Sähkötupakka 2014

makke2

Mitäs sitte jos koko sähkötupakka kiellettäisiin vuoden loppuun mennessä niin kuin Suomen Eduskunta sitä yrittää kieltää vedoten, että taas tulisi uusi riippuvuutta aiheuttava laite, mutta asia ei ole niin vaan sillä nimen omaan pääsee huomattavasti paremmin irti tupakasta kuin jollain Nicorette tai Nicotinell aineilla jotka ovat myös itsehoitolääkkeitä.
Tapahtuisi kiellolla se, että sähkötupakoijat joutuisi rikkomaan lakia kun he tilaisivat edelleen nikotiininesteitä ja olisiko kiinni jäädessään oikein tuomita moisesta rikoksesta jos vetoaisi oman terveyden tilan paranemiseen kun käyttää nikotiininesteitä? Vastaus on, että EI OLISI vaan kansalaista syrjivä laki.
SItten kun vetosisi vielä erääseen seikkaan joka on Astma eli jos saa lääkekulut huomattavasti pienemmäksi sähkötupakan avulla varrattuna siihen mitä kulut oli kun poltti tupakkaa niin sähkötupakan kielto olisi kansalaisia jotka käyttää sähkötupakkaa loukkaava lakimuutos ja syrjivä kun ei saa vapaasti päättää millä lopettaa syöpäkääryletupakan käytön jossa on yli 4000 vaarallista myrkkyä.
Astmaatikkona voin todeta edelleen, että minulle sähkötupakasta ei ole mitään haittaa päinvastion Astmalääkekulut pieneni yli 90% ja nikotiininesteisiin menee huomattavasti vähemmän rahaa ja siitä saa paremman nautinnon kuin kitkerältä maistuvasta tupakasta.
Nikotiininesteen tilaaminen omaan käyttöön ja lääkehoitoon on oma asia joten eikö meillä Suomalaisilla ole oma päätäntävalta siihen, että jos nikotiininesteellä paranee oma tila huomattavasti niin on se silloin hyvä asia.
On totta, että yliherkkiä ihmisiä on nikotiininesteisiin, mutta on totta, että kokoajan tulee uusia parempia nesteitä käyttöön jotka varmasti on tarkistettuja kuten kasveista saatu laimennusneste kasvis glyseroli.
Mikäli kielto tulisi voimaan niin kiellosta huolimatta aijon tilata ulkomailta edelleen nikotiininesteitä ja tulen vetoamaan oman terveyteni paranemiseen ja Astmalääkeitten kulujen pienenemiseen.
KÄYKÄÄ LAITTAMASSA SÄKÖTUPAKAN PUPLESTA NIMENNE ADRESSIIN
http://www.efvi.eu

6

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vhy

      Hyvä kirjoitus, olen täysin samaa mieltä, syrjivä kielto kerrassaan. Mutta en usko, että noin järjetön kielto menee läpi. Eihän tupakoitsijoidenkaan "oikeutta" polttaa parvekkeilla ole uskallettu lailla rajoittaa, mikä sentään on ihan aito epäkohta ja monen ihmisen terveyttä ja asumisviihtyisyyttä rapauttava epäkohta. Lainsäätäjien tulisikin ymmärtää sähkötupakoinnin hyöty passiivisen tupakoinnin vähentämisessä.

    • Makke2

      Yksi todella syrjivä epäkohta ravintolaan on se, että useammassa paikassa on kielletty sähkötupakointi vaikka erillistä kieltotarraa ei ole ja sitten kehoitetaan vielä menemää tupakkakoppiin sähkötupakan kanssa mikä ihmetyttää suuresti kun silloin pitää hengittää tupakansavua vaikka on lopettanut tupakoinnin niin se on syrjivää.
      Ymmärrän kiellon jos käyttää nimenomaan sähkötupakkaa joka näyttää aidolta tupakalta, voi tosin mennä uloskin höyrystelemään tosin sehän on syrjintää.
      Sähkötupakan höyry ei haise vaan näyttää tupakansavulta, mutta jos on mekaaninen sähkötupakka modi niin se ei todellakaan näytä tupakalta vaikka kuinka väitettäisiin sen näyttävän se ihminen on jo sokea jos väittää sähkötupakkaa tupakaksi vaikka laite ei ulkoisesti näytä tupakalta.
      Käytännössä mikäli erillistä sähkötupakka kieltotarraa ei ole niin silloin saa käyttää sähkötupakkaa ravintolassa tai baarissa.
      Ravintoloita ja baareja Suomessa on jossa saa höyrystellä miten haluaa vaikkakin niitä on todella vähän.
      Mitä tulee kieltoon jota yritetään vuoden loppuun mennessä niin en minäkään sitä usko, että Eduskunta jotenkin pystyisi kieltämään sähkötupakkaa sillä käytetään noita e aineita PG ja VG aineita muuallakin kuin sähkötupakka nesteitten valmistuksessa nimittän kun netistä kaivaa tietoa mikä on PG ja VG sekä E aineet ja mihin niitä käytetään niin yllättyy suuresti koska niitä löytyy esim. elintarvikkeista ym. perinteisestä tupakasta, puhumattakaan juomista joissa runsaasti on E aineita ja savukoneetkin niin niissä on myös PG/VG nesteitä.

      • kielletäänkö savukoneet

        Miten lainsäätäjät aikovat erotella sähkötupakat savukoneista? Esim. Power Tiny pienikokoinen kannettava savukone joka toimii ladattavalla 12V akulla. Siihen voi lorauttaa nikotiininestettä (VG/PG on ihan samaa tavaraa kuin savukoneiden neste) ja laittaa suuosaan jonkun letkun niin kyseessä on elektroninen hookah josta voi ottaa hyviä keuhkohittejä. Tupakkalainsäädäntöön noita savukoneita kuitenkaan ei voi sisällyttää.


    • Makke2

      Suomen Eduskunta se väittää julkisuudessa, että emme tunne sähkötupakka nesteiden terveysvaikutusta vaikka asia on kyllä toisin mikäli katsotaan sitä seikkaa missä kaikkialla käytetään PG ja VG nesteitä ilman, että se ei liity mitenkään sähkötupakkaan puhumattakaan makunesteistä joita saa vapaasti käyttää leivontaan ym.
      Taitaa olla selvää, että Suomen Eduskunta kokee sähkötupakan selväksi uhaksi tupakkateollisuudelle joka puolestaan on puppua koska kuten aiemmilla kerroilla kirjoitin, että ainakin kaksi suurinta tupakkateollisuutta valmistaa sähkötupakoita ja nesteitä, nesteitä on jo muistaakseni 10 erillaista ja niistä kääritään jo miljoonia dollareita.
      Ja myös kirjoitin, että mikäli nyt jostain kumman syystä Eduskunta saisi vuoden loppuun mennessä kiellon aikaiseksi ei se poista sitä seikkaa, että ihmiset tilaa kielloista huolimatta nikotiininesteitä.
      Entäs kun kadulla höyrystelee kun on kielto niin joutuuko linnaan kun parantelee omaa terveyttään sähkötupakalla vai pitääkö salaa kotona höyrystellä sitten jos kielto menisi läpi ja mikä on rangaistus.
      Sen voin sanoa, että ei varmasti kielto tule tapahtumaan mikäli laitetaan totuudet esiin eli missä kaikkialla käytetään PG ja VG nesteitä, kosmetiikassa, tupakassa, höyrykoneissa, muoviteollisuudessa, elintarvikkeissa.
      Propyleeniglykolia käytetään savukkeissa humektanttina eli kosteutta sitovana aineena, jolloin se estää savuketta kuivumasta.
      Entäs sitten makuaineet?...Lista on kyllä pitkä kun makuaineista puhutaan.
      Suomen Eduskunta pitäisi ottaa asiasta selvää eikä etukäteen valittaa, että emme tunne terveyshaittoja ja plaa plaa plaa.

    • eskoo1985

      Suomen eduskunta haluaa sähkötupakat kieltää varmaan siksi koska niissä ei taida olla minkäännäköistä tupakkaveroa tai vastaavaa verotusta ja ihmiset saattavat hankkia enemmän sähkötupakoita ja vähemmän normaaleja savukkeita ja valtio saisi vähemmän veroja ja tuloja jos näin kävisi, mutta saatan toki olla väärässäkin, muttä tämä on oma kantani tähän asiaan ja olen kyllä sitä mieltä että sähkötupakoita ei pitäisi kieltää laissa se olisi väärin.

    • fjgghkjghkgh

      Itse olen täysin savuton, ja kannatan ehdottomasti sähkötupakkaa! Monessa kerrostalossa porukka kärsii tahtomattaan passiivisesta tupakoinnista. Hyväksyisin sisällä sähkötupakan polton perinteisen tupakan sijaan.

      Mielestäni perinteinen tupakka voitaisiin kieltää. Mutta ilmeisesti valtiolle tupakointi on niin suuri etu, että siihen kannustetaan kaikesta tupakkalainsäädännöstä huolimatta (porsaanreikä = mikään laki ei suojaa naapurin tupakalle altistumiselta omassa asunnossa).

      Tuskin kukaan aloittaa sähkötupakalla, vaan siirtyy siihen myöhemmin perinteisestä. Itse katson ainakin arvostavasti (en siis arvostelevasti) jokaista sähkötupakan polttelijaa. He ovat huomaavaisia ympäristöään kohtaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe