Vanha mökki oli virheostos

Rahaa palaa :(

Ostin vanhan mökin noin 10 vuotta sitten ja otin velkaa 80000 euroa rahoittaakseni osan kauppahinnasta sillä. Mökki oli vanha ja on edelleenkin vanha mörskä, mutta en tiennyt sitä ostaessani sitä. Villat oli kokonaan homeessa laudoituksen alla seinän laudoituksen alla ja mökki oli maalattu uuden väriseksi, joten luulin että olisi ollut hyvässä kunnossa. Mutta hyvää ei ollut kuin hieno väri ulkoseinässä. Rahaa on tähän mennessä palanut 40 tonnia euroa pelkkiin kunnostuksiin (velam lisäksi) kun joka kesä on paljastunut jotakin uutta ongelmaa.

Nyt on mökki myynnissä kun on tullut takkiin koko ajan eikä enää huvita ajella kahtasataa km viikonloppuisin mökkiä kunnostamaan. Kaverini rakennusalalla varoitti vanhan mökin ostosta , en tyhmänä tajunnut sitä ja nyt velat painaa niskassa. Halvemmaksi olisi tullut mökin vuokraus kerran kesässä, nyt ei ole 10 vuoteen ollut yhtään lomaa ja töitä olisi tehtävä ainakin 5 vuotta lisää vielä ennen kuin kunto saadaan edes välttäväksi kun pihakin on umpeenkasvanut.

Vituttaa niin maan vietävästi kun en hankkinut uutta mökkiä kokonaan. Samalla summalla millä ostin vanhan murjun olisi saanut kokonaan uuden eikä matala lapsille sopiva rantakaan lopulta ollut muuta kuin mutapohjainen kaislikkoa kasvava inhotus johon saa tuoda kuorma-autoittain hiekkaa jos aikoo käyttökuntoon laittaa. KAuppakirjaan laitettiin maininta että mökki on purkukuntoinen mutta omistaja sanoi ettei se oikeasti sitä ollut (piti kuulemma sopimusteknisistä syistä laittaa sopimukseen) ja tyhmänä menin laittaa rahat lahoon mörskään.

38

7212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voudin ex åpärä veli

      Keksi jotain uutta ihan totta.

    • parkkipaikan isäntä

      Voi poloista kun noin menit tekemään, sekin tiehomma sulla kaiken lisäksi. Isännän kivet siellä parkkipaikallakin harmittaa, on se elämä hankalaa.

    • Voi juku

      Minäkin tulin petetyksi. Ostin huvilan postimyynnistä ja sain koirankopin. 14 vuorokauden palautusoikeus ei toiminut kun myyjä oli oli kadonnut jonnekin aurinkorannoille. Nyt olisi hauvalle kiva koppi ihan hakupalkalla.

    • Rahaa palaa :(

      Turhaan te lyötte lyötyä ja halveeraatte täällä toisia. Jos olette niin täydellisiä ja erehtymätttömiä itse, hyvä niin mutta älkää mollatko toisia virheistä. KErroin vain kokemukseni että muut osaa välttää sudenkuopat.

      • voudin siskon åpårå

        Purkukuntoinen = se on siis todellakin purettavaksi myyty oma juttusi jos sitä tahtoo restaroida omaksi pesäkseen se vain kuluttaa rahaa jos näin tahtoo harrastaa.
        Tontin siis piti olla hyvä tai mainio.


    • mek

      Tuo pykälä purkukuntoinen mökki niin hintahan ei silloin pitänyt noin paljon ollaa vaan pekkä tontin hintä ja alle 50000€ olisi pitänyt lähteä ja se siitä.

      • joo...

        Katselepa vähän paljonko rantatontit maksaa. Osta kaikki halvemmat on hyvä sijoitus.


      • mek
        joo... kirjoitti:

        Katselepa vähän paljonko rantatontit maksaa. Osta kaikki halvemmat on hyvä sijoitus.

        Riippuu mistä ostaa ja meidänkin mökkijärvellä oli noin 10 vuottasitten länsirantainen mökkitontti myynnissä mutta ei kaupaksi mennyt kun ei ollut hiekkarantaa ja se siitä. Nyt mökkejä ollut lähistöllä myynnissa ja hinnat 100000€ ylöspääin. Vanhempani aikoinaan ostivat -7 0 11 hehtaarin rantatonti jossa 700 metriä rantaviivaa niin on ollut hyvä sijoitus miten arvo on noussut mutta ei ole tarvetta myydä. Sijainti ratkaisee elöi onko pienestä metsäjärveltä vai isosta vesistöstä.


    • Voi juku

      Maininta kauppakirjassa "purkukuntoinen" ei itseasiassa merkitse mitään. Ihan sama vaikka siinä lukisi "hyväkuntoinen". Nyt vaan kaupasta on kulunut niin kauan että ostaja saa kyllä nuolla haavansa

      • Purkamisalennus

        Kyllä merkinnällä "purkukuntoinen" on merkitystä ostajalle.

        Purkukuntoinen rakennus tarkoittaa, että A) sillä ei ole myyntihintaa / se ei saa maksaa mitään ja B) se on ostajalle tarpeeton kustannus, jonka suuruus (poistamiskustannukset) vähentää siitä pelkän tontin hinnasta, jolla kauppa tehdään.
        Purettava rakennus siis alentaa tontin arvoa purkukustannustensa verran.

        Tontin hinnassa pitää siis arvoida, paljonko purkaminen maksaa ( vähennetään hinnasta) ja onko tontilla valmiita liittymiä, joiden arvo säilyy ( lisätään pelkän maan.hintaan).


      • joo...

        Taidat olla ihan alan asiantuntija?


    • Rahaa palaa :(

      Kyllä se sylettää niin paljon että jaksan valittaa tänne suolipalstalle kaikesta vääryydestä mitä olen kohdannut, nekin ongelmat parkkipaikan kanssa kaiken lisäksi. Minkäs teet kun vouti vei minulta kaiken, olkaa te muut mökkiläiset onnellisia.

    • Seppo on kingi

      Hyvä Seppo!

    • Pahaa Ralaa :)

      Ostin vanhan mökin purkukuntoisena n. 10 vuotta sitten irtaimistoineen. Vähän epäilytti, mutta paljastui ajan saatossa hyväksi ostokseksi, Juuri mitään ei ole tarvinnut purkaa, sisustat eristyksineen teimme uusiksi jotta saatiin vähän moderninpaa ilmettä ja eristyksiä parannettua. Aikaa ei mennyt kuin toista viikkoa, ja remontti sujui edullisesti. Myin iratoimiston eteenpäin eräälle antiikkikauppiaalle ja tein hyvät rahat. Nyt mökistä saisi yli tuplaten sen mitä itse siitä maksoin. En raaski vaan myydä, kun on niin mukava paikka. Loistavat naapurit ja mukava maatilan isäntä aurailee tiet ja myy polttopuita puoli-ilmaiseksi.

      Mökittömät sukulaisetkaan eivät häiritse, kun osaan suoraan sanoa heille, jos haluamme olla mökillä omissa oloissamme. Yleensä on kyllä mukavaa jos tulee kavereita tai sukulaisia käymään.

      Olen myös muutamaan kertaan vuokrannut mökkiäni ja saanut mukavasti kesänviettorahaa vuokratuloista.

      • joo....

        No on siellä ollut antiikkia kerrassaan, jos olet oikein hyvät rahat tehnyt. Vähän epäilyttää. Kävikö Jehovantodistajat laittamassa mökin uuteen kuosiin viikossa?


      • Reiskalta

        Me hankittiin myös hirsinen kesämökki "purkukuntosena" ja oli todella hyvä ostos. Nyt on menny rahaa noin 4000e ja mökki on priimakunnossa. Vesijohtoa ja viemäröintiä ei olla vedetty sisälle koska ei sitä haluta. Saatiin lähes pelkällä tontin hinnalla hyvä kesämökki. Pintaremonttiahan aina joutuu tekemään aika ajoin.


    • Oyutta

      No maksoitpa tosiaankin hinnan =)

      Mites asut muuten ja millä hintaa? Kiinnostaisi ihan tietää, että onko tullut munattua myös vakiasumiston hankinnassa =)

      • siutta

        Vouti vei mökkis, heh heh


    • 7+3

      Me ostettiin huonokuntinen mökki, ja kauppakirjassa lukee, että mökin kunto on otettu hinnassa huomioon. Mitään ylläreitä ei ole mökin kanssa tullut.

      Kyllä niitäkin löytyy, jotka ostavat mökin kuin mökin kuntoon katsomatta. Pitää saada, kun naapurilla / kavereillakin.

    • et näin

      Tollo mksaa liikaa vanhasta mökistä., Hinnat kohdalleen niin ei v----ta niin paljon. Ostin mökin tontin hinnalla enkä laskenut mitään arvoa mökille ja tyytyväinen olen kauppaan. Ostakaa tonttia. Mutapohjasta ei kannata maksaa mitään......

    • vali-tus

      Hah kuulostat ihan osasi ansainneelta.
      "kaveri rakennusalalla"? Etkä viitsinyt kysyä tsekkaamaan ennen ostoa?
      Kossupullon hinnalla?

      Kalliita villoja on sulla. Ehkä olis vaan kannattanut ottaa ne pois, ja nauttia kesän mökistä.
      Sopimustekninen asia -purkukuntoinen

      Olet tainnut oikeasti ansaita osasi, valitan

    • kuolen nauruun

      Jos ostaa mökin 80 000 eurolla niin miksi täällä vielä vinkuu...ei tuolla rahalla voi saada kunnon mökkiä...kai tuo nyt olisi pitänyt tajuta? Jos ostaa 2000 eurolla auton niin ei se kai uuden veroinen voi olla...tajuatko?

      • Missä mainittiin

        mökin hinta??
        Kannatta lukea ennenkuin kuolee nauruun. Ja ymmärtää lukemansa...

        "...otin velkaa 80000 euroa rahoittaakseni osan kauppahinnasta sillä."


      • äiti vaan
        Missä mainittiin kirjoitti:

        mökin hinta??
        Kannatta lukea ennenkuin kuolee nauruun. Ja ymmärtää lukemansa...

        "...otin velkaa 80000 euroa rahoittaakseni osan kauppahinnasta sillä."

        Muistahan Kalle ne lääkkeet, alkaa huolestuttamaan toi sun vaahtoominen samasta asiasta. Taidankin tilata sulle ajan tutulle lääkärille, jokuhan sulla nyt on niksahtanu yläpäässä. t. äiti


    • joo....

      Joo "ostit" purkukuntoisen mökin. Ei näistä tiedä onko totta vai vinoutuneita päästöjä.
      Tyhmä vai hullu?, kas siinäpä kysymys.

    • Mitä kiksejä te

      saatte siitä että annatte trollille kiksit vastaamalla provoihin?? Monesko kymmenes saman kakaran provo-aloitus tämä jo palstalla on ja AINA te vastaatte?????

      • Mitäs läksit...

        Heh heh! Vielä oudommat kiksit näytät saavan itse!


      • pankinjohtajan kaima
        Mitäs läksit... kirjoitti:

        Heh heh! Vielä oudommat kiksit näytät saavan itse!

        Kato, vouti on päässy niuvasta lomalle


    • knknj

      "purkukuntoinen" on myyjän suoja vastaan niitä ostajia jotka lypsäisivät kaupanteon jälkeen myyjältä uudisrakennuksen hinnan. 60 vuotta vanha vesiboileri kun hajoaa niin toki se on myyjän vastuulla oleva piilevä rakennusvirhe.

      no purkukuntoinen voi joskus olla purkukuntoinen mutta usein vain kunnostuskelpoinen. kuitenkin niin että kunnostuksen maksaa ostaja eikä myyjä.

      minulla oli kerran työkaverina tällainen lypsäjä joka aina itse kertoi mitä oli taas onnistunut maksattamaan myyjäparalla.

      • Vanha3

        Siksi en myy mökkiä millään hintaa.


    • Rahaa palaa :(

      Sain rahaperinnön aikanaan vanhemmiltani ja olen asunut muuten vuokralla kerrsostalossa kun ajattelin että on hyvä idea laittaa rahat mökkiin kun omakotitaloa en kaupungissa halunut ostaa. Olisi varmaan pitänyt kun nyt on kaikki rahat mennyt mökkiin ja joka vuosi vaan tulee uutta korjattavaa. Jos olisi edes yksi rakennus palstalla ei menisi niin paljon rahaa mutta kun siinä on päärakennuksen lisäksi erillinen sauna ja vierasmökki jotka ovat menneet huonoiksi, on tulut liian kalliiksi. Perustuskset on ihan rikki ja niiden korjaus vei eniten rahaa kun ammattilaiset kävi korjaamassa ja nostamassa mökkiä. Talvella ei edes huvita mennä käymään kun ei remonttia voi jatkaa enkä osaa itse kaikkea tehdä.

    • ei taivas ku köyhää

      Alle 200 000€ kämpistä(mökeistä)huutelijat poistukoon häpeämään mörskiään muualle täältä!!Jos asunto maksaa mulla hesassa missä asun about:500 000€ niin en kai alle ton 2satkun mökkiä osta?Menkää pois tältä saitilta saakutin lautakasojen omistajat!!Alkaa tuo köyhyys tarttuu muuten!!

    • ostaja heti

      anna linkii tänne niin tuun ostaan sen pois !

      myytkö heti ostan käteisellä

    • asianvierestävaan

      "Jos ostaa mökin 80 000 eurolla niin miksi täällä vielä vinkuu...ei tuolla rahalla voi saada kunnon mökkiä...kai tuo nyt olisi pitänyt tajuta? Jos ostaa 2000 eurolla auton niin ei se kai uuden veroinen voi olla...tajuatko?"

      Mikähän asiantuntija sinä mahdat olla, päivän naurut?
      Kyllä saa 80 000 eurolla HELVETIN HYVÄN MÖKIN väitän minä!
      Mikä on se helvetin hyvä mökki kullekin, niin se on maku asia mutta
      jos ei tuolla rahalla perkele luksusta jo saa, niin hinnat on vituilleen laskettu.
      Itse olen tyytynyt purkukuntoisiin ja etsinyt hyviä, loput pellet maksaa kaiken
      lainalla koska säästössä ei ole perseaukisella varoja, kuten itselläni.
      Pitää pitää kakarat näillä tyytyväisinä, muuten pääsee itku kun ranta ei ole "kovaa".

    • pohjanmaaltatontti

      "Alle 200 000€ kämpistä(mökeistä)huutelijat poistukoon häpeämään mörskiään muualle täältä!!Jos asunto maksaa mulla hesassa missä asun about:500 000€ niin en kai alle ton 2satkun mökkiä osta?Menkää pois tältä saitilta saakutin lautakasojen omistajat!!Alkaa tuo köyhyys tarttuu muuten!!"

      Buhahhah, painu sinä itse siitä vittuun, ei sieltä sinun betonikaupungistasi kukaan järkevä
      mitään ostakaan. melua täynnä ja kusipäitä.
      Lainalla sinäkin paskasi maksat koska ei ole omaa kuvetta kaivaa ja helsingistä halusit saada.
      siellä helsingissä kaikki on muutenkin helvetin kallista, mutta pohjanmaalla saa luonnosta
      nauttia ja maisemasta, että mene sinä perseaukinen imemään lisää pankilta lainaa.
      et sinä 500 000e taskussa muutenkaan kävelisi vitun kehari.

      • NäinOnSiis

        Olet siis pohojanmaalainen mihinä-kuhunamies joka asuu Hesassa. Kuitenkin t iedät, että "siellä helsingissä" kaikki on muutenkin kallista jne. Lopeta maatalouslomittajan kuva kourassa runkkaaminen siellä lahossa mummonmökissäsi ja tule kerran käymään stadissa jos saat sossuta matkarahat.


    • rikasjarakasmies

      "anna linkii tänne niin tuun ostaan sen pois !

      myytkö heti ostan käteisellä"


      älä helvetissä sieltä mitään osta.
      siellä on vaan tuksuja ja kusipäitä.
      osta purkukuntoinen mökki vesistön ääreltä, joki tai järvi jne.
      tai sitten osta pelkkä tontti ja täytä kaislikko hiekalla, niin halvalla
      hyvä tulee.
      ihan turhaan mennä itkemään pankilta lainaa jos on omaakin rahaa.
      kaiken olen omilla aina ostanut ja kalaa tulee , uimaan pääsee,
      sauna tupruttaa ilman naapurin möykkää.

    • Tasaneikäyonnenlahjat

      Pitää vielä tulla tänne Suomi24 tunnustamaan kuinka tyhmä olet. Olisit pitänyt vain omanatietonasi ja nuollut haavasi kusit...la.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe