peruukista

äidin asialla

miltä peruukin pitäisi tuntua kun se on sopiva. Onko peruukki liian pieni jos tuntuu, että se "nousee"?
Vai onko se liian löysä silloin?

Millaista on peruukkiteippi?
Pitääkö sitä käyttää joka kerta?

Äidilläni on mummon peruukki osittaisen hiustenlähdön takia. Nyt hän kyselee kauttani.

12

1904

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiantuntija

      eli,kun peruukki on sopiva se ei nouse päästä. Teippi js liima ovat nykyään suosituimmat kiinnitysmuodot. On olemassa myös hiuslukkoja ja kampoja. Eli jos käytetään teippiä, tulee sen olla peruukkiteippiä, joka on kaksipuolista.mm. Hiusextra Matti Heinilältä voi tätä kysellä.Teipit tulee vaihtaa noin 2-5 vrk.n riippuen oman päänahan hikoilusta.Millainen peruukki äidilläsi on?Onko se valmistettu aidosta vai kuitu hiuksesta? Heinilän puoleen kannattaa muutenkin kääntyä tällaisissa asioissa.Hänelle voi soittaa vaikka ei mitään tilaisikaan ja kysellä asioista.

      • äidin asialla

        että mihin kohtaan ne teipit pitää laittaa? Äidin peruukki on sellainen hieman "vanha" kuituperuukki, siinä on sellainen verkkomainen pohja.Ihan ok näköinen kuitenkin.

        Kiitos tuosta Heinilän paikasta!

        Onko se sitten hieman liian löysä, kun se "nousee"? Kun katson sitä takaa, näyttää se ihan sopivalta. Jospa teippi korjaa asian. Hän ei kuitenkaan pidä sitä öisin...joten samaa teippiä voi ilmeisesti pitää taas seuravana päivänä?


    • tintti

      Eikö äitisi saanut sairaalasta maksusitoumusta uutta peruukkia varten? Ainakin minä sain vaikka kyse olikin vain osittaisesta hiustenlähdöstä! Oman peruukkini kanssa ei tarvitse mitään teippejä tai liimoja, pysyi päässä ihan mainiosti ilman niitäkin. Eli kannattaa hankkia juuri omaan päähän sopiva peruukki; voi tietysti olla että ovat muiden leikkausten ohella leikanneet peruukkikorvauksiakin...

    • tukanpesu

      60-luvulla äitini käytti erivärisiä peruukkeja, kun omat hiukset olivat likaiset. Blondiperuukissa äitini oli ihan Hilkka Kotamäen näköinen. Kotamäki oli lottotytö. Äitini työskenteli vakuutusyhtiössä pr-naisena ja joutui paljon edustamaan. Oli aina poissa kotoa. Muistan, kun äiti sukkapuikolla rapsutti päätä peruukin läpi, kun pää niin kutisi. Perukki oli kuuma. Äiti oli ihan eri näköinen peruukissa. Muistan äidin usein sanoneen minulle " Ai että äidin pää kutisee". Ei ollut aikaa tukan pesuun. Piti olla aina menossa.

      • tiedänmistäpuhun

        sorry,mut jotenkin tuntuu oudolta,että peruukkia jo tuolloin on käytetty likaisten hiusten peittämiseksi.nykyiset peruukit jotka ostetaan kampaamosta,sovitellaan päähän ja onhan niissä se "kiristysjuttu" takana.kampaamo myös leikkaa peruukkia kys.ihm.lookin mukaan.peruukkisakseilla.ovat ilmavia,luonnollisen näköisiä nyk.syöpäsair vuoksi itsekin aikoinaan käytin peruukkia.


      • tukanpesu

        Äiti valitti myös usein, että pää särki peruukissa. Edustustilaisuuksia oli 3-4 arki-iltaa viikossa, jotka venähtivät aamutunneille ja viikonloppuisin messutilaisuuksia. Äidin piti näyttää seksikkäältä ja haluttavalta. Piti myös olla pomolle mieliksi. Asuimme vanhassa puutalossa, jossa ei ollut suihkua, eikä sisäwc:tä. Muistan myös äidin kireän korsetin, josta jäi jäljet iholle,kun äiti riisuuntui.


    • muistot

      Taisi olla 60-lukua, kun naiset innostuivat käyttämään peruukkeja. Ihan terveet ja paksuhiuksiset niitä käyttivät. Olivat ihan muotia silloin. Tuolloin oli vielä huonot peseytymismahdollisuudet ja peruukki oli aina käyttökunnossa, kun piti johonkin lähteä

      • tukanpesu

        Olihan äiti pantavan näköinen peruukissa ja korsetissa, mutta oli se kovaa työtä. Muistan äidin kertoneen, kun erässä asiakasillassa joku miesasiakas oli kännipäissään tupakalla sohinut äidin perukkia ja äiti sai viime hetkellä peruukin pois, etei koko pää palanut. Sain aina kuulla, että äitini on lutka.


    • hoit_su

      Mulla oli peruukki käytössä 8 kuukautta kun sytostaattihoito vei hiukset. Silloin kun on täysin kalju niin peruukki istuu napakasti, eikä tarvi mitään teippejä. Mutta kun tukka alkoi kasvaa, niin peruukki ns. alkoi pyöriä päässä. Eli itse ajattelin asian niin, että hiukset tekee päästä ns. liukkaan peruukin alla ja siitä johtuu tuo pyöriminen. Jätin peruukin käytön, kun oma tukka oli ehkä noin viisi senttiä pitkää.
      Mutta äitisi käyttää peruukkia ihan eri syystä kuin minä, joten tämä minun höpinäni ei auta häntä. Hyvää kesää sinulle ja äidillesi.

    • tukanpesu

      Muistan, kun lottotyttö Hilkka Kotamäki otti salaa perukin pois esiintymisen jälkeen. Nykyposti pääsi kuvaaman, Hilkka totesi että päänahka täytyy sada ilmaa, kun pää niin kutisee.

      • tukanpesu

        Näyttelijä Melania Clifetin otti ravintolan pöydässä kännipäissään peruukin pois, kun pää niin kutsi.


    • tukanpesu

      Venäläiset naiset käyttävät peruukkeja. Muistan, kun Venäjällä käydessäni iskin yökerhosta venäläisnaisen. Kun menimme hotellihuoneeseen nainen otti heti kännipäissään peruukin pois ja oli ihan eri näköinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe