Fuerteventura kokemuksia

Liisamaija

Hei, kiinnostais tietää millainen lomakohdeämä Fuenteventura on.
Americas käyty, ei kiinnosta enää. Puerto Rico ihan ok, Puerto Dela Cruz myös ok, mutta onko Fuenteventura kokemisen arvoinen?
Kovameno ei kiinnosta, aurinko vain.

54

15572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saaren nimi on Fuerteventura, joka tarkoittanee kovaa tuulta? Saarella riittää tuulen lisäksi aurinkoa ja hiekkarantoja. Olen kirjoittanut tällä nimimerkillä sepustukset viime vuoden helmikuun ja joulukuun lomistani.

      Saaren hotellit on usein rakennettu ikäänkuin monttuun ja piha-auleet on ympäröity taloilla. Näin tavoitellaan tuulensuojaa (sotavento). :)

      Kokemusteni perusteella voin suositella Corralejoa ja siellä hotellia Las Marismasia. Tosin saaren muut lomakohteet kuin Corralejon hotellitkin ovat minulle vieraita.

      Saarella on helppo liikkua vuokra-autolla tai linja-autolla. Saarella on nähtävää parin päivän vuokra-autoiluun. Kauniita kyliä ja yksinäisiä rantoja on riittävästi. Corralejosta on myös runsaasti laivavuoroja Lanzaroten Playa Blancaan, josta sitten voi vuokrata auton Lanzaroteen tutustumista varten.

      Corralejosta voi pistäytyä linja-autolla ostoksille Puerto del Rosarion uuteen upeaan ostoskeskukseen.

      Corralejosta pääkadun yläpäästä löytyy nykyään oma suomipaikkakin kahvila Lumi, jossa voi päiväsaikaan piipahtaa kahvilla tai oluella. :)

      Corralejosta löytyy mukavia musiikkibaareja, joissa on tarjolla musiikkia moneen makuun. Kerron niistä noissa matkasepustuksissani.

      • Anonyymi

        ...


    • Tykkäsin.

      Positiivinen yllätys oli, kävin ensi kerran Fuerteventuralla helmikuun alussa, paikka oli saaren eteläkärki Jandia ja ilmat olivat yllättävän hyvät, koko ajan paistoi, 22-23 astetta lämmintä, yksi sade/myrskypäivä oli kahden viikon loman aika ja se osui aivan loman loppuun.
      Jandia oli rauhallinen paikka, mikä mahtavaa, siellä oli mahtava kävely/lenkkitie rakennettu meren rantaan, ainoa negatiiivinen seikka oli, että kentälle oli 1,5 tunnin bussimatka.

    • uudelleen joskus vie

      Fuerte on rauhallisuutta rakastavalle oiva kohde. Corralejo on rauhallinen pikkuinen kaupunki ja ei pelkästään turistien asuttama, vaan löytyy paikallistakin väriä. Myös pyörailijälle saari sopii mainiosti, koska ei ole korkeita vuoria. Corralejossa näki usein ns sunnuntaipyöräiliöitä ja helppo hurauttaa dyyneille päiväksi aurinkoa ottamaan.
      Hiekkarantaa löytyy ja tilaa vaikka millä mitalla. Muuten saari on todella karua ja jostainkohtaa aika rumaakin, varksinkin kesken jääneet hotellikompleksit, jotka rumistavat maisemaa aikalailla jossain kohtaa, mutta muuten yleisnäkymä on siisti.
      Mieleen jäi itänaapurimme vähäinen edustus ja sen voi ainakin omalta osaltanii lukea plussaksi.

      Saarella on tarjolla myös edullisia villoja joita voi vuokrata suoraan ja pelkät lennot vaikka matkatoimiston kautta.

    • Takkutukka*

      Kuten yllä jo todettu, Fuerteventura on miellyttävä, helppo ja ilmava lomakohde. Itse olen lomaillut neljät viikot Corralejossa kahteen otteeseen: 2010 Las Marismaksessa, jota blues_brotherin tapaan voin suositella lämpimästi ja 2013 oli vuorossa Fuentepark, jolla on keskeisempi sijainti, mutta joka operoi self-catering periaatteella, ihan kelpo hotelli sekin.

      Fuerteventuran nimen synnystä on kaksi teoriaa: Jean de Betancourt antoi saarelle tuon nimen, koska hänelle saarella käyminen oli suuri seikkailu ja toisen mukaan nimi tulee espanjankielisistä sanoista el viento fuerte (voimakas tuuli).

      Mukavia reissunriittailuja!

    • markonmatkailu

      Olimme viikon 9 saarella, paikkana Caleta de Fuste ja hotellina Elba Sara.
      Aurinkoa riitti koko viikon, mutta tuuli oli kyllä yllättävän kovaa ja jatkuvaa, vaikka siitä kyllä tuli luettua netistä etukäteen.

      Yksi kuva kertoo enemmän...

      http://markonmatkailu.kuvat.fi/#/kuvat/

      • Miellyttävä loma

        Corralejossa oltiin viikko 6 ja tuo tuulisuus voi olla paikasta kiinni. Itsekin olin etukäteen asennoitunut kovaan tuuleen, mutta ei tuo tuulisuus mitenkään häiritsevää ollut. Corralejo oli miellyttävä kokonaisuus, ei mikään "turistirysä", vaan paikallisväriäkin löytyy. Oli myös positiivista, että "rolexi"- ja aurinkolasikauppiaat, sekä sisäänheittäjät loistivat poissaolollaan. Kelit olivat mitä mainioimmat ja meressäkin tuli uitua useana päivänä. Saas nähdä, josko ensi talvena tulee lähdettyä Fuerteventuralle uudestaan ;-)


    • meikäperhe 2+3

      Viime talvena viikko Fuerteventuran Jandiassa. Kaikin puolin positiivinen kokemus. Ja se ranta! Parempaa en ole koskaan nähnyt. Loivasti syvenevä hienohiekkainen ja tilaa riittää.
      Suosittelen mutta pitää muistaa että Fuertella nudismi on sallittu.

      • perhe 2+2

        Oliko nudisteista haittaa? Ajattelen lähinnä lapsien kannalta.


      • perheellinen
        perhe 2+2 kirjoitti:

        Oliko nudisteista haittaa? Ajattelen lähinnä lapsien kannalta.

        Mitäs haittaa nudisteista olisi?Pelkäätkö että tulevat pelottelemaan lapsiasi?Vai mikä on ongelma?


      • meikäperhe 2+3
        perhe 2+2 kirjoitti:

        Oliko nudisteista haittaa? Ajattelen lähinnä lapsien kannalta.

        Ei nudisteista haittaa ollut. Kyllä heitä näki usein, olivat lähinnä saksalaisia eläkeläisiä eli harmitonta porukkaa.


      • oppijaikäkaikki
        perhe 2+2 kirjoitti:

        Oliko nudisteista haittaa? Ajattelen lähinnä lapsien kannalta.

        Kanarian saarilla ei ehkä voi puhua siitä että ”nudismi on sallittu”. Lähtökohtaisesti siitä ei ole edes keskusteltu sen enempää kuin onko omassa saunassa alasti saunominen sallittavaa.

        Nudismi on saapunut laajalti Espanjaan Kroatiasta 1800 -luvun lopulla. Nyt on täysin yleistä ei vain rannoilla, vaan jopa perhehotelleissa. Nudismi ei itsessään tuo ikärajaa esim. hotelleihin, vaan ikäihmisten halu olla ilman meteliä.

        On hyvä ymmärtää että se mikä meillä on epäsiveellistä ja vie varmasti tuonelan porteille, on muualla perheen yhteinen iloinen asia.

        https://www.purenudism.com


    • TPiMrJoo

      Kerran käytiin emännän kanssa.Vähän jäi valjuksi.Edelleen Gran Canaria, Teneriffa.....................poikaa.

    • Jandiaan

      Saarella puolisen tusinaa kertoja käyneenä suosittelen kaikille rantalomista, ulkoilusta, tilasta ja väljyydestä pitäville.

      Jandiassa paremmat rannat. Corraleijosta (kerran käyneenä) jäi vähän valju kuva. Ei ole oikestaaan kaupunki ja kunnon rannalle (dyynit) tulee matkaa.

      Biletystä, diskoja tms. on ainakin Jandiasta paha löytää, muuten kuin hotelleista.

    • vaateiden alla alast

      Fuerten rannat ovan niin väljiä ja nudistit hakeutuvat syrjemmälle, koska hekin haluavat olla rauhassa.
      Ainakin Corralejossa kaupunginrannat ja Dyynien keskellä olevan hotellin rannalla ei nudisteja ole, että siellä ainakin saa olla lasten kanssa ihan vapaasti.
      Niissä kivistä rakannetuissa pikkulinnoituksissa ollaan usein alasti, mutta kun ei mene kukuilemaan niihin vartavasten se ei haittaa.
      Ja lapset reakoivat juurin niin kuin vanhemmat. Jos vanhemmat eiväty kiinnitä asiaan sen kummempaa huomiota, niin lapset usein ensikysymyksen eivät asiasta piittaa.
      Kait suomalainen osaa käyttäytyä jos näkee alastoman ihmisen, sillä senhän me opimme saunassa aikanuorena..

      • ThickLizzy -77

        Edellistä sen verran kommentoin, että suomalaisten luonnollinen suhtautuminen alastomuuteen on myytti tai ainakin liioiteltua. Ehkä ennenmuinoin oli näin mutta ei nykyisin. Olen asunut Saksassa viisi vuotta ja Tanskassa kaksi, joten vertailukohtaa on.


      • komppaan tuota
        ThickLizzy -77 kirjoitti:

        Edellistä sen verran kommentoin, että suomalaisten luonnollinen suhtautuminen alastomuuteen on myytti tai ainakin liioiteltua. Ehkä ennenmuinoin oli näin mutta ei nykyisin. Olen asunut Saksassa viisi vuotta ja Tanskassa kaksi, joten vertailukohtaa on.

        Kun FV:sta puhutaan niin kyllä saksalaisten suhtautuminen on kaikkein luonnollisinta.

        Suomalaisille saksalainen sekasauna on äkkiseltään yllätys. Varaudu hotellin saunassa tähän (yllättävän monessa FV:n hotellissa on sauna).

        Valtaosa nudisteista siellä rannoilla on lisäksi saksalaisia (vanhempaa porukkaa).


    • vaatteiden alla

      On sitä muitakin kansalaisuuksia kuin saksalaiset ja suomalaiset.

    • Zakke56

      Jos ei pelkkä auringonotto riitä, Fuerteventuralla löytyy aika kivoja patikointireitejä. Ei montaa, mutta aika erikoisia kuumaisemia. Esimerkiksi bussilla Corralejosta Lajaresiin ja sieltä kävellen kraaterimaiseman läpi takaisin Corralejoon. Noin kolmen tunnin patikka, 12 km, maisemat ovat hienot.

      Lisää osoitteessa http://sakarinmatkat.wordpress.com/

    • Kiinnostaa kuulla

      Hei, olen käynyt Jandiassa ja ihan ok, mietin menoa Corraleoon, onko Corraleossa samankaltaista kävelytietä/rantakatua joka on Jandiassa, siinä oli mukava lenkkeillä ja kävellä.
      Onko aurinkovarmuudessa eroa Fuerteventuran etelä ja pohjoisen osan välillä?

    • Corralejon kävelyreitti alkaa rantaa seuraavana polkuna ja muuttuu kaupungissa asfaltoiduksi kävelytieksi. Alkumatkasta on kahviloita ja sukellus- sekä surffauskouluja harvakseltaan ja keskivaiheilla on ravintolaa ravintolan perään ja sataman jälkeen on taas rauhallisempaa.

      Enpä usko Fuerteventuralla aurinkoisuuden eroavan etelän ja pohjoisen välillä, koska siellä ei ole korkeaa vuoristoa, joka pysäyttäisi pilviä. Juuri vuoriston puuttuminen tekee Lanzarotesta ja Fuerteventurasta niin kuivia saaria.

      • eroa on

        Kokemuksena voin sanoa, että varsinkin talvikaudella eroa on ollut. Ei ehkä niin selkeästi aurinkoisuudessa vaan lämpötilassa ja sen tuntumisessa. Kun Corraleijon dyyneillä juuri ja juuri tarkenee niin Jandian rannoilla tulee hiki.

        Kaikilla saarillahan länsi- ja pohjoispuoli on koleampi talvella. Jandiallakin eron huomaa aika selkeästi. Sotaventon puolen rannalla on lämpimämpää kuin Cofetessa (kannattaa muuten käydä, vaikka tie onkin aika kurja ja vaatii nelivetoauton vakuutusehtojen takia).


      • eroa on kirjoitti:

        Kokemuksena voin sanoa, että varsinkin talvikaudella eroa on ollut. Ei ehkä niin selkeästi aurinkoisuudessa vaan lämpötilassa ja sen tuntumisessa. Kun Corraleijon dyyneillä juuri ja juuri tarkenee niin Jandian rannoilla tulee hiki.

        Kaikilla saarillahan länsi- ja pohjoispuoli on koleampi talvella. Jandiallakin eron huomaa aika selkeästi. Sotaventon puolen rannalla on lämpimämpää kuin Cofetessa (kannattaa muuten käydä, vaikka tie onkin aika kurja ja vaatii nelivetoauton vakuutusehtojen takia).

        Enpä väitä vastaan kun minulla ei ole kokemuksia Fuerteventuran eteläosasta.

        Itse asiassa varjossa ja tuulensuojassa mitatuissa keskimääräisissä päivän ylimmissä lämpötiloissa ei ole eroa saarten etelä- ja pohjoisosien välillä. Pilvisyydessä eroja sitten on. Gran Canarialla ja Teneriffalla tuon pilvisyyden ja tuulisuuden eron selittää saaren keskellä oleva vuoristo. Pilvet kerääntyvät saaren pohjois-osiin ja eteläosa on suojassa viileiltä pohjoistuulilta. Auringon säteilylämpö
        ja tuulen viilentävä vaikutus selittänee osaltaan miksi eteläosat tuntuvat lämpimämmiltä

        Fuertella ja Lanzarotella ei tuollaista vuoristoa ole? En sitten tiedä mikä selittäisi
        sen, että Fuerteventuran eteläosa tuntuisi lämpimämmältä?


      • eroa on
        blues_brother kirjoitti:

        Enpä väitä vastaan kun minulla ei ole kokemuksia Fuerteventuran eteläosasta.

        Itse asiassa varjossa ja tuulensuojassa mitatuissa keskimääräisissä päivän ylimmissä lämpötiloissa ei ole eroa saarten etelä- ja pohjoisosien välillä. Pilvisyydessä eroja sitten on. Gran Canarialla ja Teneriffalla tuon pilvisyyden ja tuulisuuden eron selittää saaren keskellä oleva vuoristo. Pilvet kerääntyvät saaren pohjois-osiin ja eteläosa on suojassa viileiltä pohjoistuulilta. Auringon säteilylämpö
        ja tuulen viilentävä vaikutus selittänee osaltaan miksi eteläosat tuntuvat lämpimämmiltä

        Fuertella ja Lanzarotella ei tuollaista vuoristoa ole? En sitten tiedä mikä selittäisi
        sen, että Fuerteventuran eteläosa tuntuisi lämpimämmältä?

        Jandian niemimaan "turistipuoli" jää vain jonkinlaiseen suojaan. Niemimaan länsiranta (Cofete) on tuulinen ja käytännössä asumaton kun taasen itäpuoli (Morro Jable Jandian kylä) on turistikeskus.

        FV:n korkein huippu on karvan verran päälle 800m ja se sijaitsee Jandian niemimaan "saumakohdassa". Sitä alempana olevat pohjoisen (ja lännen) puolelta tulevat pilvet ja tuulat se blokkaa aika tehokkaasti. Muutenkin tuo niemimaan keskikohta on "vuoristo" - ei niin kauhean korka, mutta kun niemimaa on vain n. 5 km leveä niin aika jyrkkä se on, joten ehkä se tekee
        jotain nousevia ilmavirtauksia ja niiden kautta suojaisemman ja aurinkoisemman mikroilmaston.


      • Teidetär

        Vuosi sitten olin Caleta de Fustessa, se paikka oli alle viikossa nähty. Saari on tasaisempi kuin muut, eli vuorten puuttuessa ei ole sitä lämpimämpää eteläosaa. Tuuli oli kova ja aurinko meni pilveen heti kun alkoi tuulla.
        Paljon enemmän nähtävää on kyllä Teneriffalla


      • Anonyymi
        Teidetär kirjoitti:

        Vuosi sitten olin Caleta de Fustessa, se paikka oli alle viikossa nähty. Saari on tasaisempi kuin muut, eli vuorten puuttuessa ei ole sitä lämpimämpää eteläosaa. Tuuli oli kova ja aurinko meni pilveen heti kun alkoi tuulla.
        Paljon enemmän nähtävää on kyllä Teneriffalla

        ...


    • Okei hyväksytään selitys. Ja pakkohan se on hyväksyä kun en ole tuolla etelässä käynyt. :)

    • surffari

      Jos tykkäät surffata lautailla ni sinne.muuten samanlaista kun muutkin saaret.

      • Aika yksipuolisen kuvan sai noista Markon kuvista.


    • Liiru

      Sunnuntaina olis lähtö! Vähän jännittää, että millanen paikka se sitten todellisuudessa on... :) Jos löytyy lisää tuoreita kokemuksia, niin laittakaa tulemaan! Hotellina Oasis Dunas, halvalla saatiin matka.

    • Ihana valo

      Corralejo on rauhallinen, ympäristö karu mutta kiehtova. Dyynit ja beachit upeat. Samoin retki Lanzaroten edustalle katamaraanialuksella, aivan huikea kokemus. Las Marismas erinomainen hotelli, ihmiset ystävällisiä. Yhtään humalaista emme nähneet. Ei siis örveltäjiä vaan siistejä ihmisiä matkassa. Ihmiset olivat tulleet rentoutumaan ja nauttimaan ympäristöstä. Vaikka olimme siellä joulukuussa niin koko viikon aikana satoi vain vartin yhtenä päivänä. Muulloin hyvät auringonottokelit. Tuulisuus teki paikasta oikein hyvän kaikenlaiselle liikunnalle, pyöräily, patikointi, vesiliikunta. Bakun vesipuisto oli suljettu, se jäi harmittamaan. Bussimatka saaren eteläosassa sijaitsevaan Oasis Parkin eläinpuistoon oli hieno elämys.

    • Lasten kanssa

      Hei,
      olemme maaliskuussa menossa Corralejoon ja juurikin tuohon Las Marismas hotelliin. Olemme varanneet retken tuonne Oasis Parkin eläinpuistoon. Oliko linja-autolla tuonne miten pitkä matka? Olisko kertoa vinkkiä hyvistä ruokapaikoista ja hieman hinta tasoa? Ja ihan kaikki tieto ja vinkit kyllä kiinnostaa =) Ihana päästä taas vähän huilimaan arjesta ja nauttimaan toivottavasti auringosta. Corralejossa emme ole ennen käyneet, viimeksi olimme Lanzarorella Puerto del Carmenissa.

      • Tripadvisor on hyvä

        Ruokapaikoista saat tietoa tripadvisorista, näin "äkkiseltään" suosittelen käymään aivan rannassa sijaitsevassa "Beleten" nimisessä ravintolassa. Voi ruokailla melkeinpä rantahiekalla ja ruoka on (ainakin kalat) erinomaista ;-)


      • Hyrrä
        Tripadvisor on hyvä kirjoitti:

        Ruokapaikoista saat tietoa tripadvisorista, näin "äkkiseltään" suosittelen käymään aivan rannassa sijaitsevassa "Beleten" nimisessä ravintolassa. Voi ruokailla melkeinpä rantahiekalla ja ruoka on (ainakin kalat) erinomaista ;-)

        On, mutta niin täynnä kahviloita ja drinkkibaareja ettei osaa parempia ruokaravintoloita löytää. Ja arvostelut ei välttämättä suomalaiseen makuun...
        Meidän pitäiosi 6kymppisiä päästä juhlistamaan, osaisitko suositella hyvää "pöytäliina"ravintolaa?


    • aikuiset

      Helmikuussa ollaan vaimon kanssa menossa Jandiaan ja ollaan päätetty että ollaan rannalla nakuina, onko kokemusta miltä eka kerta tuntuu.

    • rasvaa pintaan

      Vähän ehkä outoa ja ujostuttaa, varsinkin jos kuulee suomen kieltä.

      Ehkä ensi alkuun kannattaa hakeutua vähän syrjäisemmälle rannalle. Jandian päässä esim. Mal Nombren rannalle (liittymästä 77 ulos motarilta).

      Ja helmikuusssa kun ihon väri muistuttaa pakastekatkarapua, kannattaa varsinkin uikkarien alla normaalisti olleet paikat rasvata huolella.

    • KarjalanMarjaana

      Corralejoon lähtevänä haluaisin myös tietää
      esim. Oasis-eläintarhaan kuljetuksen. Ilmaisbussi lähtee sieltä vasta niin myöhään pois, pääseekö jollain "yleisbussilla" aikaisemmin pois? (taksi kuitenkin maksaa paljon?)

      • Mar Azul

        Morro Jablesta busseja useasti päivässä pääkaupunkiin Rosarioon ja sieltä sitten erillä bussilla (n:o 6) Corralejoon eikä maksa kuin muutaman euron. Eläintarhahan on aivan siinä päätien varressa, pysäkki varmaan löytyy siitä lähettyviltä elikkä vastakkaiselta puolelta Oasista. Aikatauluja löytyy ainakin googlettamalla...
        Oasis on nykyään aika laaja eläintarha, joten kyllä siellä helposti saa pari-kolme tuntia menemään...Hotellilla tietävät neuvoa mistä siihen ilmaisbussiin voi nousta siellä Corralejossa..Samalla kuutosbussilla pääsee siis dyyneille ja takas, jos ei taksilla halua kulkea, voi siellä käydä patikoidenkin...Bussimatka sinne Oasikselle kestää toista tuntia..Riippuu tieteski vähän kuskista...


    • Kannattaa myös ainakin miettiä auton vuokrausta. Päiväksi auton saa alkaen 30€ (sis. raj. km, vakuutus ilman omavastuuta ja kaksi kuskia, vuokraamo Cicar, voin suositella, varaus vaikka netin kautta), päälle bensat.

      Fuerteventuran saarella autoilu on todella helppoa. Hyvät suorat tiet, ei ruuhkia tai parkkiongelmia.

      Jos lomailee Corralejossa ja käy Oasis-parkissa autolla, kannattaa EHDOTTOMASTI käydä myös Sotaventon rannalla (viitat Risco del Paso ja Playa de la Barca, ensimmäinen yleensä parempi, mutta riippuu vuoroveden korkeudesta). Ja uikkarit (ainakin lapsille) lasit mukaan. Laguunin vesi on muutaman asteen muuta merivettä lämpimämpää ja kuhisee erilaisia kaloja.

      • mar azul

        Auton vuokraus tieteski pitemmän päälle halvin ratkaisu, jos useampi henki liikkeellä, ite olin vasta joulukuulla kolmisen viikkoa Corralejossa ja syyskuulla varasin netin kautta auton neljäksi päivää ( 76 euroa, Orlando ), sain näppärän Polon, jos vähän jännemmän matkan haluaa tehdä, niin kannattaa ajella esim Corallejosta Betancurian kylään ja siitä jatkaa eteläpuolta pois, pääsee nauttimaan kapeista ja jyrkistä vuoristoteistä, muistaa vain niissä pimeissä mutkissa varoa busseja ja kuorma-autoja....Ennen Rosariota vasemmalla puolen iso supermarketti, josta kävin ostelemassa muutaman päivän ruokatarpeeni aika halvalla, on niinsanottu paikallisten ostospaikka, kärryt täynnä kuten venäläisillä täällä Suomen marketeissa, silloin kun heitä täällä Suomessa vielä taannoin liikkui sankoin joukoin, Fuertella heitä ei onneksi ole liiemmälti, joten ei tarvi pelätä, että tulevat keskellä tietä vastaan...


      • mar azul kirjoitti:

        Auton vuokraus tieteski pitemmän päälle halvin ratkaisu, jos useampi henki liikkeellä, ite olin vasta joulukuulla kolmisen viikkoa Corralejossa ja syyskuulla varasin netin kautta auton neljäksi päivää ( 76 euroa, Orlando ), sain näppärän Polon, jos vähän jännemmän matkan haluaa tehdä, niin kannattaa ajella esim Corallejosta Betancurian kylään ja siitä jatkaa eteläpuolta pois, pääsee nauttimaan kapeista ja jyrkistä vuoristoteistä, muistaa vain niissä pimeissä mutkissa varoa busseja ja kuorma-autoja....Ennen Rosariota vasemmalla puolen iso supermarketti, josta kävin ostelemassa muutaman päivän ruokatarpeeni aika halvalla, on niinsanottu paikallisten ostospaikka, kärryt täynnä kuten venäläisillä täällä Suomen marketeissa, silloin kun heitä täällä Suomessa vielä taannoin liikkui sankoin joukoin, Fuertella heitä ei onneksi ole liiemmälti, joten ei tarvi pelätä, että tulevat keskellä tietä vastaan...

        Ja jos Betancurian kautta ajelee niin Ajuin kylässä kannattaa käydä. Siellä siten kävellä se rannasta oikealle lähtevä raitti.


    • YxiFVkävijä

      Käytiin helmikuun alussa Caleta de Fustessa/FV. Menimme Oasis parkiin, La Lajitaan paikallisbussilla (10e/2hlöä). Tämä ko. kuljettajamme ajoi varsin vauhdikkaasti.
      Vähän hirvitti, kun oli melko kapea tie ja pyöräiljöitä ajoi tien sivussa. Ei mitään varsin. tien penkkaa. Pyöräilijät varokaa.
      Jäätiiin pysäkillä pois ennen sitä Oasis parkin tienhaaraa. Sieltä pääsi lippukassalle hiekkatietä pitkin (200m). Alueella on myös kaktuspuisto ja mahdollisuus lähteä kamelisafarille. Tosiaan aikaa kului koko päivä. Oli paljon nähtävää. Erilaisia näytöksiä, 4 erilaista. Ravintoloita on alueella muutama ja hintataso mielestäni ihan kohtuullinen (n. 20e/2 hlöä), tyypillistä turisti pöperöä, mutta kyllä sillä nälkä lähtee riittävän hyvin. Omat eväätkin voi toki ottaa mukaan.
      Pääsyliput kahdelle aikuiselle n. 60e. Saarella vakit. asuville (residente) edullisempi. Kamelisafarille oma hinta.
      Maisemat oli hienot, vaikkakin on muuten karua maisemaa.

    • Pojotoliviabeacille

      Oasis park ei vedä vertoja logoparkille missään muodossa.Tosin saarella on melkein takuuvarma aurinko.Olimme ja helmikuussa pohjoispäässä.Olivia beach hotellissa joka oli aivan huippu.kokonaisuus.Oasis oli pettymys.onneksi oli ilmaisliput..Autovuokraus vain maksoi.Tosiaan kapeat tiet ja pyöräilijät ajelevat rinnakkain.Ei mitään järkeä kypärän alla.Hotellille ja saarelle täydet 10--pojoa.

    • KohtuullisuusHyvä

      Hyvä toi "saksalaiset nudistit, harmitonta porukkaa" heh heh. Lentomatkailu sinällään, ei ole ilmastoteko.

    • Anonyymi

      Nostetaan vanha keskustelu ylös. Oli joskus tolkkuakin, mitä jää kaipaamaan tämän hetken tilanteeseen verrattuna.

    • Anonyymi

      Parina talvena olen käynyt Corralejossa Fuerteventuralla. Hotelli oli Riu Oliva Beach. Otimme all inclusive -vaihtoehdon. Jouluna oli hienot illalliset jouluohjelmineen. Lapsille pukki jakoi lahjoja, taisi tulla autorata.
      Asiakkaat pääasiassa keski-ikäisiä ja vanhempiakin.
      Hienot, pitkät hiekkarannat. Hyvät vesiurheilumahdollisuudet. Surffaajia paljon. Vuokra-autolla kiersimme saarta. Vuoristossa valtavia saaren alkuperäisväestön quenchien patsaita. Olivat olleet pitkiä ja vaaleita.
      Hiekkadyynit upeita. Kovalla tuulella hiekkaa aurattiin lumiauran tyyppisillä vehkeillä teiltä pois. Tuuli ei häiritse, mutta hämää niin, ettei huomaa auringon polttavuutta. Aurinkolasit on must. Kiva paikka, suosittelen.

    • Anonyymi

      Fuerteventuran Caleta de Fuste tosi kiva paikka jos tykkää rauhallisemmasta elämästä. Hotelli Sheraton oikein viihtyisä ja erityisen lämpimät ja kivat uima-altaat, 27-28 °C. Hotellissa ja altailla oli väljää ja mukava tunnelma. Nyt tuulta ja pilviä oli juuri sopivasti, ei tullut juurikaan tukalan kuuma. Autolla huristeltiin katsomassa saaren muita osia, vuoria, kyliä ja rantoja. Sopii hyvin myös lapsiperheille!

      • Anonyymi

        Kannattaa poiketa gourmet ruoka ravintola Karhussa syömässä kunnon pihvi ateria ja nauttia loistavan viini listan antimia. Suosittelen se on Kanarian parasta antia.


    • Anonyymi

      Hiljasta ku huopastatossu tehtaalla. Oikea lepoloma, suosittelen.

    • Anonyymi

      Olimme kerran tuolla. Sanoi vettä päivästä toiseen. Toinen puoli lomaporukasta meni Inglesiin. Siellä oli lämmintä ja aurinko paistoi kuulemma koko ajan.
      Otimme lennon Inglesiin jota myös Inglesin vehreäksi paratiisiksi kutsutaan.
      Se oli sitä.
      Tutustuimme Kanariansaarien suosituimpaan ruokaravintolaan eli pihviravintola Karhuun.
      Voimmekin kokemuksesta suositella pihviravintola Karhua kaikkille hyvien pihvien ystäville.

      • Anonyymi

        Ei suotta Inglesin vehreä paratiisi oli suomalaisten suosituin lomakohde.


      • Anonyymi

        Meidän lomaporukassa on niin paljon laulun harrastajia että meitin suosikki on Music & Karaoke Bar Kuparipannu.
        Pannun karaokessa viihtyy kaikki ja pikkunälkään voi ottaa makkaraperunat tai lihapiirakan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meidän lomaporukassa on niin paljon laulun harrastajia että meitin suosikki on Music & Karaoke Bar Kuparipannu.
        Pannun karaokessa viihtyy kaikki ja pikkunälkään voi ottaa makkaraperunat tai lihapiirakan.

        Pannun makkaraperunat on loman kohokohta. Minä tilaan pannun maukkaat makkarapotut aina sinappihunnulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pannun makkaraperunat on loman kohokohta. Minä tilaan pannun maukkaat makkarapotut aina sinappihunnulla.

        Ei paha. Minulle tulee Pannussa aina lihapiirakka, isot ranskalaiset ja iso juoma.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe