Kouluruoka,,,paskaa.

Isä Etelä- Mäntsälä

Vain Mäntsälässä mahdollista. Kilpailutettiin, halvin otettiin.,.- vanhat työntekijät pois, saivat hakea omia työpaikkojaan. Ne jotka saivat paikan , heille tarjottiin siivoojien työehtosopimusta. Ruuan laatu on ala-arvoista, lapset kritisoivat , eivät syö, mutta kukaan ei tee mitään. Kukaan ei kanna vastuuta näistä Mömmiö-Mäntsälä virkamiesten idiootti päätöksistä.

24

620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anastajat

      Eihän tuota anna ees koiralle. Pankaamme päättäjät syömään sotkusa.

    • Nälkäkiukku

      No nyt on ISS kyllä rikkonut kaikki pohjanoteeraukset. Ruokaa ei yläasteella enää syödä eikä maistu opettajille. Ala-asteella vielä pakotetaan edes maistamaan.

      Raaka-aineet on halpoja ja huonolaatuisia. Vetistä perunamuussia pinaattilettujen kanssa. Kuivaa porkkanaraastetta. Rupisia perunoita ja lanttuja joka väliin. Kasvikset on hyvä asia, mutta kaikessa näkyy että nämä ruoat on tehty pelkästään maksimaalisen säästämisen kannalta. Laadusta ja mausta on tingitty. Myös terveellisyydestä.

      Jos ruoka olisi tehty terveellisesti, niin olisi varmaan myös laadukasta proteiinia ja hyviä rasvoja sisältävää, jotka tärkeitä kasvavassa iäsdä oleville nuorille. Hyvänä esimerkkinä esim. kirjolohi jota ruuassa ollut naurettavan vähän.

      Nyt lapset on nälkäisiä, syövät omia eväitä tai käyvät kaupasta hakemassa välipalaa. Onnittelut päättäjille tästäkin. Nythän voitte aivan yhtähyvin lopettaa koko ruokailun. Mielummin pakkaan lapsille terveelliset eväät kouluu, jos ruoka on noin paskaa.

    • Londintekosia

      Kukas läski se on ruokapäällikkönä tai vastaavana kunnassa? Siks vaa ku pitää olla ruuat keppivelliä. Eikös kunnassa laadittu oikein säästölista ruuasta.

    • leikitäänsitten

      Hyvä,että paskaa ruokaa riittää ja mahdollisesti tulevalle Biotuote laitokselle riittää mädätettävää

    • Gulinarri

      Tarjotaan noi safkat mamuille

    • Lhhhkkbv

      Meillä aloitettiin nyt eväiden pakkaaminen lapsille. Onneksi yläasteella sallitaan edes omat eväät. Kiitos vitusti asiasta vastuussa oleville virkamiehille ja päättäjille.

    • Eimesitäsyyä

      Ruokapalvelupäällikkö on joku yks tavallinen nimeltään. Kilpailutti ruuan toimittajat, ei kyllä välittänyt kenelle ruoka menee. Sai varmaan ite kovat bonarit. Kaikki dokumentit löytyy kunnan sivuilta. On varmaan itteensä tyytyväinen.

    • p.marjat

      Poistetaan koko koulurukailu ja omat kunnon eväät kotoa mukaan.Eikö tuo ole muualla maailmassa käytäntö.
      Ei tarvita organisaatoita eikä halpuutusta.,kilpailua eikä nollatutkimuksia.

      • kokoomusko

        Kyllä sitä koulua on ennenkin käyty omat eväät mukana. Mutta taitaa joissain perheissä olla niin heikosti asiat että Helsingissä ainakin maanantaina on edes näkkileipää aamulla heti tarjolla, kun lapset on niin nälissään. Missä ne ovat viikonlopun viettäneet jos ei siellä kotona lihapatojen ääressä?

        Mitä nyt olen kuunnellut noita vanhempia joilla on kouluikäisiä lapsia, hehän suorastaan lietsovat lapsia inhoamaan kouluruokaa, vaikka oma pöytä olisi ihan tyhjää täynnä.


    • Ottaapattiin

      Ruoka kilpailutettiin 70 % hinta ja 30 % laatu -kilpailulla. Laadun kriteereinä lähinnä toimintavarmuus yms. seikat. Ruuan laadukkuudesta tai mausta ei tainnut olla mitään arviointikriteeriä.

      Vastuussa tästä myös ISS. Jos ei ole taitoa tai halua tarjota kunnollista ruokaa lapsille, nii ei helvetti tarvitse osallistua näihin kilpailuihin.

    • viimeinensammuttaa

      Minne hävisivät koulujen omat keittolat.Tai edes kunnan oma keskuskeittiö.Olisi palaute mennyt paremmin perille.Ai niin kun piti saada HALVALLA.Näin päädytään kerskakulutukseen jo koulujenkin ruokailussa.Halvemmaksi tulisi kun valmistaja kaataisi suoraan kattilasta biojätteisiin.Olisi tulevaisuuden ruokailuhetki virtuaali lasit silmillä.Ikään kuin syötäisi erittäin herkullista eriteltyinä kaikki ruokaan käytetyt elementit pelloilta pataan ja maailma pelastuu.

    • Syötköite

      Mäntsälässä on unohdettu Suomen yksi ylpeilyn aihe maailmalla: ilmainen kouluruoka!!? Kuka kilpailutti ajattelemattomasti ruokapalvelun, kenen pää vadille? Helppo teko yli liksalla ja suojatyöpaikalla.

    • n4mffis

      junat kulkee ja kusti polkee vain malliksi

    • IkävästitehtyISS

      Ei ISS voi sitten tarjota edes tavallista rasvatonta maitoa, josta saisi lapset edes hieman proteiineja. Mitä maidon korviketta siellä on kun ei edes niiden maito maistu enää lapsille. Pitääkö ottaa omat maitopullot kouluun? Paskapuhetta että ruoka olisi muka niin terveellistä. Nyt säästetään joka ikinen sentti, mikä voidaan ja lasten terveyden kustannuksella.

    • ÄitiFantti

      Rasvaton maito ei ole maitoa, kunnon maito on homogenoimatonta mahdollisimman normaalirasvaista.

    • ÄitiFantti

      Kouluruuassa Mäntsälässä ei ole tarpeeksi proteiinia, pitämään nälkää loitolla, ruoka on mössöä, huonoja hiilareita, joista ei lähde nälkä mutta terveys lähtee. Tuohon mömmöön menevät meidän verorahat.
      Kunnassa on näitä "fiksuja" jotka eivät edelleenkään tajua sitä, että vaikka asiat ja palvelut joudutaan kilpailuttamaan, ei kunnan tarvitse ottaa sitä halvinta.
      Pääasia että kunnan omat viranhaltijat saavat veronmaksajien maksamaa palkkaa, tekemällä mahdollisimman huonoa työtä.
      On ilmeisesti unohtunut siellä kunnan virastossa se, että viranhaltija on siellä palvelemassa meitä kuntalaisia, olla oman kunnan asukkaiden puolella.
      Sama sekasorto koskee myös koulukyytisuunnittelua, asioista tiedottamista ja koulujen oppiaineita.
      Kun muualla saat opiskella jo ajoissa kolmea kieltä, täällä ei, mistään muusta puhumattakaan, takapajuinen koko päättäjistö.

    • Pahaaruokaa

      Eipä ole ISS:n ruoka yhtään parantunut. Ei varaa edes tomaattiin salaatissa. Porkkana/lantturaastetta vaan. On niin terveellistä lähiruokaa että!

      Yläasteella oppilaat pyysivät välipala-automaatteja, muttei voida niitä hankkia, kun muka sitten ei kukaan söisi sitä ruokaa. Yksi vinkki päättäjille. Ei sitä roskaa nytkään syö juuri kukaan ja oppimaat on siellä NÄLISSÄÄN! Lopettakaa vaikka koko kouluruokailu ja hankkikaa niitä maksullisia automaatteja. Ennen niin arvostettu ilmainen ja laadukas kouluruoka on enää vitsi täällä Mäntsälässä.

    • halpaajahyvää

      Kotoa ihan oikeat eväät.Ruisleipää voilla.Täysmaitoa -siis punaista.Jos pelkää,että lämpenee sitä voi termokseen laittaa ja pysyy kylmänä.Salaatin voi itse tehdä rasiaan Juuri sellaisen kun maistuu ja vaihdella.Nyt on todettu,että maito on rasituksen jälkeen parempi juoma kuin vesi.Dok.tv.1 klo 19.00

    • Pikku-Arvi

      Kyllä suomalaisille lapsille kouluissa tarjottavan ruuan pitäisi olla vähintään samaa tasoa kuin vastaanottokeskuksissa loisille tarjottavienkin ruokien.

      • Hyi-iss

        Vaan eipä ole kun kunta kilpailuttaa halvimman tarjouksen ja ISS syöttää lapsille halvinta mahdollista ruokaa, jotta saa hyvät katteet.


      • 123d1231d23d

        Eikö ne tarjonnu maahan tulijoille oikein possupihviä, pekonia, munia, yms.. ei myöskään mitään ylä-rajaa annoskoossa eli jotkut veti 4 kertasta annosta


    • Kokinpuoliso

      oliko mäntsälässä ennen oma keskuskeittiö? Riihimäellä ulkoistuskilpailutus parhaillaan käynnissä, oma keskuskeittiö lopetetaan. tästä mm viimeviikolla Hämeensanomissa kirjoitus. moniko teiltä sieltä suosittelee ulkoistusta? mitä hyviä puolia siinä oli ja on? olisi kiva kuulla.
      jos edes yksi positiivinen kanta löytyy niin ihmettelen...

    • häpeällistä

      On ollut oma keittiö.Kun muutosta tuli iäkäs ihminen aikoinaan näytti.Katso mitä minä tästä syön.Kaikki oli samaa mössöä.Ei erottunut peruna velistä eikä muutkaan vaan ..Vähän aikaa pyöritteli haarukkaa ja joi piimän pois.Olisi halunnut,että jokainen palanen lautasella olisi ollut tunnistettavissa.Miten näillä kouluissa nykyään kelpaisko kaikki mössöksi ja syö tai älä.Älkää luopuko omasta keittiöstä.

    • Sivustaseuraaja

      hinta määrää laadun. eli kun on halpaa niin ihan sama mitä lapsille tarjotaan.näin se menee. issi vaan ja silkkaa säästöä kunnille.päättäjiä silitellään ja kehutaan kun teki hienot päätökset ja rahaa säästyy esim johtajien matkusteluun

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe