Etuveto Tiguan 1,4 TSI kokemuksi

Maria**

Onko kellään ko autoa, käyttökokemukset kiinnostaisivat.

Jos jonkinmoista autoa käyty koeajamassa ja jostain syystä Tiguan

nyt miellyttää, vaikka järki sanookin Insignia, Avensis tai

Superb.

Etuveto lähinnä kulutuksen ja hinnan takia. Nelivetoa ei tarvita

muutenkaan.

Koeajossa miellytti ajettavuus, mittaristo, etu- ja takapenkin

tilat. Se on vähän farmareita lyhyempi, joten helpompi pyörittää

kaupunkiajossa. Isompi maavara taas eduksi kesällä mökkitiellä.

Myös auton ulkonäkö jostain syystä miellyttää.

Tavaratila vaikutti pieneltä. Sinne pitäisi kuitenkin mahtua

kiekkojunnun treenivermeet sekä koira. Myös 1,4 -koneen

suorituskyky hieman arveluttaa, vaikka koeajossa tuntuikin

riittävältä.

Olisi kiva kuulla etuveto-Tiguanin omistajalta omakohtaisia

kokemuksia.

36

8005

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hdj

      Eikö hälytyskellojen pitäisi soida, moottorina surullisen kuuluisa TSI.
      Kierrä kaukaa kaikki autot missä on TSI-moottori tai DSG-vaihteisto.
      En suosittelisi edes pahimmalle viholliselleni VW:n autoa.

      • osssss

        Ja diesel voi jäätyä ja hajota...


    • Maria**

      Mitä vikaa TSI:ssä?
      Oikeita käyttökokemuksia olisi edelleen kiva kuulla :)

      • 8v, nolla euroa

        Ekan TSI:n ostin 2006, nyt toinen menossa. Käyttöominaisuudet todella hyvät, vääntöä riittää kaikilla kierroksilla ja on tosi benspihi.
        Penniäkään en ole korjauksiin tähän mennessä laittanut.

        Ei moottoria ole vahingossa valittu 8 kertaa peräkkäin vuoden moottoriksi.

        Nuo hajoamisjutut on nettihysteerikkojen juttuja, muista aina lähdekritiikki kun luet netistä. Ongelmista aina kuullaan, luetaan ja ne on yleisessä tiedossa. Serkunkumminkaimalle on sattunut pahoja juttuja...


    • VW-Passatisti.

      Ei mitään vikaa TSI:ssä, todella vaivaton moottori ajaa. Vastaa "vanhoja" 2.0-2.5 ltr vapari moottoreita suorituskyvyltään. TSI moottoreilla 1.4 ja 1.8 olen ajellut yhteensä 400 tkm ja ajaminen yhtä nautintoa, ei mitään vikoja.

      Toisekseen "osssss" mielipiteet voit jättää omaan arvoonsa, hän räksyttää joka autotopikilla ja on harmissaan kun hänellä ei ole varaa näihin Saksalaisiin autoihin. Lisäksi tuo hänen luulemansa Dieselin jäätyminen oli ongelmana vuosia sitten, mutta hän elää kaikissa VW-tiedoissaan menneessä.

      Itse Tiguanilla en ole ajanut, mutta veikkaisin että takatavara tila ei ole paras mahdollinen juurikin noiden lätkä vermeiden kuljetuksiin tai yleensäkään suurempiin lasteihin. Vähän saman mallinen kuin Mitsu ASX, jossa takatilat on aika heikot. Vastaavasti VW Touran olisi suoranainen tila ihme, pituus on kuitenkin samaa luokkaa kuin Tiguanissa, joten "pyörittäminen" on yhtä vaivatonta kaupungissa. Sisätilat muutenkin puoltaa Tourania.

    • Jos sopii kysyä

      Mihin ne kalliiksi tulevat TSI-koneen remontit on unohtunut joista on juttua runsaasti?

      • oikeasti hyvä

        Jos oikein ymmärsin, aloittaja oli ostamassa uutta Tiguania. Sitä surullisen kuuluisaa (venyvä jakoketju/heikosti toimiva ketjunkiristin muutamassa promillessa Suomessa myydyistä) TSI:tä ei silloin ole mahdollista ostaa, koska kuuluisa rakenne on muutettu aikoja sitten. TSI on oivallinen moottori ja täysin ylivoimainen taloudellisuudessa ja voimavaroissa järkevillä käyttökierroksilla mihin tahansa samantehoiseen vapaastihengittävään verrattuna. Havaintosi tehon riittävyydestä on ihan oikea. Sitä on suorastaan yltäkyllin järkevillä kierroksilla. Mistään alle 2-litraisesta vapaastihengittävästä ei löydy vastaavaa tehoa alle 4000 kierroksella.


    • Maria**

      Kiitos asiallisista kommenteista. Juuri tuo 1,4 TSI:n suorituskyky yllätti koeajossa, kun olin varautunut paljon laiskempaan koneeseen. Nyt alla 2 l Avensis, eikä juuri eroa tuntunut.
      Touraniakin kävin katsomassa, mutta en koeajanut. Se ei oikein miellytä silmää ja takapenkit oli kovat ja epämukavat, Tiguanissa taas juuri takapenkkitila vaikutti hyvältä myös juniorin mielestä. Tavaratilojen puolesta ehkä Passat olisi järkevämpi, jostain syystä vain kaipaisi vähän erilaista kärryä kun on nyt monta samankokoista farmaria ollut peräkkäin.
      Itse asiassa olen katsellut vähän käytettyä tai esittelyautoa, ei kai Suomessa uutta kannata ostaa.
      Mielelläni kuulen lisää kokemuksia, ja saa toki vinkata muitakin merkkejä. Nyt on siis kokeiltu Passat, Tiguan, Avensis, Insignia, Superb, CR-V ja MBC180. Ajettavuudeltaan miellyttivät eniten saksalaiset näistä. Tiloiltaan Superb ja CR-V.

      • molemmat omistaa

        "Kiitos asiallisista kommenteista. Juuri tuo 1,4 TSI:n suorituskyky yllätti koeajossa, kun olin varautunut paljon laiskempaan koneeseen. Nyt alla 2 l Avensis, eikä juuri eroa tuntunut. "

        Jos eroa ei juuri tuntunut kulun ripeydessä, olet huomaamattasi käyttänyt Avessa 1000-2000r korkeampia kierroksia kuin TSI:ssä. Muuten ei ole tuntemuksesi selitettävissä.


      • Erkki 1

        Tuosta listasta olisin luullut että valitsisit CR-V:n, etuvetona ja 1.6 dieselillä? Eikös juuri tuohon dieseliin luvattu sitä 1 milj km takuuta (ei tietenkään Suomessa). Tosin CR-V:tä alkaa tulla vastaan vähän joka nurkassa, että ei se mikään yksilöllinen valinta ole. Mutta ketterä, mitä olen vähän päässyt kokeilemaan.


      • Maria_vielä

        Päädyin sitten lopulta Toyota RAV4:ään, neliveto diesel kyseessä, esittelyauto. Se on nyt ollut vuodenvaihteesta asti ja olen kyllä toistaiseksi ollut tosi tyytyväinen. Ajettavuudeltaan melkein Tiguanin tasoa. Ajettavuus, hyvä varustelu ja tilojen muunneltavuus oli lopullinen syy valintaan.


    • tuaregi

      Maria on trolli, eikai kukaan niin tyhmä ole että tsi:tä ostaisi riesakseen.

      • Jännäksi menee

        Sen verran näitä trolleja on kuitenkin löytynyt että VW saattaa olla ensimmäinen ikinä joka puhkaisee 10 milj. vuosittaisen auton rajan. Tiukille menee vuoden lopussa.


      • Anonyymi
        Jännäksi menee kirjoitti:

        Sen verran näitä trolleja on kuitenkin löytynyt että VW saattaa olla ensimmäinen ikinä joka puhkaisee 10 milj. vuosittaisen auton rajan. Tiukille menee vuoden lopussa.

        VW on onnistunut markkinoinnissa, kaikessa muussa epäonnistunut. Vain taloudellinen hölmö ostaa omalla rahalla konsernituotteen.


    • Maria**

      Voiko vaikkapa tuaregi kertoa, missä tilastotietoa TSI:n vikaherkkyydestä? Mielelläni perehtyisin..

      Aveni on vm. -05, enkä mielestäni käytä kovin korkeita kierroksia. Tosiaankaan mitään merkittävää eroa en havainnut koeajon perusteella. TSI kiihtyy jopa vähän paremmin pienillä nopeuksilla. Kun mittarissa 100 km/h tai yli, varmasti 2 l Ave vie edelleen voiton. Silti tuo pikku-TSI tuntuu riittävältä.

      Ei Avensiksessakaan mitään vikaa ole, mutta nyt en halua heti samanlaista. Uusi Ave ei juuri eroa 05 -mallista, paitsi että kojelauta on jopa vielä vähän "muovisempi". Volkkarissa enemmän laatuauton tuntu.

    • 16+2-1

      -Voiko vaikkapa tuaregi kertoa, missä tilastotietoa TSI:n vikaherkkyydestä? Mielelläni perehtyisin.. --
      Google auttaa aina.
      esim.
      https://www.google.fi/search?q=tsi ongelmat&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=X6ZjVNSeCvHH8ge284CwDw

      Etsi jollain muulla moottorillla oleva tikuani jos sen tikuanin välttämättä haluat, älä vasiten itsellesi harmeja hanki jätä nuo tsi:t ostamatta, omistajat ei välttämättä koko totuutta kerro moottorin ongelmista jotka voi olla kalliita korjattavia koska maahantuoja viittaa kintaalla takuillekin useimmiten.

    • 3+15

      Kun on ostamassa käytettyä TSI:tä jossa on ketju niin sen venymisen voi halutessaan mittauttaa. Jos tuntuu siltä että huolestuttaa.
      Itse konstruktiossa ei ollut ongelmaa, ongelma oli tietyn ketjuerän valmistustoleransseissa.

      Nykyäänhän tuollaisia ketju-koneita ei tosiaankaan kaupasta enää saa.

      • rasautoooo

        Miksi mittauttaa, korjaako se huonosti tehdyn moottorin josta ei tiedä hajoaako se heti vai huonenna?

        Kestääkös se hihna sen paremmin kun on kyseessä VAG?


      • 15+10
        rasautoooo kirjoitti:

        Miksi mittauttaa, korjaako se huonosti tehdyn moottorin josta ei tiedä hajoaako se heti vai huonenna?

        Kestääkös se hihna sen paremmin kun on kyseessä VAG?

        Kerrataas taas. Ongelmia aiheutti jossain kohtaa vuosina 2006-2008 erä valmistusvirheisiä ketjuja. Mittaamalla tuon ikäisen auton ketjun näkee jos se on venynyt ja ketjun voi vaihtaa virheettömään ketjuun.

        Ketjuvetoinen nokka on sinänsä kestävin konstruktio kaikenmerkkisissä autoissa.


      • suunnittelu virhe
        15+10 kirjoitti:

        Kerrataas taas. Ongelmia aiheutti jossain kohtaa vuosina 2006-2008 erä valmistusvirheisiä ketjuja. Mittaamalla tuon ikäisen auton ketjun näkee jos se on venynyt ja ketjun voi vaihtaa virheettömään ketjuun.

        Ketjuvetoinen nokka on sinänsä kestävin konstruktio kaikenmerkkisissä autoissa.

        Koneessa on aivan kiistaton suunnittelu ja valmistusvirhe ketjunkiristimen osalta. Ketjunkiristys oli toteutettu pelkällä öljynpaineella ilman kiristysjousta. Tämä aiheuttaa sen esim talvipakkasella käynnistäessä kun paineita ei ole riittävästi saattaa ketju pomppia miten sattuu. Myös mäkeen pysäköimistä vaihde päällä pitää välttää. Näitä on ilmeisesti paranneltu jossakin vaiheessa mutta käytetystä autosta ei välttämättä selviä muuta kuin moottori avaamalla. Ainoa varma keino välttää käytetyn auton kanssa tuo ongelma on ostaa joku muun merkkinen auto.


    • käytettyä löytyy

      "Nykyäänhän tuollaisia ketju-koneita ei tosiaankaan kaupasta enää saa."

      Onkos ne käytetyt sitten kaikki sulatettu vai?

      • Varmaankin

        Kaupasta = uutena


      • käytettyä löytyy....
        Varmaankin kirjoitti:

        Kaupasta = uutena

        Autokaupasta ainakin saa käytettyjä.......


    • Hmmm.-

      Ihmetyttää miksi alottaja vaihtaa ja luopuu luotettavasta merkistä epäluotettavaan merkkiin jossa mättää vähän kaikki.

      • Muuttunut juuttunut

        Vaihtelu virkistää. Itse olen ajellut erimerkkisillä autoilla ja vaihdellut coupeista farmareihin riippuen senhetkisistä tarpeista. Kaikille joku automerkki ei ole uskonto.
        Todenpuhuen kaikki nykyautot ovat laadukkaita ja jokaisen kuskin mieltymykset ratkaisevat millainen auto alle päätyy.
        Juuri siksi meillä on näin monta automerkkiä ja tyytyväisiä omistajia kaikilla niistä.

        Ymmärrän hyvin Marian halun istua Tiguanissa Toyotan sijaan. Ilman merkkiuskonnon sotkemista asiaan.


      • mkt
        Muuttunut juuttunut kirjoitti:

        Vaihtelu virkistää. Itse olen ajellut erimerkkisillä autoilla ja vaihdellut coupeista farmareihin riippuen senhetkisistä tarpeista. Kaikille joku automerkki ei ole uskonto.
        Todenpuhuen kaikki nykyautot ovat laadukkaita ja jokaisen kuskin mieltymykset ratkaisevat millainen auto alle päätyy.
        Juuri siksi meillä on näin monta automerkkiä ja tyytyväisiä omistajia kaikilla niistä.

        Ymmärrän hyvin Marian halun istua Tiguanissa Toyotan sijaan. Ilman merkkiuskonnon sotkemista asiaan.

        Outoa silti että vaihtaa kaikkein huonolaatuisimpaan merkkiin mitä tänään markkinoilla on, mikä muu merkki tahansa mutta ei vw.


    • New Age

      Avensis ja muut sedanit ovat niin tylsiä autoja. SUVit ovat so much cool.
      Tiguan on ylihintainen, käy koeajamassa myös uusi Qashqai. Kannattaa. Pesee selkeästi Tiguanit, RAVit yms.

    • Maria**

      Mielenkiintoinen keskustelu. Automerkki herättää selvästi tunteita. Vaihtelun vuoksi merkin vaihto, mutta katsotaan nyt mihin päädytään. Kyllähän tämä on tunneasia, sitä vain pitää toisesta ja toisesta taas ei.
      En usko väitettä, että VW olisi markkinoiden huonolaatuisin, itsellänikin on sellainen ollut, eikä ollut valittamista, tosin kyseessä ei ollut paljon parjattu TSI.
      Ranskalaiset ja italialaiset on niitä, joita en uskalla edes harkita. Mutta löytyyhän niillekin puolestapuhujansa.

      • tunne voittaa järjen

        Täällä mellastavat tojoterot ovat tunneihmisiä!


      • järkimukaan

        Tuttavapiirissä noita volkkareita on ollut useita eri malleja ja eri ikäisiä uutta ja käytettyä, tuota tsi/dsg-pommia. Ei kyllä yhtään herätä ostohaluja heidän kokemuksiensa perusteella, sähkövikoja käynnistysvaikeuksia milloin mitäkin talvella helkutin kylmiä.

        Suomalainenhan ei usko ennenkuin kokeilee neuvoista huolimatta, onnea vaan toivottavasti kukkaro ja hermot kestää jos volkkariin sekaannut.


    • köyhä kansa

      "En usko väitettä, että VW olisi markkinoiden huonolaatuisin, itsellänikin on sellainen ollut, eikä ollut valittamista, tosin kyseessä ei ollut paljon parjattu TSI.
      Ranskalaiset ja italialaiset on niitä, joita en uskalla edes harkita."

      Kyllä näin on! Minullakin oli 60-luvulla kupla ja se vasta oli hyvä auto. Siksi kannattaa ummistaa silmänsä vagarenan kaltaisilta merkkipalstoilta ja ostaa auto mutu-fiiliksen mukaan.

      Katsopa vaikkapa Fiatin merkkipalstaa ja etsi sieltä tyyppivikoja. Löytyikö? Vertaapa sitten VAG:n tuotteista löytyviin tyyppivikoihin. Huomasitko mitään eroa? Et varmaankaan huomannut ja uusi Volkkari on jo hankittu. Paljonko menetit Talvivaaran konkurssissa?

    • kokeilluoon

      Etuveto ja ajo-ominaisuudet ei kuulu samaan lauseeseen.

    • Anonyymi

      Uuden mallin Tiguan 1.4 -17., aj. 75th
      - ulkopuolen pianolakka kuplii pilareista
      - takaluukun alareuna kuplii
      - peilin säätö rikki oik.
      - egr vaihdettu
      - vesipumppu ja pakosarja uusittu / ne onkin muovia, voi j..liste!!!
      - sisällä keskinojan verhoilu reoesi
      - navi toimii kun tykkää

      Tämä on vielä manuaali että ei onneksi loota ole hajonnut, mutta myyntiin menee keväällä ja aito japanissa tehty tilalle!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe