Suuhygienistiksi

mitätehdä

Olin tuossa suun terveydenhuollon pääsykokeissa ja kirjallinen osio ja ryhmätilanne ainakin meni omasta mielestäni ihan ok, psykologin haastattelu jäi vähän askarruttamaan mieltä. Saa nyt nähdä, miten käy.

Tiedän suuhygienistin ammatin olevan se, johon haluan itseni lukea. Jos nyt käykin niin, etten pääse sisään haen syksyn haussa tietysti heti uudelleen. Mutta jos sittenkään ei tärppää niin olen miettinyt myös yhtenä vaihtoehtona hakemista ammattikouluun lähihoitajaksi joko täydennyshaussa tai syksyllä. Siellä sitten suuntautuisin suun terveyteen ja valmistuisin hammashoitajaksi. Osaako kukaan sanoa hyödyttäisikö se minua mitenkään? Onko ajanhaaskausta lähteä lukion jälkeen kahdeksi vuodeksi ammattikouluun ja sieltä vielä hakea amkkiin vai olisiko siitä oikeasti apua minulle suun terveydenhuollon ko. pääsemisessä?

22

6398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sru6tdyk

      Moi! Itselläni lähes sama tilanne, tosin olen jo "varavaihtoehtona" hakenut lähihoitajaksi, ja sieltä voisin juurikin erikoistua hammashoitajaksi. Uskoisin tästä olevan hyötyä. Mutta katsotaan kuinka käy! :) Jänniä aikoja. Mihin AMK:iin hait suuhygienistiksi?

    • mitätehdä

      Harmittaa, kun en ite tajunnut tätä vaihtoehtoa jo keväällä :D Eli nyt pitää vaan katsoa josko täydennyshausta löytyisi paikkoja lähihoitajalinjalle tai sitten odottaa syksyn yhteishakua :/ Savoniaan hain.

    • LUKIOohi

      Ei oo helppoo päästä yo lähihoitajaksi.. hakijoita älyttömästi ja otetaan jtn 20-30.. en suosittele ! mutta Nii eihä sitä tiiä jos pääsee sinne ammattikorkeesee :)
      jos saanu jotkut kympi papérit nii ei pääsy siltikää taattua..
      lukiosta tietty hyötyy jos sen on käynyt!?
      voikos syksyllä hakee ammattikoulun täýdennyshakuu jos ei oo hakenu nyt kevääl?
      oliko savoniaan paljo hakijoit? :)

    • 1234

      Munkin mielestä yo pohjaselle lähihoitaja linjalle on hankalaa päästä, en oo päässyt..

    • mitätehdä

      Aijaa, kuvittelin että sinne olis ihan suht helppoa päästä :o No mutta kannattaahan se aina kokeilla.
      Siis täydennyshaut ammattikouluihin on nyt kesällä 6.-13.7., sit syksyllä taas on erikseen se syksyn yhteishaku. En osaa kyllä yhtään sanoo, että paljon sinne oli hakijoita mutta netistä katoin ni viime vuonna on ollu 363 hakijaa, joista 142 ensisijaisia.

    • yo:lainen

      hankalaa se yo pohjanen lähihoitaja ku ei pääse ees opiskelee, vaik ois yli kasin todistus.. tylsää

    • kouluttautumaton

      en oo myöskää päässy opiskelee yo lähihoitaja, kun niitä just tosiaa otetaan joku 20-30. ja niit yläastelaisia jotka hakee niiku sil peruskoulun todistuksella otetaan monta sataa..

      • mitätehdä

        Okei, en tullu ees ajatelleeks että sinne otetaan niin vähän yo-pohjasta porukkaa :s Harmi. Saa nyt nähdä kuinka käy AMK:n suhteen ja että lähteekö sitten kuitenkin kokeilemaan lähihoitajaksi pääsyä epätodennäköisestä sisäänpääsystä huolimatta..


    • lmhhjuk

      Yo pohjaiselle oli itellä kyllä tosi helppo päästä. Kävin toisen asteen koulun eli en oo ylioppilas ja keskiarvo oli 1,7 (1-5 taulukon mukaan). Sisälle pääsin heti. Ei oo sen kummempi. Pitää vaan onnistua psyklogin juttusilla. Meillä se oli ainakin pääasiassa. Myös riippuu mille paikkakunnalle hakee. Suurimmille paikkakunnille on tietty vaikeampi päästä ku hakijoita paljon enemmän kun pikkukaupungeissa.

      Itellä taas amk:hon pääsy ei tuota tulosta. Hakenu jo 4 kertaa. Noh nyt töihin vaan hoitsuna:).

    • mitätehdä

      Noniin, tulokset sitten tuli ja pääsin opiskelemaan :) Eli ei tarvitse enää tätä vaihtoehtoa miettiä!

    • suuhygienisti

      Onneksi olkoon!

      Jollekin muulle tiedoksi jos pähkäilee tätä asiaa. Hammashoitajasta voi jatkaa suuhygienistiksi amk aikuispuolella. Suuhygienisti koulutus kestää nuorisopuolella 3,5v ja aikuispuolella n.3v, ainakin Turussa... Eli hieman hoitajantutkinnosta "saa anteeksi".
      Yksityisellä suuhygienistit tekevät myös paljon hammashoitajan töitä, joten hammashoitajan tutkinnosta ei ainakaan haittaa ole!

      • hoitsu-881

        Hei,olen hh(työskennellyt 15v)olen kysellyt paljoneri oppi-laitosista suuhygienistiksi kouluttautumista,minulle sanottiin,että alle kahdessa vuodessa pystyisi suoriutumaan opiskelusta.n.60 op saa hyvitystä!Suosittelen hammashoitajan ammattia kaikille huom.erityisesti lähihoitajaopiskelijat,suuntautukaa ihmeessä ssun puolelle,on siistiä sisätyötä,päivätyö,viikonloput vcapaat ,toki se näkyy palkassa kun ei tule iltalisiä,mutta jos halukkuutta voi tehdä lisäansioita iltaisin yks.vastaanotoilla!(kuten minä teen)monipuolisuus on ihan itsestä kiinni,minulla käy omia pieniä lapsipotilaita sekä otan optg-kuvia ja avustan tietenkin hml:ä!Jos valmistun suuhygienistiksi,haluan ehdottomasti tehdä molempia,sekä avustaa välillä ja sitten välillätehdä hygienistin hommia!Vaihtelua!


    • mitäteen...

      Hei, vanha ketju, mutt ajosko joku tämän huomaisi vielä. Tietääkö kukaan onko mitään toivoa päästä lähihoitajana(joka on erikoistunut lapsiin ja nuoriin) suuhygienistiksi? Olisin halunnut erikoistua suun terv.hoitoon, mutta se olisi onnistunut vain tampereella ja opiskelen harjavallassa. Opo suositteli, että hakisin tämän vuoden jälkeen vielä vuodeksi tampereelle ja kävisin hammashoitajaksi ja sitten amkkiin. mutta tosiaan tietääkö kukaan pääseekö lähihoitajan papereilla millään suuhygienistiksi ilman suunterveydenhuoltoon erikoistumista?

      • uups1

        Lähärin papereilla pääsee kyllä suuhygienistiksi, vaikka ei olisi suuntautunut suun terv. hoitoon. Itse olen kanssa lähihoitaja ja valmistuin sairaanhoidon ja huolenpidon koulutusohjelmsta. Ja hain näillä lähärin papereilla suuhygienistiksi ja pääsinpähän vielä kouluunkin.


    • mitäteentäältaas

      Oi ihanaa että uups1 huomasit tämän. kiitos oikein paljon tiedosta, helppasi vähän opiskelumotia :)

    • aaaivan

      Hei, oon tänä vuonna hakemassa. Mistä siinä ryhmätilanteessa piti keskustella jos muistat vielä ? Ja miten kannattaisi valmistautua koko kokeeseen ?

      • suuhygienistiksi

        Heips! Haitko opiskelemaan suuhygienistiksi?


      • Emu
        suuhygienistiksi kirjoitti:

        Heips! Haitko opiskelemaan suuhygienistiksi?

        Täällä yksi joka hakenut! Mielelläni kuulisin neuvoja! Miten valmistautua? Mistä aiheita on annettu ryhmäkeskusteluun?


    • Hammaspeikko

      Tässä juuri opiskelemaan päässyt tuleva suuhygienisti. JEeeee! :)
      Mutta siis kaksi kertaa hakeneena voin ryhmäkeskusteluista ja haastatteluista sanoa, että kannattaa miettiä yleisesti suun terveydenhuollon tilaa, kehityskaarta ja tulevia haasteita ja lisäksi jäsennellä oma motivaatio tiiviisti kerrottavaan mutta monta eri näkökulmaa huomioonottavaan muotoon. Miksi haluan, mitä odotan, mitä erityisominaisuuksia minulla on juuri tätä ammattia silmällä pitäen, mitä haasteita minulla voisi ammatissa olla (tätä kannattaa miettiä jotta osaa vastata jos kysytään, muuten ei tarvitse kertoa) jne. Ihmisten kanssa pitää tykätä olla, ja jos osaat markkinoida itsesi hyvin, osaat markkinoida myös hammashuollon palveluja ja tuotteitakin, mikä myös kuuluu joidenkin suuhygienistien työhön! Tsemppiä kaikille alalle haluaville! :)

      • elmex

        Täällä toinen opiskelupaikan saanut ja tuleva suuhygienisti! :) Tsemppiä tuleviin opintoihin!


    • Keksittaukohuoneessa

      Aijai. Tietäisittepä mitä on edessä! Muistakaa sitten, että hammaslääkäri on jumala ja niitä muita tanttoja ei uhmata.

      • hammasylijumala

        Jep, kaikki kyllä suunterveydenhuollossa todella pyörii hammaslääkärien ympärillä ja ne ovat kuin mitäkin ylijumalia. Ja jotkut ovat niin hirveitä huijareita että ketuttaa potilaiden puolesta niin paljon kun et vain voi sanoa suoraan niille, että älä vaan käy tuolla hoidossa, kun se huijaa sinulta kaikki rahat. Sapettaa niin paljon osallistua hoitoon, jota tehdään huonosti ja itse siinä sitten ojentelet tälle ylijumalalle välineitä tehdä tätä p**kaa työtä ja auta armias jos olet hyvä hoitaja niin hammaslääkärijumala saa vielä helpommin käärittyä rahkeet omaan pussiinsa. Palkassa eroa semmonen minimissään 5000 euroa ja osaaminen joillain lääkäreillä todella pohjamudissa! Suuhykkärinä sentään saisi tehdä yksin työtä jolloin tiedät itse minkälaista jälkeä teet ja olet siitä vastuussa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe