Kysymyksiä Teneriffasta = Playa de las Américasista.

Tenefiffa kutsuu

Ollaan menossa perheen kanssa eka kertaan Kanarian saarille!!!
Reissattu on ennenkin, mutta koskaan ei olla käyty Kanarialla. Nyt haluaisinkin teiltä, jotka paikan tunnette muutamia vinkkejä…

Ostokset:
Onko kaupoissa kiinteät hinnat?
Pitääkö tinkiä?
Hintataso (vaatteet, kengät, elektroniikka, tupakka, alkoholi yms)
Löytyykö vaatekaupoista kokoa xl? Kenkää kokoa 40, eli löytyykö vähän isompiakin kokoja kaupoista/markkinoilta tms…
Huijataanko kaupoissa helposti /yleensä

Ruoka/juoma:
Millainen ruoka yllensä on?
Hinta?

Turvallisuus:
Uskaltaako liikkua iltaisin esim yksin?

Rannat?

Ja tietysti kaikki muutkin tiedot ovat tervetulleita!!!

38

3231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tenerife

      Hintataso edullisempi kuin Suomessa. Riippuu mitä ostaa. Tupakkakartonki n. 15€, olut- ja limsatölkit n. 50 cent. Ravintolahinnat pienemmät, löytyy myös "suomihintaisia".

      Vaatteita löytyy xl-kokoja, kenkäkauppoja en ole katsellut. Hintataso hieman edullisempaa.

      Yhtä turvallista liikkua kuin Suomessa. Syrjäkujille en iltaisin lähtisi täälläkään.
      Mukavaa matkaa teille!

    • .......,,,,,,,,.....

      Kaupoissa on käytännössä aina kiinteät hinnat, basaarityylisissä liikkeissä pystyy ehkä hieman tinkimään mutta ei paljoa. Intialaisten kamerakauppohin ei kannata astua jalallakaan niissä tulee tarkkakin takuuvarmasti huijatuksi.. :D Normaalit vaate yms. liikkeet ovat kaikki kiinteähintaisia ja hintataso kohtuullisen edullinen, varsinkin troyan rannan lähellä olevassa suuressa benetton liikeessä vaimoväki on vieraillut joka reissulla ja aina on ostettavaa löytynyt. Myös urheiluliikkeitä on paljon, pääosin hintataso on ainakin urheiluvaatteissa kohtuullinen.

      Missään vaiheessa en ole oloa americasissa tuntenut turvattomaksi, ehkä tosiaan ne pimeimmät kujat kannattaa välttää.. en tosin liiku enää puolenyön aikaan enkä sen jälkeen koska ollaan lasten kanssa reissussa.. vaikka omat ovat jo 11v ja 13v en välitä brittytyylisestä illanvietosta jossa ollaan lasten kanssa aamuyöhön asti ravintoloissa.. mielummin ostan sen viinipullon hotellille ja nautin hotellin terassilla lasin-pari kaikessa rauhassa. En tosin muutenkaan ole kovinkaan "ravintolaihminen" syömässä on mukava käydä mutta kaljan kittaamisen kuppiloissa jätän muille.

      Ravintoloissa hintatason on suomea selvästi edullisempaa.. tietty jos vertaa ravintolaillallista abc:n buffet pöytään voidaan olla samassa hintatasossa mutta ulkona syöminen on edullista. Kannattaa tiety katsoa etukäteen hintatasoa ja hieman vertailla koska kalliimpiakin paikkoja löytyy. Itse olemme aina teheet niin että valitsemme jo päivällä liikkuessamme sopivan ravintolan illaksi, päivällä pystyy rauhassa vetailemaan ravintoloiden tarjontaa ja löytää sopivan illallispaikan.. iltaisin taas ravintoloiden sisäänheittäjät ovat jatkuva riesa. Paras hinta-laatusuhteelta oleva ruokapaikka on rannan lähellä (itseasiassa aika lähellä sitä kellarissa olevaa suomi-baaria) oleva aberdeen steak house jonka liharuuat ovat olleet joka kerta aivan mahtavia ja palvelu kohtuullisen hyvää. Tarkka paikka on hiemaan hankala selittää.. pitää jossain vaiheessa vaikka etsiä kartta ja laittaa siihen.

    • Vili

      Hinta-laatusuhteiltaan hyvän ravintolan tunnistaa siitä, ettei siellä tarvita sisäänheittäjää ja sillä on myös paikallisia ja huom! SYÖVIÄ asiakkaita.

      Hinnat ruokalistat ovat yleensä hyvin esillä ja annoksia voi tsekata jo ohi kulkiessaan. Ihan hyvää perussettiä, pihviä lisukkeineen, löytää kohtuuhintaan. Menujen hinta ei päätä huimaa, n. kympillä saa alkukeiton, pää- ja jälkiruoan viineineen.

      Kannattaa maistaa paikallisia banaaneja. Ne ovat pienempiä ja makeampia kuin täällä myytävät.

      Elektroniikkaostokset kannattaa unohtaa. Turisteja on paljon huijattu niissä. Toivotonta varmasti myös takuiden suhteen, jos laite ei pelitäkään. Afrikasta tulleet rihkamakauppiaat kannattaa kiertää. Pikkuputiikeissa kannattaa aina tinkiä, aivan kuten Suomessa. Ketjuliikkeissä on kiinteät hinnat.

      Turvallisin mielin voi liikkua myös lasten kanssa. Välttelee myöhällä syrjäkujia, käyttää vilkkaampia reittejä ja tarvittaessa taksia. Taksilla liikkuminen on todella halpaa. Jalankulkijoiden huomioiminen keskustassa aivan eri luokkaa kuin Suomessa. Poliiseja näkee kaupungilla enemmän kuin täällä. Täällähän vain painetaan kaasua jos huomataan joku ylitysaikeissa.

      • Kymmenykset

        Ei afrikkalisia rihkamakauppiaita sovi kiertää. He ovat joutuneet lähtemään mahdottomista oloista ja yrittävät pärjätä parhaansa mukaan vieraissa oloissa. Kehotan ostamaan heiltä. He tarvitsevat ropojasi elämiseen.


      • Vikkelät sormet
        Kymmenykset kirjoitti:

        Ei afrikkalisia rihkamakauppiaita sovi kiertää. He ovat joutuneet lähtemään mahdottomista oloista ja yrittävät pärjätä parhaansa mukaan vieraissa oloissa. Kehotan ostamaan heiltä. He tarvitsevat ropojasi elämiseen.

        Ja voit samalla voit päästä kätevästi eroon lompakostasi. Viimeksi yksi röyhkeä yritti ravintolapöydästä napata tarjoilijaa odottavat setelit. Istuttiin porukalla pöydässä.


      • nomercy
        Kymmenykset kirjoitti:

        Ei afrikkalisia rihkamakauppiaita sovi kiertää. He ovat joutuneet lähtemään mahdottomista oloista ja yrittävät pärjätä parhaansa mukaan vieraissa oloissa. Kehotan ostamaan heiltä. He tarvitsevat ropojasi elämiseen.

        Ja laittomasti tulleet, laittomasti myyvät rihkamiaan. Piiloon pötkivät kun tulee poliisi lähistölle!


      • ......,,,,,,,,,.....

        Muualla saattaa toimiakkin mutta americaksen puolelta (jos nyt puhutaan moottoritien "rannan puoleisesta alueesta") ei löydy ihan helposti ruokaravintolaa missä ei olisi sisäänheittäjiä tai missä olisi paikallisia syömässä. :D Jos espanjalaisia löytyy ovat hekin turisteja, alueella kun ei yksinkertaisesti ole paikallisasutusta ja eikä iltaisin ruokaravintolaa (paitsi mäkki ja burger king mistä varsinkin jälkimmäinen on myös lasten kanssa ihan ok ruokapaikka) missä ei olisi sisäänheitäjää. Ei ainakaan tullut vastaan. :D Los Cristianos ja Adejen alue ovat sitten asia erikseen mutta nyt puhuttiin Americaksen alueesta.


    • ??@@

      Minnepäin olette menossa, Teneriffahan on suurin Kanariansaarista?

      • ??@@

        Juu anteeksi, en ihan lukenut tarkkaan, lapsien kanssa jos matkustaisin, los Cristianos olisi parempi "tukikohta" (tämä on vain mielipide).


    • -Sarana-

      Americaksessa kannattaa käydä Siam Parkissa, joka on vesipuisto mutta jo itsessään nähtävyys. Sieltä löytyy kaiken ikäisille jotain. Pääkaduilla on ollut turvallista kulkea myöhäänkin illalla/yöllä. Kolme kertaa Americaksessa olleena ja myöhään liikkeellä usein, ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa.

      Itse olen reissuillani aina ostanut hajuvesiä koska ne ovat paljon halvempia kuin suomessa. Vaatteet ehkä hieman halvempia ja samanhintaisia. Ruoan ja juoman hinta vaihtelee jonkin verran paikasta riippuen. Halvimmillaan esim. oluen sai kuppilasta 1€ ja kalleimmillaan 5€. Myös hampurilaisateriasta voi maksaa 10€ tai 3€. Kannattaa hieman kierrellä paikkoja. Los Cristianoksen puoli hieman halvempi ja on suoraan Americaksessa kiinni. Las Vistas ranta taitaa olla puoliksi Americaksen ja puoliksi Cristianoksen puolella.

    • Pippi L.

      Suosittelen vuokraamaan auton ja tutustumaan Teneriffan pohjoisosan upeisiin reheviin maisemiin sekä tietysti myös Teiden tulivuorialueeseen.

      Yksi reittiehdotus:

      Ajakaa Americasista Teidelle ja sieltä Esperanzametsän kautta Unescon maailmanperintökohteeseen La Lagunaan ja edelleen ihastuttavaan puutarhakaupunkiin Puerto de la Cruziin josta lähdette maisemareittitietä TF-342 Icodiin josta sitten saaren länsirannikkoa pitkin takaisin Americasiin. Jos aikaa on riittävästi, kannattaa poiketa myös Garachicossa ja ennen kaikkea Mascassa.

      Puerto de la Cruzin Loro Parque on melkein pakollinen käyntikohde kaikille lapsiperheille ja eläimistä pitäville aikuisille, mutta sinne kannattaa tehdä oma retkensä sillä alueella kuluu helposti kokonainen päivä.

      • ellllllli

        Elektroniikkaa voi turvallisesti ostaa Visanta-liikkeistä. Elektroniikkakauppoja on ihan joka kulmassa, mutta niissä tuotteiden aitous ja takuu onkin toinen juttu... Americas on ihana paikka ja sinne palaan aina :) Ravintoloista suosittelen tutustumaan Mamma Rosaan. Loistavaa ruokaa ja todella hyvää palvelua!


    • teneriffa kutsuu

      KIITOS, paljon tuli hyviä vinkkejä.
      Lisää saa kirjoittaa, kaikki tieto on tervetullutta!

      Lomaa odotellessa...

      • palmun alle

        Americaksen keskustassa La Trattoria ravintola ollut ainakin meidän mielestä hyvä paikka. Se on Parque Santiago 3:n ja 4:n vieressä.
        Rantoja siellä on monia, kannattaa käydä eri rannoilla kun sitä rantakatua pitkin on helppo kulkea.


      • unikko
        palmun alle kirjoitti:

        Americaksen keskustassa La Trattoria ravintola ollut ainakin meidän mielestä hyvä paikka. Se on Parque Santiago 3:n ja 4:n vieressä.
        Rantoja siellä on monia, kannattaa käydä eri rannoilla kun sitä rantakatua pitkin on helppo kulkea.

        Miten lentokoneessa ostetaan esim kahvit? Kulkeeko emo sen kärryn kanssa eestaas vai voiko siltä tilata muulloinkin. Onko syötävää ?


      • unikko
        unikko kirjoitti:

        Miten lentokoneessa ostetaan esim kahvit? Kulkeeko emo sen kärryn kanssa eestaas vai voiko siltä tilata muulloinkin. Onko syötävää ?

        Saako sillä americansin rantakadulla ajaa pyörällä? Jos lähde ajamaan sitä niin miten pitkälle rantaa pitkin pääsee?
        Kannattaako loroparqueen ja siam parkiin ostaa twinticket ja bussi etukäteen? Meneekö americansista hyvin busseja loroparqueen vai kantsiiko mennä tjäreborgin bussilla?
        Pitääkö teideä varten olla toppatakki, en tosin ota sitä mutta kannattaisiko...


    • .,,,,,,,,,,,,.......

      -Kahvitarjoilun hinta, määrä, laatu ja saatavuus riippuu varmaankin käytettävästä lentoyhtiöstä. Samaten muu syötävä maksuton tai maksullinen.
      - Saa rantakatua ajaa polkupyörällä ,rantakatu ulottuu los cristianoksesta costa adejeen yhtämittaisena ja pituutta sillä taitaa olla toistakymmentä kilometriä. kts. google maps
      - jos haluat käydä sekä loro parguessa että siam parkissa twin ticket tulee halvemmaksi kuin erilliset liput Tjäreborgin retkihinta pitää kysyä yhtiöltä mutta yleensä kannattaa ostaa kuljetus loro paqueeseen lipun mukana.
      - teidellä en itse ainakaan tarvinnut toppatakkia (enkä pipoa) mutta korkeanpaikankammoisena en huipulla käynytkään. Hupparilla pärjäsi hyvin niillä korkeuksilla mihin autolla pääsee.

      • rrrrrriiita

        Mitä hotelleja suosittelette? Itse suosittelen ehdottomasti Vista Suria merinäköalalla! Sijainti loistava, rantaan noin 20 m. Takseja kannattaa suosia, todella halpaa. Kun voitan lotossa, ostan Americasista osakkeen. Ihana paikka. Paljon turisteja, mutta ei haittaa. Lämmintä, edullista, ravintoloita ja kauppoja. Rantaviivaa kilometritolkulla :)


    • LiiaLotta

      Olen ollut useana vuotena peräkkäin Americasissa, ja hintataso on aika lähellä Suomen hintoja. Koskaan en ole kympillä saanut kolmen ruokalajin ateriaa.
      Siitä huolimatta, että ruokalistoja on tutkailtu ravintolan ulkopuolella, ja kalleimpiin paikkoihin ei todellakaan ole menty.
      Edelliselle kirjoittajalle: Eikä Vista Surin pikkuruinen uima-allas ole suunnilleen ostoskeskuksen pihalla? Muutenhan sijainti on hyvä.
      Hieman kauempana rannasta ja keskustan vilinästä sijaiitsevat Mar Ola Portosin ja Mar Ola Park ovat mukavia ja viihtyisiä.

      • porfavor

        Mar-Ola Park on kyllä tosi hyvä ja rauhallinen. Sinne taas joulukuussa 2016☺


    • .........,,,,,,,,,,,

      En ole käynyt kuin parina viime vuotena Americasissa ja ne keskustan ravintolat joissa olen käynyt on hintataso ollut huomattavasti suomalaista hintatasoa alempi. Lähellä suomen hintatasoa (ja varmaan ylikin) paikkoja varmaan on mutta eipä niissä ole tarvinnut ruokailla.

      Kymmenellä eurolla saa edelleen kolmen ruokalajin illallisen jos syö esimerkiksi ns. valmiin menun joita on aika paljon tarjolla.. tuolla rannan lähellä mainitsemassani Aberdeen Steak Housessa menu on ainakin omilla reissuilla ollut tarjolla ja valikoima on niissä ollut erittäin hyvä. https://www.facebook.com/aberdeensteakhouses . Toinen vastaavalla listalla oleva ravintola on Kolumbus hotellin vastapäätä, kulmarakennuksen kakkoskerroksessa (vieressä joku kiinalainen ravintola).

      Oma kokemus on se että ne jotka kertovat hintatason olevan lähellä suomen hintoja harrastavat ravintola syömistä lähinnä abc-ketjun buffet pöydässä. Kun mennään oikeasti ravintolaan on suomen hintataso lähes tuplat Amercasiin verrattuna.

    • LiiaLotta

      Olen toki syönyt hienommissakin ravintoloissa kuin ABC:llä. Mutta kiitos linkistä, tuohon hintaan en ole menuja löytänyt ainakaan iltaisin. Kahden hengen ruoka viinipullon kera on yleensä maksanut viitisen kymppiä. Toki kympillä saa esim. porsaanleikkeen tai kanavartaan useammassakin paikassa.
      Vuosi sitten hotellimme puffetissa talon viini oli vain 1,50 euroa lasi. Mutta ainahan on mukavampaa kokeilla muita paikkoja kuin oma hotelli. Ja eihän sinne säästämään mennäkään. En kuitenkaan halua antaa kyselijöille liian positiivista kuvaa, ettei tule yllätyksiä matkabudjetin kanssa.

      • kotiorja

        Parfyymiasioista kysyisin. Onko americansin hajuvesi hinnat edullisemmat kuin esim airshoppenin ? Ja onko pullossa sitä mitä pitääkin ?


      • sin6
        kotiorja kirjoitti:

        Parfyymiasioista kysyisin. Onko americansin hajuvesi hinnat edullisemmat kuin esim airshoppenin ? Ja onko pullossa sitä mitä pitääkin ?

        Hajuvesien hinnoista kysysyisin minäkin. Kiinnostaa tietää missä hinnoissa siellä myös meikit ja muu kosmetiikka?


    • jr.

      Rantabulevardilla tulee vastaan Cafe Pipo, jossa kannattaa vierailla. Siellä on mukavat tytöt palvelemassa ja ruoka hyvää.

      • -Sarana-

        Hajuvedet ovat halvempia maissa kuin koneessa eli kannattaa ostaa maista. Ihan aitoja hajuvesiä ovat eli turvallisin mielin voi ostaa.


      • vaivai
        -Sarana- kirjoitti:

        Hajuvedet ovat halvempia maissa kuin koneessa eli kannattaa ostaa maista. Ihan aitoja hajuvesiä ovat eli turvallisin mielin voi ostaa.

        Entäs alkoholin hinnat? Siis hinnat maissa verrattuna lentokonehintoihin?


      • Paljon
        vaivai kirjoitti:

        Entäs alkoholin hinnat? Siis hinnat maissa verrattuna lentokonehintoihin?

        halvempaa.


      • Jack daniels
        Paljon kirjoitti:

        halvempaa.

        Ei tosiaankaan kannata ostaa koneesta. Esim. paikallista herkkua, banaanilkööriä löytyi 1v. sitten hintaan 3,5€. Kannattaa kierrellä ja vertailla, hinnat vaihtelee.


      • vaivai
        Jack daniels kirjoitti:

        Ei tosiaankaan kannata ostaa koneesta. Esim. paikallista herkkua, banaanilkööriä löytyi 1v. sitten hintaan 3,5€. Kannattaa kierrellä ja vertailla, hinnat vaihtelee.

        Näinkö tosiaan on. Mistä siellä kannattaa /uskaltaa alkoholia ostaa ja saako kaikkia merkkejä ? Baileys ja pisang ambon omia suosikkeja.


      • Reissulainen
        vaivai kirjoitti:

        Näinkö tosiaan on. Mistä siellä kannattaa /uskaltaa alkoholia ostaa ja saako kaikkia merkkejä ? Baileys ja pisang ambon omia suosikkeja.

        Myydäänkö kohteessa vihreää tupakkaa?


      • ellllllli
        Reissulainen kirjoitti:

        Myydäänkö kohteessa vihreää tupakkaa?

        Myydään.


      • Nortti
        Reissulainen kirjoitti:

        Myydäänkö kohteessa vihreää tupakkaa?

        Vihreä Desert Gold on lähes vastaavaa kuin LM tai Pall Mall.


      • vaivai
        Nortti kirjoitti:

        Vihreä Desert Gold on lähes vastaavaa kuin LM tai Pall Mall.

        Vielä kaipailen tietoa alkoholiasioista..


      • Cool mies
        Reissulainen kirjoitti:

        Myydäänkö kohteessa vihreää tupakkaa?

        Kyllä...hyvä merkki on cool


      • jaksat.trollata
        Cool mies kirjoitti:

        Kyllä...hyvä merkki on cool

        Että sä antigue jaksat trollata


      • Vierestäseuraaja
        jaksat.trollata kirjoitti:

        Että sä antigue jaksat trollata

        Sinulla nuo paussit näyttävät olevan hieman pidemmät. Alkaako väsyttää?


      • Luppoaikaa
        Vierestäseuraaja kirjoitti:

        Sinulla nuo paussit näyttävät olevan hieman pidemmät. Alkaako väsyttää?

        Kuparipannussa on hyvää aikaa selailla tenen juttuja kateellisena...?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe