Hevosen raipan käyttö

HH

Onko oikein jos tekee niin että ottaa toisen käden pois toisesta ohjasta ja läimäsee hevosen peffalle ???

8

4455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HH

      itse en tee niin !!!!!

    • nana:))

      No riippuu onkos sinulla käytössä lyhyt poni/esteraippa vai sitten pitempi kouluraippa. Sillä poniraipalla nimenomaan laitetaan ohjat toiseen käteen ja näpäytetään raippakädellä pieni "pohkeen vahvistus" suoraan pohkeen taakse ei sinne pehvalle tai nälkäkuoppaan. :)) Ja eihän raippaa tarvitse käyttää kuin vaan sillon jolloin heppa ai kuuntele pohjetta tai maiskutusta. Kouluraipalla ei tarvitse irrottaa kättä, mutta silti raipalla näpäytetään pohkeen taakse. :)))

    • muuumiponi1

      Sillä ei ole mitään väliä annatko raippaa poni-,este-, vai kouluraipalla. Se ei ole se olennainen asia tässä.
      Jos hevonen on laiska, ei kuuntele ääni-, pohjeapuja voit tosiaan antaa hevoselle pienen pohkeen vahvistuksen pohkeen taakse, niinkuin nana kertoi. Jos siitä ei hepo rupea liikkumaan niin itse yleensä annan ihan napakan raipan muistutuksen. Yleensä sen jälkeen en anna enää raippaa, eikä yleensä minun tarvitse edes raippaa käyttää! :)

    • Dand

      lapset ovat paniikissa aina raipan käytöstä. jos tarkkailisitte miten hevoset kohtelevat toisiaan laumassa (kun ojentavat toisiaan) ymmärtäisitte ettei se pieni raipan läpsäys ole kuin pieni huomautus hevosen nahkassa.

    • heppatytåååå

      Kyllä on oikein! Jos hevonen ei kuuntele yhtään mitään, näpsäytän raipalla kaulalle, ja jos siitä ei ole mitään tehoa läjäytän perseelle. Kerran valmennuksessa ratsastin hitaammalla ja jäykemmällä hevosella. Verkkasin laukassa ja läsäytin perseelle raipalla pitkän sivun alussa ja suoraan sanottuna kaahasin muutaman kierroksen, ei ollut hitaudestakaan enää tietoakaan!

    • Kht Tuulenpuuska

      Ei se pahalta tunnu hevosesta kun katsoo niiden leikkejä ja muita laitumella... -.- mutta ite en kuitenkaan käytä raippaa kun e ole tarvinnut juurikaan mutta jos tarvitsee niin kyllä inä sitä käytän! ^^ Kyllä sen totella pitää ta perkele se menee ihan pilalle!! Sit se ei tottele ketään... Esim. ku noi pienet kakarat käy ratsastaa hevosia nii site ne saatanan korkeatasoiset hevoset menee ihan pilalle mutta se on opettajan vika! Vittu saa joka tunti alkeiskurssilaisten jälkeen ain tapella puolta tuntia et ne tottelis... -.-

    • _katherine_

      Raipan (kuten minkä tahansa asian kanssa) pyritään siihn, että kevyt kosketus riittää. Hevonen on erittäin herkkä eläin ja taatusti tuntee jo kevyenkin napautuksen. Joskus kevyt napautus ei kuitenkaan riitä, jolloin tulee käyttää hieman kovempia apuja.

      Raipan käyttö riippuu myös tilanteesta ja raipan mallista.

      Esteraippa on lyhyt ja päässä on leveä lätkä. Sitä käytetään lähinnä kun hevonen on kieltämässä esteelle. Tällöin hevosen pitää oikeasti reagoida reippaasti, joten yleensä raippaa käyteän ottamalla ohjat yhteen käteen ja lämäisemällä lautasille.

      Kouluraippaa käytetään yleensä niin, että kädet pidetään mahdollisimman paikallaan, jotta rtaipan käyttö ei häiritsisi ratsastusta. Raippalla voi napautaa kevyesti pohkeen taakse (/satulahuovan takareunan taakse) tai hevosen takajalkoihin (kintereen yläpuolelle).

    • ratsastaja123

      Hei! Mun heppa tarvis muistutuksen aina ennen estettä :0 Muuten luultavammin kieltää, tai oikeastaan en tiedä miten minun poni kulkee kisoissa, ikinä ei olla oltu, mutta jos tarve vaatisi niin tarvis kyllä ennen estettä rohkaista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe