Mitä nämä ovat?

Ilmapaukku..!!

Rähähtävät ilmakiväärin patruunat? Räjähtävät osuessaas ikäänkuin pienoiskiväärin paukku. Oli jossain myynnissä mitä mahtavat olla??

23

5570

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vitaepro asiakas

      Jaa että räjähtävät ikäänkuin pienoiskiväärin paukku???

      Mistäs tällaisia räjähtäviä pienoiskiväärin paukkuja saa??

      Tarkoittanet räjähtäviä ilmakiväärin luoteja eli luoti räjähtää kun osuu johonkin, pienoiskiväärin luoti ei räjähdä osuessaan, en ainakaan sellaista ole koskaan kuullut saati nähnyt mutta tiedän että on olemassa sellaisia ilmakiväärin luoteja jotka osuessaan räjähtävät, tiedän myös mistä niitä saa.

      Kesäisin on tulipalovaara jos sellaisen ampuu kuivaan maastoon tai rakennusten rakenteisiin ja vaikkapa talvellakin rakennus voi syttyä palamaan.

      Ei lapsille eikä huolimattomille aikuisillekaan.

      • Pamahtava paukku

        Tuoko se sellainen kuti tehoa lisää??


    • pum! kuoli

      Rikollisilla tovereillani oli sellaisia. Kertoivat, että ovat ostaneet sellaisia Venäjältä. Mutta eihän pienoiskiväärin paukku räjähdä...

    • miäkin

      Mulla taas oli 10 vuotiaana koiranpommeja jotka räjähtivät kun ne heitti johokin kiveen, enää en ole nähnyt vuosikymmeniin missään, nykyaikana kun ollaan holhous yhteiskunnassa jossa kaikki ruuti ja pamahdus on kamala asia. Sen sijaan huumeissa autolla tappo on lähes sallittua varsinkin jos huumehörhö on nuori nainen niin oikeus tykkää ja pääsee vähällä mutta koiranpommi on kamala.

    • vitaepro asiakas

      Kyllä pienoiskiväärin paukku räjähtää tai oikeammin ruuti palaa hallitusti hylsyssä mutta itse luoti ei räjähdä ja nyt kyseessä juuri räjähtävä ilmakiväärin luoti.

      • Jos se kerran palaa

        hallitusti, niin sammuta se sitten kesken palotapahtuman...


    • pläts js pam

      Joskus ammuin ilmakiväärillä muovisia starttipistoolin "panoksia" ja alle kymmenen metrin matkalta ne räjähtivät kovaan kohteeseen osuessaan.

      • terhopajula

        paskat /ei sovi piippuun


    • Kari Leippo

      Sedälläni oli sodassa mukana ilmakivääri ja siihen räjähtäviä panssarisytytyspatruunoita. Vaunuihin ne eivät tehonneet mutta monia pesäkkeitä ja korsuja hän tuhosi pitkiltäkin matkoilta. Vapaudenristien lisäksi hän sai ansioistaan muunmuassa saksalaisen ensimäisen luokan rautaristin tammenlehvillä sekä timanteilla.

    • vitaepro asiakas

      Tuolla edellä hieman "vinoillaan" kun edellisessä viestissäni kirjoitin että "ruuti palaa hallitusti hylsyssä"..käskettiin se sammuttamaan jos se kerran hallitusti palaa...näin se todellakin on mutta liekö tuo nyt aivan kaikkien käsitettävissä ja nimenomaan tuo sana "hallitusti". Tarkoitan sitä että ruuti ei räjähdä, sillä jos ruuti räjähtäisi niin silloin se palaisi liian nopeasti ja joissakin tapauksissa paineet patruunapesässä nousisi vaarallisen korkeaksi ja pahimmassa tapauksessa edessä olisi aserikko, siksi esimerkiksi pistooliruutia ei käytetä esimerkiksi haulikossa koska tiettyjen pistooliruutien palamisnopeus on huomattavasti nopeampi eli palaminen on lähempänä "räjähtämistä" kuin haulikoissa käytetyn ruudin.

      No..uskon että jokainen normaalijärjellä varustettu ihminen ymmärtää mitä tarkoitin eikä ala näsäviisastelemaan.

    • pängpäng

      Miksei ilmapistooliin myydä kuin luoti osa erikseen? Joutuuko kaikki ilmapistooli harrastelijat tekemään ammukset itse??? En ole muutenkaan löytänyt 4.5mm luotiin hylsyjä!!

      Ostin ilmakkoni jo 2viikkoa sitten. Haluaisin päästä ammuskelemaan!

      • ilmahaulikko on

        Onhan niitä hylsyjä, kun ostaa ilmahaulikon.


    • haenel

      Penskana 60-luvulla laitoimme impparinluodin takaosaan tulitikunrikkiä ja päälle palan laatikosta raapaisupintaa. Varovasti raapaisupinta paineltiin kiinni linkkarilla taittamalla pyrstöä pinnan pitimeksi. Kuti pyrstöedellä haineliin, kohta navetan tiiliseinässä poksahti välähtäen.(hämärässä)
      Haulikon saimme laittamalla linkun väliin ohuen paperisuikaleen, kouralla piipunkautta nauriinsiemeniä panokseksi sopivasti. Kyllä perhoset levisivät sopivalta matkalta yläviistoon ammuttaessa. Koivunlehdet reikäsiksi. Lehmänläjä levisi kun laittoi kutin pyrstöedellä piippuun, poksahtaa myös.

    • ewryty

      Minulla on jokunen noita räjähtäviä ilmakon panoksia. Ostin jostain messuilta "helppoheikiltä". Panokset ovat pehmeää muovia joiden päässä on pieni nalli. Ei noiden tarkoitus ole olla tehokkaita ja läpäisyssähän ne ovat ihan onnettomia. Tarkoitus on vain uskotella tietämättömälle että kyseessä on "oikea ase".
      Eli kun tuollaisen ampuu päin kovaa pintaa niin ääni on kuin nallipyssyllä ampuisi ja hämärässä näkyy pieni kipinä. räjähdys ei tee mitään jälkeä, se on vain ääni ja pieni välähdys.

    • sarana55

      joskus 70 luvulla kasasin akun navasta täyteisen haulikon patruunaan. varis yksinkertaisesti "räjähti". ei jäänyt kitumaan. :-DD

    • Joonas m40

      Se oli silloon kun Helsingissä oli olumppialaiset vuanna -52 niin olimme velipojan kanssa katsomassa 10000 metrin juoksua. Silloin paukuteltiin koiranpommeilla kun sodasta vanhempien miesten tuomat räjähtysaineet oli jo käytetty. Koiranpommihan oli pieni metalliköntti jossa oli räjähtävä osanen. Sen kun heitti tai ampui ritsalla niin osuissaan se pamahti. Niin kympin lähtö jouduttiin kahdesti uusimaan kun velipoika juuri ennen lähtölaukausta ampui ritsalla koiranpommin juoksijoitten lähtöpaikalle juuri ennen lähtölaukausta. Näistä lähtöjen uusimisista on filmiä yle arkistossa.

      • pommittanut

        Poika kuule ookko ikinä edes nähny koiranpommia ei ollu mikään möykky vaan kartion muotoinen valettu lyijy jossa kiinni kartion muotoinen ruuti ja kyllä se vaati kovan alustan johon sen heitti ennen kuin pamahti ei se tiilimurskaan heitettäessä pamahda olen sen verran koiranpommeja heittänyt jotta tiedän.


    • Kutilohvi

      Räjähdyksen ja välähdyksen saa ilmakon piipunsuulle, kun teippaa siihen metallisen starttipistoolinpaukun. Starttarinpaukku ja ilmakonkuti lähtevät tosin vähän eri suuntiin, mutta hämärässä leimahdus on hieno.

    • pamahdus

      Joonas m40 ..tuo oli mulkkuteko,,vaikkakin hauska

    • Anonyymi

      Lopettakaa neuvominen, tulee turhan vaaralliseksi.
      Laitelkaa vaan niihin sellaisia kuteja jotka niihin kuuluu.
      Onko kiva katsella sokealla silmällä.

      • Anonyymi

        **tun ääliö. Miksi nostin tämän muutaman vuoden vanhan jutun esiin, jos haluat lopettaa neuvomisen? Sulle ei silmät ole niin tarpeen kuin aivot.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kärkkäinen myy esim kal 4.5mm ilamkon patruunoita joissa on kärjessä nalli eipä oo kiinnostanut kokeilla. Ihan normi luodilla mennään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1731
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe