Pernasaaren koulukoti

spädä

Niille jotka tietävät mitä tarkoittaa Pernasaari , Leppäniemi, Kotila ja kumpula, on avattu juttupaikka Facebookiin. Elikkä haetaan entisiä Pernasaarenkoulukodissa olleita miehiä.

Asiallisen keskustelun lomassa voitaisiin muistella sen aja hyviä ja muitakin puolia.
Voisimme omassa joukossa jutella menneestä ja nykyhetkestä. Pidämme sivulliset poissa sosiaalipornoilemasta. "asiantuntijoita" löytyy eniten niistä jotka eivät ko. elämää ole kokeneet.

Rikotun ihmisen on vaikeaa ponnistaa ja päästä edes siedettävään elämään niistä olosuhteista mistä mekin olemme tulleet.

En niinkään etsi sen aikaisia kavereita vaan olisin halukas jakamaan kanssasi tuntoja niiltä aloilta ja miten se aika on vaikuttanut sinuun ja läheisiisi. Tule ja kerro.

Tule FB:in ja etsi "
Pernasaaren Koulukodissa Olleet"

28

4721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jk

      vai iin

    • H-J 1

      JUU TULI OLTUA V 66-70
      JOKAOSASTOLLA TOI PERINTEINEN REMMISAUNA LÄHES VIIKOTAIN
      KUN OLI VIELÄ HENTONEN JOS NYT YRITTÄISIVÄT ,

      • Susanna.P-71

        Tunnetko mun isää? Parviainen Olle, oli myös siellä samaan aikaan?


    • pottis-kumpula

      Siellähän minäkin 75-77 vuodet vietin ja ei pahaa sanaa siitä paikasta! Jälkihoidosta tai sen puutteesta kylläkin, päästyäni pois oli minulla velkaa sen aikaista rahaa 40 000 ja sehän tietysti esti työn teon tykkänään ja alkoi uusi ura. Siitä urasta maksan vieläkin vaikka en ole rikoksia tehnyt liki 20 vuoteen. Myöhemmin sain kuulla että laitoshuollossa olevien korvaukset olisi pitänyt mennä valtion piikkiin! Se ei nyt enään auta kun pilasi ja pilasin itse elämäni siviiliin päästyäni. Sen olen oppinut ettei milloinkaan saa antaa periksi ja varoittava samalle ettei koveta itseään ja suhtautumiseen ympärillä eläviin. Tän päivän mittakaavalla katsoen syyt minun pernikseen laittamiseen olisivat aivan naurettavat. pari näpistystä, lintsailua jne. Vanhemmille sanottiin että poika oppii käymään koulua ja pysymään siellä- heh, ihan ei mennyt putkeen. Äitini tunsi itsensä petetyksi lastenhoidon osalta, temppuni vaan pahenivat jälkeenpäin. Elämä on mukavaa nykyään ja paratiisi kun pääsisi töihin, ilman ulosoton pelkoa.

      • Snadi2

        Varstettu lapsuus kertoi niistä oloista ja tekijän kirja ilmestyy syksyllä. Vesa Puuronen koittaa saada aikaiseksi saman mitä on Ruotsissa;Tanskassa ja vähän muuallakin. korvauksia 25.000n egee. Ilmoittaudu sosiaali ja terv eys ministeriöön ne voi haastatella sinuakin..


      • lapsena kidutettu
        Snadi2 kirjoitti:

        Varstettu lapsuus kertoi niistä oloista ja tekijän kirja ilmestyy syksyllä. Vesa Puuronen koittaa saada aikaiseksi saman mitä on Ruotsissa;Tanskassa ja vähän muuallakin. korvauksia 25.000n egee. Ilmoittaudu sosiaali ja terv eys ministeriöön ne voi haastatella sinuakin..

        Emme saa ottaa vastaan niin pientä summaa vaan olemme päättäneet me jotka olemme olleet vankina noissa keskitysleiriä muistuttavissa lapsivankiloissa pakkotyöorjana ja menettäneet terveytemme ja kärsineet kidutusta, väkivaltaa ja rodunjalostuksesta aiheutuvia kärsimyksiä.
        Me pyydämme valtiolta korvausta 200.000 euroa, se on vähintä mitä lapsena kärsitty vankeus ja menetetty terveys maksaa. Toisille lapsivangeille kävi huonosti, meni henki heti laitoksesta päästyä ja näitä on paljon.


      • hävitys kävi
        lapsena kidutettu kirjoitti:

        Emme saa ottaa vastaan niin pientä summaa vaan olemme päättäneet me jotka olemme olleet vankina noissa keskitysleiriä muistuttavissa lapsivankiloissa pakkotyöorjana ja menettäneet terveytemme ja kärsineet kidutusta, väkivaltaa ja rodunjalostuksesta aiheutuvia kärsimyksiä.
        Me pyydämme valtiolta korvausta 200.000 euroa, se on vähintä mitä lapsena kärsitty vankeus ja menetetty terveys maksaa. Toisille lapsivangeille kävi huonosti, meni henki heti laitoksesta päästyä ja näitä on paljon.

        Ja meille on tehty rikos ihmisyyttä vastaan ja emme me kaikki lapset olleet jouduttu vankeuteen rikoksien takia, vaan oli huono koti, tai ei ollut koti ollenkaan ja oli 1900 luvulla meneillään eugeniikka eli rodunjalostus haluttiin hävittää heikompaa ainesta tästä yhteiskunnasta ja köyhien lapset oli sopivaa ainesta hävitettäväksi.


    • KÖPI 53

      OLIN V. 68-69 LEPIKSESSÄ VAKKARINA PUOLI VUOTTA JA TOISEN PUOLI

      VUOTTA VAPAALLA PUOLELLA, JOSTA SUURIMMAN OSAN ERIKOISRYHMÄS-

      SÄ. SIELTÄ LENSIN LINNAAN,KUTEN NIIN KUIN MONET MUUTKIN.

      KIRJOITIN V.2002 KIRJAN ROTAT ROMAANIN, JOSSA ON KERROTTU MM.

      LEPIKSEN LAPSIPYTYSTÄ.

      T. KÖPI

      • snadi2

        Olin minä sielläkin. Ettet vain ole Kyösti Erkinkorpi? Saarnasi ovat ilkeää kuultavaa ja ihmiset kävelevät ulos. Älä enään jaksa ratsastaa menneisyydellä.


      • Sinäpä sen sanoit.


    • kinkki1

      tuli oltua perniksessä 75-76 eikä mitään pahaa sanotavaa paikasta.se sai mut pysähtyämään ja ajattelemaan loppu elämää.

      • HENRIK IJÖS72

        SUOMI24.FI SALAUKSEN POURKU ON JO MURRETTU


      • HENRIK IJÖS72
        HENRIK IJÖS72 kirjoitti:

        SUOMI24.FI SALAUKSEN POURKU ON JO MURRETTU

        38


      • HENRIK IJÖLS72
        HENRIK IJÖS72 kirjoitti:

        38

        AINA KUN HENRIK IJÄS LUKEE LUKEE TEIDÄN BLOGIT


      • HENRIK IJLÖS72
        HENRIK IJÖLS72 kirjoitti:

        AINA KUN HENRIK IJÄS LUKEE LUKEE TEIDÄN BLOGIT

        PANKKIEN OP SAALUS ON JO MURRWTTU


      • EUROJA

        TEHKÄÄ NYT HUMANISTIT JOTAIN.SAIS EDES RÖÖKIT TÄSSÄ OLEMATTOMIEN ELÄIKKEIDENMAASSA


    • Siideri/Söde

      Olin Pernasaaressa -74-76. Sitä ennen olin ollut Lausteella, Käyrässä sekä Sippolassa vuodesta -69. Koulun olin käynnyt Sippolassa joten olin erityisasemassa kun sain tehdä töitä. Leppäniemikin putkineen tuli tutuksi. Monta tuttua ehti vuosien kuluessa näkemään linnassa joten moni ei sieltä kunnialla selvinnyt. Parasta kuitenkin Pernasaaressa oli urheiluharrastuset sillä niitä riitti jos vain itsellä oli kiinnostusta

      • lare1

        Moi Siideri,taitaa olla jo 30 vuotta kun viimeksi nähtiin länsikeskuksen ekamarketin pihalla,ei muuta kuin jatkoja sulle


    • Lieska

      Muistoni näin jälkeenpäin Pernasaaresta ja lepiksestä ovat sut koht hyvijä.Eihän toi aika mitään helppoa ollut,mutta enhän noina aikoina mitään päähäntaputtelua olisi ansainnutkaan.Vietin Pernasaaressa ja Lepiksessä vuodesta 66 vuoteen 69,minut siirretiin Lepikseen Koivikon koulukodista johon mut vietiin Jyväskylän tarkkailukoulusta kevällä 64.Koivikosta sen verran että vihani koivikkoa kokohtaan ja sen talon kasvatustapoja kohtaan eivät häviä koskaan,olisi mukava jos joku koivikossa ollut ottaisi minuun yhteyttä kuin myös Pernsaaressa olleet.Puh.050-4133985.

    • tiri1

      Onko ketään vuosilta 81-82

    • LOTS-NIEKKA

      Olen jo 63v,silti jokin paska muisto tunki tajuntaan noilta PERNIKSEN ajoilta eilen illalla.
      Unethan siinä meni.RUOSKKMISPENKKIÄ kannettiin juuri KUMPULAN vintille kun taloon savuin.Oli rankan näköinen huonekalu paksuine nahkahihnoineen.Ei varmaankaan ole ollut Skannon mallistossa.Kyllä se talo antoi monelle tosi heikot elämäneväät.Mutta penkki tai nou penkki turpaan tuli aikuisilta äijiltä jokatapauksessa.
      Ei se hakkaaminen mun aikana ketään raajarikoks tehnyt.
      Oli se kuitenkin saatanan pelottavaa eräänkin HYPPYREISSUN päätyttyä suoraan yövaksin syliin odotella KOTILAN yläkerrassa HAULIHATUN saapumista.
      Vaksi soitti tietekin k.o herra KYPÖN paikalle vaikka oli aamuyö.
      Niin sitä taas mentiin LEPPÄNIEMEEN,nenät veressä.
      Ei ollut mikään leppoisa kasvattaja muutenkaan herätettynä jos mahdollista vieläkin hullunpi.Leppiksessä olin 32vrk yhtsoittoa.
      Ulkoilemaan pääsi joskus sisäpihalle ympärillä KUUSIMETRISET MUURIT.
      Käykää ottamassa fotoja ennenkuin purkavat,ei kukaan muuten usko kuinka LAPSIA ennen säilöttiin.
      Kuultiin kyllä ettei kakaroita olis jonkun säännön perusteella saanut pitää SELLISSÄ kuin neljä päivää kerralla.Mutta kenelle olis valittanut.Sen jälkeen meidät neljä hatkaaja ajeltiin KALJUIKSI.
      Wittumainen lisärangaistus,olihan pitkä tukka muodissa silloin.
      Lisäksi meistä muodostettiin ERIKOISRYHMÄ,jonka tuli olla yhdessä koko ajan.
      Yöt vietimme Lepiksen selleissä edelleenkin.Päivät JUURIKASMAAta kitkien.
      Näin 60 luvulla SUOMI pojista miehiä teki.
      Kerron lisääkin jos jotain sattuisi kiinnostamaan.I

    • 19Kari63

      Siellähän tuli oltua 78-80. Jotain se kai opetti kun en linnaan joutunu... No yks 2kk ratista, mut muuten ihan yhteiskuntakelpoinen yksilö musta tuli...

    • kirere

      Niin ? uolevi kyppö oli kotiniemellä opettajana, muistan hänen tulonsa kotiniemelle opettajaksi.
      Hän oli mies joka sanoi "on minua ammuttu tykilläkin" ja tullut Pernasaaren johtajaksi aika hupi juttu.

    • Pernis

      Facebook ja hakusana:Pernasaaren koulukoti,ryhmässämme on jo melkein 100 jäsentä.

    • Anonyymi

      Kiitos,hyvö teksti....Olin pernasaarankoulukodissa vuonnna 1985-86.Tutut paikaikat ja ihanat maisemat,valitettavasti matka jatkui kohtiu nuorisovankilaa(keravaa) ..ja siitää rteenpäin...mutta oppia ikäkaikkea!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe