Osaisiko joku neuvoa Canon 400D ostossa?

apua kaipaava

Ollaan ostamassa tytöllemme ekaa järjestelmäkameraa ja tällänen olisi tyrkyllä Canon EOS400D Objektiivit Efs18-55mm ja EF 50 1.8 kolmella muistikortilla ja tykötarpeilla, hintaan 230e. onko tuo ihan käypä hinta ja ylipäätään hyvä aloittełevalle kuvaajalle? Kiitos jos joku viitsii vastata :)

15

2500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DSLR tod. kallis

      Yleensä käy näin: Tytär saa kameran, kuvaa sillä jonkun aikaa ja sitten alkaa haluamaan uusia objektiiveja.

      Canon EOS 400D on DSLR kamera

      DSLR kameran objektiivit ovat todella kalliita.

      Peilittömän järjestelmäkameran vastaavat objektiivit ovat todella paljon edullisempia kuin DSLR kameran objektiivit.

      Näin pitkässä juoksussa DSLR tulee aina huomattavasti kalliimmaksi kuin peilitön järjestelmäkamera.

    • Canonisti minäkin

      Canonin satasarjalaiset ovat ihan ok aloittelijalle. Omat lapset aloittivat vastaavalla aikoinaan, koska menetys ei ole kohtuuton, jos kameralle tapahtuu jotain, mutta jälki riittää käsittelyn pohjaksi ja A3 suurennoksiin. Tuo mitä kirjoitettiin peilijärkkäreistä ja objektiivien hinnoista on puhdasta potaskaa. Hyvät objektiivit maksavat aina!

      Noista objektiiveista sutulla ei ole mitään arvoa, joten hinta muodostuu rungosta ja tuosta viisikymppisestä. Jos myyjä on yksityinen, niin hinnan pitää olla 30% pienempi kuin vastaava liikkeen myymä käytetty.

      Minusta paketti on ok, mutta hinta ehkä aavistuksen kova. Varsinkin jos rungolla on kuvattu paljon.

    • joonas jelmardi

      "Ollaan ostamassa tytöllemme ekaa järjestelmäkameraa ja tällänen olisi tyrkyllä Canon EOS400D Objektiivit Efs18-55mm ja EF 50 1.8 kolmella muistikortilla ja tykötarpeilla, hintaan 230e. onko tuo ihan käypä hinta ja ylipäätään hyvä aloittełevalle kuvaajalle? "

      on ihan ok.

    • DSLR tod. kallis

      "Tuo mitä kirjoitettiin peilijärkkäreistä ja objektiivien hinnoista on puhdasta potaskaa. Hyvät objektiivit maksavat aina!"

      Taidat itse satuilla - minulla sentään on kunnollinen lähde väitteeni tueksi:

      "Due to the lack of the mirror system, MILCs equipped by a large, DSLR-like sensor, can place lenses considerably closer to it (flange back distance) when compared to DSLRs. Thus high-quality lenses can be made smaller, cheaper, and lighter (wide-angle lenses in particular)."
      http://www.dpreview.com/articles/0000591749/evilmirrorless-vs-dslr-vs-slt

      Peilittömän objektiivin edullisempi hinta johtuu nimenomaan peilittömyydestä, tai ei itse peilittömyydestä vaan siitä, ettei peilille tarvita tilaa siellä, minne objekiivin takalinssit olisi järkevin sijoittaa.

      Canonisti minäkin!!!! ET OLE AUKTORITEETTI

      Digital Photography Review ON AUKTORITEETTI

      Siksi uskomme luotettavaa lähdettä eli sivustoa http://www.dpreview.com/

      Emme usko satunnaista suomi24 keskustelijaa, joka on aivan ulapalla, mitä valokuvasteknogian alalla tapahtuu.

      VERTAA PERKELE HINTOJA:

      Canon EF-M 22 mm f/2 STM - 269,90 €
      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/4011/dhtgj/Canon-EF-M-22-mm-f-2-STM-pancake-objektiivi

      Canon EF 28mm f/1.8 USM - 539,90 €
      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/0927/fgnc/Canon-EF-28mm-f-1-8-USM-laajakulmaobjektiivi

      Jos jokainen objektiivi maksaa DSLR kameraan tuplasti verrattuna peilittömän kameran vastaavaan objektiiviin, tulee DSLR pitkässä juoksussa todella paljon kalliimmaksi.

      • kpofiqujk

        Sinä taas olet mainoksen uhri.
        Itse en hankkisi peilitöntä omiin tarkoituksiini.


    • 1 15

      Ostin itse (aikuisena) ensimmäiseksi järjestelmäkamerakseni aikoinaan vastaavan (450D) ja ihan mukavasti pääsin pikkuhiljaa järkkärin saloihin kiinni. Kuten varmaan kaikki aloittelijat, niin minäkin kuvailin aluksi ihan automaatiolla, mutta pian alkoi kiinnostaa myös käsisäädöt ja niiden antamat mahdollisuudet. Omasta mielestäni kamera oli helppokäyttöinen, mutta toki manuaali on hyvä olla olemassa, varsinkin aloittelijalle (jos sitä ei ole jäljellä, sen saanee canonin sivuilta)
      Viisas ratkaisu on ostaa se eka kamera käytettynä, sillä jos kuvaaminen todella alkaa kiinnostaa, alkaa myös "ruokahalu" kasvaa, ja pian on edessä uuden rungonkin hankinta. Se huomioiden kannattaa myös mahdollisia lisäobjektiiveja hankkiessa ennakoida, tuleeko se seuraava kamera olemaan croppi vai täyskennoinen. EF objektiivit käyvät molempiin, EF-S vain croppiin (joka siis se EOS400D on)

      Hinnasta minun on vaikea sanoa mitään, missä kunnossa laite on, onko se ollut pikkutyttöjen mukana hiekkarannalla ja kotibailuissa... onko muistettu pitää laukussa silloin, kun ei ole käytössä, objektiivinsuojat paikoillaan jne jne... tinkaise nyt se 30€ ainakin pois :) malli on kuitenkin jo vanhahko.

    • DSLR tod. kallis

      "Omasta mielestäni kamera oli helppokäyttöinen"

      Juu silloisen mittapuun mukaan varmasti - silloin kameroihin ei juuri ollut saatavilla kosketusnäyttöä ja kyllähän kosketusnäyttö lisää kameran helppokäyttöisyyttä huomattavasti. Siksi mielestäni aloittajalle helppokäytöisimmät Canon järjestelmät:

      Canon EOS 650D
      Canon EOS M

      • khjhfgjjlkl

        "silloin kameroihin ei juuri ollut saatavilla kosketusnäyttöä"
        Kosketusnäyttö on vihonviimeisintä, mitä kameroihin voidaan laittaa.
        Lääpittävistä kännyköistä on tarpeeksi harmia. Yli 25-vuotiaat ei opi niitä koskaan käyttämään. Ne sopii ainoastaan tahmea käpäläisille ja tikkusormisille lapsille.
        Kosketusnäyttö on vain yksi keino vähentää fyysisiä osia ja halventaa tuotetta.


      • DSLR tod. kallis
        khjhfgjjlkl kirjoitti:

        "silloin kameroihin ei juuri ollut saatavilla kosketusnäyttöä"
        Kosketusnäyttö on vihonviimeisintä, mitä kameroihin voidaan laittaa.
        Lääpittävistä kännyköistä on tarpeeksi harmia. Yli 25-vuotiaat ei opi niitä koskaan käyttämään. Ne sopii ainoastaan tahmea käpäläisille ja tikkusormisille lapsille.
        Kosketusnäyttö on vain yksi keino vähentää fyysisiä osia ja halventaa tuotetta.

        "Ne sopii ainoastaan tikkusormisille lapsille."

        Lapsellehan tässä kameraa ollaan ostamassakin - lue aloitus: "Ollaan ostamassa tytöllemme ekaa järjestelmäkameraa"

        ALOITTELEVALLE kuvaajalle kosketusnäyttö tuo juuri kaivattua HELPPOKÄYTTÖISYYTTÄ

        Joka sitten on kuvannut Canon ykkössarjalaisella 20 vuotta, on varmasti jo tottunut tiettyihin säätimiin ja nappeihin, joten sellainen ei varmasti kosketusnäyttöä tarvitse - nythän ei ollut kyse tälläisesta kuitenkaan.


      • 1 15

        kerroinkin vaan omista kokemuksistani, ja nyt olevalla edelleenkin pienellä kokemuksellani, olisin ollut taloudellisesti viisas, jos silloin olisin ostanut jonkin edullisemman (käytetyn?) kameran, ja opetellut alkeeni sillä.
        Itse sain kuitenkin kipinäni kuvaamiseen sillä 450D vehkeellä (joka edelleenkin toimii ja on mukana varaleluna usein) Hyvin olisin huomannut mahdollisen tulevan kuvausintoni käytetylläkin vehkeellä.
        Hiljakkoin ostamani 5DmarkIII on nyt harjoittelun alla (oppia ikä kaikki) mutta kosketusnäyttö ei ole tarpeen edelleenkään. Pidän sitä täysin turhana ominaisuutena, puhelimen kautta jopa (mm. pakkasessa) hyvinkin huonona tekniikkana. Näin aikuisena (ja omalla budjetilla) koen kuitenkin, että oli viisasta aloittaa 450D:llä. Kuvailla sillä muutama vuosi ja opetella perusasioita. Koskapa huomasin, että edelleenkin jaksan valokuvauksesta innostua, päätin siis nyt sijoittaa laadukkaampaan harrastelijarunkoon. Ja tässäkohtaa joku helvatan kosketusnäyttö on todella toissijainen asia.

        Itse (ja huom. tämä siis oma mielipiteeni!) olen sitä mieltä, että lapselle/nuorelle ensimmäisen järkkärin kanssa kannattaa todellakin olla järki mukana. Lähipiirissä olen nähnyt teinejä hyvinkin erilaisia. Yksi innostuu valokuvaamisesta todella, perehtyy käsisäätöihin, kokeilee ja opettelee/myös oppii, toiselle onkin vaan tärkeää se, että kaulassa roikkuu järjestelmäkamera, ja kuvat räpsitään automaatilla (jolloin hyvä pokkari ajaisi saman asian)

        Huomautukseesi "silloisen mittapuun mukaan", sanoisin vielä, että uutta kameraa pukkaa siihen tahtiin markkinoille, ettei kukaan harrastelija pysty päivittämään runkoa pari kertaa vuodessa. Se viimeisin ei jokatilanteessa ole se ainoa oikea. Aloittelija voi hyvinkin opetella alkeensa vanhemmallakin rungolla, perusasiat ei paljonkaan muutu. Viisaampaa on aloittaa halvemmalla, ja jos kuvausintoa ja asiaan perehtymistä on olemassa, sen jälkeen sijoittaa sitten kalliimpaan. Typerää olisi ollut 450D jälkeen ostaa 650D...


      • Kiitollinen

        Neuvoa kysyttiin. Riitelyä saatiin.


    • 4+5

      Kannattaa otta huomioon, että uuden 1100D:n saa 379 eurolla paremmalla IS-objektiivilla. 400D tekee aika kohinaista jälkeä suurilla herkkyyksillä ja muistikortin tyyppi on CF.

    • Uutuus maksaa

      Tässä on semmoinenkin juttu jotta voit saada uutenakin liikkeestä vanhempaa alottelija järkky mallia takuulla
      poistomyynti laarista jopa noin kolmella-neljälläsadalla objektiivin kera.
      Ja kameramallit vaihtuu nykyään todella ripeeseen vauhtiin .
      Noilla alottelijajärkyillä ei käytännössä ole mitään vaihtoarvoa ainakaan kameraliikeessä..on melkein yksityiset tahot mitkä parinsadan käytettyjä kauppaa.
      Joten jos lissäät sen 70E budjettiin saat liikeestä kolmella saalla uuden uudemman takuulla,
      muttet ehkä "muistikortteja" , "tykötarpeita" ja tuota 50mm/1.8 Valovoimalla.

    • viitsijä

      Katso huutonetistä ym., josko vastaavaa on tarjolla.

    • äksgs'g

      Itse aloittelin kys. mallilla pari vuotta sitten ja sillä voi hyvin tutustua digijärkkärimaailmaan. Kun jo tuo 1.8 objektiivi maksaa luokkaa 100 euroa niin eiköhän tuo ole ihan hyvä setti. Omalla kohdalla päivitys alkoi kiinnostaa jo vuoden kuluttua hankinnasta. Nyt käytössä 600D lähinnän painotuotteita ajatellen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe