terkkari

sissi

Kertoisiko joku ystävällisesti, millaiset ovat terveydenhoitajien pääsykokeet? Joku etukäteistehtävä tulee pääsykoekutsun mukana, millainen se on? Entä varsinainen pääsykoe? Laiton röntgenhoitajan toiselle sijalle, onkohan siihen tuo etukäteistehtävä sama kuin terkkariin? Etukäteen kiitos! :)

15

1740

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sissi

      edelliseen selvennys...olen pyrkinyt TAMKiin!

      • hannele

        Eikö kukaan halua kommentoida pääsykoekysymystä, täällä toinenkin terveydenhoitajaksi haluava olisi kuulolla :)


    • juhuu189

      Itse hain 2v sitten Turun amk:hon samalle alalle. Meillä ei ollut etukäteistehtävää, joten siitä en osaa sano juuri mitään. Mutta luulisi, että itse pääsykokeet ovat jotakuinkin samantyyliset jokaisessa koulussa.

      Ensin oli tehtävä jossa piti keksiä 10 esineelle jokin uusi käyttömuoto. Aikaa oli noin 10 minuuttia. Sitten oli Äidinkielen tehtäviä, ruotsinkielen ymmärystä, sekä englantia... Melko helppoja nekin. Matemaattisia tehtäviä ja päättelykyky tehtäviä oli myös jonkinverran.. Kannattaa harjoiteilla jakokulma ja kertomaan allekkain.. :D Niitä tarvitsee, koska laskinta ei saa käyttää.

      Sitten oli vielä muistaakseni 200 kysymyksen psykologinen testi.

      Tämän jälkeen osa valittiin psykologin haastatteluun, jossa psykologi selvitti motivaatiota ja halukkuutta alalle. Aivan muuten, psykologin haastattelua varten piti kotona täyttää "ennakkotehtävä"... Lieneekö sama, josta puhuit?

      Jos tulee mieleen jotain lisäkysymyksiä niin vastaan kyllä mielelläni.. Toivottavasti näistä oli jotain apua.

      • sissi

        Kiitos, juhuu189! :)


    • kkk

      Useimmissa paikoissa kokeet varmaan melko samanlaisia, mutta esim Oulussa on vain opettajan haastattelu. Eli "valintakoe" kestää ehkä noin puoli tuntia..

    • Murmeliisa

      Opiskelen Hamkissa terkkariksi ja siellä pääsykoe oli ainakin seuraavanlainen:
      1. Paljon erilaisia pieniä tehtäviä ja vähän aikaa jokaisessa; laskuja, piirtämistä, kirjoittamista jne.
      2. Ryhmäkeskustelutilanne
      3. Psykologin haastattelu

      • Hamkiin toive

        Murmeliisa, milloin kävit noissa kokeissa ja mikä oli ryhmäkeskustelun aihe? Mäkin olen nyt hakenut HAMKiin!


    • toivotaanettäauttaa

      Tässä vähän kertomusta, kun olin vuonna 2010 kokeissa.

      TAMK hoitotyö 2010

      Kutsun mukana oli ennakkotehtävä, jossa kysyttiin mm. seuraavia asioita (en muista kaikkia tarkkaan, mutta suurinpiirtein edes):
      1. Mitkä tekijät elämässäsi ovat vaikuttaneet siihen, että haet tälle alalle?
      2. Mitä muutoksia opiskelun aloittaminen aiheuttaa elämäntilanteeseesi?
      3. Mitä elämänkokemuksia (harrastukset, työkokemus, elinympäristö) olet hankkinut tätä alaa ajatellen?
      4. Mikä on ollut elämäsi haasteellisin kokemus, ja kuinka siitä selvisit?
      5. Millainen olet oppijana ja miten olet päässyt tavoitteisiisi?
      6. Mitkä tekijät ja kokemukset elämässäsi ovat vaikuttaneet urasuunnitelmaasi ja päätökseesi hakea tälle alalle?
      7. Mihin muualle hait nyt opiskelemaan?
      8. Mihin muualle olet ennen hakenut?
      9. Mihin aiot vielä jatkossa hakea?
      10. Mihin haluat opiskelemaan eniten ja miksi?

      Siitä sitten vaan rustaamaan vastauksia noihin. Mukaan piti laittaa myös valokuva itsestä.

      Sitten itse pääsykokeisiin.. Nimenhuuto alkoi sitten tasan puoli 9 aikaan. Mentiin aakkosjärjestyksessä auditorioon, puolille ekoista annettiin numerolappu, puolille ei.

      Salissa oli ensin yleistä tietoa päivän ohjelmasta, ja sitten ilmoitettiin, että numerolapun saaneet jäi saliin tekemään kirjallisia kokeita ja toinen puoli lähti yksilöllisiin haastatteluihin ja ryhmätilanteisiin. Itse jäin saliin kirjallisiin.

      Jännitti siinäkin vaiheessa ihan hirveästi. Siinä vielä vähän kerrottiin yleisiä tietoja kokeesta ja sitten aloitettiin aikarajallisilla tehtävillä, joita oli paljon. En muista kaikkia järjestyksessä (tai ollenkaan), mutta kerron niin kuin muistan, jotain voi unohtua.

      Ja sekin vielä, että joka tehtävää ennen sai esittää kysymyksiä, jos ei ymmärtänyt esim. ohjetta. Ja yleensä jokaista tehtävää ennen oli esimerkki kyseisestä tehtävästä, eli minkään ei pitänyt jäädä epäselväksi. Tosin kun minäki satuin istumaan viimeisenä, niin ei jäänyt kunnolla aikaa täyttää perustietoja lappuihin (kun jokaiseen piti laittaa aina nimi ja hakijanumero ym. niin en ehtinyt ikinä tarkistaa, että menikö ne oikein.

      Ja aikarajallisissa tehtävissä oli herätyskello, joka aina piippasi, kun aika loppui. Sen jälkeen piti laittaa heti paperi eteenpäin, mutta kyllä siinä vielä kerkes vastaamaan nopeasti, jos oli vastaus valmiina, muttei vain ehtinyt merkata sitä. Niin ja monet vastauksista oli semmosia, että piti mustata oikea vaihtoehto aina, ihan kuin yo-kokeessa esim. enkun tai ruotsin kuunteluissa.

      1. Heti ensimmäisenä eteen tuli tehtävä, jossa esineille piti keksiä uusia käyttötarkoituksia. Aikaraja taisi olla 10 minuuttia. En tiedä, saisinko kertoa sanoja, kun eihän se ole reilua, että muut tietää jo ennen sanat, mutta toisaalta, miksi helkkarissa sanat on samoja joka vuosi? Eli vaihtakoot sanat ym. tehtävät, mikäli ei halua, että hakijat tietää niitä ennestään. Eli sanat olivat: Sanomalehti, rullalauta (skeittilauta), jalkapallo, 1.5 litran juomapullo, silmälasikotelo, kuminauha ja sateenvarjo.

      2. Piti vääntää rautalangasta pupun pään sivuprofiilin näköinen kuva. Aikaa 3-5 minuuttia (en muista tarkkaa).

      3. Oli 45 outoa kuviota, joista piti vetää yhdellä viivalla niin, että kuvioista pystyi muodostamaan neliön. Osa oli tosi helppoja, osa vaikeita.

      4. Oli jotain ihme lukukirjainsekotuksia, kuten 431onga, 69reea89, riie321.. Sitten oli alla ns. taulukko, jossa oli kyseisiä lukukirjain -yhdistelmiä useampaan kertaan, mutta lisäksi siellä oli niitä hämäyksiä, eli melkein samoja yhdistelmiä, mutta kuitenkin esim. yksi numero tai kirjain oli muutettu. Taulukosta piti sitten etsiä kyseisiä yhdistelmiä ja mustata niiden edessä oleva ympyrä. Ja yhdistelmät tosiaan esiintyivät taulukossa moneen kertaan.

      5. Matikka osio ja logiikka osio oli samassa. Molemmissa 10 kysymystä ja aikaa puoli tuntia yhteensä. Matikka ei tuntunut matikalta.. Tai tehtävät oli esim. _2_ 4_7 = _230. Eli noiden alaviivojen kohdalle piti keksiä numero (joo, älkää yrittäkö tota esimerkkiä, koska heitin ihan hatusta noi luvut). Jokaisesta numerosta sai aina yhden pisteen (tai se oli yksi kohta). Sitte lopussa oli kolme sanallista tehtävää. Oli prosenttilaskuja.

      Logiikka osio oli aika vaikea, mutta kyllä se meni, kun ei panikoinut. Oli kuvioita, numeroita, kirjaimia ja piti sitten keksiä, miten sarjat jatkuvat. Osasin aika hyvin, mutta pari kohtaa jäi epäselväksi. Ja siis näissä (myös matikassa) oli aina vastausvaihtoehdot.

      VINKKI: Koska sinun pitää itse jakaa puoli tuntia molemmille osioille (eli matikalle ja logiikalle), älä junnaa yhdessä tehtävässä! Tee ensin kaikki, jotka osaat, esim. matikasta ja n. 15 minuutin jälkeen tee samoin logiikasta. Käytä sitten loppuaika ajasta tehden niitä tehtäviä, joita et muuten osannut. Älä panikoi!

      • tässävielä

        Jatkuu..

        6. Luetunymmärtämiset, sekä englanti että suomi. Suomessa oli pieniä pätkiä 24 kappaletta, joissa oli aina yksi tuntematon sana. Vastausvaihtoehdoista piti sitten valita sanaa vastaava merkitys, joka selvisi teksistä. Aikaa oli 20 minuuttia. Tämä ei tainnut mennä kauhean hyvin. Alussa oli helppoja, mutta lopussa joutui vähän miettimään vaihtoehtojen välillä.

        Englannissa aikaa myös 20 minuuttia, pieniä tekstejä 10 kpl. Tekstit oli lyhyitä ja melko helppoja ymmärtää. Jokaisen tekstin jälkeen oli yksi kysymys tekstistä. Kysymykset olivat suomeksi, samoin vastausvaihtoehdot. Tämä oli viimeinen aikarajallinen tehtävä, olin aika väsynyt jo, enkä jaksanut keskittyä kunnolla..

        Sitten aikarajattomat tehtävät. Oli semmoinen 200 väittämän luonnekartoitus. Esim. "Olen loukannut toisia tahallani" ja sitten piti valita väliltä 1-7 (1=ei sovi minuun lainkaan, 7=sopii minuun täysin). Olkaa tarkkoja tässä ja käyttäkää myös järkeä vastatessa..

        Lisäksi oli joku taustatietokysely, jossa oli niitä perusjuttuja, että miksi haki just tolle alalle, mikä merkitys opiskelupaikkaan pääsemisellä on, mitkä tekijät on tehny susta sellaisen kuin olet, mitkä tekijät voi johtaa siihen, että lopettaa opiskelun jne.

        Sitten oli jotain ihme väittämiä oisko ollut 40 kpl, kuten "Kaadut suksilla. A. Keli oli liukas, B. Sukset olivat huonot" tai sitten "Unohdit kumppanisi synttärit. A. Unohdat aina kaikkien synttärit. B. Sinulla sattui olemaan kiire ja synttärit unohtui tohinassa".

        Sitten n. neljän tunnin aherruksen jälkeen pääsin lähtemään suullisiin juttuihin. Sitä ennen meille ilmoitettiin salissa meidän ryhmät (jotka meni aakkosjärkässä) ja ryhmäkeskustelun aika.

        Lähdin salista yhden toisen tyypin kanssa samaan aikaan ja vietinkin sitte koko lopun päivää oikeastaan sen kanssa. Suosittelen tutustumaan rohkeasti edes yhteen, mun pää ei ois kestäny yksin istumista. Sitä odottelua nimittäin riitti!

        Auditoriosta poistumisen jälkeen oli aikaa käydä vessassa ja sitte käytiin varaamassa haastatteluaika (laittamalla nimi listaan). Tässä piti ottaa huomioon myös ryhmäkeskustelun aika, ettei mennyt haastattelu ja se päällekäin. Ja siinä sitten käytiin koulun ruokalassa syömässä sen jälkeen, sit mentiin odottamaan haastattelu vuoroa. Vuoroissa ei ollu selkeää aikaa, mutta listasta vedettiin yli aina se, joka oli jo ollut, joten siitä sitten näki, koska on oma vuoro. Ja pystyi suunnilleen laskemaan, koska yksi haastattelu kesti n. 10 minuuttia. Haastattelijoita oli kolme, sai itse valita, mille menee.

        Haastattelu oli mun kohdalla lyhyt. Jännitti ihan sikana, mutta se meni ihan ok:sti. Ennakkotehtävästä ei kysytty juuri mitään, oikeastaan muutenkaan ei kysytty juuri mitään. Vain, että miksi haki alalle, miksi juuri Tampereelle ja miksi halusin mieluummin sairaanhoitajaksi kuin sosionomiksi. Lisäksi kysyttiin, että miksi hain ennen tradenomiksi jne. Psykologi oli aika ytimekäs ja vaikutti vähän yrmeältä tai siltä, että se kyseenalaisti kaikki mun vastaukset ja se vaikutti myös siltä, että oli ihan varma, että "toi ei halua tälle alalle oikeasti". Veikkaan kuitenkin, että siltä niiden just kuuluukin vaikuttaa, en osaa siis sanoa, miten haastattelu meni.

        Sitten sen jälkeen oli taas yli tunti aikaa odotella ryhmäkeskustelua. Kun aika koitti, me seitsemän henkeä mentiin huoneeseen, jossa odotti tuoleja semmosessa pienessä kaaressa. Istumajärjestys oli aakkosjärkän mukainen ja meidän tavallaan edessä keskellä istui pöydän takana se tarkkailija. Se sitten vain toivotti tervetulleeksi ja laittoi meidän aiheesta kertovan lapun keskelle pöytää ja sanoi, että "Voitte aloittaa, tässä on teidän aihe". Siitä sitten joku otti sen ja luki ääneen. Aihe oli "ammatin valinnan vaikeus ja helppous". Ja tämä tarkkailija ei tietenkään osallistunut keskusteluun mitenkään.

        Joku sitten avasi ekana suunsa ja siitä se lähti. Tulihan siinä pari hiljaista hetkeäkin hermostunutta naurua päälle, mutta kai se meni ihan ok:sti. Kesti 15 minuuttia.

        Niin ja itse en kiinnittänyt tarkkailijaan mitään huomiota, eli olin ns. vain sen ryhmäni kanssa. En edes vilkaissut tarkkailijaan, koska oletin, että hänet kuului jättää jutun ulkopuolelle nimenomaan vain tarkkailijaksi. Mutta en sitten tiedä, että mikä oli oikea tapa toimia.

        VINKKI: Katso silmiin, hymyile, myönnyttele, esitä mielipiteitä ja perustele, esitä tarkentavia kysymyksiä, ota muut huomioon, älä poikkea aiheesta, älä ole kaikesta samaa mieltä (jos et oikeastikaan ole), mutta älä myöskään murskaa toisten ajatuksia. Älä puhu liian pitkään, kohtuus kaikessa!


      • vieläkinsiis
        tässävielä kirjoitti:

        Jatkuu..

        6. Luetunymmärtämiset, sekä englanti että suomi. Suomessa oli pieniä pätkiä 24 kappaletta, joissa oli aina yksi tuntematon sana. Vastausvaihtoehdoista piti sitten valita sanaa vastaava merkitys, joka selvisi teksistä. Aikaa oli 20 minuuttia. Tämä ei tainnut mennä kauhean hyvin. Alussa oli helppoja, mutta lopussa joutui vähän miettimään vaihtoehtojen välillä.

        Englannissa aikaa myös 20 minuuttia, pieniä tekstejä 10 kpl. Tekstit oli lyhyitä ja melko helppoja ymmärtää. Jokaisen tekstin jälkeen oli yksi kysymys tekstistä. Kysymykset olivat suomeksi, samoin vastausvaihtoehdot. Tämä oli viimeinen aikarajallinen tehtävä, olin aika väsynyt jo, enkä jaksanut keskittyä kunnolla..

        Sitten aikarajattomat tehtävät. Oli semmoinen 200 väittämän luonnekartoitus. Esim. "Olen loukannut toisia tahallani" ja sitten piti valita väliltä 1-7 (1=ei sovi minuun lainkaan, 7=sopii minuun täysin). Olkaa tarkkoja tässä ja käyttäkää myös järkeä vastatessa..

        Lisäksi oli joku taustatietokysely, jossa oli niitä perusjuttuja, että miksi haki just tolle alalle, mikä merkitys opiskelupaikkaan pääsemisellä on, mitkä tekijät on tehny susta sellaisen kuin olet, mitkä tekijät voi johtaa siihen, että lopettaa opiskelun jne.

        Sitten oli jotain ihme väittämiä oisko ollut 40 kpl, kuten "Kaadut suksilla. A. Keli oli liukas, B. Sukset olivat huonot" tai sitten "Unohdit kumppanisi synttärit. A. Unohdat aina kaikkien synttärit. B. Sinulla sattui olemaan kiire ja synttärit unohtui tohinassa".

        Sitten n. neljän tunnin aherruksen jälkeen pääsin lähtemään suullisiin juttuihin. Sitä ennen meille ilmoitettiin salissa meidän ryhmät (jotka meni aakkosjärkässä) ja ryhmäkeskustelun aika.

        Lähdin salista yhden toisen tyypin kanssa samaan aikaan ja vietinkin sitte koko lopun päivää oikeastaan sen kanssa. Suosittelen tutustumaan rohkeasti edes yhteen, mun pää ei ois kestäny yksin istumista. Sitä odottelua nimittäin riitti!

        Auditoriosta poistumisen jälkeen oli aikaa käydä vessassa ja sitte käytiin varaamassa haastatteluaika (laittamalla nimi listaan). Tässä piti ottaa huomioon myös ryhmäkeskustelun aika, ettei mennyt haastattelu ja se päällekäin. Ja siinä sitten käytiin koulun ruokalassa syömässä sen jälkeen, sit mentiin odottamaan haastattelu vuoroa. Vuoroissa ei ollu selkeää aikaa, mutta listasta vedettiin yli aina se, joka oli jo ollut, joten siitä sitten näki, koska on oma vuoro. Ja pystyi suunnilleen laskemaan, koska yksi haastattelu kesti n. 10 minuuttia. Haastattelijoita oli kolme, sai itse valita, mille menee.

        Haastattelu oli mun kohdalla lyhyt. Jännitti ihan sikana, mutta se meni ihan ok:sti. Ennakkotehtävästä ei kysytty juuri mitään, oikeastaan muutenkaan ei kysytty juuri mitään. Vain, että miksi haki alalle, miksi juuri Tampereelle ja miksi halusin mieluummin sairaanhoitajaksi kuin sosionomiksi. Lisäksi kysyttiin, että miksi hain ennen tradenomiksi jne. Psykologi oli aika ytimekäs ja vaikutti vähän yrmeältä tai siltä, että se kyseenalaisti kaikki mun vastaukset ja se vaikutti myös siltä, että oli ihan varma, että "toi ei halua tälle alalle oikeasti". Veikkaan kuitenkin, että siltä niiden just kuuluukin vaikuttaa, en osaa siis sanoa, miten haastattelu meni.

        Sitten sen jälkeen oli taas yli tunti aikaa odotella ryhmäkeskustelua. Kun aika koitti, me seitsemän henkeä mentiin huoneeseen, jossa odotti tuoleja semmosessa pienessä kaaressa. Istumajärjestys oli aakkosjärkän mukainen ja meidän tavallaan edessä keskellä istui pöydän takana se tarkkailija. Se sitten vain toivotti tervetulleeksi ja laittoi meidän aiheesta kertovan lapun keskelle pöytää ja sanoi, että "Voitte aloittaa, tässä on teidän aihe". Siitä sitten joku otti sen ja luki ääneen. Aihe oli "ammatin valinnan vaikeus ja helppous". Ja tämä tarkkailija ei tietenkään osallistunut keskusteluun mitenkään.

        Joku sitten avasi ekana suunsa ja siitä se lähti. Tulihan siinä pari hiljaista hetkeäkin hermostunutta naurua päälle, mutta kai se meni ihan ok:sti. Kesti 15 minuuttia.

        Niin ja itse en kiinnittänyt tarkkailijaan mitään huomiota, eli olin ns. vain sen ryhmäni kanssa. En edes vilkaissut tarkkailijaan, koska oletin, että hänet kuului jättää jutun ulkopuolelle nimenomaan vain tarkkailijaksi. Mutta en sitten tiedä, että mikä oli oikea tapa toimia.

        VINKKI: Katso silmiin, hymyile, myönnyttele, esitä mielipiteitä ja perustele, esitä tarkentavia kysymyksiä, ota muut huomioon, älä poikkea aiheesta, älä ole kaikesta samaa mieltä (jos et oikeastikaan ole), mutta älä myöskään murskaa toisten ajatuksia. Älä puhu liian pitkään, kohtuus kaikessa!

        Jatkuu..

        Ja tuon jälkeen tuli jättimäinen helpotus ja kotiinpääsy! Oli kyllä raskas päivä.

        Toivottavasti tästä on jollekin apua! Tsemppiä kaikille, jotka kokeeseen joskus menevät tai jotka siellä olivat!

        MUITA VINKKEJÄ:
        - Ota rannekello
        - Älä ota mukaan turhaa tavaraa (piti jättää ne lukolliseen kaappiin kuitenkin)
        - Ota auditorioon kuitenkin joku tyhjä lappu, johon saat alun infossa kerrottuja yhteystietoja ylös ryhmäkeskustelun ajan
        - Ota omia eväitä tai ainakin rahaa, jolla voit ostaa koulun "ruokalasta" jotakin (lämmintä ruokaa, leipää, pullaa, kahvia, jätskiä.. Löytyi kaikenlaista!)
        - Tutustu rohkeasti edes yhteen ihmiseen, odottelua on paljon ja aika voi käydä pitkäksi!
        - Älä panikoi, äläkä yritä liikaa! Tee parhaasi ja toivo, että se riittää!

        ----------------------------------

        Itsehän en kuitenkaan päässyt sisään ja ihan pari juttua siitä..

        Nimittäin ennen koetta toitotettiin, että "alalle tarvitaan kaikenlaisia ihmisiä, olkaa vaan omia itsejänne" jne. Olen sitä mieltä, että tuo on täyttä kukkua. Tai no ok, kyllä tietysti eri luonteita hyväksytään ja näin, mutta kun tarkastelin saamiani tuloksia (ne sai tilata päämäärältä), niin siellä oli kyllä ihan selkeästi merkitty kuinka paljon mistäkin esim. luonteenpiirteestä olisi tarvinnut olla pisteitä, että olisi ollut "hyvä sairaanhoitaja".

        Esim. oli vaikkapa näin
        Ujo 123456_789_ Sosiaalinen

        Tuo tarkoitti sitä, että olisi pitänyt olla vähintään alleviivattujen numeroiden edestä sosiaalinen (oma tulos oli sitten lihavoitu), ja jos ei ollut, niin se oli sitten huono homma. Nämä pisteet tuli siis siitä luonteenkartoitus tehtävästä ja seligman selitysmallitehtävästä (siitä kaaduin suksilla.. jutusta).

        Onhan siis jotkut piirteet (kuten tuo sosiaalisuus) tietysti tärkeitä sairaanhoitajilla, mutta kun sanotaan, että kaikenlaiset tyypit käy, niin epäilen vahvasti.. Jos osoitat että olet vähän ujo, etkä viihdy ryhmissä, niin ei hyvää seuraa.

        Eli vielä loppuvinkkinä: Huijatkaa sen verran kuin on tarpeen. Ei mitenkään radikaalisti, mutta vähäsen (jos tiedätte, että olette todella ilkeitä, niin älkää kirjoittako sitä paperiin, koska ette te sitten pääse sisään). Huijatkaa siis siten, että olette yhä omia itsejänne, mutta vielä vähän parempia. Ja olkaa TODELLA motivoituneen oloisia, älkää mainitko, ettette ole ihan varmoja, mitä haluatte. Älkää myöskään antako vahingossakaan kuvaa, että jokin toinenkin ala saattaisi kiinnostaa. Jos hait toiselle alalle, keksi joku järkevä selitys sille, miksi hait myös siihen (kuten: oli pakko hakea vähintään kolmeen paikkaan tai jotain, muttai EI "sekin kiinnostaa, enkä oikein tiedä, kumpi kiinnostaa enemmän niin hain sitten molempiin")..

        Huomatkaa siis kuitenkin, että vinkit ym. ovat ihan omia mielipiteitäni ja arvioitani, miten olettaisin, että olisin saanut paremmat pisteet. Sisään kun en päässyt, on paha sanoa, miten olisi ollut se paras hakija. (;


      • vähänselitystävielä
        vieläkinsiis kirjoitti:

        Jatkuu..

        Ja tuon jälkeen tuli jättimäinen helpotus ja kotiinpääsy! Oli kyllä raskas päivä.

        Toivottavasti tästä on jollekin apua! Tsemppiä kaikille, jotka kokeeseen joskus menevät tai jotka siellä olivat!

        MUITA VINKKEJÄ:
        - Ota rannekello
        - Älä ota mukaan turhaa tavaraa (piti jättää ne lukolliseen kaappiin kuitenkin)
        - Ota auditorioon kuitenkin joku tyhjä lappu, johon saat alun infossa kerrottuja yhteystietoja ylös ryhmäkeskustelun ajan
        - Ota omia eväitä tai ainakin rahaa, jolla voit ostaa koulun "ruokalasta" jotakin (lämmintä ruokaa, leipää, pullaa, kahvia, jätskiä.. Löytyi kaikenlaista!)
        - Tutustu rohkeasti edes yhteen ihmiseen, odottelua on paljon ja aika voi käydä pitkäksi!
        - Älä panikoi, äläkä yritä liikaa! Tee parhaasi ja toivo, että se riittää!

        ----------------------------------

        Itsehän en kuitenkaan päässyt sisään ja ihan pari juttua siitä..

        Nimittäin ennen koetta toitotettiin, että "alalle tarvitaan kaikenlaisia ihmisiä, olkaa vaan omia itsejänne" jne. Olen sitä mieltä, että tuo on täyttä kukkua. Tai no ok, kyllä tietysti eri luonteita hyväksytään ja näin, mutta kun tarkastelin saamiani tuloksia (ne sai tilata päämäärältä), niin siellä oli kyllä ihan selkeästi merkitty kuinka paljon mistäkin esim. luonteenpiirteestä olisi tarvinnut olla pisteitä, että olisi ollut "hyvä sairaanhoitaja".

        Esim. oli vaikkapa näin
        Ujo 123456_789_ Sosiaalinen

        Tuo tarkoitti sitä, että olisi pitänyt olla vähintään alleviivattujen numeroiden edestä sosiaalinen (oma tulos oli sitten lihavoitu), ja jos ei ollut, niin se oli sitten huono homma. Nämä pisteet tuli siis siitä luonteenkartoitus tehtävästä ja seligman selitysmallitehtävästä (siitä kaaduin suksilla.. jutusta).

        Onhan siis jotkut piirteet (kuten tuo sosiaalisuus) tietysti tärkeitä sairaanhoitajilla, mutta kun sanotaan, että kaikenlaiset tyypit käy, niin epäilen vahvasti.. Jos osoitat että olet vähän ujo, etkä viihdy ryhmissä, niin ei hyvää seuraa.

        Eli vielä loppuvinkkinä: Huijatkaa sen verran kuin on tarpeen. Ei mitenkään radikaalisti, mutta vähäsen (jos tiedätte, että olette todella ilkeitä, niin älkää kirjoittako sitä paperiin, koska ette te sitten pääse sisään). Huijatkaa siis siten, että olette yhä omia itsejänne, mutta vielä vähän parempia. Ja olkaa TODELLA motivoituneen oloisia, älkää mainitko, ettette ole ihan varmoja, mitä haluatte. Älkää myöskään antako vahingossakaan kuvaa, että jokin toinenkin ala saattaisi kiinnostaa. Jos hait toiselle alalle, keksi joku järkevä selitys sille, miksi hait myös siihen (kuten: oli pakko hakea vähintään kolmeen paikkaan tai jotain, muttai EI "sekin kiinnostaa, enkä oikein tiedä, kumpi kiinnostaa enemmän niin hain sitten molempiin")..

        Huomatkaa siis kuitenkin, että vinkit ym. ovat ihan omia mielipiteitäni ja arvioitani, miten olettaisin, että olisin saanut paremmat pisteet. Sisään kun en päässyt, on paha sanoa, miten olisi ollut se paras hakija. (;

        Noin, eiköhän tämä riitä. ;D Kirjoittelin tuon siis aikanani blogiin, niin siksi on ihan törkeän pitkä sepustus. :D Blogiin en voi linkittää, koska se on nykyään salainen.


      • Tulevasairaanhoitsul
        vähänselitystävielä kirjoitti:

        Noin, eiköhän tämä riitä. ;D Kirjoittelin tuon siis aikanani blogiin, niin siksi on ihan törkeän pitkä sepustus. :D Blogiin en voi linkittää, koska se on nykyään salainen.

        No hei! Tuossa tulikin kattavasti Psykologitiimi Päämäärän valintakokeet, joita esim. TAMK käyttää. HAMKissa onkin sitten testit jo kuulemma aivan erilaiset, kunpa joku tulisi ja kertoisi yhtä tarkasti millaiset ne on! ;)

        Itse olin viime syksynä TAMKin pääsykokeissa ja olen samaa mieltä, tuo "alalle haetaan kaikenlaisia ihmisiä, olkaa vain omia itsejänne" ei kyllä pidä paikkaansa! Sen näkee suoraan siitä palautteesta, jonka minäkin tilasin. (En siis päässyt sisään) Olisi ollut helpppo vähän "huijata" niissä psykologisissa kysymyksissä, mutta päätin sitten olla ujo, oma itseni, kun niin sanottiin, eikä se sit tuottanut tulosta. :(

        Ai niin, meillä ei ollut ryhmätilannetta ollenkaan, hain siis sairaanhoitajaksi. Olisiko se vain sosionomeilla?


      • niinpäniin:(
        Tulevasairaanhoitsul kirjoitti:

        No hei! Tuossa tulikin kattavasti Psykologitiimi Päämäärän valintakokeet, joita esim. TAMK käyttää. HAMKissa onkin sitten testit jo kuulemma aivan erilaiset, kunpa joku tulisi ja kertoisi yhtä tarkasti millaiset ne on! ;)

        Itse olin viime syksynä TAMKin pääsykokeissa ja olen samaa mieltä, tuo "alalle haetaan kaikenlaisia ihmisiä, olkaa vain omia itsejänne" ei kyllä pidä paikkaansa! Sen näkee suoraan siitä palautteesta, jonka minäkin tilasin. (En siis päässyt sisään) Olisi ollut helpppo vähän "huijata" niissä psykologisissa kysymyksissä, mutta päätin sitten olla ujo, oma itseni, kun niin sanottiin, eikä se sit tuottanut tulosta. :(

        Ai niin, meillä ei ollut ryhmätilannetta ollenkaan, hain siis sairaanhoitajaksi. Olisiko se vain sosionomeilla?

        Minä ymmärsin taas, että sosionomeilla ei ole ryhmätilannetta mutta sh:lla on? Itselläni ainakin oli ryhmätilanne, kun hain hoitotyöhön TAMKkiin. Vuosi oli kyllä tuo 2010, että ehkä ovat VIHDOIN luopuneet tuosta typerästä epäluontevasta tavasta.

        Ja itselläni oli täysin sama! Sanoin olevani ujohko, en pidä esiintymisestä jne ja siitäpä sain kärsiä, kun tilasin palautteen..


      • Elme-
        vieläkinsiis kirjoitti:

        Jatkuu..

        Ja tuon jälkeen tuli jättimäinen helpotus ja kotiinpääsy! Oli kyllä raskas päivä.

        Toivottavasti tästä on jollekin apua! Tsemppiä kaikille, jotka kokeeseen joskus menevät tai jotka siellä olivat!

        MUITA VINKKEJÄ:
        - Ota rannekello
        - Älä ota mukaan turhaa tavaraa (piti jättää ne lukolliseen kaappiin kuitenkin)
        - Ota auditorioon kuitenkin joku tyhjä lappu, johon saat alun infossa kerrottuja yhteystietoja ylös ryhmäkeskustelun ajan
        - Ota omia eväitä tai ainakin rahaa, jolla voit ostaa koulun "ruokalasta" jotakin (lämmintä ruokaa, leipää, pullaa, kahvia, jätskiä.. Löytyi kaikenlaista!)
        - Tutustu rohkeasti edes yhteen ihmiseen, odottelua on paljon ja aika voi käydä pitkäksi!
        - Älä panikoi, äläkä yritä liikaa! Tee parhaasi ja toivo, että se riittää!

        ----------------------------------

        Itsehän en kuitenkaan päässyt sisään ja ihan pari juttua siitä..

        Nimittäin ennen koetta toitotettiin, että "alalle tarvitaan kaikenlaisia ihmisiä, olkaa vaan omia itsejänne" jne. Olen sitä mieltä, että tuo on täyttä kukkua. Tai no ok, kyllä tietysti eri luonteita hyväksytään ja näin, mutta kun tarkastelin saamiani tuloksia (ne sai tilata päämäärältä), niin siellä oli kyllä ihan selkeästi merkitty kuinka paljon mistäkin esim. luonteenpiirteestä olisi tarvinnut olla pisteitä, että olisi ollut "hyvä sairaanhoitaja".

        Esim. oli vaikkapa näin
        Ujo 123456_789_ Sosiaalinen

        Tuo tarkoitti sitä, että olisi pitänyt olla vähintään alleviivattujen numeroiden edestä sosiaalinen (oma tulos oli sitten lihavoitu), ja jos ei ollut, niin se oli sitten huono homma. Nämä pisteet tuli siis siitä luonteenkartoitus tehtävästä ja seligman selitysmallitehtävästä (siitä kaaduin suksilla.. jutusta).

        Onhan siis jotkut piirteet (kuten tuo sosiaalisuus) tietysti tärkeitä sairaanhoitajilla, mutta kun sanotaan, että kaikenlaiset tyypit käy, niin epäilen vahvasti.. Jos osoitat että olet vähän ujo, etkä viihdy ryhmissä, niin ei hyvää seuraa.

        Eli vielä loppuvinkkinä: Huijatkaa sen verran kuin on tarpeen. Ei mitenkään radikaalisti, mutta vähäsen (jos tiedätte, että olette todella ilkeitä, niin älkää kirjoittako sitä paperiin, koska ette te sitten pääse sisään). Huijatkaa siis siten, että olette yhä omia itsejänne, mutta vielä vähän parempia. Ja olkaa TODELLA motivoituneen oloisia, älkää mainitko, ettette ole ihan varmoja, mitä haluatte. Älkää myöskään antako vahingossakaan kuvaa, että jokin toinenkin ala saattaisi kiinnostaa. Jos hait toiselle alalle, keksi joku järkevä selitys sille, miksi hait myös siihen (kuten: oli pakko hakea vähintään kolmeen paikkaan tai jotain, muttai EI "sekin kiinnostaa, enkä oikein tiedä, kumpi kiinnostaa enemmän niin hain sitten molempiin")..

        Huomatkaa siis kuitenkin, että vinkit ym. ovat ihan omia mielipiteitäni ja arvioitani, miten olettaisin, että olisin saanut paremmat pisteet. Sisään kun en päässyt, on paha sanoa, miten olisi ollut se paras hakija. (;

        Toivon, että olet päässyt jo päässyt hakemaasi kouluun! Kertoo luonteestasi aika paljon, että kerrot noin kattavasti pääsykokeista ja toivot muiden pääsyä sisään, vaikka itse jäit ulos. Kiitos vinkeistä ja kaikkea hyvää sulle:)


      • Elmeri-
        Elme- kirjoitti:

        Toivon, että olet päässyt jo päässyt hakemaasi kouluun! Kertoo luonteestasi aika paljon, että kerrot noin kattavasti pääsykokeista ja toivot muiden pääsyä sisään, vaikka itse jäit ulos. Kiitos vinkeistä ja kaikkea hyvää sulle:)

        Hups meni vähän väärään kohtaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe