Supin metsästyksestä koiran avuin ?

fgdgdfgd

Voiko supikoiraa metsästää ajaen, kuten kettua ja jänistä ? Itse en ole metsästäjä, joten en tiedä kaikkea metsästysmenetelmistä, mutta saatan tulevaisuudessa ollaa ainakin supikoirien ja minkkien osalta. Muu riista ei itseäni sitten kiinnostakaan, vaan ainoastaan nämä kaksi vieraslajia. Kiinnostaa tällainen tieto supikoiran metsästyksestä koiran avuin. Ja jos olen tämän perusteella tyhmä, niin anteeksi kun yritän saada selville eri metsästysmenetelmiä, sillä millä muulla tavoin tietoa saa kuin sitä keräämällä ? Supikoira- ja minkkiviha ovat ensimmäistä kertaa saaneet minut kiinnostumaan metsästyksestä. Mutta jos olisin metsästäjä, tykkäisin metsästää koiran avuin.

22

6155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomi-rodun edustaja

      Ei ole tyhmiä kysymyksiä! :)

      Supikoiran metsästys on arvokasta työtä Suomen luonnon hyväksi.

      En itse sitä varsinaisesti harrasta, mutta olen vähän siinä uskossa, ettei ajavalle koiralle ole supista paljoa haastetta. Enemmänkin se taitaa pysähtyä koiran edessä tai mennä jonnekin piiloon.

      Itse olen vaan haukkukokeissa näillä pysäyttävillä koirilla törmännyt jonkun verran siihen, että ovat ensin haukkuneet supia pari tuntia ja kun ihminen tulee paikalle, niin on sitten tappanut supin.

      MUTTA, kuten sanoin, en ole asiantuntija tässä asiassa.

      • fgdgdfgd

        Kiitos mukavasta vastauksesta :-)


    • Karjalankarhukoira

      Karjalankarhukoira metsästää supikoiria oikein mielellään omatoimisesti. Ei lähde erityisemmin jäljille, mutta kohdalle sattuessaan tappaa melkeinpä samantien. Ainakin minun koirat tekevät näin. Saattaa siinä pieni, lyhytkestoinen rähinä olla aluksi, mutta kohta on supi jo vainaa.

      Monta ovat tuoneet omineen näytille pihaan, kun ovat vapaalla juosseet.

      Syö niitä ei, korkeintaan pään rouhaisee pois. Sen jälkeen kaivaa maahan sula-aikana.

      Koulutuksessa pitää huomioida edellinen, ettei hirvijahdissa innostu supista liikaa.

    • ,supimies,

      petoveriset suomenajokoirat ovat kiinostunneet supeista pysäyttävät tai tappavat 30 supia suokilta parhaana syksynä monta,jäi löytymäättät, tappoi ja, pilotti ,

    • fgdgdfgd

      Kiitos vastauksista :-) Hyvä jos homma sujuu koirilta noin yksinkertaisesti.

    • pystis

      Suomenpystykorva on mitä mainioin supien metsästyksessä. Jos koira on rohkea niin se tappaa supin itse, jos vähän arempi niin joutuu isäntä mennä apuun pistoolin kanssa. Jos supi on menny luolaan, Pystykorva on sen verran pieni että se mahtuu melko pieniinkin koloihin. Joskus kuitenkin esim. mäyräkoira on ainoa mahdollisuus saada supi pois luolasta. Pystykorva itse etsii supin kun taas luolakoirille usein täytyy isännän etsiä kolo missä supi on . Koiraa ei niinkään käytetä minkin metsästyksessä, vaan ne melkeenpä saalistetaan loukuilla.

      • fgdgdfgd

        Kiitos vastauksesta :-)

        Luolametsästys ei kumminkaan itseäni paljoa kiinnosta, vaikka hyödyllisin tapa supin metsästyksessä taitaa ollakin. Minua kiinnostaa lähinnä supien metsästys maan päältä, eli aikoisin hankkiakin sellaisen rodun, joka on suht. nopea ja kookaskin, ainakin supia nopeampi ja selvästi kookkaampi. Sillä ei ole väljä tappaako koira sitten supin itse vai joudunko ampumaan sen (koiran pitämällä haukunnallaan sen karkaamattomissa), kunhan supi vain kuolee.


    • 1 metsästäjä vain

      Äkkiä sanoista tekoon ni sul syksyllä peto valmis ja eikun iltahämärissä liikkeelle, tai aikaseen aamulla.

    • -Lotta-

      Hei, meillä metsästetään supeja suurehkolla parsonuroksella. Kierrellään iltahämärässä metsässä, koira hakee ja jos haistaa supin jäljet, etsii ja pysäyttää sen. Painostaa sitä ja pitää paikoillaan haukkumalla. Me mennään sit paikan päälle ja joko koira on tehnyt ratkaisunsa ja käy itse kiinni tai me ammutaan supi. Luolaan meidän koira on hiukan iso, mutta toimii myös latojen alla. Mäyriä ja kettujakin on siltä saatu. Jännittäviä hetkiä on ollut myös vedessä. Supi yritti päästä pienen kanavan kautta karkuun, ja koiralla ja supilla oli taistot vedessä. Supi hävis. :)

      • Parsson

        Missä päin metsästätte tällä koiralla?


    • metsastaja

      Olen varma että tulet myös kiinnostumaan muusta metsästyksestä fgdgdfgd

      meillä on sekarotunen jossa on kajalankarhukoiraa ja porokoiraa.
      On yleensä tappanut jo itse supin ennen kun tulemme lopettamaan supin.

    • fgdgdfgd

      Kiitos vastauksista :-)

    • supit pois

      Supia voi pyytää monella tapaa.

      Pinnalta hyvin monenrotuiset koirat nappaavat supin ja se ei ole koiralle ihmeempi vastus. Maanalle käyvät terrierit ja mäyräkoirat, tosin niitä voi käyttää myös maanpäälläkin, niinkuin Lottakin Parsoniaan.

      Mutta ilman koiraakin metsästys onnistuu hyvin jäljittämällä, loukuttamalla tai haaskalta, joten ei muuta kun metälle!

    • akka saaresta

      Minulla on amerikan bulldogi, joka metsästää mielellään supeja. Itselläni ei ole edes asetta, enkä harrasta metsästystä ollenkaan. Joten isommat supit joudun viimeistelemään lapiolla, kun en viitsi jättää kitumaan. Pienemmät supit koira tuo yleensä näytille hengettämänä. Koirani on aika pienikokoinen narttu. Uskon, että isolle urokselle ei isokaan supi ole ongelma. Itse pelkään eniten sitä, että koirani vahingoittuu tapellessa ison supin kanssa. Supit ovat hitaita, joten seurakoirani saa ne helposti kiinni, mutta ei supikaan luovu hengestään ihan vapaaehtoisesti. Voikohan koira saada supilta sairauksia, ja kuinka pahasti supi voi koiraa vahingoittaa?

      • hkjhjh

        Kapinen supin täytyy olla, että koira saisi siitä sairauden. Vain pienellä todennäköisyydellä koira sairastuu supikoirasta, koira kumminkin kulkee jatkuvasti kuono maassa ulkona, jossa on kaikkia näiden sairauksien levittämiä bakteereita, eli jos koira supista helposti sairastuisi, se olisi kuollut jo aikoja sitten pelkillä lenkeillä. Koiralla on hyvä vastustuskyky.

        Amerikanbulldoggi on nykyään melko yleinen rotu Suomessa, niitä kasvatetaan täällä ja tuodaan suurina määrinä ulkomailta. Minä olen nähnyt niitä. Ei supikoira amerikanbulldoggia vahingoita, ainakaan liian pahasti, supikoira kumminkin painaa normaalisti alle 10 kiloa ja amerikanbulldoggi on yksi alkukantaisimmista taistelukoiraroduista nykyään. Pieniä, 7-9-kiloisia terriereitä käytetään luolametsästyksessä ajamaan supit ulos luolistaan tai tappamaan ne sinne, eikä koira siitä kärsi paljoakaan, terrierit eivät metsästyksessä pikku naarmuista vaikuta piittaavan. Ja pienikokoinenkin amerikanbulldoggi on paljon isompi kuin sellainen luolaterrieri.

        Tiedän paljon koiria, jotka ovat tappaneet lukuisittain supikoiria, eikä mikään niistä koirista ole siinä vahingoittunut vakavasti tai saanut tartuntaa mistään sairaudesta.


    • MOIT!

      ...jos ne aiheuttavat lähialueellasi haittaa, käy porisuttamassa paikallisia metsästäjiä, jos et tunne - "höpötä" naapureille, ja luultavimmin löydät tekijän ja pääset oppiin..

      ...pienpetojen pyynnin aloittaminen on helpointa Luokkupyynnillä. Varsinkin jos niistä on haittaa omalla tontillasi/maillasi... (halvempaa ja helpompaa kuin koiran kanssa).

      ...käy kirjastossa katselemassa vaikka "pienpetopyynnin opas". maksaa 5€ toimitus riistapistefiissä...

      ...supikoiraa ja minkkiä ei varsinaisesti ajeta, vaan koira etsiytyy niiden luokse eläimen hajujälkeä pitkin, jotkut merkkaa työn haukulla, ja parhaat tuo eläimen sitten lopulta isännälle...

      ...jotkut ja valtaosa metsästyskoiraroduista osaa ilmeisesti itsestään "hoidella" pienpedot, joten varsinaista koulutusta ne tarvitsee Luoksetuloon, käytöstapoihin ja jotkut noutoon... vaatii oikeasti asiaan sitoutumista ja ottaa aikaa jopa muutaman kauden, jotta koira on sitten ajatellun kaltainen...

      ...jonkusen koiranomistaja...

      ...erällenetissä juttua asiasta on varmaan riittämiin..
      T:JPe

    • Kysyn, siis olen

      Tyhmä ei ole koskaan se joka kysyy. Mutta se jonka ylpeys estää kysymästä pysyy tyhmänä.

    • J.H

      saako pintapyyntiä harrastaa 28.2 jälkeen esimerkiksi Pyystykorvalla joka jäljittää supin ja jää haukkumaan paikalle ja joss saa niin kuinka kauan 28.2 jälkeen.
      Vai onko se pelkästää luolakoiralla 28.2 jälkeen

    • Metsästys aika

      Naarasta, jolla on pentue ei saa tappaa 1.5.–31.7. välisenä aikana.
      Pennut saat tappaa aina, samoin uros, jos tunnistat sen urokseksi.

    • juoksuaika

      On syytä muistaa myös säännökset koirien kiinnipidosta. Niitä kun ei saa juoksuttaa maastossa vapaana ympäri vuoden!

      • en piittaa

        Laista viis, minä juoksutan.


      • Anonyymi
        en piittaa kirjoitti:

        Laista viis, minä juoksutan.

        Idiootti


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe