Naisen ja miehen pituusero

firdawsi

Ma 17.9. oli teeveessä ranskalainen feministisesti suuntautunut ohjelma, jossa käsiteltiin eri selityksiä naisen ja miehen pituuseroon.

Biologiset selitykset pyrittiin kumoamaan sillä, että naiselle olisi sen ja sen asian toteuttamiseksi ollut etua suuresta koosta, mutta ei taas esitetty mitä hyötyjä olisi pienestä koosta.

Sitten haastateltiin kulttuuriantropologeja ja sosiologeja, jotka olivat sitä mieltä, että pienempi koko johtuu miesten vallasta ja naisten syrjinnästä. Olivat myös tavanneet Afrikassa jonkun heimon, jonka piirissä ruokasyrjintää todella esiintyy.

Jos näin on Afrikassa, ei sitä voi yleistää koko maailmaan, jossa naisten keskipituus on huomattavasti alle miesten keskipituuden.

Edelleen uskottavin selitys on biologinen. Nainen haluaa puolisokseen pitkän miehen, joka voittaa kilpailussa kilpakosijansa. Näin nainen saa käyttöönsä miehen runsaammat resurssit.

Myös moniavioisessa tilanteessa naiset hakeutuvat mieluummin voittajauroksen, pitkän miehen luo. Sama on tilapäissuhteissa ja sivusuhteessa, joissa nainen pyrkii saamaan lapselleen miehen puolelta mahdollisimman hyvät geenit.

Yleensä moniavioisilla lajeilla uros on naarasta kookkaampi.

Ohjelma oli murheellinen esimerkki siitä, mihin ideologinen asenne johtaa. Se ei kuulu tieteeseen.

6

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ed.

      Anteeksi. Piti olla ma 17.11.

    • Ohjelma oli muutenkin hieman speudotieteellinen. Siinä sanottiin, että miehet eivät tapelleet, koska heillä ei ollut aseita, millä tarkoitettiin hampaita. Heiman ironisesti taustalla oli pätkä Chaplinista pampun kanssa. Eivät tajunneet, että ihminen ei tarvitse hampaita tappeluun, kun voi käyttää muita aseita. Perinteisissä metsästäjä-keräilijäyhteisöissä 20-40 % miehistä kuoli väkivaltaisesti. Tyypillinen tapa oli käydä joukolla yksittäisen naapuripopulaation miehen kimppuun ja tappaa tämä.

    • Tuo hyvät geenit on melko suhteellista. Nykymaailmassahan tuon teorian mukaan kiinni jäämättömien talousrikollisten pitäisi olla ideaalikumppaneita, koska heillä on keskimääräistä suuremmat resurssit käytettävissään (jaettavaksi).

      Sekoitat mielestäni tuossa geenit ja resurssit, ellei sitten hyvät geenit automaattisesti johda suuriin resursseihin.

      • al jabr

        "pepep", hyvät geenit eivät johda "automaattisesti" suuriin resursseihin, mutta hyvillä geeneillä ja runsailla resursseilla on positiivinen riippuvuus.

        Täten naaras valitessaan uroksen, jolla on positiivisia ominaisuuksia, kuten runsaat resurssit tai suuri koko, saa TODENNÄKÖISEMMIN lapselleen hyviä geenejä kuin toisin valitseva.

        Naarashan ei näe geenejä, vaan tekee tieten tai tiedottomasti arvioita kumppanin ominaisuuksista, jotka korreloivat hyviin geeneihin.

        Olen sama henkilö kuin aapee, mutta olen joutunut ottamaan uuden nikin, koska joku ilkimys on rekisteröinyt ennen käyttämäni nimimerkin "firdawsi", joten en voi sitä enää käyttää. Mitähän lienee ajatellut.


      • En tiedä yleistätkö nyt kaikki taloudellisesti menestyneet rikollisiksi. Toki ihminen voi pyrkiä menestymään rikoksellakin, mutta siitä voi jäädä kiinni. Se voi vaikuttaa negatiivisesti suosioon naisten piirissä. Totuus on, että menestyvät miehet houkuttelevat naisia. Kun näkee parin, jossa mies on selvästi vanhempi kuin nainen, on tämä mies ns. menestyjä. Toki takana voi olla muutakin kuin pelkkä rahallinen menestys.


      • al_jabr

        En yleistä enkä jätä yleistämättä. Kysymys on puhtaasti biologinen. Biologisen menestyksen mitta on vain ja ainoastaan lisääntymiskelpoisten jälkeläisten määrä, johon resurssit KORRELOI, muttei seuraa kaikissa tapauksissa.

        Rikollisesti, eli yhteisön tahdon vastaisesti, hankitut resurssit on kaksinainen juttu. Jos rikos tulee yhteisön tietoon, seurauksena voivat olla hankalat sanktiot, eristäminen tai kuolema. Rikollinen pelaa aina suurella riskillä.

        Jos naaras ei tiedä, millä tavalla resurssit ovat hankittu, hän/se tuijottaa vain resurssien määrään. TIETO tai TIEDON PUUTE vaikuttaa parivalinnassa.

        Resurssien määrä ei ole ainoa kriteeri parivalinnassa. Mukaan tulevat mm. ikä, terveys, luonne, voima.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe