Kaapeli-tv ei toimi

Tumpelo

Muutin uuteen asuntoon, jossa on valmis nettiyhteys sekä kaapeli-tv. Muuttaessa netin piti toimia vain liittämällä valmis modeemi koneeseen. No, netti ei toiminut. Sain kuitenkin sen toimimaan soittamalla DNA:lle, josta laittoivat netin toimintaan.

Nyt ostin uuden tv:n, ja yritin etsiä sillä kanavia. Aluksi tv löysi vain jotain maksukanavia mutta ei ollenkaan peruskanavia (Yle, Mtv3...). Yritin useaan kertaan hakea kanavia ja nyt tv ilmoittaa: ei signaalia tai heikko signaali. Onko ongelma nyt kaapeliin kytkennässä vai tv:ssä? Kyseessä on kaapeliverkkoon käyvä tv.

Jos kaapelimodeemi toimii, pitäisikö myös tv:n toimia? Kumpikin liitetään antennireikään (haaroittimella).

9

12588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokeilulla se löytyy

      Löytyykö asunnosta (toisesta huoneesta) antennirasiaa, jossa voisit kokeilla kanavien hakua. Haaroittimessa putoaa antennisignaali vähintään 3 dB, mutta tv-kanavien signaalitasossa pitäisi olla enemmän pelivaraa. Jos toista antennirasiaa ei löydy, niin kytke tv suoraan siihen TV-reikään ja suorita kanavanhaku. Ainakin silloin näet, riittääkö rasiasta löytyvä signaalitaso tv:lle.

      Onhan haaroitin kunnollinen metallikuorinen eikä mikään muovikuorinen hirvitys? Antennin liitäntäkaapelina on varmaan sopivan mittainen tuplasuojattu kaapeli eikä mikään marketin hyllystä löytyvä "naru"?

      Joillakin televisioilla on eroja kanavahaun suorituksen suhteen. Esim. minulla ei yhdessä tv:ssä voi käyttää "täysi" -hakua, vaan paras tulos syntyy "nopea" -haulla. Mitä ohjekirja tästä sanoo? Paikkakunta ja tv:n malli olisi plussaa näille vastauksille..

    • Tumpelo edelleen

      Olen koittanut myös suoraan tuohon antennireikään johtoa, ei mitään vaikutusta ollut asiaan. Antennireikääkään ei ole kuin yhdessä paikassa. Antennikaapelista en osaa sanoa mitään, se on muistaakseni otettu vanhasta digiboksista käyttöön. Antennihaaroitin on metallinen. Kyseessä on Samsungin T23B350EW televisio ja Kuopion alueella. Auttaisiko joku manuaalinen kanavahaku?

      Huomasin myös sellaisen, että kun sekä tietokone että tv oli kytketty haaroittimella seinään ja tein kanavahakua, lakkasi netti toimimasta.

      • Kokeilulla se löytyy

        http://www2.dna.fi/kanavalistat löytyy kanavaparametrit sivun alalaidasta http://dvb.welho.fi/ , joilla voit koettaa hakea manuaalisesti kaipaamasi kanavat.

        http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201203/20120322180742241/BN46-00196C-Fin.pdf löytyy ohjekirja. Tässäkin mallissa näkyy olevan myymälädemo -asetus, jolla ei taida esim. kanavien hakua ja muita säätöjä voida kunnolla suorittaa? Tarkista, että kotikäyttö -tila on valittuna.

        Joissakin taloissa on edelleen vaihtamatta antennirasiat nykymallin mukaiseksi. Esim. yhdellä tuttavalla on seinärasian liittimet vääränapaisia, jolloin tv:n kaapelin kytkentään tarvitaan naaras-naaras -adapteri. Kun kyseessä on kaupungin vuokra-asunto, on "tarpeettomia" antenniverkon kuluja koetettu välttää ja päivitys on jätetty tekemättä. Kun taloyhtiö liitetään kaapelioperaattorin verkkoon, niin tämän tason jutut korjataan siinä yhteydessä.

        Ota yhteys Samsungin asiakastukeen 0306227515 (Avoinna ma-pe 8-19, lau 10-15) ja jos ongelma jatkuu, niin ota yhteys isännöitsijään antenniverkon ongelman selvittämiseksi.


    • Tumpelo

      Kiitoksia avusta, toivottavasti ongelma ratkeaa. :)

      • Tumpelo

        Noniin...olen nyt vittusaatana melkein vuoden joka ilta hakenut näitä kanavia, eikä löydy.. Otin juuri ison pajavasaran ( samanlainen kuin LOTR elokuvissa niillä luolapeikoilla ) ja jysäytin täydellä voimalla päin tv:n ruutua. Nyt näkyy ainakin yksi kanava.


      • kokeiltavaa
        Tumpelo kirjoitti:

        Noniin...olen nyt vittusaatana melkein vuoden joka ilta hakenut näitä kanavia, eikä löydy.. Otin juuri ison pajavasaran ( samanlainen kuin LOTR elokuvissa niillä luolapeikoilla ) ja jysäytin täydellä voimalla päin tv:n ruutua. Nyt näkyy ainakin yksi kanava.

        Oletko kokeillut jotain toista tv:tä tai digiboksia? Ainakin jotkut Samsungit ovat epäherkkiä siis eivät toimi huonolla signaalilla...


      • Osuiko
        Tumpelo kirjoitti:

        Noniin...olen nyt vittusaatana melkein vuoden joka ilta hakenut näitä kanavia, eikä löydy.. Otin juuri ison pajavasaran ( samanlainen kuin LOTR elokuvissa niillä luolapeikoilla ) ja jysäytin täydellä voimalla päin tv:n ruutua. Nyt näkyy ainakin yksi kanava.

        Laita siihen samppaan factory default.....toimiii. Itse tappelin saman homman kanssa.


    • JJohanson

      Kun itsellä muutoksia talon tv-lähetyksessä. 1. Vanhassa plasma tv:ssä antenni suoraan seinään kytkettynä näkyy tehdasasetusten palautuksenkin jälkeen vain 1 kuva (itsellä mustavalkokäppyrä), tällöin tv:ssä antenniviritin (uusissa kai voi olla molemmat) ja tarvitset DVB-C kaapeliboksin (tori.fi:stä 5-10e). Ilmoitti ilman oikeanlaista boksia; "ei signaalia" , "ei ohjelmoitu", ym. viestejä ruudussa. 2. Kytke antenni boksista seinään, boksin Scart tv:n AV1 :een. Laita vasta nyt virta boksiin. Tämän jälkeen valittelee "ei signaalia", ym. mutta älä hätäänny. 3. Valitse tv:n kaukosäätimestä se Input-nappula (itsellä 2 nappulaa) josta voi vaihtaa lähteen, eli tässä tapauksessa AV1. Edelleen lentelee "ei signaalia" tai "signaali heikko", tms. mutta homma on vielä kesken. 4. Avaa digiboksin kaukosäätimellä Menun, asetusten ,tms. kautta tehdasasetusten palautus ja seuraa ohjeita, painele ok:ta, itse laitoin lapsilukkoon salasanan 0000, kun kakisteli ilman syöttöä, lopuksi ok ja "BLIM" tv toimii.
      Voit toki myös lähteä riskillä esim. HDMI piuhalla kohdasta 2. :)
      Ei mennyt ilman ohjeita kuin 5h sisältäen boksin haku tori.fi:stä. Selkeää ohjetta ei löytynyt oikeastaan mistään. Vanhassa tv:ssäkään ei ollut ku käyttöohje, joka ei kertonut mikä viritin tv:ssä on !!!! no antennille oli tarkoitettu.

      • patu69

        Kiitos, sain LG:n antennitaloudesta tuodun, toimimaan kaapelissa tällä ohjeella

        T.Paavo M


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe