne kuitenkaan mitään pysty tekemään. Keskustelin tästä räikeästä eriarvoisuudesta ennen vaaleja Hanna Mäntylän kanssa. Lupasi puuttua asiaan. Mitä tapahtui, ei niin yhtään mitään. Kurjistamiset vain lisääntyivät hänen ollessaan sosiaaliministerinä. Nyt näyttää siltä, että kansalaisilta meni jo luotto uuteenkin sosiaali- ja terveysministeriin hänen toilailujensa suhteen jo heti kättelyssä. Timo Soini on taas hiljaa. Ois odottanut jonkinlaista kommentointia.

    • selkeevastaus

      Siis asumistukea voi hakea, vaikka on säästötili (joka korko on olematon) ja muuten on käyttötilillä muutama satanen. teen aika paljon pätkätöitä, joten täytyykö se asumistuki aina sitten keskeyttää ja aloittaa uudestaan kun työt loppuu?

    • eyrety

      Osa kommentoijista näyttää ilmiselvästi sekoittavan asumistuen toimeentulotukeen. Toimeentulotuki on ns. viimesijainen etuus, mikä tarkoittaa käytännössä, että tuen tarvitsijan on käytettävä säästönsä ensin.

      Yleisen asumistuen arvioimista varten Kelan sivuilta löytyy laskuri, johon voi syöttää tulot ja asumismenot ja sen perusteella saa lopuksi arvion asumistuen määrästä, jos onnistuu antamaan oikeat tiedot.
      Bruttotulot voivat olla jotakin näistä allaolevista, ja kun siellä ei ole mitään säästöjen määristä, ei niitä pidä sinne tunkea.
      Palkka lisineen:
      Työttömyysetuus:
      Sairausvakuutuksen päiväraha, äitiysraha tai muu päiväraha:
      Yrittäjätulo (maatalous tai muu):
      Lasten kotihoidontuki:
      Eläke:
      Aikuiskoulutustuki:
      Pääoma- tai muu tulo

      Eläkkeensaajille on sitten eri laskuri ja se kysyy myös varallisuuden määriä.

    • kansakotietää

      miksi eläkkeellä olevalta kysytään varallisuutta, sillä on myös yleisen asumistuen piirissä varallisuutta omaavia paljon..

      • syy.yksinkertainen

        Siksi, että eläkeläinen ei saa eläkeläisen asumistukea, jos hän/tai puoliso omistaa jotain.

        Yleisessä asumistuessa ja eläkeläisen asumistuessa eri kriteerit.


      • eyrety

        Sitä asuntoa jossa asuu, ei tarvitse ilmoittaa varallisuudeksi.

        'Omaisuutena ei kuitenkaan oteta huomioon osuutta kuolinpesässä eikä hakijan taikka hänen avio- tai avopuolisonsa omistamaa omassa käytössä olevaa asuntoa, johon asumistuki maksetaan. '
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070571


    • wywy

      Eläkeläisella otetaan tuloksi tietyn rajan n. 16500 ylittävä osuus tuloksi, se luonnollisesti pienentää asumistukea. Tarkoitan nyt talletuksia. Yleisessä asumistuessa näin ei tehdä. Pitäisi korjata äkkiä. Ihmiset eivät ole tässä asiassa tasa-arvoisia.

      • eyrety

        Kokeilepa säätää sitä eläketulon määrää, huomaat jossakin vaiheessa eron.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe