uusiopari avioehto

violaa

Ollaan kummatkin toisessa avioliitossa, emme tehnee avioehtosopimusta. Nyt olemme alkaneet mietimään että miten tämä menee jos toiselle jotain sattuu. Meillä on kummallakin aikuisia lapsia edellisestä liitosta, yhteisiä ei. Miehen perilliset tuntuvat olevan huolissaan mieheni omaisuudesta. Meillä on kummallakin ennen avioliittoa hankittua omaisuutta, yhdessä emme mitään isompaa ole hankkineet. Olisiko selkeempää tehdä se avieohto tulevaisuuden varalle. Olisiko perinnön jako lasten ja eloon jääneen puolison kannalta helpompaa. Voiko tehdä sellaisen avioehdon joka koskee pelkästään ennen avioliittoa hankittua omaisuutta, jonka kunpikin haluamme jättää omille lapsillemme.

2

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20+15

      Ilman avioehtoa avioliittonne päättyessä eroon tai kuolemaan tehdään ositus, jossa nettovaranne tasataan, paitsi rikkaamman lesken ei tarvitse antaa tasinkoa kuolleen puolisonsa perillisille. Ilmeisesti mies on rikkaampi, koska miehen lapset oireilevat.
      On mahdollista avioehdolla rajata ennen avioliittoa ollut varallisuus, sen sijaan tullut ja sen tuotto avio-oikeuden ylkopuolelle.
      Kyllähän avioehto selkeyttää varojen ositusta, mutta riippuu tietysti ennen avioliittoa olleen tilanteen kirjauksesta ja sen ylläpidosta. Uusioperheissä avioehto rauhoittaa perilliset, kunhan ei vanhana turhaan höperöidä testamenteilla. Leskellähän on lakiin perustuvana elinikäinen hallintaoikeus pesään kuuluvaan puolisoiden yhteisenä kotina olleeseen asuntoon ja koti-irtaimistoon, ellei leskellä ole toista vastaavaa asuntoa.

    • happily married

      Olemme samanlaisessa tilanteessa. Kummallakin on lapsia, ei yhteisiä. Olemme iäkkäitä ja nyt myymässä asuntoa ja hankkimassa uutta esteetöntä. Mieheni omistaa asunnostamme 2/3 ja minä 1/3. Minulla on perintörahoja pankissa ja tarkoitus on ostaa uusi asunto puoliksi. Lisäksi meillä kummallakin on hieman osakevarallisuutta ja rahaa tileillä. Nämä omaisuuden osat (ei asumiseen liittyvät) haluaisimme menevän perintönä kuolleen lapsille heti jomman kumman kuollessa.

      Jompikumpi voi kuolla asunnonvaihtoprosessin aikana ennen kuin uusi asunto on saatu ostetuksi. Tahtomme on, että leskellä säilyy asumistaso ennallaan eli hän voi käyttää asumiseen tarkoitetut varat uuden asunnon hankkimiseen.

      Olisiko parasta avioehdolla määritellä avio-oikeuteen kuuluvaksi asunto tai siitä saatu maksu minun tiliosuuteni, toisin sanoen kaikki asuntoon tarkoittamamme varat olivatpa ne asunto-osakkeiden tai rahojen muodossa.

      Ja lisäksi täytynee tehdä keskinäinen testamentti, jossa leski saa (hallinta?)oikeuden näihin avio-oikeuteen kuuluviin varoihin voidakseen ostaa asunnon.

      Vai pitäisikö avioehdolla suoraan sulkea oma, määritelty omaisuus toiselta pois ja keskinäisellä testamentilla määrätä toisillemme ne asuntorahat?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe