Haluavatko ateistit tulla yllätetyksi tuomiopäivänä?

Be wary!

Haluavatko he tosiaan, että se yliluonnollinen johon he eivät itse uskoneet yllättää heidät näyttäen että he olivat väärässä, ja liian myöhään?

Tekeekö sen niin pahaa edes vain uskoa, varmuuden vuoksi?

34

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksinkertaista

      Uskominen ei tee laisinkaan pahaa, pitää vain olla uskottavan tuntuinen asia. Jos ei ole niin sitten ei usko, eikä sekään pahaa tee.

      • se-kysymys-kuului

        Niin, mutta haluatko?


      • a___
        se-kysymys-kuului kirjoitti:

        Niin, mutta haluatko?

        Kysymys on niin typerä että vastaus siihen on täysin yhdentekevä. Voin sanoa haluavani tai olla haluamatta, se ei vaikuta yhtään mihinkään. Mitään tuomiopäiviä ei ole eikä tule.


      • SetMusko
        se-kysymys-kuului kirjoitti:

        Niin, mutta haluatko?

        Tottakai ne haluu , se on masokismia!


    • pascalin vaaka

      "Tekeekö sen niin pahaa edes vain uskoa, varmuuden vuoksi?"

      Ensinnäkään uskoa ei voi valita. Et voi päättää että nyt uskon joulupukin olemassaoloon ja sitten uskot.

      Toisekseen pascalin vaaka on osoitettu typeräksi syyksi. Et voi tietää mikä niistä kaikista yli puolesta miljoonasta jumalasta on se oikea. Uskomalla vaikka jeesukseen, loukkaat verisesti Thor ukkosen jumalaa ja hän saattaa kiduttaa sinua ikuisesti tästä uskostasi johtuen kun taas ateistia hän ei välttämättä tuomitse (ateisti kun ei ainakaan palvonut Thorin vihollisia)

      • tähtikeiju

        Olen samaa mieltä. Ei uskoaan voi valita.


      • tällainen-juttu-tässä
        tähtikeiju kirjoitti:

        Olen samaa mieltä. Ei uskoaan voi valita.

        Raamatussa sanotaan että se joka haluaa uskoa mutta ei usko, pyytäköön uskoa lahjaksi Jumalalta joka sen uskon lahjoittaa.


      • hmmmm
        tällainen-juttu-tässä kirjoitti:

        Raamatussa sanotaan että se joka haluaa uskoa mutta ei usko, pyytäköön uskoa lahjaksi Jumalalta joka sen uskon lahjoittaa.

        Jos sen lahjan antaa Allah tai Vishnu niin se on hyväksyttävä? Selvä...


      • ässäjuttu
        tällainen-juttu-tässä kirjoitti:

        Raamatussa sanotaan että se joka haluaa uskoa mutta ei usko, pyytäköön uskoa lahjaksi Jumalalta joka sen uskon lahjoittaa.

        Jahvella on paljon lahjoja


    • Eevokit ja atet

      Eivät näe omaa turmeltuneisuuttaan. Eivät muka ole tehneet koskaan juurikaan mitään pahaa kellekään. Eivät koe tarvitsevansa mitään vapahtajaa. Ja siinä vaiheessa, kun totuus tulee julki ja usko vaihtuu näkemiseksi, iskee ylpeys. Pyydetään mieluummin vuoria kaatumaan päälle (Ilm. 6:15-17; Hoos 10:8; Luuk. 23:27-31), kuin tunnustetaan ja anotaan Tuomarilta armoa.

      • Olet täysin korruptoitunut, jos noin todella ajattelet. Jos sinun uskosi voi olla oikea, niin voi olla mikä tahansa muukin oikea. Voi olla, että ne kaikki ovat väärässä, kuten itse katson.


      • siltä-joka-lahjoittaa
        entropouroboros kirjoitti:

        Olet täysin korruptoitunut, jos noin todella ajattelet. Jos sinun uskosi voi olla oikea, niin voi olla mikä tahansa muukin oikea. Voi olla, että ne kaikki ovat väärässä, kuten itse katson.

        Toiset eivät ole tarkoitettuja uskomaan, sanotaan jo Raamatussakin, mutta siihen voi vaikuttaa kun pyytää uskoa sen lahjoittajalta joka on Jumala.


      • siltä-joka-lahjoittaa kirjoitti:

        Toiset eivät ole tarkoitettuja uskomaan, sanotaan jo Raamatussakin, mutta siihen voi vaikuttaa kun pyytää uskoa sen lahjoittajalta joka on Jumala.

        On täysin älytön ajatus, että kukaan muka pyytäisi uskoa olioon, johon ei usko. Ei tällaista tapahdu, vaan kyse on semanttisesti mielettömästä sepittelystä, jolla yritetään ylläpitää tuhoon tuomittua apologeettista teatteria.


    • en kyllä usko

      jos ateitit on väärässä jumalan olemassaolon suhteen, on silloin uskovatkin väärässä jumalan hyvyyden suhteen jos jumala rankaisee ateisteja.

      varmuuden vuoksi uskominen on pascalin vaaka ja se on niin surkea puolustus uskolle että jopa osa uskovista piireistä on kieltänyt käyttämästä sitä. eikä vähiten siksi että siinä yritettäisiin huijata jumalaa ja laskelmoida.

      • oikaisen-pikkuisen

        Raamatussa sanotaan että Jumala on hyvä niille joita Hän rakastaa, mutta voi niitä jotka ovatkin vihollisen puolella... voi niitä...!


      • 44556
        oikaisen-pikkuisen kirjoitti:

        Raamatussa sanotaan että Jumala on hyvä niille joita Hän rakastaa, mutta voi niitä jotka ovatkin vihollisen puolella... voi niitä...!

        Sinun on siis paras tehdä liittosopimus kaikkien mahdollisten jumalolentojen kanssa kun vielä ehdit. Muista; niitä on paljon ja kello tikittää. Ihan varmuuden vuoksi...


      • kaisenkuisen
        oikaisen-pikkuisen kirjoitti:

        Raamatussa sanotaan että Jumala on hyvä niille joita Hän rakastaa, mutta voi niitä jotka ovatkin vihollisen puolella... voi niitä...!

        Vastustajia peloitellaan! Jumala on rakkaus


    • asenne ratkaisee ain

      Se on asennevamma. Sori.

      • no-ompa-jännää

        jaa?


      • shiwassa

        Ganesh on hyvä, oikeesti!


    • .-.-.-.

      Hän ymmärtäköön tai ei ole uskomisen arvoinen ollutkaan.

    • Frans II

      "Tekeekö sen niin pahaa edes vain uskoa, varmuuden vuoksi"

      Uskominen rangaistuksen pelosta tai palkkion toivossa on epärehellisempää ja siten moraalittomampaa kuin olla rehellisesti uskomatta.

    • ---

      Mitähän Jahvesi ajattelee siitä, että kehotat ihmisiä ajattelemaan kuten sinä ajattelet vain siksi että välttyisivät rangaistukselta? Mitähän kuvittelet minun ajattelevan siitä, että haluat minun alkavan ihailemaan Jahveasi, jotta tämän ei tarvitsisi käristää minua ikuisesti?

      Onko sinutkin hurautettu pelottelemalla?

    • Hörhöilyt pois.

      Ihmiset uskovat pelkästään sen vuoksi, kun ovat itsekkäitä.
      Kaikki uskovaiset uskovat pelkästään SEN takia, että kuoltuaan pääsisivät parempaan paikkaan kuin muut.

      Mutta totuus on, että kun kuolemme olemme täysin samassa tilassa, kuin ennen syntymää,,,,eli EI MISSÄÄN.

      • Miten niin että "pääsisivät parempaan paikkaan kuin MUUT". Kyllä me haluamme, että ne "MUUTKIN" löytäisivät tien sinne samaan paikkaan, sinäkin. Ja se tie on Jeesus Kristus.


      • Frans_2
        Tipale kirjoitti:

        Miten niin että "pääsisivät parempaan paikkaan kuin MUUT". Kyllä me haluamme, että ne "MUUTKIN" löytäisivät tien sinne samaan paikkaan, sinäkin. Ja se tie on Jeesus Kristus.

        Et ilmeisesti ole lukenut tämän(kään) ketjun vastauksia tai sitten et ole ymmärtänyt niitä. Sinun Jeesus Kristus - tiestäsi ei ole muita todisteita kuin sinun mielipiteesi ja se ei toden totta paljon paina.


    • fda

      Mihin kaikkiin uskontoihin sinä uskot varmuuden vuoksi? Ja minkä uskonnon keksimästä tuomiopäivästä puhut?

    • israel tai gaza

      Voi olla että se Allah siellä perkaa porukkaa. Kai on kuitenkin joku kiirastulen lisäkoulutus vääräuskoisille että voisi vielä sittenkin kääntyä oikean Jumalan puoleen?

    • JohnnyBlaze

      Ei pahemmin fiktiiviset tuomiopäivät pelota...

    • pohdinnan-paikka

      Haluaako aloittaja tulla yllätetyksi kun tuomiopäivänä joutuu Vishnun eteen selittämään omaa raamatun pakanajumalan palvomistaan.

    • Aliluonnollinen

      Entä jos on olemassa sellainen jumala, johon kukaan ei ole koskaan uskonut, ja kaikki joutuvat helvettiin.

    • ateisti-vastaa

      >>> Haluavatko ateistit tulla yllätetyksi tuomiopäivänä? <<<
      Osalla tosi-uskovia on ilmeisesti sellainen päänsisäinen harha, että kaikilla muillakin kutkuttelee samat jumalfantasiat samalla Jeesuksella varustettuna kuin heilläkin.

      Niinpä he eivät kykene käsittämään, että muut eivät ole kiinnostuneita saati vakuutu heidän jumalversiostaan.

      Jos tuohon jumaluskoon liittyy nuorenmaankreationismi ja fundamentalistinen raamatun tulkinta, niin oletan, että noissa samoissa piireissä ihmeparantamiset, Noora Karman yliluonnolliset kyvyt ja ihan kohta koittava maailmanloppu ovat arkipäivää.

      Hieman puistattaa, että tuollaiset 5-vuotiaan ajattelulla varustettuja ihmisiä on eduskunnassakin päättämässä valtion budjetista ja lainsäädännöstä.

    • mietipäsitä

      Jos uskot vain helvetin pelossa, et oikeasti usko. Kuvittele vaikka, että joku uhkaa sinua aseella vaatien sinua uskomaan yksisarvisiin, tottakai väittäisit uskovasi, vaikka et oikeasti usko.
      Ja kuten jo mainittu, et voi millään tietää mikä kaikista maailman jumalista sinua on vastassa kun kuolet. (mikäli siis oletetaan, että joku näistä olisi todellinen)

    • ttkkl

      Liian myöhääisä!
      Raamattukoodin mukaan Viimeinen tuomiiooli jo monta vuotta sitten jonkun syyskuun lopulla ja kesti seitsemän pivää! Eli lienee tämä aka Viimeisen tuomion toimitustilaa!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe