Kaataako nanosuksi koko Karhun ?

Uskonsa menettänyt

Tulinpa juuri hiihtolenkiltä. Alla oli Karhun Optigript nanosukset. Suksi ei tälläkään kertaa toiminut lainkaan, vaikka keli oli juuri sellainen, kun suksen pitäisi myyjän mukaan olla parhammillaan. Ei ole pitoa löytynyt vaikka suksella on hiihdetty jo pari sataa kilometriä. Päätin, että ikinä en osta mitään tuotetta jota Karhu valmistaa. Samoin ovat varmaankin päättäneet sadat ja sadat nanosuksen ostajat. Mietinkin tässä mahtaako Karhu-tuotemerkkiä olla olemassakaan parin vuoden päästä.

17

1663

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiihtäjäkin

      Noh,onhan täällä asiantuntijat monesti sanoneet mitä pitää ostaa ja mitä ei

    • -

      Itse en ole kokeillut, mutta toisaalta moni on niitä myös kehunut. Olen tavannut hiihtäjän, joka kehui pitopohja-Karhuja vuolaasti. Löytyi kuulemma hyvin pitoa ja luistokin oli ok. Ehkä ainoat tyytymättömät kirjoittavat tänne.

      Niinhän se on, että palautetta annetaan yleensä vain silloin kun ollaan tyytymättömiä.

      Sinulle on todennäköisesti myyty liian jäykkä pari. Myyjän asiantuntemattomuutta tai sitten maanantaikappale.

      • mmmmfffds

        eräs tuttu kaveri,hyväkuntoinen hiihtää paljon osti itselleen ja vaimolle juuri tuollaiset.kertoi 20km lenkin kestävän pitopohjilla hänellä n.20min kauemman kuin tavallisilla voidelluilla suksilla.pitoa kertoi olevan mutta luistamaan niitä ei saa.


    • kokemus..

      Pohjat jäätyy eikä pidä, ellet muista jäähdyttää sukset ulkolämpötilaan, ennenkuin sukset ottavat pohjakosketuksen lumeen. Pito nääs kyllä pitäis olla erinomainen, mutta luisto pääsääntöisesti huono. Itsellä karhu spectroista sellainen kokemus, että pitopohjat ovat oikeasti hyvät vain yhdellä kelillä, eli täysin jäiset ladut.

    • -

      Älkää siis ostako enää Karhun tuotteita, vaan tyytykää perinteisiin ratkaisuihin, jos olette pettyneitä. Toki Karhu Volcan on edelleen ihan kilpailukykyinen suksipari ainakin perinteisellä tyylillä. Purkkia ja liisteriä vain pohjaan.

      • Saaris

        (kokemus ) kirjoitti ihan asiaa. Minulla samat Nano sukset, mutta niitä ei saa voidella millään aineella. Vasta, kun lämpötila laskee 0 niin sitten Anti Ice sivellys pohjaan ja menoksi. Pakkasta, jos on noin 3-5 C ja laitat sinne pohjaan anti-iceä niin käy kuin minulle uudella lumella. Pohjat jäässä suksista vain perästä, mutta matka toppas siihen. Aina, kun Anti Iceä sinne pohjaan laitat, niin suksien täytyy olla kylmät. Onnea ja uutta hiihtokokemusta ! PS. En ikinä laita Anti Iceä "monon alle" ainoastaan keulaan ja perään.


    • Uusi harrastus

      Minä taasen aloitin hiihtämisen 26 vuoden tauon jälkeen kuukausi sitten ! Inhoan suksien voitelu, tai en siis tiedä siitä oikein mitään, siksi ostin Karhun Optigrip-pitopohjasukset. Olen hiihtänyt niillä 4 - 9 asteen kelissä reilun kuukauden. 8 km:n jälkeen alkoivat pitää hyvin ja luistavat riittävästi ainakin minulle. Mutta myyjän ohjeen mukaan saa olla todella tarkkana, että suksien pitää olla ulkoilman lämpöiset, kun lähtee hiihtämään. Ei siis suksia auton sisälle (varsinkin jos auto ollut lämmityksessä ja sisätilan lämmitin päällä). Tulee mieleen, ovatko suksesi varmasti sopivat sinulle, jäykkyys???

    • Nanonano

      Itselläni reilut kaksi vuotta sitten ostetut Peltosen Nanogrip-sukset, joilla nyt hiihdetty lähes 1000 km. Sen olen niistä jo oppinut, että ne toimivat kelvollisesti n. -3 - 3 lämpötilassa eli nollan molemmin puolin. Kylmemmällä ei ole pitoa. Luisto ei ole koskaan ollut mikään erinomainen, mutta ihan ok tuolla n. nollakelillä. Säilytän suksia kylmässä ulkovarastossa ja pyyhin voiteenpoistoaineellä aina parin-kolmen lenkin jälkeen. Kunnon pakkaskeleille pitää olla toiset, voideltavat sukset.

      • Fisseri

        Kyllä kaataa. Rukalla voitelupistettä pitänyt keveri kertoi, ettei ole vielä tavannut yhtään nanohiihtäjää joka olisi karhun nanosuksia kehunut. On varmaan tavannut aika monia ...


    • ainakin tutisee

      Täytyy kyllä kompata tätä. Taitaa loppua karhun tarina samoin kuin tuotepäällikönkin ura aikoinaan lahdessa. Loputtamasti ei voi petkuttaa ...

    • hiihtäjäkin

      Ihmettelen sitä miksi Karhu ei ottanut tuotantoon nanosuksen rinnalle/tilalla sitä vanhaa
      multigrade pitopohjaa,joka toimii takuuvarmasti .

      • Kylmää terästä

        Samaa ihmettelin tänään, kun näissä keväisen vaihtelevissa olosuhteissa Karhu Matrix Multigrade-pitopohjalla (noin vuodelta 1985) toimi erinomaisesti. Vaikea uskoa, että Fischer zero tai mikään muukaan olisi ollut oleellisesti parempi. Pito oli loistava ja luisto myös hyvä.

        Noh, myönnän, että en ole kokeillut näitä moderneja pitopohjaratkaisuja, mutta vanha multigrade-pohja on tietyissä olosuhteissa mainio.


    • lyly ja kalhu

      Ihmettelen kyllä, ettei Karhut toimineet... itselläni toimii, voisi varmaan sanoa että paremmin kuin odotinkaan.
      Eihän niissä luisto mikään paras mahdollinen ole, mutta pitoa pitäisi löytyä. Taitaa tosiaan säästä vähän riippua, jos on vaikka jäinen latu niin ei pidä, ja tosiaan niiden pitää antaa jäähtyä ulkona vähän ennen kuin lähtee

    • -

      Miksi ihmeessä niiden kuntoilijoiden pitopohjasuksien pitäisi luistaa niin mahdottoman hyvin? Kunhan pitoa on eivätkä töki. Eihän siellä kuntoladulla kuitenkaan hiihdetä kilpaa muita vastaan.

      • nautintoapitääolla

        Se nyt vaan sattuu olemana niin, että se kuntoilijakin on ihminen. Ja jos näkkee, että muilla luistaa paremmin, niin se ruppee kovasti tympimään ja hiihtämiset helposti jää kokonaan pois. Mutta jos käyki niin, että itellä luistaa paremmin kuin muilla, niin kyllä viimestään huomenna pitää lähtee muille näyttämään, että mulla luistaa hyvin. Se on mukava nautinto, vaikka tietysti vähän ala-arvonen nautinto, mutta inhimillistä.


    • freggie

      Nanosuksessa vika, ei Karhussa. Itsellä Peltosen nanosuksi, ei vain toimi MILLÄÄN kelillä. Palasin tavallisiin.

      • ajakka

        Olen iihtänyt tänä talvena Peltosen nanoilla yli 300 kilometriä ja toimii nollassa ja vanhalla lumella, uudella ja kylmällä voideltava suksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe