lapsen pylly punoittaa!

apuva.

tää kuulus ennemmin allergia puolelle, mutta siellä on niin vähän liikettä ollu että kirjotan tänne :) eli kohta hermo riekaleina, pojalla siis palaa pylly kakan mukana, lapsi 1,5v. huomasin et tomaatista tuli, samoin mansikasta ilmeisesti, nyt tutkimuksiin ja vilja altistukseen, oltu 1kk viljattomalla kun aikaa odoteltu, nyt sitten takapuoli palo perusteellisesti vaikka aijemmin dietin aikana oli hyvä. huh huh, mitään uutta ei ole saanut, tuntuu kohta onko tuo sama vaikka syö mitä kohta kun aina punottaa, että onko mitn allergiaa edes vai punottaako muuten vaan, hoh hoijaa, vaippa merkki aina ollu sama, kakka pesty heti jne jne. ihoa hoidetaan vedellä, ilmakylvyllä, kortisonirasvalla, sinkillä, bebanthenilla, talkilla yms yms. kaikilla mahollisilla ja se auttaa kun jonkun päivää hoitaa ja käyttää noita ed mainittuja. en tiedä tuleeko altistuksesta mitään kun lähtökohta tämä mutta lääkäriin ainakin mennään kun oon ihan väsyny tähän touhuun, mitään ei saa syyä ja kaikki ruoekien teko ressaa kohta ja siltikään ei auta, poikaa selvästi myös vaivaa kipeä takapuoli, ja sehän tässä inhottavinta onkin! eihän nyt tuon ikästä syömäriä voi laittaa millekkään pelkälle kaurapuuro linjalle ja sitten kokeilla taas yksitellen mitä käy, niinkun pienenä tehtiin imetyksen lisäks. ollut pienempänä maitoallergia suolistoperänen joka nyt menossa ohi..

7

3528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaipat..

      Kokeile toista vaippamerkkiä. Iho on voinut ajan myötä herkistyä käytössä olevaan merkkiin.

    • jeps jeps.

      öö siis tarkennusta tohon eli käytössä libero ja pampers molemmat ja ihola ei siis ole vaippa ihottumaa vaan pyllyn iho on palanut, rakkuloille. että näin..

    • dsaffdsdffdsfdfsd

      meillä oli ihan samaa. Pylly saattoi mennä vereslihalle kakasta ja jokainen voi vain kuvitella kuinka tuskainen iho silloin on. Vaippamerkeistä parhaiten sopi libero.

      Meillä oli käytössä mm. sibicort ja sinkkivoide ja talkki. Sibicortilla ja talkilla hoidettiin rikkinäistä/rakkulaista ihoa. Sinkkivoidetta piti käyttää suojaamaan ihoa.

      Sitten kun alettiin kakkaan pottaan, ongelma helpotti. Pylly punoittaa ajoittain edelleen ja käytän silloin sinkkivoidetta.

    • adoptioäiti

      Kannattaa kokeilla ihan tavallista hoitovoidetta,Nasolin tai vastaava tai sitten ihan perunajauhoa!!Se kuulemma auttaa tosi hyvin ja nopeesti,kertoi tarhan täti!!
      Ite en ole vielä sitä kokeillu,mutta aion kyllä,kun pyllykkä niin näyttää!:)

    • allergisen äiti

      Tietenkin joka sääntöön on olemassa poikkeuksensa, mutta yleensä allergia ei oireile vaippaihottumana. Pylly toki saattaa palaa helpommin allergiaa aiheuttavan ruuan jälkeen, jos ruoka on aiheuttanut ripulia tai tihentynyttä ulostamista, ja näin itse uloste on aiheuttanut pyllyn palamisen. Mutta jos kakka on pysynyt samanlaisena ja ulostustiheys muuttumattomana, niin vaippaihottuma ei ole ruoka-allergian oire. Näin meille kertoi lasten allergioihin erikoistunut lääkäri (käytiin allergisten lasten vanhemmille järjestetyssä infotilaisuudessa).

      • no_jaa

        kokemukseen pohjautuen olen eri mieltä. Meillä tuli kyllä tietyistä ruuista tuo peräaukon ympäristön "palaminen". Ja se todellakin tuli hetkessä. Vaippaikäisenä vaihtoi vaipan ja pylly ok, hetken päästä tuli kakka ja se pestiin saman tien pois ja pylly ihan kamalassa kunnossa. Tähän auttoi sinkkivoiteen ennakoiva käyttö, reilusti sinkkivoidetta suojaamaan ihoa.

        Kyseinen ihoreaktio ei meillä ainakaan levinnyt (rajottui täysin pyllyvakoon), kuten vaippaihottuma, joka saattaa peittää koko pyllyn.

        Eikä allergiapolilla puhuttu vaippaihottumasta vaan ihan suoraan allergiaoireesta. Käsitin että jopa ulosteen kosketus ihoon riittää, jos on taipumus reagoida noin. Meillä ulostustiheys oli 1-vuotiaana n. 2-5 krt päivässä. Harvemmin suoranaista ripulia.

        Allergiapolilla sanottiin myös se että lapsi ei reagoi äidinmaidon kautta eli äidin ruokavalio on "turhaa". Meillä alkoi oireilu 1kk iässä... Yksityisellä puolella allergialääkäri puolestaan oli sitä mieltä, että maitoallerginen lapsi voi oireilla äidinmaidosta, jos äiti käyttää reilusti maitotuotteita... Muitakin seikkoja oli, joista eri lääkärit olivat eri mieltä.

        Vastaavasti lapsella edelleen iho reagoi tiettyy ruoka-aineisiin punoittamalla (ja tietyistä jopa kohoaa), jos ruoka-ainetta laittaa iholle.

        Nyt kun lapsi on isompi ei ole onneksi enää rakkuloita, verestystä, mutta pyllyvako saattaa lehahtaa tulipunaiseksi kakkamisen jäljeltä. Siis vaikka ei ole vaippoja.


    • ap.

      kiito svastauksisa :) tuntus vaan kummalta että kakka polttaa ihon rakjolle ja vereslihalle muutenvaan, kuitenkin on myös ihan normaali hyvä iho ettei mitään punotusta ole yhtään, sit yhtäkkiä kakan mukana lehataa ihan kamalaks! oltiin vehnä altistuksessa tänään ja vielä pylly ok, kahet kakat tehny! meillä ei oikein lääkärit j ahoitsut osannu sen kummemmin mitn snaoa muutakun seurataan nyt tilannetta. saatiin essex perusvoide ja kortisoni abobasen! ja nyt oli apteekis uutta bebanthenia :) katsotaan nyt mitä tapahtuu, joo mä kans mietin noita vaippoja et mitenkköhän kun meillä yöllä ja pyllyn ollessa paha on pampers active fitti ja päivällä liberon housu! pampersissa jotenkin menee sellaseks geelimäisen ällös se vaippa kun pissii ja roikkuu puolessa polvessa! onko muita vaippavinkkiä??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe