Kiitos Koli ja hyvästi

Tas kerran pettynyt

Vietettiin sitten taas kerran viikko Kolilla. Tarkemmin ottaen vähän vajaa viikko.
Tulimme hakemaan rauhaa ja viihtymään.
Rauhaa löysimme, mutta se viihtyminen oli hyvin vaikeaa.

Onko todellakin niin, että Kolilla rauha on synonyymi huonolle palvelulle?
En lähde erittelemään sitä missä paikoissa palvelu oli huonoa, mutta voisiko sitä tuloksen tekemistä vähän höllentää ja lisätä oikeasti ammattitaitoista ja palveluhaluista väkeä eri kohteisiin?

Välillä tuli jo sellainen tunne, että parempi kun pakkaamme releet ja häivymme.
Näin olisimme varmaan tehneetkin, mutta kaikkialla tuntui olevan täyttä.
Oli tässä yksi hyvä seikka.
Meidän ei enää ikinä tarvitse palata Kolille.

16

5243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ai Kolilla

      Eihän siellä käy muita kun venäläisiä.

    • Koli<3

      Elekkee kehakko, Koli on mahtava paikka :)

      • Eikä ole mahtava

        Koli on jokseenkin upea maisemansa puolesta, mutta muuten ihan helvetin tylsä paikka.
        Eikä se maisemakaan mitenkään ylivertaisen upea ole.
        Henkeäsalpaavia maisemia löytyy niin Lapista kuin Suomen- ja Pohjanlahden saaristostakin
        Voihan se Koli olla venäläisille ja idunpurijoille ihanteellinen, mutta jos on nähnyt muutakin niin se "ihmeellisyys" onkin sitten jo aika boooooring .
        Ei siellä kyllä viimeksi näkynyt ainoatakaan luontohihhulia, eikä paljon muitakaan.

        Kiitos, mutta ei kiitos.


      • mpe64

        Boooooring olet itse. Ja ne varsinaiset vuoristomaisemat löytyvät Norjan puolelta, ei Suomen Lapista :D Ei kansallispuistoista tarvii mitään tivolimaisia huvipuistoja löytyäkään, kyllä voi itsekin keksiä tekemistä.


    • jahas6

      Juuri sieltä tulleena voin yhtyä aloittajaan. Lomakolilla hissit reistaili jatkuvasti.Hissinhoitaja ilmoitti vain kylmästi 5 minuuttia ja lähti huristelemaan mkelkalla. Ei sijaisia hissiin. porukka hississä kävi jo aika kuumana. Olimme aamupäivän siellä ja petyimme pahoin...eikä nykypäivää ole mielestäni se, että joka hissiin joutuu käytännössä "hiihtämään". Sokos hotellin palvelusta ei voi puhua kun sitä ei ollut.Täysin tietämätön tyttö (vain yksi)respassa.Remontti käynnissä..piikkausta.Ravintolan ruoka mitäänsanomatonta...toisena iltana odotimme tilaustamme 1h 20min. jonka jälkeen poistuimme ravintolasta syömättä,jotain rotua sentään pitää olla ravintolan tasolla.Hinta/laatu on kyllä ala-arvoinen. Vaikuttaa, että palkollisia on todella vähän....ehkä moinen russakoille käy, mutta ei meille..voipi mennä taas seuraavat 20v. kun paikalla käymme...tuntuu että koli on jumittunut -80 luvulle.

      • asrr67

        Nostetaan tätä topicia vielä.. Kolin ongelma on juuri tämä palvelu. Erityisesti hoteliin puolella ei tunnu toimivan mikään, vaikka puitteita on laitettu kuntoon. Tuntuu, että edes alkeellisen ammatitaidon osaavaa työvoimaa ei tunnuta palvelupuolelle saatavan. Kummallista, kun ottaa huomioon maakunnan työttömyysluvut..en tiedä mistä kiikastaa.
        Ukko-Kolin ala-asemalla ravintolapuolella ja välinevuokrauksessa hommaa menee jonkun verran paremmin. Tosin ruuhkahuippuina henkilökuntaa ei ole sielläkään tarpeeksi ja se näkyy kaikessa.
        Suurin ongelma Kolilla on se, että kohde on kansallispuistoa ja se on täysin museoitu. Mitään korvausinvestointeja puhumattakaan uuden rakentamisesta, olipa se kuinka pienimuotoista tahansa, ei voi tehdä ilman valtavaa byrokratiaa tai ympäristöministeriön väliintuloa.
        Ukon rinteet ovat huippuluokaa ja vaativia, mutta ei sinne viikoksi kannata mennä pelkästään sen takia. Uusia rinteitä ei kannata odotella ainakaan niin kauan kun aluetta ei myydä Venäjän federaatiolle. Tosin tiedä vaikka se palvelutasokin parantuisi sitten..
        Sinänsä paikka on Joensuussa asuvalle loistava alamäkihiihtoon, kun ei käytä muita palveluita kun hissikortin ostoa. Vain tunnin matka suuntaansa ja haastavat rinteet käytössä.


    • ei koskaan enää Koli

      Vasta Kolilla viikon viettäneenä, en voi suositella huipulla olevaa S-ryhmän hotellia kenellekään. Palvelua ei voi sanoa edes kamalaksi, kun sitä ei ollut lainkaan. Vastaanotossa kukaan ei tiennyt mitään eikä vaivautunut ottamaan asioista selvää. Henkilökunta seurusteli keskenään hyvin äänekkäästi etenkin aamuisin, mutta meitä asiakkaita ei edes tervehditty. Vastaanotossa kaikki oli kuin hidastetusta 60-luvun elokuvasta, todella hidasta, vaivutunutta tekohymyä ja katseenväistelyä. Kalliskin paikka oli.

      • sehänonerikoisuus

        ai, no tuollaista pitää lähteä katomaan


      • Anonyymi
        sehänonerikoisuus kirjoitti:

        ai, no tuollaista pitää lähteä katomaan

        Tuskin kannattaa, kun oppii jo toisten kokemuksista.Oma kokemukseni on pari vuotta sitten kun lähdettiin toiselta paikkakunnalta Kolille, ja oli jo aika myöhä kun saavuttiin perille, ilmeisesti johonkin kylätaloon jossa oli jonkinlainen tapahtuma,itse kuskina otin kahvia ja seuralainen juoman.Eipä aikaakaan kun kun yksi paikallinen pässinpää alkoi ahdistella siinä istuessamme ja tuli sanomaan että jos en olisi siellä niin hän lähentelisi seuralaistani.Tyyppi oli törkeä possu ja ilmeisesti hännystelijänsä myöskin valkoisissa t paidoissaan..Ei siinä pitkään aikaa kulutettu vaan lähdimme pois eikä todellakaan tulla takaisin! Suomessa on parempiakin paikkoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin kannattaa, kun oppii jo toisten kokemuksista.Oma kokemukseni on pari vuotta sitten kun lähdettiin toiselta paikkakunnalta Kolille, ja oli jo aika myöhä kun saavuttiin perille, ilmeisesti johonkin kylätaloon jossa oli jonkinlainen tapahtuma,itse kuskina otin kahvia ja seuralainen juoman.Eipä aikaakaan kun kun yksi paikallinen pässinpää alkoi ahdistella siinä istuessamme ja tuli sanomaan että jos en olisi siellä niin hän lähentelisi seuralaistani.Tyyppi oli törkeä possu ja ilmeisesti hännystelijänsä myöskin valkoisissa t paidoissaan..Ei siinä pitkään aikaa kulutettu vaan lähdimme pois eikä todellakaan tulla takaisin! Suomessa on parempiakin paikkoja.

        Onpa Kolilla riittänyt kävijöitä tänäin kesänä!


    • Anonyymi

      ei siellä kolilla palvelu pelaa vieläkään rinteillä eikä hotellilla

    • Anonyymi

      Pohjois-Karjalan matkailun ja Kolin häpeäpilkku, On sähköautojen latausaseman puuttuminen. Kolilla tehtiin vuonna vuonna 2022 uusi kävijäennätys ja kansallispuistojen suosio jatkaa kasvuaan. Metsähallitus kertoo, että kansallispuistojen käyntimäärät ylittivät vuonna 2021 ensimmäisen kerran neljän miljoonan rajan. Pielisen maisemissa vieraili viime vuonna lähes 260 000 ihmistä. Kolin kansallispuisto Lieksassa oli neljänneksi suosituin ja Kolin kävijät jättivät alueelle rahaa noin 25 miljoonaa euroa. Mutta tämän päivän sähköautojen latausasemaan rahaa ei ilmeisesti ole kenelläkään ollut mielenkiintoa sijoittaa, vaikka sähköautoilu mielletään yleisesti luontoarvoja kunnioittavaksi autoiluksi
      Kolia mainostetaan seuraavilla luontoarvoilla ja korulauseilla. ”Suomen rakastetuimman kansallismaiseman tarjoava Koli on ympärivuotinen matkailukeskus. Koli on samalla luonto- ja kulttuuritapahtumien areena, aito pohjoiskarjalainen maaseutukylä, kansallispuiston koti sekä portti ruuastaan, luonnostaan ja iloisista ihmisistään tunnettuun Pohjois-Karjalaan. Koli on mainio portti kansallispuistokierrokselle: Kolin kansallispuiston lisäksi Petkeljärven, Patvinsuon ja Tiilikkajärven kansallispuistot ja muut seudun luontokohteet kutsuvat vaikka päiväretkelle Kolilta.
      Jos sähköautoilija haluaa tulla Kolille ja tutustua em. kohteisiin Niin missä hän lataa autoaan? Pitääkö mennä akkujaan lataamaan 70 km:n päähän Joensuuhun vai 75 km:n päähän Nurmekseen koska lähimmät nykyaikaiset latauspaikat löytyvät em. paikkakunnilta.
      Eikö Koli voisi olla edelläkävijä Ja nostaa omaa luontoprofiiliaan entisestään perustamalla Kolin kylälle sähköautojen latauspisteen, jossa olisi pari 50 kW:n ja pari 150 kW:n pikalatausasemaa. Sijoituspaikkoja Kolin kylältä ei puutu sillä onhan Kolin kylällä jo entuudestaan esimerkiksi SOK ketjuun kuuluva Sale kauppa ja Ylä-Kolilla samaan ketjuun kuuluva Hotelli Koli, joten ABC ketjun ABC lataus sopisi Kolille paremmin kuin hyvin.
      Ylä-Kolilla sijaitseva 22kW:n latauspiste ON nykyisillä kävijämäärillä ja nykyisille sähköautoille kuin muinaisjäänne ajalta, jolloin vasta harjoiteltiin sähköautolla ajamista. Kolin nykyisillä latauspalveluilla ja sähköautolla matkaa tekeville Koli on vaikeasti reitille sovitettava kohde, sanoisin ”ANSA” jonne voi tyhjällä akulla jumiutua pitkäsikin aikaa. Moderni latausasema olisi vetonaula, joka houkuttelisi poikkeamaan Kolille, tutustumaan Koliin, sen tarjoamiin muihinkin palveluihin ja käyttämään niitä.
      Ilmainen neuvo kehittää Kolia ja vetää luontohenkisiä asiakkaita Kolille, tarvitaan yksi aloitteellinen, joka ymmärtää asian merkityksen luontoa kunnioittaville matkailijoille ja Kolin luontoarvoille. Koli voisi olla tiennäyttäjä ja esimerkki muillekin kotimaisille matkailukohteille. Meitä sähköllä liikkuvia on enemmän kuin takamailla uskotaan ja määrämme kasvaa huimaa vauhtia.
      https://chargefinder.com/fi

      • Anonyymi

        Ihan riittävästi on tänäkin kesänä kävijöitä Kolilla ollut, eikä sentään kaikki ole palveluistakaan valittanut.


      • Anonyymi

        Suksi kuuseen sen patteriautosi kanssa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suksi kuuseen sen patteriautosi kanssa

        Koli on nykyään kuollut ja niin nähty juttu huonoine palveluineen. Eino Leino humalassa höpisi aikoinaan Kolin ihanuudesta ja näitä juttuja tyhmät uskoivat. Lappi, Norja tai Turun saaristot kunnon palveluineen on sentään jotain ja saa rahoilleen vastinetta. UNOHTAKAA SYRJÄSSÄ OLEVA KOLI.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suksi kuuseen sen patteriautosi kanssa

        Kolin jurpot ajelee tojotan romuilla kun rahat on menneet kaljaan ja tupakkiin, hah hah.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe