Revolver on täyttä roskaa

Dhommi´´

Klassiseen laatuun tottuneelle Beatlesin "monesti maailman parhaaksi rokkilevyksi äänestetty Revolver" on aika masentava ilmestys. Ei yhtäkään hyvää sävellystä koko levyllä. Sitä ei siis kertakaikkiaan jaksa musiikin ammattilainen kuunnella.

Se johtuu siitä, että sen parhaidenkin kappaleiden, kuten "Eleanor Rigby" ja "Here there and everywhere" soinnutukset ja rakenteet ovat helvetin puuduttavia. Eleanor Rigby vuorottelee C-soinnun ja em-soinnun välillä. Ei sellainen ole mistään kotoisin. Melodiakin on vailla kehittelyä ja variaatiota. Sellainen tynkä, jollaisia klassisen musiikin säveltäjät kirjoittavat pelkästään leikillään ja vaikka unissaan. Schubertin lauluissa paitsi harmoniat niin myös melodiat elävät selvästi enemmän kuin Beatlesilla koskaan.

Ei iskelmää jaksa kauaa kuunnella, eikä "Eleanor Rigbyn" harmoniakuollutta todellisuutta pelasta se, että välillä siinä kuullaan molliseiskaa ja mollikutosta. Neljä sointua eivät yksiselitteisesti vain riitä hyvän sävellyksen tekemiseen. Varsinkaan sellaisen joka kuitenkin kestää pari minuuttia. On erittäin hyvä, että Beatles ei juuri koskaan yrittänyt säveltää pidempiä musiikillisia visioita kuin kahden minuutin renkutuksia, kun he eivät niissäkään saaneet laatua aikaiseksi!

No, entä se "Here there and Everywhere" sitten? Sen sävelaineisto ei kelpaisi Mozartille edes heikon hetken sivuteemaksi. Kappaleen modulaatio on G-duurista g-molliin siirtyminen, ei siis modulaatio alkuunkaan. Mitä on luvassa sen jälkeen kun kappaleen säe ja kertosäe ovat kertaalleen kuullut? Sitä samaa vain, niin kauan kuin tekijät eivät ilmeisesti itsekään jaksa toistaa enää jo kuultua. Mitään muuntelua tai muunnesävelten kohtelua ei McCartney pysty tuottamaan jo itsessään lastenlaulunomaiselle melodialleen.

Jos haluatte perehtyä musiikkiin, joka on oikeasti melodisesti nerokasta, musikaalisesti valovoimaista ja älykkäällä ja luovalla tavalla sävellettyä, suorastaan ylittämätöntä, niin kuunnelkaa esimerkiksi Mozartin 40. sinfonian toisen osan teemat, saman sinfonian finaalin sivuteema ja ensimmäisen osan kehittelyjakson materiaali. Sen rinnalla Beatles - tai Pink Floyd, Dream Theather tai Yes ym. kepeän tusinaroskan tekijät - eivät ole mitään.

40

399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dhommi´´

      Voi minua onnetonta! Taas minä purin masennukseni, kiukkuni ja itserakkauteni Beatles-palstalle. En kykene hillitsemään itseäni, kun kohtaus iskee. On siihen kyllä lääkitys, mutta ei se tunnu tehoavan. Voi minua onnetonta, voi minua hullua.

    • easy boy!

      Näkikö sunnuntain spektaakkeline teemalta? Huikeeta menoo ja loistopiisejä ei vain 60 -luvulta, uudemmatkin säilyttää tasonsa.

      J.K. Popissa omat kriteerit, kehittelyjä ei tarvita, piisit puhuu puolestaan!

    • Djaapa daa

      Kannattaa silti kuunnella avausraita "Taxman". Siinä kerrotaan, mistä klasarien rahat tulevat.

    • W.A. Mozart

      Sunnuntaina esitetty dokkari oli kamalaa historian vääristelyä. George Martin piti koesoitossa kuultua L&M musiikkia täydellisenä roskana ja poikia surkeina soittajina. Tästä ei ollut mainintaa vaan annettiin ymmärtää ihan toisin.

      Revolver on tosiaan kamalaa sontaa verrattuna mihin tahansa Bachin, Mozartin tai Beethovenin teokseen. Mutta mitä se olisi ilman Maccan biisejä? Ei edes hyvää pop-musiikkia. Lennonin ja Harrisonin räpellykset eivät riitä mihinkään.

      • Dhommi´´

        Voi ei! Taas minä onneton Dhommi purin masennustani ja depistäni palstalle, ja vieläpä keskellä yötä. En saa nukutuksi, kun Beatles rassaa mieltäni. Beatlesin musiikki on niin hyvää, että en kestä sen melodioiden rikkautta ja siksi yritän tuputtaa teille klassista. Sitä roskaa, jota kukaan ei edes kuuntele. Kyllä minua nyt harmittaa, kun alemmuuskopleksini takia purkauduin jostain Mozartista ja sen hyvyydestä. Sontaa se on, eikä muuta. Beatles on paras.


      • Ocean Child

        Ensinnäkin: Mozart on tylsä, Elvis jumala, McDonald's perseestä, Lennon mestari, Harrison viisas, ES pahaa, McCartney paras, Sgt.pepper paras, Revolver toiseksi,

        Mutta tärkein: SINÄ OLET PASKA!


    • ifeelfine

      Kyseisen levyn paras ja tärkein kappale on sen viimeinen raita. Mutta sinähän et ymmärrä. Lennon ja yksi sointu.

      • vastustamatonbeatle

        Näin on


    • Ernie DejaVu

      "[Eleanor Rigby... on] Melodiakin on vailla kehittelyä ja variaatiota. Sellainen tynkä, jollaisia klassisen musiikin säveltäjät kirjoittavat pelkästään leikillään ja vaikka unissaan. "

      Laulu on laulu on laulu. Taide-oliona laululla on hieman eri tarkoitusperät kuin konsertolla tai sinfonialla. Niinpä, esim Mozartin tai Sibeliuksen lauluissa melodiat useimmiten ovat vailla kehittelyä ja variaatioita, ovat koska heilläkin laulun tarkoitus on olla laulu.

      Mutta, väitettiin ilman esitettyjä todisteita että klasarisäveltäjät tekevät Revolverin lauluja parempia lauluja unissaankin?

      No, jos noin on niin sittenhän dhönni tai kuka hyvänsä voi kertoa meille vaikkapa 10 klasarisäveltäjän tekemää laulua, jotka yleisesti hyväksytysti ovat parempia kuin Revolverin parhaat laulut, ja jotka on tehty viimeisen 5 - 10 vuoden aikana?

      Että ei tule mieleen? No jos ei tule mieleen niin silloinhan dhönni valehteli meille.

      Mutta helpotetaan, 10 klasarisäveltäjän tekemää laulua jotka on tehty 1900-luvulla tai sen jälkeen. Kun niitä parempia lauluja unissaankin on tehty niin niitä täytyy olla satoja tai jopa tuhansia. Että ei vieläkään tule mieleen?

      No, helpotetaanpa vielä. Ei tarvi laulujen olla parempia - sehän on makuasia, joten riittää kunhan ovat edes yhtä hyviä, ja autetaan:
      Italialainen Nino Rota kirjoitti joitain oikein hyviä lauluja.
      Suomalainen Jean Sibelius kirjoitti muutaman aika hyvän laulun, tosin ne ehkä ilmaantuivat jo 1800-luvulla.
      Myös Merikannolla on ainakin pari oikein kivaa laulua, Kai Chydeniuksella saattaa olla myös, ja Kari Rydman hänelläkin on ainakin yksi tai kaksi, samoin Jorma Panulalla lienee jopa useampikin.

      Tosin yhdelläkään noista eivät laulut ole parempia kuin Revolverin laulut mutta parhaat laulunsa yltävät suurinpiirtein samalle tasolle, mutta missäs ne paremmat ovat?

      Onko ehkä niin että klasarisäveltelijät yleisesti kärsivät unettomuudesta kun ei lauluja oikein pilvin pimein ole ilmaantunut?

      No edelleen, Bernsteinin West side storyssä oli muutama oikein hyvä laulu. Mutta ne olivatkin klasariksi naamioitua poppia.
      Tai ehkäpä Rodgersin Oklahoma ja Sound of music ja South Pasific, niissä nimittäin on jokunen suorastaan huippulaulu? Mutta nuohan ovat musikaaleja eli paremminkin poppia?
      Sama pätee Andrew Lloyd Webberiin joka teki Catsin ja pari muuta musikaalia - hyviä lauluja niistä löytyy jokunen mutta ne ovat poppia.

      Tosiasia, siihen asti josjakun dhönni tulee paikalle pitkän ja runsaan laululistan kanssa - jossa joka lauluun y-tuubilinkki jotta saisimme nauraa, kuitenkin on että klasarisäveltäjät yleisesti eivät kirjoittele Beatlesiin verrattuna parempia lauluja, eivät valveilla eivätkä unissaan. Eivät kirjoittele koska eivät osaa.

    • Ernie Salieri

      No muta, dhönni?

      Missäs pyydetyt listat niistä klasarisistien unissaankin sävelletyistä Revolverin lauluja paremmista lauluista?

      Pitäääkä tämä yhä jatkuva vaikeneminen käsittää että niitä ei olekkaan?

      Mutta jos niitä ei olekkaan niin silloinhan dhönni tietoisesti/tiedottomasti valehteli tuossa avausviestissään? Tai ainakin puhui suulla suuremmalla.

      Toisaalta väliäkö hällä, eihän Revolver ole kautta aikain paras rock-albumi, se ei voi sitä olla koska se ei ole edes paras Beatles albumi.

      Kautta aikain paras rock-albumi, se on tehty ihan suomi-ugrien toimesta: Hurriganes - Roadrunner.

      Esim biisi "Get on" on niin hyvä että edes Mozartin 40. sinfonian finaalin sivuteematkaan eivät sille laingan pärjää. Eivät pärjää koska Wolgang Amade oli huonompi kitaristi kuin Albert.

      Ja jos ulkomaan immeisten tekeleitä haluaa esiin nostaa niin kautta aikain paras ulkomaalaisten tekemä rockalbumi tietysti on: Wizards - Brew.
      Se on albumi joka on paljon melodisesti meluisampi kuin Mozartin 40.sinfonia. Kuunnelkaa vaikka Brew:in toisen osan teemoja:
      http://www.youtube.com/watch?v=sBzeB36zYvU
      oivan jylhää jytinää, tuohon ei Wolgang Amade olisi pystynyt.

      • koitajotajuta

        Voi vittu! Kuuntele ensin Get On ja seuraavaksi Johnny B. Good.

        ...jotain samaa? Remu vaan toisti samat jutut reilusti yli 10 vuotta jäljessä


    • Heureka!

      Sivistys jatkukoon! Päästäkää jo irti berryistä ja remuista ja muista alkeista...

    • ikävä totuus...

      Veit jalat suustani! Levy on pienten piirien ahdasta pikkumusaa, ei oikein toimi aikuisten maailmassa...

    • mmmmmmmmmmmmmmMMMMMM

      Macca ja kumppanit tekivät pubi musaa. Yella Submariinia on kiva rallatella
      vielä 64v.

    • beatlesbach

      Katsoin oheisen vuodatuksen aika myöhään eli puolen vuoden päästä mutta ei se haitanne...
      Beatles diggarina voi nuo arviot huoletta sivuuttaa mutta tuo heitto "Jos haluatte perehtyä musiikkiin, joka on oikeasti melodisesti nerokasta" rajaa kirjoittajan tuntemusta vain Mozarttiin???
      Eikö mm. Tsaikovoski sano mitään? Hänen sinfonia nro 5 ja siitä Andante cantabile on niin melodinen 13 min että heikompaa hirvittää...
      Entäpä Johann Sebastian Bach ja kaikkien tuntema (kyllä ne tietää jos kuulee) Air?

      On se vaan kiva että voi nauttia kaikenlaisesta musiikista. Beatlesin Here there and everywhere on helvetin hyvä biisi enkä lähdekään viemään sitä baanalle Bachin ja Tsaikovskin kanssa koska ei ole kilpailulaji.

      Vai oletko IDOLS:in ja VOISE OF FINLAND:in kannalla?

    • Kätky

      Sinä voisit nuuhkia niitä mädänneitä omenia ja venytellä pussiasi..

      Sulla on niin turhaa ulosantia..

      Esitteles nyt jotain omaa että me voitais arvioida mistä kenkäsi puristaa??

      Yleensä tuo sinun vuodatuksesi kertoo katkeruudestasi; jota et ole saavuttanut..

      Joten; mutustele niitä omeniasi ja kuuntele schuberthia..

    • ,rlekl4ld,ldfs
    • Dennis O'Bell

      "[Eleanor Rigby... on] Melodiakin on vailla kehittelyä ja variaatiota. Sellainen tynkä, jollaisia klassisen musiikin säveltäjät kirjoittavat pelkästään leikillään ja vaikka unissaan. "
      ...
      "No, jos noin on niin sittenhän dhönni tai kuka hyvänsä voi kertoa meille vaikkapa 10 klasarisäveltäjän tekemää laulua, jotka yleisesti hyväksytysti ovat parempia kuin Revolverin parhaat laulut, ja jotka on tehty viimeisen 5 - 10 vuoden aikana?"
      ...
      Puoli vuotta kulunut ja ensimmäistäkääm esimerkkiä klasarisäveltäjien tekemistä paremmista lauluista ei ole ilmaantunut. Mutta jos klasarisäveltäjät tosiaan tekevät niitä parempia lauluja unissaan, niin ehkäpä kyseessä on se sama ongelma josta nyttemmin jo edesmennyt muusikko/koomikko Victor Borge aikoinaan kertoi?
      Niin Borge kuuli tai luki jostain että jos laittaa yöksi tyynyn alle tai sängyn viereen nauhurin soittamaan jonkin ulkomaankielen opetusohjelmaa, niin siinä nukkumisen ohessa oppii uusia kieliä ihan helposti. Niinpä Borge soitti itselleen öisin Japanin kielikurssia ja oppikin ymmärtämään ja puhumaan japania - mutta vain unissaan, valveilla ollessaan hän ei edelleenkään osannut japania lainkaan mutta unissaan ymmärsi ja puhui sitä kieltä aivan sujuvasti.

      Lienee sama ongelma klasarisäveltäjillä mitä tulee kunnollisten laulujen tekoon, unissaan he säveltävät kaikkien rakastamia hittejä mutta valveilla pelkästään tekotaiteellista roskaa ja surkeita melodiattomia jollotuksia joita nyky-uupperat ovat pullollaan.

      No onneksi sentään jotkut rokkareista & iskelmänikkareista osaavat yhä tehdä hyviä lauluja myös hereillä olleissaan.

      Hm..., samaan aikaan toisalla - aikalaistodistus Beatles albumista nimeltä Revolver:
      http://thequietus.com/articles/13499-john-foxx-favourite-albums?page=5
      ..."It communicated, innovated, infiltrated, fascinated, elevated - it was a road map for the future."

    • rommi.

      Hhaha....:D....Victor Borge on samaa kreisihjuumoria, kuin Beatles, Simpsonit, Chaplin, jne....nauru pelastaa, ja all you need is love....toivotaan tosikoillekin enemmän aitoa iloa eloon....:)

    • REVOLWAR

      Yksikään näitten jäppisten levyistä ei pääse 10 parhaiden listalle.

      • RuBbEr SoUl

        Kukaan toinenhan ei pääse 10 parhaan listalle, The Beatlesin lisäksi.......


    • evolver

      Tsekatkaa sugarmegsistä beatlesin laillisia bootleg-äänityksiä !

    • sotkamoo

      Revolver on paras Beatlesin albumi.muutoinkin 60-luvun psykedeliahuippuja.

    • Rock62

      Sinä olet täyttä paskaa.

    • Jari-Sinikka

      Kuunnelkaa Bachia, Mozartia, Beethovenia, Brahmsia, Mahleria ja jazzia IDIOOOOTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIT!!!!!!!!!!!!!!!

    • <<<<

      LOISTAVA LEVY. STARR-HARRISON-LENNON-MCCARTNEY KUUSIKKO VETÄÄ SUORASTAAN AIVAN LOISTAVASTI

    • totoro2

      Kyllä näin on että olet vain epäsivistymätön etkä ymmärrä hyvän musiikin päälle, ne lääkkeet ovat kyllä tarpeeseen.

    • Ylivointehtävä

      Joo...Miksi on mahdotonta saada 12 hyvää biisiä samalle levylle???

    • Piitlesit

      Jees, juurikin näin: Beatles, Hurriganes, Bahhi ja Beethooveni ynnä muut - oliko se nyt klassisen musiikin huipputekijät- nämä tekivät upeita teoksia. Musiikin täydellisenä ammattilaisena voin sanoa että minä se vasta tiedän.

    • soitteles

      Moottorisahalla

    • Raimotipe

      Helvetin hyvä avaus!

    • rokkimusiikissa

      Millä parhaus mitataan? Mitä lyhyempi, sitä parempi.

    • ASIA-AVAUS

      Revolver ja kaikki Beatles-musa on sontaa verrattuna Mozartiin, Schubertiin ja Beethoveniin.... Todellakin ja juuri niin!

    • Kyösti_Huilimaa

      Revolver oli yksi parhaista vuonna -66 ilmestyneistä populaarikulttuurin tuotteista.

    • beatlesrulettaa

      Hah hah, koita nyt edes muuttaa ulos vanhempiesi asunnosta ja sitten opiskella musiikkia.

      Ehka voit opetella soittamaan jotain instrumenttia tai ehka sen jalkeen jopa menestya musiikissa. Silloin pitaisi osata soittaa ja jopa saveltaa suosittuja kipaleita - osaatko?

      Sir Paul muuten osaa :) Han ei tarvinnut sinun mammasi apua, han osaa itse.

    • Viehko_Tahnatuhero

      Rubber soul oli uraa-uurtava. Sen jälkeen muut bändit ajoivat Beatlesin ohi.

    • Tyhjää.melua.vuorilta

      "Musiikin ammattilaisten" tärkeilyt sointurakenteista yms. kangistuneista kategorisoinneistaan elävän ja merkityksellisen musiikin kokemisen ja luomisen sijasta ovat täyttä roskaa. Pystyyn kuolleiden "ammattitaiteilijoiden" ruikutusta siitä, miten he itse (muka) ymmärtävät kaiken paremmin kuin se elävä taide ja kulttuuri, jonka ovat hylänneet ja jota ovat hybriksissään paenneet omille kukkuloilleen.

      Jos ette pysty parempaan, niin hankkikaa muu ammatti. Taiteenne on kuollut.

    • Sivistäjä1

      Kuunnelkaa klassista, sivistytte!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe