Kuntauudistus. Huittinen heikoilla

kuinka käy

Tänään satakunnan radio ilmoitti että Säkylän kunta ei aijo liittyä Huittisiin vaan aikoo kosiskella köyliötä. Eura ja punkalaidun on aikoja sitten ilmoittaneet ettei aijo käydä Huittisten kanssa neuvotteluja. Tässä syntyy semmoinen kuva että Huittinen ei ole houkutteleva. Aalkaako Huittinen olla itse siinä pisteessa että pitäisi hypätä Sastamalan tai Loimaan kelkkaan ? Huittisissa on kyllä ongelmia esim. Päivystykseen täytyy Lähtee Sastamalaan, Loimaall, tai Poriin, Kaupungissa on vaan 10 000 asukasta, Kaupunki velkaantuu, Kauppakeskittymä on pientä ja voimistuneet sastamalaan ja Loimaalle.

62

1065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • julle3

      Ei Huittista koske tommoset kunta uudistukset lainkaan. Meillä vauras pitäjä maatalous pitää pintansa huonoinakin aikoina ja suurien talojen isännät sen kun vaan porskuttaa on satakunnan isommat maatalous konneet ja lava chervoletit. Ei siinä soteuudistuksia tarvita pärjätään omilla.

    • jepiej

      Muuttotappiollinen kunta, kertoohan paljon jo tuo SAMKin alasajo, nuoret lähtevät opiskelemaan toisille paikkakunnille ja tuskin takaisin tulevat. En ihmettelisi jos alle 10 000 asukkaan mennään ja reippaastikin 10 vuoden sisällä. No ei siinä mitään, jatketaan kuten aikaisemminkin, kerätään vanhuksia ja saadaan tukia valtiolta sitä kautta.

      • kokeillaanko?

        Onko SAMKilla vielä jotain suurempaa toimintaa Kuninkaisilla? Jos on niin eivätkö he ole kaupungilla vuokralla? Katsellaan Tampereen suuntaan ja potkitaan SAMK ulos kokonaan Huittisista:
        "Akuuttien ongelmien lisäksi Tampereen opiskelija-asumista vaivaa rakenteellinen ongelma. Seudulla on asuntoja vain 12 000 opiskelijalle, kun opiskelijoita on 35 000."

        http://yle.fi/uutiset/opiskelijat_tarvitsevat_jo_hatahatamajoitustakin/6785240

        Sieltä houkuttelemaan Tampereen kouluista yksikköä tänne Huittisiin ja lisää opiskelijoita kaupunkiin.


    • meiltätämäkäy

      Huittinen sen verran vauras pitäjä,kellä muulla varaa tehdä koulu omilla rahoilla kylään ,jossa pari kolme oman kylän oppilasta ja lisää ei näkyvissä....

      • käynyt tuollapäin

        Mitä tarkoitat kylällä??Suttilassa ei ole kun koulu ja haja asutusta


      • vvv12
        käynyt tuollapäin kirjoitti:

        Mitä tarkoitat kylällä??Suttilassa ei ole kun koulu ja haja asutusta

        Ei siella Sastamalassa ja Loimaallakaan varmaankaan kauaa ole aluesairaalassa päivystystä. Sastamalan päivystystä on jo ehdotettu siirrettääväksi Tampereelle
        Tämäkin siirto on varmaankin vain ajan kysymys.

        Tuskimpa Sastamaln tai loimaan kelkkaan hyppääminen tuo yhtää lisää lääkäreitä huittisiin eikä heillä varmaankaan ole varaa pitää kahta terveyskeskusta yllä.
        Kuntien yhdistäminen ei lisää lääkärien määrää. Taitaa vain loputkin lähteä. Huittinen on laitettu porin piiriin ja hyvä sinänsä sillä silloin on jonkimmoinen terveydenhuolto taattu


    • lugiIGI

      Eiköhän nää kuntauudistuspuheet laannu, kunhan kokoomuksen valta vähenee. Keskusta on tuleva hallituspuolue, ja palataan lähtöruutuun. Ihan hyvin voidaan nykyiset kunnat säilyttää, kun suurin osa toimii ihan vallan hyvin. Huittinen pärjää mainiosti yksistään, yhteistyötä sitten voidaan tehdä muiden kanssa vähän joka suuntaan, niin kuin aina ennenkin. Korkeintaan ne kunnat jotka ovat pieniä ja lähellä jotain isompaa kuntaa voi liittyä. Ei yli 5000 asukkaan kuntien tarvitse liittyä yhtään mihinkään.

      Eikä sillä ole mitään merkitystä missä joku aluesairaala sijaitsee, tai kenen kunnassa se on. Aluesairaala palvelee ALUETTA, ei yksittäistä kuntaa. Se on aivan sama vaikka se aluesairaala olisi Kauvatsalla, ei sillä asialla ole mitään merkitystä. Aluesairaalat on yleensä sijoitettu varsin järkevästi, maantieteellisin perustein. Vammalan aluesairaala on aivan hyvässä paikassa, Huittisistakin katsottuna. Ja Porikin on aivan ok matkan päässä, ei sairaaloita voi joka kuntaan laittaa, väestön mukaan ne yleensä sijoittuu.

      • Suomi - miniEU

        Ei olis tarvinnut 5 miljoonan asukkaan valtionkaan liittyä yhtään mihinkään. Sitä samaa keskittymäkusetusta se Kes-kusta kin tulee ajamaan. Kustannussyistä. Eikä se niin väliä, missä se hospitaali sijaitsee. Kauas vaan on pitkä matka ja päätösten teossa oma etumus aina lähimpänä.


      • Kyy Nikko
        Suomi - miniEU kirjoitti:

        Ei olis tarvinnut 5 miljoonan asukkaan valtionkaan liittyä yhtään mihinkään. Sitä samaa keskittymäkusetusta se Kes-kusta kin tulee ajamaan. Kustannussyistä. Eikä se niin väliä, missä se hospitaali sijaitsee. Kauas vaan on pitkä matka ja päätösten teossa oma etumus aina lähimpänä.

        Niin se on, että ensin hallituskaudellaan Keskusta ajoi kuntaliitoksia, nyt oppositiossa vastustaa, ja pian taas hallituksessa ajaa sitä.

        Oppositiossa kun mikä tahansa puolue voi räkyttää ihan mitä tahansa, kunhan vastustaa hallituksen ohjelmaa.

        Mutta hallituksessa ollessaan on otettava vastuu maasta. Ja silloin keskustakin todennäköisesti, esittelee jonkun oman uuden mullistavan "kuntauudistuksen", "työreformin" tai minkä sanan nyt markkinointiväki keksiikin.
        Mutta linja tulee olemaan samanlainen kuin viimeksikin.


    • Vaihtoehdot tässä

      Vanhaa elokuun Alueviestejä lainaten.

      »» "Kansanedustaja, Punkalaitumen valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja ja valtuuston Perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtaja
      Martti Mölsä ei kääntäisi kunnan kelkkaa vuosien jälkeen uudestaan
      Satakunnan suuntaan.

      ”Nyt lakia on lähdetty tulkitsemaan Huittisissa hieman omaan pussiin, niin
      että Punkalaidun olisi heidän etupiiriään. Näin ei ole.”
      Mölsän mielestä Huittinen myöhästyi pahasti, kun PARAS-lakia laitetiin
      toimeksi.
      ”Nyt on tullut hätä käteen. Punkalaidun toimi silloisen lain mukaisesti ja
      järjesti sote-palvelut yhdessä Sastamalan kanssa ensin kuntayhtymän
      ja myöhemmin sopimuskuntamallin pohjalta. Punkalaitumella on asiat kunnossa.”

      Punkalaitumen valtuuston Vasemmistoliiton ryhmäpuheenjohtaja Jouko
      Mäkelä toivoo, että Huittinen Punkalaitumen tavoin suuntautuisi tiiviimpään
      yhteistyöhön Sastamalan kanssa.
      ”Siitä hyötyisivät kaikki alueen kunnat, ja kunnilla olisi paremmat mahdollisuudet estää palvelujen keskittymistä Poriin ja Tampereelle”, hän uskoo. »»
      http://alueviesti.fi/2013/09/28/perussuomalaiset-ja-vasemmisto-sanovat-huittisille-ei/

      Huittinen joutunee ennemmin tai myöhemmin tekemään oman valintansa joko Sastamalan tai Loimaan välillä.

      Kaikenlaiset muut liitokset alkavat vaikuttaa toteutumisensa puolesta erittäin epävarmoilta toiveilta, tai ovat kooltaan riittämättömiä. Punkalaitumellakin on vain 3.200 asukasta, joka ei minnekään avittaisi.

      Nyt Sastamala ja Loimaa prässiin vaan, ja aletaan katsella pelikortteja, puolin ja toisin.

    • von Ribbentrop

      Etkö ole kuullut Huittisten ja Säkylän välisestä salaisesta lisäpöytäkirjasta?

    • Hyvän sään aikana

      Säkylän väkiluku vuonna 2005 oli 4.937 ja nykyisellään enää 4.589, pudotusta -350 hengen verran. Samalla ajalla on -220 hengen alenema Huittisissakin. Vähän sellaisia taantuvia kuntataajamia tässä valitettavasti ollaan

      Yhdessä Huittinen Säkylä päästäisiin 15.000 henkeen, joka ei määrä on pahasti vajaa 20.000 hengen alarajasta, jolla lupaillaan edes osittaista sote-itsenäisyyttä.

      Naapurissa asunut Rytin setähän ei ollut noita Ribbentrop -miehiä alkuunsakaan. Tiukassa tilanteessa -44 Rytin Ripe teki pika pikaa sopimuksen itse pää-belsebuubin, Aatun kanssa.

      Ei tässä enää meilläkään mitkään pikkuiset Säkylän kortit piisaa. Pikku pakko vaan lähteä tekemään isompia sopimisia, kiiruun vilkkaa ja hyvän sään aikana. Muuten huomataan kohta olevamme osa Porin kaupunkia.

    • enklaavi1

      Miten olisi jos otettaisiin Lavia vielä Huittisten enklaaviksi? Siellä nyt on 4,5 miljoonaa alijäämää mutta saataisiin järviä ja komeita maisemia kotikuntaan.

    • kuntakanisteri

      Huittisillahan on monia vaihtoehtoja kuntaliitoksiin, tosin melkein kaikki huonoja.

      Loimaa: Joku vampulalainen varmaan haluaisi, mutta vieras suurimmalle osalle huittislaisista. Tuskin Loimaalla puhutaan mitään Huittisten kimpasta.

      Punkalaidun: Myöhässä ollaan vaikka osa punkalaitumelaisista haluaisikin Huittisiin, Kuka sotki Huittisten ja Punkalaitumen välit?

      Sastamala: Arto Satonen haluaisi, Huittinen ei. Röyhkeitä ovat sanoisi Punkalaitumen mies.

      Kokemäki ei liikahda mihinkään ilman Harjavaltaa ja Harjavallan demareille ei Huittinen sovi. Siinä menisi keskuspaikka. Kokemäen suunta ei muutenkaan Huittista innosta. Tilanne muuttuu jos kaupungin toinen pää on Reposaaressa. Kokemäen ohi pääsee sataa.

      Eura: Euran demarit on kloonattu harjavaltalaisista tai päinvastoin.

      Säkylä ja Köylio: Niinpä.

      Sitten on vielä tuo lavialainen vaihtoehto. Sotketaan omat asiat eikä sen jälkeen yritetäkään tehdä mitään vaan odotellaan valtiovallan toimenpiteitä.

    • Liitokset vaan tulee

      >> Huittisillahan on monia vaihtoehtoja kuntaliitoksiin, tosin melkein kaikki huonoja.

      Täsmälleen samanlainen tilanne se on ihan joka ikisellä kunnalla, kun kunnan nykyistä nimeä ja itsenäisyyttä pitäisi pois antaa ja sulautua toisaalle. Hyviä kumppaneita ei ole koskaan, ei ikinä. Ei ole likimainkaan oman kotikunnan veroista naapuria, ei niin millään suunnalla. Kaikki ovat monta kertaluokkaa huonompia, tyhmempiä ja tylsempiä, kuin oma kunta.

      Olen ollut sulautuneessa kunnassa ensimmäisen kerran jo 70-luvulla, ja toisen kerran nyt 2000 luvulla. Kumpaakin vastaan olin liitoksia tehtäessä, mutta ei minulta mitään kansanäänestyksellä kysytty.
      Käytännössä mikään ei sitten liitoksissa muuttunut, ei tosiaan mikään voisi sanoa. Oman elämisen, koulussä käyntien ja työelämän tasolla muutokset olivat lopulta niin olemattomia, että ei niitä edes huomannut.

      Nykyisillä kuntaliitoksilla saatavien rahansäästöjen logiikkaa kukaan ei pysty perustelemaan, eikä säästetävää rahasummaa edes -200 miljoonan euron tarkkuduellakaan sanomaan. Ei mitään arviota saavutettavien säästöjen suuruudesta tulevan 10 vuoden aikana ole olemassa, ei kellään koko valtakunnassa.

      Silti tämä nyt vaan menee näköjään eteenpäin.

      Siinä mielessä kannattaa ajoissa katsella omaa kyytiä, että mihinkä "huonoon" kyytiin lopulta hyppää. Tasan paikalleen jäämisen mahdollisuutta ei ole olemassa.

    • Hevostelua??

      Huittisten johto varmaan pystyisi neuvottelemaan,mutta Tuori ei.Konkurssi tulee,
      aikataulua vielä mietitään,

      • Omaa KOK-ohjelmaa

        Pitää sitten vaan vaihtaa ihmisiä eri paikkoihin, jos se yhdestä miehestä alkaa kaikki olemaan kiinni.
        http://tuorinratsutila.fi/?page_id=89
        http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194790097295/artikkeli/huittisten valtuusto siirtyi tuorin johtoon.html

        Mikähän mahtaa olla viivyttelynhalussa takana?

        Kuitenkin oman emopuolue Kokoomuksen sydänverellä ajama valtakunnallinen kuntien pakkoyhdistymisen aate takana. Ei luulisi omien paikallisten nokkamiesten silloin vastustelevan. Vaan innolla ja sumeilematta viemässä eteenpäin näitä Kataisen ja Virkkusen ajamia jättikuntien kuntaliittoja.


      • tyhmää politiikkaa
        Omaa KOK-ohjelmaa kirjoitti:

        Pitää sitten vaan vaihtaa ihmisiä eri paikkoihin, jos se yhdestä miehestä alkaa kaikki olemaan kiinni.
        http://tuorinratsutila.fi/?page_id=89
        http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194790097295/artikkeli/huittisten valtuusto siirtyi tuorin johtoon.html

        Mikähän mahtaa olla viivyttelynhalussa takana?

        Kuitenkin oman emopuolue Kokoomuksen sydänverellä ajama valtakunnallinen kuntien pakkoyhdistymisen aate takana. Ei luulisi omien paikallisten nokkamiesten silloin vastustelevan. Vaan innolla ja sumeilematta viemässä eteenpäin näitä Kataisen ja Virkkusen ajamia jättikuntien kuntaliittoja.

        Mutta jos mennään isompaan kuntaan,ei kyseisen hevostelijan äänillä pääse
        edes varalle.Kunnan asioista vii kunhan omia pääsee ajamaan


      • asiaan1
        tyhmää politiikkaa kirjoitti:

        Mutta jos mennään isompaan kuntaan,ei kyseisen hevostelijan äänillä pääse
        edes varalle.Kunnan asioista vii kunhan omia pääsee ajamaan

        Koeta pysyä asiassa niin saadaan tännekin asiallisia vastauksia.


    • vt12

      Ei tässä ole mitään kiirutta. Ei tässä auta, kun neuvotella huittisille paras ratkaisu. Kyllä Huittinen kelpaa sastamalalle, porin suuntaan, euralle ja loimaalle, kun ei ole mitään vaatimuksia. Siihen ei tarvita kansanedustajien apuja. Taitaa vain näiden kuntien mukana se vähäinenkin kehitys huittisissa loppua ajan myötä. Huittislaisten kunnanvaltuutettujen ääni ei siellä riitä, kun entiset naapurikunnat ovat kääntäneet selkänsä vanhalle emäpitäjälle vampulaa lukuunottamatta. Kun muut vanhat naapurikunna eivät ole ajatelleet koillisen satakunnan yhtenäisyyttä, niin turha on sitten enään purnailla mitä huittinen tekee.

      Huittisille takapakkia tuli jo 70 luvulla, kun kauvatsa liittyi kokemäelle. En tiedä neuvotteliko huittisten kanssa. Keikyä halusi mennä suinpäin sastamalaan eikä edes neuvotellut. Punkalaidun mainostaa että ei koskaan.

    • nomisti-eko

      Kyllähän se siltä vaikuttaa että vaikka hyvät liikenneyhteydet Huittisissa onkin ja sitä myötä mahdollisuuksia vaikka mihin, niin kyllä se keskusta ja koko kunta tulevat näivettymään palvelujen ja asukasluvun suhteen kun kuntaliitoksia tulee lisää. Voikin vaan arvuutella mikä on tulevaisuudessa ensimmäinen "iso" yritys joka aloittaa ketjureaktion.

      • menossa jo

        Eiköhän se ole jo alkanut Säkylän suuntaan yritys liikehdintä??


    • Ennustaja Ukko

      Tässä kun on tähän asti jo kortit pelattu huonosti, niin lopulta tullee käymään niin, että Sastamala imaisee Punkalaitumen ja Huittisen.
      Tämähän johtuu siitä, että kukaan ei halua liittyä meihin (joka on tiedetty jo vuosia mutta silmät ummistettu), niin meidän on liityttävä johonkin. Siinä lopulta Sastamala on ainoa, joka meistä on oikeasti kiinnostunut.

      Jos suoraan sanottaisiin, niin nyt asiaa kannattaisi alkaa jo petaamaan. Kortit on liitostilanteessa paremmat, jos asia hoidetaan ajoissa ja valmistelu tehdään kunnolla.
      Kunnallispoliitikkojen ja virkamiesten pitäisi katsoa asiaa vaan avoimesti vaikka tunteet sanoisi vastaan.

      Tavalliselle huittislaiselle tästä tuskin tulee suurta muutosta koska palvelut toki säilynevät eikä nimi miestä pahenna.

      Sorry nyt kaikille, tämä oli vähän raa'asti ilmaistu, mutta näin minä sen näen.

    • Vanha keikyä

      Ei näillä satojen, pienten itsenäisten kuntien kuntajaoilla tule 10..20 v. kuluttua olemaan enää lainkaan samaa merkitystä kuin nyt. Silti tuskin tavan kuntalainen huomaa muutosta lainkaan.

      Huittisen ja Vammalan keskustaajamat ovat infraltaan ja asukasmäärältään aika lailla saman kokoisia. Siksi en näe mitään syytä miksi Huittinen voisi vaikka valtuustossa jäädä yhtään lapsipuolen asemaan tässä mielessä. Varmasti osaavat paikkamäärillään puoliaan pitää molemmat taajamat.

      Kunhan saa koulutusasiat, terveyden- ja vanhustenhuollon sovittua, minkä tahansa naapurikunnan kanssa, niin siinä se käytännön sotu-uudistus kuntalaisen tasolla olisi. Jotakin lääkäripäivystyksiä ym. pystynee kierrättämään ja yhdistämään.Elinkeinoelämän tarpeita ei mikään kunta halua jarrutella, vaan varmasti sen puolen priorisointi ja tukipuoli pysyy kunnossa vaikka tulisi millaisia liitoksia.

      Toistaiseksi sote-soppa on hallituksessa aivan levällään, eikä siksi oikein minkäänlaisia järkeviä suunnitelmia pysty tekemään.

      Toinen asia on, jos ei millään laskelmillakaan pystytä osoittamaan hoivapuolella yhtään kustannushyötyjä, ei minkäänlaisia, niin siinä mielessä tämä 3..4 vuotta vellonut sote-soppa on raivostuttavaa Valtion tason ajankäytön, rahan ja resurssien tuhlaamista.

      Kunnantaloja jää liitoksissa aina tyhjilleen, kuten Äetsän kaupungintalo joka taitaa edelleenkin olla tyhjillään ja myynnissä. Lisäksi kunnanjohtajia ja apulaisjohtajia harvennetaan. Mutta onko tämä muutaman kunnan rakennuksen tyhjeneminen sitten se ainoa ja keskeinen säästö joka kuntaliitoksilla saadaan?

      • entinen Äetsäläinen

        Äetsän kunnantalo on Satu oy.n käytössä Eli sieltä käsin pyöritetään niitä atk juttuja.


    • vt12

      Kyllä toi on vaalipuhe. Jo kokoomuskin on myöntänyt, että palvelut katoavat ajanmittaa kauemmaksi. Kuntiin muodostuu yksi keskus, johon asioita keskitetään.

      • vt12

        Niinkuin aikaisemmin olen ehdottanut ainoa järkevä kuntaliitos olisi huittinen, kokemäki, harjavalta, eura, säkylä, köyliö, loimaa, punkalaidun ja sastamala. Mouhijärvi ja suodeniemi saisi mennä vaikka hämeenkyröön.


      • Aura unohtui
        vt12 kirjoitti:

        Niinkuin aikaisemmin olen ehdottanut ainoa järkevä kuntaliitos olisi huittinen, kokemäki, harjavalta, eura, säkylä, köyliö, loimaa, punkalaidun ja sastamala. Mouhijärvi ja suodeniemi saisi mennä vaikka hämeenkyröön.

        Entäs Oripää, Pöytyä, Aura ja Tarvasjoki? Ei näitä saa unohtaa.
        Kuten ei myöskään Salon ja Someron kuntia.

        Pitää pyrkiä karttalehdellä selkeisiin ja malliltaan suunnikkaan mallisiin tai pyöreisiin kuntarakenteisiin. Niitä on tutkimuksen mukaan kaikkein taloudellisinta ohjata ja johtaa.

        Hämeenkyrö voisi lisäksi liittyä Tampereeseen. Aina noitakin pitää täältä matkojen takaa neuvoa, kuinka asiat olisi kunnolla tehtävä.


      • Ei ole myönnetty

        > Jo kokoomuskin on myöntänyt, että palvelut katoavat ajanmittaa kauemmaksi.

        Tietääkseni kapitalistinen tiede ei ole vielä myöntänyt tätä asiaa.

        Nykyisellä kapitalistihallituksella on 1.5 vuotta aikaa tehdä yhtään mitään tässä maassa, mutta voi olla että se tieto siinä ajassa menee vielä sinne perille saakka.


      • vt12
        Aura unohtui kirjoitti:

        Entäs Oripää, Pöytyä, Aura ja Tarvasjoki? Ei näitä saa unohtaa.
        Kuten ei myöskään Salon ja Someron kuntia.

        Pitää pyrkiä karttalehdellä selkeisiin ja malliltaan suunnikkaan mallisiin tai pyöreisiin kuntarakenteisiin. Niitä on tutkimuksen mukaan kaikkein taloudellisinta ohjata ja johtaa.

        Hämeenkyrö voisi lisäksi liittyä Tampereeseen. Aina noitakin pitää täältä matkojen takaa neuvoa, kuinka asiat olisi kunnolla tehtävä.

        Jos kaikista kunnista tehdään pyöreitä, niin mitä tehdään sille väliin jäävälle ylijäämämaalle, joka jää ympyröiden ulkopuolelle. Pitää varmaan tehdä tarpeeksi monta pientä kuntaa, että ylijäämämaa jää mahdollisimman pieneksi.

        Aamulehdessä luki, että VIrkkunen oli sanonut että tampere pilkotaan. Välillä näinkinpäin tehdään kuntauudistusta


      • Ympyrän neliöinti
        vt12 kirjoitti:

        Jos kaikista kunnista tehdään pyöreitä, niin mitä tehdään sille väliin jäävälle ylijäämämaalle, joka jää ympyröiden ulkopuolelle. Pitää varmaan tehdä tarpeeksi monta pientä kuntaa, että ylijäämämaa jää mahdollisimman pieneksi.

        Aamulehdessä luki, että VIrkkunen oli sanonut että tampere pilkotaan. Välillä näinkinpäin tehdään kuntauudistusta

        Kokoomus on jo ratkaissut pyöreiden kuntien ongelman. Käytetään geometriasta tuttua menetelmää jolla ympyrä neliöidään.

        Kuntauudistuksen komitealle on jo jaettu harpit ja viivoittimet, ja neliöiminen on laitettu fantastisella tomeruudella käytiin.


      • No kun ei
        vt12 kirjoitti:

        Jos kaikista kunnista tehdään pyöreitä, niin mitä tehdään sille väliin jäävälle ylijäämämaalle, joka jää ympyröiden ulkopuolelle. Pitää varmaan tehdä tarpeeksi monta pientä kuntaa, että ylijäämämaa jää mahdollisimman pieneksi.

        Aamulehdessä luki, että VIrkkunen oli sanonut että tampere pilkotaan. Välillä näinkinpäin tehdään kuntauudistusta

        tarvi tehdä mitään. Väliin jää just tällaset huittiset, joita kukaan ei halua. Lopusta luonto pitää huolen - näivetys pakottaa ihmiset muuttamaan ympyräkuntiin ja välialueet jäävät susireservaateiksi.


    • tääontotta

      Varma tieto kertoo että huittinen jaetaan lauttakylän kaupungiksi ja huittisen pitäjäksi. Sitten huittisten kyäpahanen liitetään punkalaitumeen.

      • valivaliva

        Toimis hyvin, saatais iänikuiset ja kaikesta uudesta valittavat syrjäkylien asukit omaan kuntaansa


    • obelix3

      Olipa kerran pieni gallialainen kylä. Toisen kerran oli pieni satakuntalainen kylä. Asterix rules!

    • Moro!

      " Aamulehdessä luki, että VIrkkunen oli sanonut että tampere pilkotaan. Välillä näinkinpäin tehdään kuntauudistusta "

      Tuo ehdotus ei voi mitenkään olla peräisin Kokoomuksesta, sillä tämä ehdotus on vaihteeksi ihan järkevä. Tampereelta tullut ehdotus on kylmäpäinen ja selkeä. Monta vertaa parempi kuin mikään hallitulselta tähän menessä tulleista sotkuisista kuntauudistus- ja sote-ehdotuksista.
      http://ra.fi/IOL9

      Alueen johtava kunta, suur-Huittinen pitää jakaa kuuteen osaan, ja tehdä naapureista Kokemäki, Köyliö, Loimaa, Säkylä, Punkalaidun, Sastamala veroa maksavia kuvernementeja meille keskuskunnalle.

      • vt12

        Ja sitten tulevaisuuden visio

        Sastamala jää Tampereen illoksi. loimaa turun illokksi, kokemäki Porin illoksi ja köyliö ja säkylä rauman illoksi. Punkalaidun on jo Sastamalan peräillo

        Kehitys on jo pitkällä tähän suuntaan


    • Illoinen Illo

      Nykysen Sastamalan puolella olevan Illon tilannehan ei muuttuisi miksikään vaikka kuntarajat vedettäisiin ihan mihin kohtaan tahansa.
      http://goo.gl/maps/IZi92

      Illo jää silti syrjään maalikylistä, välimatkat isompiin taajamiin ei vähene yhtään vaikka kuinka kuntarajoja uudisteltaisiin.

      Illossa asuu kyllä ihan coolia porukkaa, ne muutamat mitä itse sieltä tunnen jo kymmenien vuosien takaa. Ne ainakaan ei ole valitelleet eikä pelänneet kertaakaan, että tuleepas nyt huonot kuntauudistukset, ja me illolaiset vaikka jäätiin sit pahasti syrjään.

    • punk3

      Sama se on Punkalaitumella. Eivät voi olla Satakunnassa kun olisivat pussinperällä. Omasta mielestään ovat nyt varmaan Pirkanmaan ytimessä. Olkoon siinä luulossa.

    • Piispa Henrik

      Kyllä se Tuori on koettanut Säkylää ja Köyliötä Huittisiin käskeä, mutta nuo perhanatpa ovat allergisia vittumaisuudelle.

      • vvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

        Vieläkö se piispa siellä kituu


    • hegy1

      Sastamalan aluesairaalasa käsketään ottaa vaa lisää buranaa, mittään hoitoo siel ei saa. Buranaa vaan. Sammaan pysty Huittisten terveykseskus, sillo ko sattus olema auki. Vammalas mennää Tampereel, ja Huittisist Porrii, näin se on.

    • Pori tai Rauma

      > Vammalas mennää Tampereel, ja Huittisist Porrii, näin se on.

      Porin imu voi lopulta olla pitelemätön. Kartassa sinisellä merkityt kunnat tullaan joka tapauksessa liittämään Poriin, ja myös Lavia on jo päätetty liittää Poriin.
      http://www2.suomenkuvalehti.fi/ekstrat/uusikuntakartta/img/satakunta.jpg

      Aika pian huomataan että kaikki loput Satakunnan kunnat on järkevää liittää Raumaan, Huittinen mukaan lukien.

      Tai sitten tosiaan se jo aikaisemminkin esillä ollut vaihtoehto että koko Satakunta liitetään Poriin, yhdeksi jättikunnaksi. Tämä tulisi olemaan erittäin, erittäin kova paikka Rauman kaupungille, jos vanha verivihollinen heidät nappaa ja itseensä sulauttaa.

      • KankaanPoriRauma

        Veikkaan että, tuosta syntisi niin isot tappelut että Pori, Rauma ja Kankaanpää tulevat muodostamaan Satakunnassa 3 kaupunkia. Voiskohan Huittinen loikata pois Satakunnasta? Antaa muiden temmeltää rauhassa.


    • Lukkokylä kutsuu

      Pitääköhän meilläkin vaan alkaa vähitellen opettelemaan tuon uuden suurkunnan nimikkohommaa eli pitsinnypläämistä?

      Iltalukemisina luetaan Hj. Nortamon Raumalaissi jaarituksii. Sana "lukko" saa ihan uuden keskeisen puheenaiheen ja merkityksen myös Huittisissa.

    • Neuvos Toliitto

      Josko Huittinen ja Sortavala liittyisivät yhteen!

    • Potterkylä

      Tässä muita mahdollisia kuntayhteenliittymiä:

      Huittinen Vammala = Huimala
      Huittinen Pispala = Huispala (Potter-fanit ainakin tykkää)
      Huittinen Varkaus = Huikkaus
      Huittunen Aavasaksa = Huimaava

    • Tyrväälle?????

      Tyrväälle kaikki vaan ja otetaan Tyrvää nimeksikin

    • LPK-kaupunki

      Huittisten kunnan entinen keskustaajama oli Lauttakylän kauppala, ja Tyrvään kunnan keskustaajama oli Vammalan kauppala.
      Huittinen piti sitkeästi oman nimensä. Tyrvää sen sijaan joutui antautumaan ensin Vammalaksi ja myöhemmin Sastamalaksi.

      Kai kaikki nimet pitää vielä taas kertaalleen muuttaa, jos uusia suurempia liitoksia tulee. Vaikka joku mukava, "Lounais-Pirkanmaan Kaupunki".

      Vähän samaan malliin kuin Parainen, Nauvo, Korppoo oli pakko nimetä "Länsi-Turunmaan Kaupungiksi", kun muusta nimestä ei tappelemallakaan päästy yhteisymmärrykseen.

      • Jukka Kivimäki

        Lauttakylä-nimistä kauppalaa ei koskaan tullut. Kun Huittisten kunta anoi ja sai kauppalaoikeudet, muistaakseni 1970, niin Lauttakylä oli nimivaihtoehtona vahvasti. Se hävisi valtuuston äänestyksen Huittisille niukasti. Postitoimipaikkakin tunnettiin silloin Lauttakylänä ja monta firmaa. Lauttakylän Linja-auto Oy esimerkiksi Nykyisin ei paljon Lauttakylä-nimeä enää esiinny. Lauttakylä-lehti ilmestyy. Urheiluseuroista nimeä kantaa Lauttakylän Luja ja Lauttakylän Pyry. Onkohan niissä käyty vakavaa keskustelua nimen vaihtamisesta. Vanha valtakatu sentään muutettiin Lauttakylän kaduksi.

        Miltähän nykyisin tuntuisi kertoa olevansa Lauttakylän kaupungista kotoisin.


    • Rajojen siirtoja

      Wikipedia kertoo että Huittinen tuli kauppalaksi vuoden 1972 alussa ja kaupungiksi vuonna 1977.

      Vammala sai kauppalaoikeudet 1907 ja muuttui kaupungiksi 1965. Tyrvää liitettiin Vammalaan 1973. Tätä tapahtumaa olin itsekin paikan päällä todentamassa.

      Keikyäkin oli aikaisemmin näämmä Huittisten osa. Samoin Kauvatsa, joka nykyään on osa Kokemäkeä. Myös Vampula kuului aikoinaan Huittisiin, ennenkuin alkoi välillä itsenäiseksi kunnaksi.

      On noita rajoja mulkkailtu aika lailla historiassakin.

    • Punkis menetetty

      21.10.2013
      "Punkalaitumen kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se
      lausunnossaan puoltaisi kuntaliitosselvitystä Sastamalan kanssa.
      Kunnanhallituksen keskustalainen varapuheenjohtaja Timo
      Karunen esitti, että tehdään selvitys myös Huittisten kanssa,
      mutta esitys raukesi kannattamattomana. Punkalaitumen
      ensisijainen toive on jatkaa itsenäisenä."
      http://www.lauttakyla.fi/uutinen/211013/yksi-kannatti-liitosselvitystä-huittisten-kanssa

      Puheenjohtaja Karuselta tuli nyt jo yksi ääni Huittisille. Kyllä ne loputkin siitä vielä ajan myötä vois taipua. Aika vaan taitaai loppua kesken.

      • Laitumelainen

        On se kumma juttu kun tuonne Sastamalaan ollaan niin menossa. En tunne henkilökohtaisesti yhtään paikkakuntalaista joka sinne haluaisi. Sen sijaan kaikki tuntemani henkilöt haluaisivat Huittisiin. Mikä ihme noita päättäjiä oikein vaivaa ?


      • Oma paras kunta
        Laitumelainen kirjoitti:

        On se kumma juttu kun tuonne Sastamalaan ollaan niin menossa. En tunne henkilökohtaisesti yhtään paikkakuntalaista joka sinne haluaisi. Sen sijaan kaikki tuntemani henkilöt haluaisivat Huittisiin. Mikä ihme noita päättäjiä oikein vaivaa ?

        Ainakin täältä Punkalaitumelta aika todella harva haluaa Huittisiin liittyä. Ihan sama juttu on Sastamalan kohdalla, ei ketään oikeesti kiinnosta liittyä tuonne kymmenien kilometrien taakse.

        Jos jonkinlainen kunnallinen kansanäänestys liittymisistä tulisi, niin veikkaan 90% ainakin äänestäisi sen puolesta että pysytään Punkalaitumena edelleenkin.


      • joopajopppajooo
        Oma paras kunta kirjoitti:

        Ainakin täältä Punkalaitumelta aika todella harva haluaa Huittisiin liittyä. Ihan sama juttu on Sastamalan kohdalla, ei ketään oikeesti kiinnosta liittyä tuonne kymmenien kilometrien taakse.

        Jos jonkinlainen kunnallinen kansanäänestys liittymisistä tulisi, niin veikkaan 90% ainakin äänestäisi sen puolesta että pysytään Punkalaitumena edelleenkin.

        Noinhan se on, mutta kyllähän se ennemmin tai myöhemmin tulee sekin tilanne, että väestöltään ikääntyvien pikkukuntien on liityttävä johonkin (nythän Punkalaitumen ei tosiaankaan tarvitse).

        Selvitykset kannattaa tehdä, jotta silloin on asiat valmiiksi kunnossa eikä tarvitse ruveta enää vääntämään siinä vaiheessa, kun on jo housuissa.

        Fiksuinta olisi ollut, että laitumelaiset olisi tehneet tosiaan selvityksen sekä Sastamalan että Huittisten suuntaan, mutta onhan se hyvä, että edes toisen.

        Kummaa kun sitä ei tajuta, että selvityksen tekeminen ei tarkoita liitosta vaan oikeastaan vaan, selvitystä, plussien ja miinusten, hyvien ja huonojen puolien listausta, sekä sitä, että pohditaan mitä käytännön muutoksia mahdollinen liitos vaatisi että myös sitä, mitä se käytännössä tarkoittaisi.

        Onhan niitä sellaisiakin selvityksiä asiassa tehty, että on huomattu että liitos ei kannatakaan...

        Mutta nää kunnallispolitiikan änkyrät, ne vastustaa jo selvitystenkin tekoa. Vastustaisivat varmaan vastustamistakin, elleivät vastustaisi niin paljon vastustamisen vastustamista...


    • Rahastuskohteita

      " Kummaa kun sitä ei tajuta, että selvityksen tekeminen ei tarkoita liitosta vaan oikeastaan vaan, selvitystä, plussien ja miinusten, hyvien ja huonojen puolien listausta, sekä sitä, että pohditaan mitä käytännön muutoksia mahdollinen liitos vaatisi että myös sitä, mitä se käytännössä tarkoittaisi."

      Justiinsa tuolla tavallahan kunnat ovat tehneet viimeisen 100 vuoden ajan ihan jatkuvasti. Kunnanhallitukset pohtii rehojen riittävyyttä, koulutus- ja sairaanhoitoja ym., ja katsovat kuinka asioita kannattaisi alueelle järjestellä.

      Noissa tarkistuksissa voidaan huomata että kahden kunnan on edullisempaa yhdistyä yhdeksi. Tai joidenkin kaukaisempien kunnan osien on edullisempaa liittyäkin toiseen kuntaan. Näitä on kunnissa tehty iät ja ajat jo aikaiseminkin.

      Noita plussia ei vaan oikein saada kasaan, kun täysin kaukaiset keskustaajamat alkavat miettiä yhdistumistä. Välimatkat ei lyhene yhtään, eikä hallintokaan juuri kevene.

      " Onhan niitä sellaisiakin selvityksiä asiassa tehty, että on huomattu että liitos ei kannatakaan..."

      Minun mielestäni valtaosassa päädytään siihen että nykyliitoksilla ei saada haettuja hyötyjä. Silti maan Kokoomus-hallitus pakottamalla pakottaa kuntia tekemään "liitosselvityksiä", väkisin pakottaa niitä jättikunniksi, jossa etelänkin kuntien laidalta laidalle on jo liki 100..150 km etäisyydet.

      SDP sanoi vielä vuosi sitten että pakkoliitoksia ei tehdä. Mutta nyt nekin jo ovat sitä mieltä että pakotetaan vaan kuntia yhteen, niin maakunnissa kuin pääkaupunkiseutua myöten. Vanhat hyvin toimineet, kunnallista itsemääräämistä koskevat lainkohdat poljetaan surutta suohon.

      Kuntalaisten etuja ei nyt tässä uudistuksessa ole haettu enää pitkään. Jotakin isoja ja sitä kautta rahakkaita rahastusyksiköitä, jättikuntia ulkomaisille hoitoalan ja lääkäriyrityksille ym. tässä nyt rakennetaan. Pikkukuntiin ne amerikkalaisfirmat eivät tule, mutta jättikunnat on niitä kiinnostavia rahastuskohteita.

      • Laitumelainen

        Tuohon on vaikeaa mitään lisätä. Se tässä kuitenkin ihmetyttää kun nykyiset päättäjät uskovat olevansa niin viisaita että päätökset koskevat vain nyt elettävää aikaa. Kuntaliitokset tulevat pysymään ehkä satoja vuosia.


    • meirän kylän plikka

      huittisten kaupunkin tarviis seurata muiden esimerkkiä ja vähentää kaupunkintalon henkilöstö puoleen....aikas säästöt

    • P.S. Quirinius

      Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Tuorilta kävi käsky, että kaikkien entisen Kaakkois-Satakunnan kuntien oli Huittisiin liittyminen. Mutta näilläpä oli oma tahto.

      • vt12

        Minä onn sitä mieltä, että venäjältä pyhäjärvi liittyisi huittisiin aluksi ja sitten tampere liittyisi huittisiin. Siitä tulisi hyvä kuntaliitos


    • Ä.Älykäs

      Mikä hemmetin liitoskiima nyt on päällänsä? Pienemmiltä liitoskunnilta riisutaan liitoksen jälkeen palvelut. Viiden vuoden työsuhdeturva ja palkkojen harmonisointi takaavat sen, ettei liitoksesta koidu ainakaan mitään taloudellista hyötyä, päinvastoin! Nyt omat kuppilat kuntoon ja suu säkkiä myöden rakenteista alkaen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe