Taekwondo VS Kickboxing

APmies

Hei vain kanssa taistelijat. Olen lukenut nyt näitä foorumeita ja tullut johtopäätökseen, että taekwondon potkuja aliarvioidaan kamppailulajipiireissä. Olen itse siis taekwondon harrastaja. Jos joku harjoittelee monta vuotta potkuja, eikö hänen potkut ole hyviä. Sama asia kuin nyrkkeilyssä lyönnit. Oheisessa videossa on taekwondo taustainen potkunyrkkeilijä ottelemassa potkunyrkkeily säänöillä. Videosta huomaa hyvin taekwondo potkujen tehokkuuden. Hänen lyönnit eivät ole mitään mahtavia, se on totta. Muistukseksi en ole täällä riitelemässä lajien parhaudesta vaan keskustelemassa eri lajien vahvuuksista. http://youtu.be/d30h_mko428

10

2218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • potkunyrkkeilijä

      Kyllä taekwondon potkut on ylttäviä, tehokkaita ja yllättäviä

    • Kikkari

      Alapotkusäännöillä tulee wondolle kyytiä

      • Kovapotku

        Sua on vissiin potkittu alapotkuilla alapäähän aika useesti. Ja yläpotkuilla yläpäähän.


    • uunokkk

      oikeestaan jos potkunyrkkeilijöitä verrataan potkuissa taekwondoon,ni potkunyrkkeilijät ei osaa potkia ollenkaa,en tiedä onko tulos sama jos niitä verrataan nyrkkeilijöihin eli ei osaa nyrkkeillä.

    • Nonäin

      Näitä videoita on aina välillä hauska katsella ja myös kommenteja eri lajien paremmuudesta. Nyt sitten ei kumpikaan osannut nyrkkeillä, eikä Taekwondon harrastajakaan ollut kovin hyvä potkimaan edes yläpotkuja.

      Taekwondoa tuhansia tunteja harjoitelleet ovat loistavia potkijoita omassa tyylissään ja osuessaan potkut ovat tehokkaita. WTF-tyyli on täyskontaktilaji, mutta siinäkään ei sallita lyöntejä päähän. ITF-tyyli on astetta kevyempi kontaktinsa puolesta, tyrmäystä ei sallita.

      Puutteena yleensä alapotkutekniikat, mitkä ovat käytännönläheisiä ja erittäin tehokkaita. Alapotkut ovat myös turvallisempia suoritustekniikansa ansiosta, näihin myös on osaavan helpompi jatkaa jollain kombinaatiolla.
      Lyöntitekniikat ovat luonnollisesti korkeintaan välttäviä. lajihan on painottunut selvästi potkuihin ja niissäkin yläpotkuihin.

      Kickboxing on lähtökohtaisesti täyskontaktilaji oli sitten kyse ala- tai yläpotkutyylistä. Harjoittelevat nyrkkeilijöiden lyöntitekniikkat ja potkut ovat lajinomaisia. Kaikki yleisimmät potkut harjoitellaan ja näistä kehään jää ne käytännönläheisimmät. Myös pyyhkäisyjä käytetään.
      Useat potkunyrkkeilijät omaavat vähintään tyydyttävän lyönti- ja potkutekniikan. Alapotkujen tehokkuutta ei mielestäni kannata väheksyä, joka epäilee voi kokeilla.

      Videossa esiintyviä ottelijoita vastaan olisi mielestäni pärjännyt keskiverto harrastelija nyrkkeilijä, kenellä on muutaman ottelun kokemus.

      Jokainen on joskus aloittelija, mutta ne harjoittelutunnit vaikuttavat asiaan ja ottelukokemus, oli laji mikä hyvänsä.
      Jopa lahjakkaat joutuvat harjoittelemaan ja paljon , mikäli mielivät huipulle. Eri tyylisuunnilla on oma vahvuutensa, painija ei pärjää pystyssä, eikä nyrkkeilijä matossa.

    • Molempia_harrastanut

      Itselläni noin kymmenen vuotta aktiivista ITF-TKD harjoittelua ja neljä vuotta potkunyrkkeilyä 'lakkarissa' sekä lukuisia muita ip ja taistelulajeja tullut kokeiltua. Ottelukokemusta tosin ainoastaan TKD:ssa. Kummassakin lajissa hyvät ja huonot puolensa.

      TKD:n potkutekniikoista ollut joka lajissa hyötyä ja antanut erinomaisen pohjan. Kuitenkin vasta potkunyrkkeilyssä huomasin kuinka tehokkaita nämä potkut voivat olla ja kuinka saada niihin voimaa.

      TKD:n ongelmana näen potkujen treenaamisen suurelta osin olevan potkutekniikoiden suorittamisella ilmaan. Näin ei oppinut laittamaan painoa potkun taakse, mutta tekniikan kyllä. Treenaamalla potkutekniikoita säkkiin ja potkutyynyyn alkoi lopulta löytyä sekin ja sai aikaan runsaasti ahaa-hetkiä.

      Tästä TKD seuroille ja ohjaajille vinkkiä: säännöllinen säkki- ja potkutyynytreeni mukaan harjoitusohjelmaan.

    • niputtajatane

      Ihan pilipali lajeja. Kyllä ihan perus judo on parempi lajina. Itsellä kokemusta lajeista ja parit kisatkin löytyy. Ja judolla niputtaa helposti potku/lyönti ottelijat. Myös judon lyönnit ja potkut tehokkaampia.

    • eijärkeäverrata

      Ihan höpöhöpö keskustelu tämä. Potkunyrkkeilijä voittaa todennäköisesti potkunyrkkeilysäännöillä ja taekwondoin taekwondo säännöillä. Taekwondon potkut ovat näyttäviä, mutta ei niillä yleensä potkunyrkkeilyottelussa mitään tee. Täyskontaksilajissa kun lyödään ja potkitaan täydellä teholla pyrkimyksenä tuottaa mahdollisimman suurta vahinkoa vastustajalle, ei voi otella siten että tasapaino ja hallinta kärsisivät. Siksi kaikki tekniikat pitää tehdä niin, että oma pakka ei aukea liikaa ja vastustaja pääse lyömään suoraan vastapalloon. Avoimella ottelutyylillä harvemmin kovia matseja voitetaan ellei tasoero satu olemaan valtavan suuri.

    • Hhhhhhhhdls

      Taekwondo potkut on hyviä ja niillä voi hyvinkin yllättää vaikka thaikkumatsissa.
      Muistelen jo 90luvulla eräs tunnettu thaivalmentaja englannissa käytti oppilaitaan kerran viikossa saman salin taekwondo treeneissä.
      Semmosenaan tkd tietenkään ei toimi kehälajeissa kun pitää osata myös lyödä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe