kätilö ei kertonu diagnoosista

dano1

Synnytin 2 vuotta sitten poika oli aika iso paino ili 5 kg ja 57 sm pituus, olen 163 sm ja 49 kg, repeämä 3, mutta heti kun vauva syntyi kätilö otti häntä ja meni toseen huoneeseen ja laittoi lämpökaappiin. Kysyin heti mitä tapahtui hän kertoi että kaikk ok, kysyi vain että oliks mulla verisokeri korkea, koska vauva on iso, kerroin että ei, kaikki oli kunnossa. Mutta kulunut 2 vuotta ja pyysin kertomaan miten mun synnytys sillon mennyt, sain paperit ja huomasin että vauvalla laitettu diagnoosi syntymäasfyksia.Apgar pisteet oli silloin 6/8, 5 tuntia myöhemmin hän itkeny ja huutanu hirveästi, en pystyny tehä mitään kysyin hoitajalta mikä häntä vaivaa, hän kertoi että varmasti hän on nälkäinen, kerroin että hän on syönyt äsken, hän antoi lisä maitoa mutta se ei auttanut. Ja yön aikana hän ei voi nukkua kunnolla, herää monta kertaa ja huutaa. Kerroin tästä neuvolassa, mutta hänen mielestä että poika ei nukkuu yöllä johtuu sitä että hän vain on sellainen, erikoinen kuin kaikki muut lapset meidän perheessä. Hän on 5 lapsi.Oliks tää ihan oikein että kätilö eikä lääkäri kertonut tästä asfyksiasta mitään?

5

992

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 98+9381+

      Tuo asfyksia tarkoittaa sitä, että vauva ei ole saanut tarpeeksi happea synnytyksen aikana. Eikö lääkäri kertonut tätä? Nuo lääketieteen termithän on sellaisia, joita yritetään välttää silloin kun puhutaan maallikoille.

      Lääkärin asia on kertoa diagnooseista, kätilöillä ei ole lupaa siihen. Uniongelmat eivät tyypillisesti kuulu jälkiseurauksiin, ellei sitten ole ilmennyt aivovaurioita. Ilmeisesti lapsesti vaikuttaa terveeltä lapselta, kun neuvolan mielestä kyse on vain yksilöllisestä ominaisuudesta.

    • fhthrth

      No meidän vauvalla oli apgar pisteet eka 2 ja ei sillä mitään vauriota ollut. Vietiin heti toiseen huoneeseen ja 5 min. päästä tuotiin rinnalle. Missään papereissa ei lukenut mitään mitä siellä toisessa huoneessa tehtiin. Aika hiljaisesti itki ekat päivät. Nälkäinen oli.

    • kahden äiti

      Diagnoosin teko ja siitä kertominen on lääkärin vastuulla. Kätilö teki siinä väärin, että ei pyytänyt lääkäriä paikalle, kun kysyitte onko joku vialla.

      Suurimman virheen teki kuitenkin lääkäri, kun ei tullut keskustelemaan teidän kanssa synnytyksen jälkeen.

      • Kärpäsestä härkänen

        Mistä kävi ilmi, että lääkäri ei käynyt keskustelemassa äidin kanssa synnytyksen jälkeen? Yleensä synnyttäneet tapaavat lääkärin ainakin päiväkierron yhteydessä, usein myös kotiutettaessa, kun tehdään lähtötarkastus ja lastenlääkärikin käy sanomassa jonkun kommentin.

        Lähtökohta lienee, että jos mitään ei kerrota, ei ole mitään erityistä kerrottavaakaan. Siihen viittaa tuokin, että viiden tunnin iässä lapsella riitti tarmoa itkeä ja huutaa hirveästi, joten hengityspuolella ei silloin ollut enää ongelmia. Asfyksiadiagnoosi on varmaan laitettu selittämään alun alhaista Apgar-pistettä, mutta koska se oli korjaantunut pikaisesti, ei sillä ole mitään merkitystä.

        Huoli pois.


    • Seurannut

      Tuttavani poika syntyi normaalisti. Kuitenkin hän huusi yöt ja päivät. Neuvolat ja lääkärit pitivät sitä persoonallisuutena. Myöhemmin hänellä todettiin asperger. Samanlainen tausta on toisella tuttavallani. Koliikkia. Todettiin ADHD. Leikki-ikäisenä siivosi ja teki asioita maanisesti.

      Usein neuvoloiden henkilökunnan asiantuntemus riittää vain toteamaan, että jaksamista vanhemmille. On totta, että suurimmissa osissa tapauksissa tämä ehkä auttaakin. Toisaalta pitäisi pystyä saamaan myös tarvittaessa apua. Olisi mielenkiintoista tietää, miten kirjoittajan lapsi on kasvanut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe